Results 121 to 135 of 785
-
08-11-2010, 21:30 #121
αχ, κ εγω τρελαινομαι για μελιτζανες!!
- 08-11-2010, 21:39 #122
Λοιπόν, καταρχάς το φαγητό αυτό έχει αραβική καταγωγή και λέγετε Μακλούμπα που σημαίνει αναποδογυρισμένο.
Υλικά:
2-3 μεγαλες Μελιτζάνες
Κοτόπουλο στήθος βρασμένο (περίπου 350 γραμμάρια)
1 ποτήρι Ρύζι μπασμάτι
2-3 κουταλιές λάδι ελιάς
Τον ζωμό από το κοτόπουλο
1 κύβο λαχανικών ή κοτόπουλου (πχ maggi)
Λεμόνι
κανέλα
αλατακι
πιπερακι
Βάζουμε το ρύζι μπασματι σε ενα μπολάκι και του βάζουμε νερακι της βρύσης να φουσκώσει. (Πρέπει να μίνει περίπου 1 ώρα).
πλένουμε τις μελιτζανες και τις κόβουμε σε ροδέλλες πάχους 1 εκατοστού. τους βάζουμε το λαδάκι, λίγο αλατάκι και τις στρόνουμε σε ένα ταψί και τις βάζουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 20 λεπτά στους 200 βαθμούς αν είναι κανονικός φούρνος). (στην κανονική συνταγή τις τηγανήζεις αλλά εμείς θέλουμε διαιτιτικά πράγματα έτσι?)
Έχουμε βράσει το κοτόπουλο, και το έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια μέσα στο κατσαρολάκι που θα κάνουμε το φαγητό μας. Πρέπει να πιάσει όλο τον πάτο.
Από πάνω βάζουμε σε στρώσεις τις μελιτζάνες να καλύψουν τελίως το κοτόπουλο και να είναι τσίτα τσίτα στις άκρες της κατσαρόλλας.
Στραγγίζουμε το ρύζι από το νερό του και το βάζουμε από πάνω. Βάζουμε 2 ποτήρια από τον ζωμό του κοτόπουλου, την κανέλλα, το πιπέρι, λίγο λεμόνι, αλάτι και την maggi.
Κλείνουμε την κατσαρόλλα και το βάζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιεί όλο το νερό του. Για να ξέρουμε πως το έχει πιεί, όταν δούμε ότι από πάνω δεν φένετε να έχει νερό, με ένα πιρούνι σπρώχνουμε λίγο το φαγιτό από το τύχωμα της κατσαρόλας για να δούμε ότι δεν έχει ούτε κατω νερό.
Το σβήνουμε, το αφήνουμε 10-15 λεπτάκια να σταθεί και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλλα.
όταν το σερβύρουμε μπορουμε να προσθέσουμε ακόμα λίγο πιπέρι στο πιάτο μας.
Καλή μας όρεξη!!!!
Συμαντικό!!! Το ρίζι πρέπει οπωσδήποτε να το φουσκώσουμε στο νερό, αλιώς θα μας μείνει ομό. Πάντα ψύνουμε σε χαμιλή φοτιά η χαμιλή θερμοκρασία αν είναι ηλεκτικό μάτι.
08-11-2010, 21:42 #123
ωραιο φαινεται
08-11-2010, 21:45 #124
νοστιμο είναι, εγώ το έχω κάνει ακόμα και σε τραπέζι που είχα καλεσμένους, πιο μεγάλη ποσότητα φυσικά και τρελλάθηκαν
08-11-2010, 23:36 #125
Originally posted by click
προσκληση σε γευμα σε οποιον αντιπαθειτε, στην τριτη αποπειρα φασολαδας μου....
09-11-2010, 01:02 #126
Originally posted by polinaki1983
Λοιπόν, καταρχάς το φαγητό αυτό έχει αραβική καταγωγή και λέγετε Μακλούμπα
09-11-2010, 01:11 #127
crash test μεταξυ πρωτης και δευτερης φασολαδας
η δευτερη στα αριστερα
μαυρισε...
δεν ξερω γιατι. ειχε ψιλοπικρη γευση
υλικα
φασολια σχεδον 2 μερες σε νερο, τη μια μερα με μουσταρδα σκονη οπως μου ειπατε
λιγο κρεμμυδι
σελερυ
καροτο
λιγο σκορδο
πουμαρο
αλατι πρασινο
κανελα
πιπερι
ελαιολαδο
λιγο κρεμμυδι
σελερυ
καροτο
λιγο σκορδο
πουμαρο
αλατι πρασινο
κανελα
πιπερι
ελαιολαδο
και τα βαζεις για 2 μερες μεσα στο νερο εκτος απο τα φασολια
Ειναι η κλασσικη φασολαδα Μακλουμπα.
09-11-2010, 07:40 #128
Originally posted by POZ
Originally posted by smart
Originally posted by POZ
μαυριζει τα φαγητα η κανελλα?:shocked2:
δεν το ηξερα. παντου βαζω κανελλα, παει αυτοματα το χερι.
βασικα καθε 10λεπτα επινε το νερο και επρεπε να προσθετω, μηπως καπως ετσι μαυρισαν?
Δεν μου έχει μαυρίσει ποτέ κάτι πάντως..
βαζεις στο κουνουπιδι κατα το βρασιμο? :shocked2:
συνήθως βάζω σκόνη απο πάνω αφού βράσει , αλλά έχω βάλει αρκετές φορές και στο βράσιμο ξύλο κανέλλας όμως.Και στις σάλτσες ντομάτας για μακαρονάδα βάζω στο βράσιμο μπόλικη και δν έχω παρατηρήσει να μαυρίζει!
αρα μαλλον απλα τα εκαψα σημερα ορ σαμθινγκ....
παντως δεν εχω ακουσει ποτε κανελλα στη φασολαδα,αν και την βαζω σε παρα πολλα γλυκα και σε σαλτες κοκκινιστα κλπ στη φασολαδα δεν μπορω να φανταστω πως θα ειναι η γευση της,να δοκιμασω η θα την πεταξω μετα? :smilegrin:
09-11-2010, 09:25 #129
Παρεμπιπτόντως μετακομίζω απ΄τη Θεσσαλονίκη και δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παραβρεθώ!
09-11-2010, 10:52 #130
Λοιπόν, καταρχάς το φαγητό αυτό έχει αραβική καταγωγή και λέγετε Μακλούμπα που σημαίνει αναποδογυρισμένο.
Υλικά:
2-3 μεγαλες Μελιτζάνες
Κοτόπουλο στήθος βρασμένο (περίπου 350 γραμμάρια)
1 ποτήρι Ρύζι μπασμάτι
2-3 κουταλιές λάδι ελιάς
Τον ζωμό από το κοτόπουλο
1 κύβο λαχανικών ή κοτόπουλου (πχ maggi)
Λεμόνι
κανέλα
αλατακι
πιπερακι
Βάζουμε το ρύζι μπασματι σε ενα μπολάκι και του βάζουμε νερακι της βρύσης να φουσκώσει. (Πρέπει να μίνει περίπου 1 ώρα).
πλένουμε τις μελιτζανες και τις κόβουμε σε ροδέλλες πάχους 1 εκατοστού. τους βάζουμε το λαδάκι, λίγο αλατάκι και τις στρόνουμε σε ένα ταψί και τις βάζουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 20 λεπτά στους 200 βαθμούς αν είναι κανονικός φούρνος). (στην κανονική συνταγή τις τηγανήζεις αλλά εμείς θέλουμε διαιτιτικά πράγματα έτσι?)
Έχουμε βράσει το κοτόπουλο, και το έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια μέσα στο κατσαρολάκι που θα κάνουμε το φαγητό μας. Πρέπει να πιάσει όλο τον πάτο.
Από πάνω βάζουμε σε στρώσεις τις μελιτζάνες να καλύψουν τελίως το κοτόπουλο και να είναι τσίτα τσίτα στις άκρες της κατσαρόλλας.
Στραγγίζουμε το ρύζι από το νερό του και το βάζουμε από πάνω. Βάζουμε 2 ποτήρια από τον ζωμό του κοτόπουλου, την κανέλλα, το πιπέρι, λίγο λεμόνι, αλάτι και την maggi.
Κλείνουμε την κατσαρόλλα και το βάζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιεί όλο το νερό του. Για να ξέρουμε πως το έχει πιεί, όταν δούμε ότι από πάνω δεν φένετε να έχει νερό, με ένα πιρούνι σπρώχνουμε λίγο το φαγιτό από το τύχωμα της κατσαρόλας για να δούμε ότι δεν έχει ούτε κατω νερό.
Το σβήνουμε, το αφήνουμε 10-15 λεπτάκια να σταθεί και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλλα.
όταν το σερβύρουμε μπορουμε να προσθέσουμε ακόμα λίγο πιπέρι στο πιάτο μας.
Καλή μας όρεξη!!!!
Συμαντικό!!! Το ρίζι πρέπει οπωσδήποτε να το φουσκώσουμε στο νερό, αλιώς θα μας μείνει ομό. Πάντα ψύνουμε σε χαμιλή φοτιά η χαμιλή θερμοκρασία αν είναι ηλεκτικό μάτι.
γιατι χρειαζεται ΚΑΙ ζωμος ΚΑΙ κυβος ΚΑΙ αλατι?
09-11-2010, 10:54 #131
Originally posted by bomo
Παρεμπιπτόντως μετακομίζω απ΄τη Θεσσαλονίκη και δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παραβρεθώ!
09-11-2010, 10:59 #132
Ο ζωμός του κοτοπουλου είναι ανάλατος αφου δεν θα βαλεις αλατακι άμμα βραζεις το κοτοπουλο. μονο στις μελιτζανες θα έχεις βαλει από πριν λίγο, και αυτό για να κατεβάσουν πιο εύκολα τα υγρά τους. ο κυβος είναι για πιο πολύ νοστιμιά και το αλάτι, για αλάτι!!!! αφού δεν έχει μέσα το υπόλοιπο φαγητό. Αν είσαι σε δυσταγμό, τότε βαλε τον κύβο, βαλε το φαι να αρχισει να σιγοψύνετε και οταν αρχίζει να βράζει δοκίμασε το ζουμάκι από πάνω. και θα δεις αν θέλει κιάλλο αλατάκι. εγώ επιδή είμαι μαθημένη, ξέρω ακριβώς πόσο πρέπει να βάλω στα φαγητά μου χωρίς να δοκιμασω
09-11-2010, 11:01 #133
Ο ζωμός του κοτοπουλου είναι ανάλατος αφου δεν θα βαλεις αλατακι άμμα βραζεις το κοτοπουλο. μονο στις μελιτζανες θα έχεις βαλει από πριν λίγο, και αυτό για να κατεβάσουν πιο εύκολα τα υγρά τους. ο κυβος είναι για πιο πολύ νοστιμιά και το αλάτι, για αλάτι!!!! αφού δεν έχει μέσα το υπόλοιπο φαγητό. Αν είσαι σε δυσταγμό, τότε βαλε τον κύβο, βαλε το φαι να αρχισει να σιγοψύνετε και οταν αρχίζει να βράζει δοκίμασε το ζουμάκι από πάνω. και θα δεις αν θέλει κιάλλο αλατάκι. εγώ επιδή είμαι μαθημένη, ξέρω ακριβώς πόσο πρέπει να βάλω στα φαγητά μου χωρίς να δοκιμασω
ισως το επιχειρησω αν παω στο πατρικο μου.
ευχαριστουμε για τη συνταγη Πωλινα!
09-11-2010, 11:06 #134
πολυ ενδιαφερον ακουγεται πωλινα το μπακλουμπα! κανα αλλο μυρωδικο δεν εχει η αυθεντικη συνταγη, ετσι για να γινει και πιο "αραβικο" ... μονο κανελα?
για το αλατι που λες, εγω θα εβαζα αλατι και στο βρασιμο του κοτοπουλου για να νοστιμισει μεχρι μεσα, και μετα θα εριχνα λιγο αλατι επανω για το ρυζι. παρεπιπτοντως τελειο το μπασματι, φοβερη γευση!
και το νυχακι μου αρεσει εμενα για πιλαφι (δε γινεται σπυρωτο βεβαιως), εχει μια ιδιαιτερη γευση !
09-11-2010, 11:06 #135
την μισή ποσότητα, και να χρησιμοποιήσεις μικρο κασαρολάκι ή βαθύ τηγανάκι. θα σου βγει 2 μερίδες. εγώ την πιο πάνω ποσότητα την κάνω άμμα είναι να φάμε το βράδυ και επομένη μεσημέρι.
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση