για οσους-οσες μισουν τα λαχανικα - Page 8
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 8 of 53 FirstFirst ... 67891018 ... LastLast
Results 106 to 120 of 785
  1. #106
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,527
    Originally posted by POZ
    Originally posted by click
    μαυριζει τα φαγητα η κανελλα?:shocked2:
    δεν το ηξερα. παντου βαζω κανελλα, παει αυτοματα το χερι.

    βασικα καθε 10λεπτα επινε το νερο και επρεπε να προσθετω, μηπως καπως ετσι μαυρισαν?
    καλά κ εγώ παντού κανέλλα!μέχρι και στις μπριζόλες!και στο κουνουπίδι μου αρέσει μια κ το τόπικ είναι λαχανικών:starhit:
    Δεν μου έχει μαυρίσει ποτέ κάτι πάντως..
    αρα τοτε προφανως δε φταιει η κανελα.
    βαζεις στο κουνουπιδι κατα το βρασιμο? :shocked2:

  2. #107
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Θεσσαλονίκη
    Posts
    3,484
    προσκληση σε γευμα σε οποιον αντιπαθειτε, στην τριτη αποπειρα φασολαδας μου....

  3. #108
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,527
    Originally posted by click
    προσκληση σε γευμα σε οποιον αντιπαθειτε, στην τριτη αποπειρα φασολαδας μου....
    ντελιβερι κανεις? :smilegrin::smilegrin::smilegrin:

  4. #109
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    550
    Originally posted by smart
    Originally posted by POZ
    Originally posted by click
    μαυριζει τα φαγητα η κανελλα?:shocked2:
    δεν το ηξερα. παντου βαζω κανελλα, παει αυτοματα το χερι.

    βασικα καθε 10λεπτα επινε το νερο και επρεπε να προσθετω, μηπως καπως ετσι μαυρισαν?
    καλά κ εγώ παντού κανέλλα!μέχρι και στις μπριζόλες!και στο κουνουπίδι μου αρέσει μια κ το τόπικ είναι λαχανικών:starhit:
    Δεν μου έχει μαυρίσει ποτέ κάτι πάντως..
    αρα τοτε προφανως δε φταιει η κανελα.
    βαζεις στο κουνουπιδι κατα το βρασιμο? :shocked2:

    συνήθως βάζω σκόνη απο πάνω αφού βράσει , αλλά έχω βάλει αρκετές φορές και στο βράσιμο ξύλο κανέλλας όμως.Και στις σάλτσες ντομάτας για μακαρονάδα βάζω στο βράσιμο μπόλικη και δν έχω παρατηρήσει να μαυρίζει!

  5. #110
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Θεσσαλονίκη
    Posts
    3,484
    Originally posted by POZ
    Originally posted by smart
    Originally posted by POZ
    Originally posted by click
    μαυριζει τα φαγητα η κανελλα?:shocked2:
    δεν το ηξερα. παντου βαζω κανελλα, παει αυτοματα το χερι.

    βασικα καθε 10λεπτα επινε το νερο και επρεπε να προσθετω, μηπως καπως ετσι μαυρισαν?
    καλά κ εγώ παντού κανέλλα!μέχρι και στις μπριζόλες!και στο κουνουπίδι μου αρέσει μια κ το τόπικ είναι λαχανικών:starhit:
    Δεν μου έχει μαυρίσει ποτέ κάτι πάντως..
    αρα τοτε προφανως δε φταιει η κανελα.
    βαζεις στο κουνουπιδι κατα το βρασιμο? :shocked2:

    συνήθως βάζω σκόνη απο πάνω αφού βράσει , αλλά έχω βάλει αρκετές φορές και στο βράσιμο ξύλο κανέλλας όμως.Και στις σάλτσες ντομάτας για μακαρονάδα βάζω στο βράσιμο μπόλικη και δν έχω παρατηρήσει να μαυρίζει!
    σωστοοοο στις σαλτσες ντοματας βαζω παντα σκονη και δε μαυριζουν.
    αρα μαλλον απλα τα εκαψα σημερα ορ σαμθινγκ....

  6. #111
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,527
    αλλο ξυλο, αλλο σκονη .

  7. #112
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Θεσσαλονίκη
    Posts
    3,484
    ξυλακι δεν ετυχε να χρησιμοποιησω ποτε ως τωρα

  8. #113
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    φτέει το ότι επιναν το νερακι τους καλή μου. ποτέ δεν πρέπει να αφήνεις τα φασόλια να πιουν το νεράκι τους και μετά να προσθέσεις. Και ειδικά αν πρόσθετες νερό σε θερμοκρασία δωματίου, να και ο δευτερος λόγος που σου μαβρησαν. Ποτέ μα ποτέ δεν προσθέτουμε νερό σε θερμοκρασία δωματίου σε οπιοδίποτε φαγητό. Του σταματάμε το βράσιμό του έτσι. πάντα ζεσταμένο.
    Χύτρα ταχύτητος δεν έχεις? εγώ τα κάνω στην χύτρα τα φασόλια και γίνονται τέλεια, και τα σκέττα (ασπρα) αλλά και με σάλτσα (κοκκινα).

  9. #114
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Θεσσαλονίκη
    Posts
    3,484
    Originally posted by polinaki1983
    φτέει το ότι επιναν το νερακι τους καλή μου. ποτέ δεν πρέπει να αφήνεις τα φασόλια να πιουν το νεράκι τους και μετά να προσθέσεις. Και ειδικά αν πρόσθετες νερό σε θερμοκρασία δωματίου, να και ο δευτερος λόγος που σου μαβρησαν. Ποτέ μα ποτέ δεν προσθέτουμε νερό σε θερμοκρασία δωματίου σε οπιοδίποτε φαγητό. Του σταματάμε το βράσιμό του έτσι. πάντα ζεσταμένο.
    Χύτρα ταχύτητος δεν έχεις? εγώ τα κάνω στην χύτρα τα φασόλια και γίνονται τέλεια, και τα σκέττα (ασπρα) αλλά και με σάλτσα (κοκκινα).
    ωωωωωωωωωχ εκανα αυτα ακριβως που ειπες. σταματουσα το βρασμο συνεχως.
    πωπω ρε γαμωτο!!!!!!!!!!!!

    δεν εχω χυτρα

  10. #115
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    550
    α, και στο ρύζι βάζω -'οσο βράζει- κανελλα και πάλι άσπρο άσπρο βγαίνει!Κλικ να βάζεις λέει!Μπορεί στην προκειμένη να έγινε καμιά χημεία περίεργη με το σύνολο των υλικών. .:dork:

  11. #116
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    550
    α ναι βρε Πωλίνα, όντως αυτό πρέπει να τοχα πάθει παλιότερα!

  12. #117
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Αφου δεν έχεις χύτρα, επόμενη φορά θα τα αφισις στο νερό να φουσκώσουν τουλαχιστον μια μέρα, θα πετάξεις το νεράκι και θα βάλεις άλλο, και μετα αν θες τα αφήνεις και με την μουσταρδα ακομα λιγες ώρες, θα προσθέσεις τα υλικά σου, (σέλερυ, καρόττο κτλ) βάλε και μια πατάτα σε κομματάκια, (το άμυλλο της βοηθάει στο να γίνει το ζουμακι σαν χυλός) και μπόλικο νερό. βαλε στην φωτιά και ασε τα ψυθούν σιγά σιγά. Εγώ προσωπικά αν είναι να τα κάνω κόκκινα, αφίνω το πούμαρο περίπου 20 λεπτα πριν τελιώσουν, έτσι ώστε αν εχει πολλύ νερό μέσα στην κατσαρόλλα να το αφερέσω, αλλά και γιατί η ντοματα/πουμαρο αν βαριψιθούν αλλιονετε η γεύση τους. Αν κατά την διάρκεια θέλει κιάλλο νεράκι, πάντα ζεσταμένο, για να μην σταματας το βράσυμο.
    Σου εύχομαι καλή επυτυχία!

  13. #118
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    παιδιά τρώτε τις μελιτζανες? σας έχω μια υπεροχη συνταγη με ριζακι και κοτοπουλο και μελιτζανα. Την θέλετε?

  14. #119
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Για να μην διεροτάστε αν κάνω πυράματα στην κούζίνα, μάγειρας ήθελα να γείνω και κατέλειξα λογιστής.

  15. #120
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    550
    πεθαίνω για μελιτζάνες!Δώστην γιατί κάνω κ εγώ μια με ρύζι -κοτόπουλο-μελιτζάνα (απτο μυαλό μου) και θέλωνα πάρω ιδέες για τυχόν βελτιώσεις!

Page 8 of 53 FirstFirst ... 67891018 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •