Results 751 to 765 of 785
-
15-02-2011, 22:17 #751
- Join Date
- Aug 2010
- Location
- Θεσσαλονίκη
- Posts
- 3,484
εχω την εντυπωση οτι τη σαλμονελλα ή την εχει ή δεν την εχει. δε νομιζω να προκυπτει σε ενα αβγο ηδη βρασμενο απλα επειδη ειναι εξω 2 μερες.
ε??
- 15-02-2011, 22:18 #752
- Join Date
- Aug 2010
- Location
- Θεσσαλονίκη
- Posts
- 3,484
Originally posted by faidra7
κλικάκι, η γιατρός εκεί μου είχε πει ότι είναι risky πάνω από 2 μέρες εκτός ψυγείου
15-02-2011, 22:34 #753
- Join Date
- Dec 2002
- Location
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
- Posts
- 1,698
Originally posted by click
(ανοιξτε ομπρελες)
1) για ποσο διαστημα μπορει ενα αβγο βραστο να διατηρηθει εκτος ψυγειου?
2)ποση ωρα θελουν βρασιμο τα κουνουπιδι και μπροκολο ? οπως ειναι τα πλενουμε και τα βαζουμε στην κατσαρολα? κοβουμε-καθαριζουμε κατι?
2)στο κουνουπίδι-μπρόκολο καθαρίζουμε τα φύλλα που έχουν,και αφαιρούμε και κάποιο από το κοτσάνι αν δεν μας αρέσει,εγώ στα κοτσάνια τα χαράζω στην μέση για να βράσουν στον ίδιο χρόνο που βράζουν και τα μπουκετάκια,δεν το βαζεις ολόκληρο μέσα στην κατσαρόλα,το κόβεις κομμάτια.Για να είμαι σίγουρη ότι δεν έχουν έντομα μέσα στα μπουκετάκια τους γεμίζω το νεροχύτη νερό και ρίχνω και λίγο ξύδι μέσα και τα αφήνω κανένα τεταρτάκι.Μόλις βράσει το νερό τα ρίχνω και θέλουν κανένα τέταρτο-εικοσάλεπτο βράσιμο,τρύπησέ τα με ένα πηρούνι για να δεις αν έχουυν βράσει
15-02-2011, 22:36 #754
- Join Date
- Aug 2010
- Location
- Θεσσαλονίκη
- Posts
- 3,484
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!! :starhit:
15-02-2011, 22:50 #755
- Join Date
- Jan 2011
- Location
- Θεσσαλονίκη
- Posts
- 113
Originally posted by aggeloydaki
1) μπορεί άνετα να μείνει εκτός κάποιες μέρες,και επίσης έχω την εντύπωση πως σε μαγειρεμένο φαγητό δεν αναπτύσσεται σαλμονέλα
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι? Διάβαζα σε προηγούμενες σελίδες αυτού του θέματος για πατάτες Λίλυς, είναι μήπως εύκολο να μου πείτε που αναφέρεται αυτή η συνταγή?!
15-02-2011, 22:53 #756
- Join Date
- Aug 2010
- Location
- Θεσσαλονίκη
- Posts
- 3,484
oι πατατες Λιλυς ειναι μαστ στο φορουμ :bigsmile:
κοβουμε τις πατατες σαν τηγανητες αλλα λιγο πιο λεπτες
τις βαζουμε σε ενα μπωλ με 1 κουταλια ελαιολαδο και ανακατευουμε καλα να παει το λαδι παντου.
στρωνουμε αντικολλητικο χαρτι στο ταψι
τις απλωνουμε πανω
και ψησιμο!
βγαινουν πολυ ωραιες, σαν τηγανητες
(μου την εσπασες με τα αβγα που ηθελα να τα αφηνω εξω γιατι δε μου αρεσουν παγωμενα, αλλα ειμαι μεγαλοκαρδη και σου γραψα για τις πατατες.................................... ........)
goodnight
15-02-2011, 23:03 #757
- Join Date
- Jan 2011
- Location
- Θεσσαλονίκη
- Posts
- 113
Σε ευχαριστώ κλικάκι θα τις δοκιμάσω αύριο κιόλας (μόνο σουτ! μη με ακούσει ο γέρο-Ατκινς και τρίξουν τα κόκαλά του γιατί ήμουν από τις πιο πιστές οπαδούς
unk: )
Sorry για τα αυγά κορίτσι! Πάντως κατά καιρούς οι φίλοι μου που θέλουν να αδυνατίσουν μου λένε "φαίδρα, έχεις κανένα από εκείνα τα super αυγά σου?" ..όταν είχα βγει από το νοσοκομείο ήμουν απολειφάδι:crazy:
Καλό βράδυ:love:
16-02-2011, 03:31 #758
- Join Date
- Jan 2011
- Posts
- 114
Το κουνουπίδι- μπρόκολο τα βράζω 10-12 λεπτά (τα ρίχνω στην κατσαρόλα αφού πάρει βράση το νερό).
Παραπάνω μου την σπάει που διαλύονται.
Και εγώ τα κόβω κομμάτια (για αρχή για να χωρέσουν στην κατσαρόλα :dork: )
17-02-2011, 17:54 #759
- Join Date
- Jan 2011
- Location
- Θεσσαλονίκη
- Posts
- 113
Καροτόσουπα με blue cheese, για μια κρύα και μουχλιασμένη μέρα όπως η σημερινή :sniff:
1/2 kg καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
5 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών
2 κλωνάρια μα'ι'ντανό ψιλοκομμένο
50gr blue cheese
2 κ.σ κρέμα γάλακτος
Τριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι
Σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι και το πράσο με το λάδι και κατόπιν προσθέτουμε τα καρότα και τα σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το ζωμό και το αλάτι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
Σουρώνουμε τη σούπα, ρίχνουμε το ζωμό πάλι στην κατσαρόλα και πολτοποιούμε τα καρότα στο multi. 'Επειτα ρίχνουμε τον πολτό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε και το μοσχοκάρυδο και βράζουμε για 5 λεπτά.
Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Σε ένα μικρό μπωλάκι ανακατεύουμε το blue cheese με την κρέμα γάλακτος και πατάμε ταυτόχρονα το τυρί να λιώσει και να δέσει με την κρέμα. Ρίχνουμε το μίγμα στην ζεστή σούπα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε το μα'ι'ντανό και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμάκι.
(Εγώ αντί για ψωμάκι σέρβιρα με κρητικά παξιμάδια, αυτά που είναι μαύρα και άραχνα και για να τα δαγκώσεις χρειάζεσαι κάποιον με μούσκουλα να σου πιέζει το πηγούνι και το κούτελο ταυτόχρονα, ενώ εσύ τα έχεις μόλις τοποθετήσει στη στοματική σου κοιλότητα! :dork: )
ps. 'Αραγε μισεί κανείς τα καρότα και αυτή η μαμάουα συνταγή θα τον κάνει να τα φάει? Ι don't think so, το ποστάρω πάραυτα!
17-02-2011, 22:40 #760
- Join Date
- Sep 2010
- Posts
- 2,266
Ρε παιδι το ροκφορ -μπλου-τζηζ δεν ειναι πολυ πολυ λιπαρο;
Επισης να πω οτι τα μποκολα κουνουπιδια οσο πιο κριτσανιστα ειναι τοσο καλυτερα δλδ το πολυ 7-10 λεπτα γιατι μετα γινονται νιανια
18-02-2011, 00:43 #761
- Join Date
- Jan 2011
- Location
- Θεσσαλονίκη
- Posts
- 113
Η αλήθεια είναι πως έχω φτιάξει τη συνταγή χωρίς το ροκφορ στο παρελθόν και τις προάλλες πρότεινε η mariafc ένα λινκ με την κολοκυθόσουπα που έφτιαξε ο 'Ακης-πρώτος 'Ελληνας master chef-τι τεκνό-θα καταρρεύσω!- στο πρωινό μου όπου σε μια εκδοχή έβαζε μέσα blue cheese...και εντάξει, κάτι ότι είναι παίδαρος, κάτι ότι τρελλαινομαι για ροκφόρ το δοκίμασα και στην καροτόσουπα και μου άρεσε πολύ ο συνδυασμός της ελαφρώς γλυκειάς γεύσης του καρότου με τη γεύση του ροκφόρ. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είναι απαραίτητο για τη συνταγή, μάλλον έπρεπε να το γράψω σαν προεραιτικό!
Gulp, (σκύβω το κεφάλι με ντροπή!) ναι είναι λιπαρό αλλά πρότεινα μόνο 50gr και αυτό για 4 άτομα, οπότε με 12,5gr /άτομο είπα...οκ, δε χάθηκε και ο κόσμος
18-02-2011, 02:28 #762
- Join Date
- Sep 2010
- Posts
- 2,266
Χ Α ΧΑ χαλαρωσε απο περιεργεια ρωτησα εξαλλου αν ο τυπος ειναι τεκνο ορθα επραξες!!:eureka:
18-02-2011, 02:32 #763
- Join Date
- Jan 2010
- Posts
- 1,126
lessing, εσυ είσαι η τεκνατζού :P που είχες γράψει και σε μια άλλη συζήτηση οτι σου αρέσουν οι μικρότεροι?
εγω άραγε λέγομαι πουροτζού?? που μ'αρεσουν οι μεγαλύτεροι?
σορρυ για το οφφ τόπικ:blush:
18-02-2011, 10:27 #764
- Join Date
- Nov 2010
- Posts
- 53
Καλημέραααα! Να δώσω και εγώ τα φώτα μου με μια συνταγή
Μανιτάρια λευκα σε φέτες
Λιαστή ντομάτα
τυρί φέτα
λίγο κρασί
Βάζουμε σε τηγάνι τα μανιτάρια και ελάχιστο λάδι να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους,ρίχνουμε τη λιαστή κομμένες σε φέτες και σβήνουμε με κρασί.Τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και μετά ρίχνουμε τη φέτα.Μέχρι να δέσουν όλα ωραία.Τρώγεται και σκέτο αλλά και με ψωμί(ειδικά παραδοσιακό προζυμένιο ψημένο):yes:
18-02-2011, 10:29 #765
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Βρε βρε καλός το κορίτσι μας!
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή