για οσους-οσες μισουν τα λαχανικα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 53 1231151 ... LastLast
Results 1 to 15 of 785
    Senior Member

για οσους-οσες μισουν τα λαχανικα

δεν ξερω αν υπαρχουν αλλοι-ες εκτος απο μενα, αλλα σε περιπτωση που υπαρχουν, ας αλληλοβοηθηθουμε!

το τοπικ ειναι του στυλ...

"μισουσα το ταδε λαχανικο αλλα με τον ταδε τροπο καταφερνω να το τρωω"

ξεκιναω

μισω το μαρουλι, αλλα μπορω να βαζω 3 φυλλα μεσα σε τοστ ή σαντουιτς.

μισω το αγγουρι, αλλα μπορω να το φαω σε τζατζικι.

πειτε ιδεες για λαχανικοφαγητα, σαλατες με τρικς, κλπ

Senior Member
    Δεν ετρωγα το μπροκολο αλλα βρηκα ενα τροπο που μου αρεσει πολυ,το κοβω ψιλα ψιλα μπουκετακια και το μαριναρω σε ελαιολαδο με μπαλσαμικο και μετα απο λιγη ωρα το προσθετο μαζι με τη μαριναρα σε σαλατα με αλλες πρασιναδες η και ντοματα.
    Απο πανω ριχνω λιγο σουσαμι η καρυδια και γινεται τελεια!

Το μπροκολο ειναι πολυ υγιεινο και ακομα περισσοτερο ωμο και για οσους εχουν προβλημα δυσκοιλιοτητας ειναι οτι πρεπει!

Senior Member
    Εγώ μισώ το μαρούλι
    Αλλά λάτρεψα την σαλάτα σίζαρς στα goodys
    αυτό που βάζουνε μέσα λέγετε σαλάτα και έχει πιό ωραία γεύση από το μαρούλι.....

Senior Member
    Κι εγώ μισώ το μαρούλι και γι' αυτό το αποφεύγω. Γιατί, βρε παιδιά, πρέπει ντε και καλά να φάμε αυτά που δεν θέλουμε? Υπάρχουν τόσα πεντανόστιμα λαχανικά σε αφθονία, όλες τις εποχές του χρόνου. Για δοκιμάστε ρόκα, καρότο, πατζάρι, λάχανο, βραστά χόρτα, σπανάκι. Υπέροχα, πεντανόστιμα, υγιεινά.

Senior Member
    Ava ολα τα λαχανικα δεν προσφερουν τα ιδια στον οργανισμο και αφου το τι μας αρεσει και σε ενα μεγαλο μερος συνηθεια γιατι να μην προσπαθησουμε να φαμε περισσοτερη ποικιλια,και καλο θα κανουμε στον οργανισμο αλλα δεν θα εχουμε μονοτονια στα γευματα μας :wink2:

Senior Member
    Αντι για μαρουλι αιςμπεργκ.Με ντοματα η οτι αλλο λαχανικο θες.Απο πανω κανεις μια σαλτσα με γιαουρτι+2κουταλιες γλυκεια σαλτσα τσιλι

Senior Member
    κι εγω δεν ειμαι φαν των λαχανικών και αρχισα να τρωω μαρουλι και να το ευχαριστιεμαι με την διαιτα που μου εχει και σιζαρ
    το αγγουρι το καθαριζω και το τρωω σαν το κουνελι το καροτο, η ντοματα με ζοριζει παρα πολυ:sniff:
    αλλα αφου εχω καταφερει και τρωω και αυτα παλι καλα:wink1:

Senior Member
    Πόσο μ'αρέσει η σάλτσα τσίλι.Αυτή η γλυκιά.Είναι ασιατικής προέλευσης αυτή που παίρνω,ταιριάζει με τα πάντα σχεδόν(ή μάλλον εγώ την ταιριάζω με τα πάντα).Εγώ δε μπορώ να ζήσω δίχως λαχανικά.Τα λατρεύω.Έχω ως αρχή να τρώω καθημερινά λαχανικά όλων των χρωμάτων.Ένα πορτοκαλί,ένα κόκκινο,ένα πράσινο,μπλε-μωβ,κίτρινο κλπ.Τέλεια!

Senior Member
    σαμπινα διαφημιση κανεις, το ξερεις? 5-α-day που λενε οι αγγλοι!!

για λεγε μαρκα αυτης της τσιλι να τη δοκιμασω. γιατι νομιζα οτι η τσιλι ειναι καυτερη? ασχετο??

Senior Member
    Είναι Μπαρμπούνι μου,αλλά είναι και γλυκιά μαζί και δε της φαίνεται τόσο όσο με άλλες.

Προτάσεις:δοκιμάστε μπρόκολο με μπόλικο λαδολέμονο-λιγότερο λάδι περισσότερο λεμόνι σε αναλογία και ψιλοκομμένο σκορδάκι,όσο επιθυμείτε σε ποσότητα.Φάτε το βράδυ αν σας προβληματίζει η μυρωδιά.
    Φάτε σαλάτες ανάμεικτες.Σε όσες αρέσουν οι πίκλες ή τα τουρσιά,λίγο μέσα στη σαλάτα δίνει ξεχωριστή γεύση.

Μία συνταγή σαλάτας.Ψητή μελιτζάνα,χόρτα βραστά,παξιμάδι,φύλλα κάπαρης ή ανθοί,ντομάτα,κατίκι ή ανθότυρο.

Ρόκα με μπαλσάμικο,καρύδια χοντροκοπανισμένα,λίγα τσιπς παρμετζιάνο,ντομάτα λιαστή.

Αν δεν τρώτε το καρότο,λιώστε το σε σούπα(π.χ.ψαρόσουπα).Καλή ιδέα είναι να λιώσετε κι άλλα μαζί,πατάτες,σέλινο,κρεμμύ� �ι,δίνει μία σούπα κρεμώδη,υπέροχη.

Πεινάω αν δεν το έχετε καταλάβει και τώρα θα κάνω διάλειμμα για να φάω τον τόνο μου με τα λαχανικά.:smilegrin:

Senior Member
    κολοκυθακια νεροβραστα. ποιος τα τρωει? εγω απο τοτε που ανακαλυψα
    α. τη λαιτ μαγιονεζα. τα περιχυνω με 30 γραμμαρια μαγιονεζα=100 θερμιδες
    β. κανω αυγολεμονο και το σιγοβραζω για 1-2 λεπτακια με μια κουταλια αλευρι και λιγο νερακι και γινεται μια πηχτη σως ας πουμε και τα περιχυνω επισης

Senior Member
    μάρκα της τσιλι πες μου! θελω αν δοκιμασω. στειλε u2u αν θες

Senior Member
    Εγω μισώ οτιδιποτε πρασινο!!!!! τι να κανω....

Senior Member
    Originally posted by BARB3
    κολοκυθακια νεροβραστα. ποιος τα τρωει? εγω απο τοτε που ανακαλυψα
    α. τη λαιτ μαγιονεζα. τα περιχυνω με 30 γραμμαρια μαγιονεζα=100 θερμιδες
    β. κανω αυγολεμονο και το σιγοβραζω για 1-2 λεπτακια με μια κουταλια αλευρι και λιγο νερακι και γινεται μια πηχτη σως ας πουμε και τα περιχυνω επισης
    τα κολοκυθακια δεν τα ετρωγα ποτε μεχρι που ανακαλυψα ενα τροπο να τα κανω στο φουρνο και ειναι πολυ νοστιμα.Τα κοβω ψηλες φετες,τα πασπαλιζω με πιπερι,παπρικα καπνιστη (οποιος θελει με λιγο αλατι),βαζω και ελαχιστο ελαιολαδο και τα ψηνω σε αντικολλητικο χαρτι στο γκριλ αραδιαζοντας τα φετουλες μια διπλα στην αλλη,γινονται σχεδον σαν τηγανιτα και με ελαχιστες θερμιδες

Senior Member
    εγώ τα τρώω τα λαχανικά ευτυχώς, όλα μου αρέσουν (παρόλα αυτά δεν αδυνατίζω, μπου α χα χα :starhit: )

sabe μιας και είπες μελιτζάνα: τέλεια σαλάτα για καλοκαίρι: ψητές μελιτζάνες και κολοκύθια (στο γκριλ), με ε λ ά χ ι σ τ ο σκόρδο (ή και καθόλου, αν και του πάει το λίγο σκορδάκι), ελαιόλαδο + μπαλσάμικο......
    περισσότερες μελιτζάνες όμως, τα κολοκύθια να είναι πιο λίγα σε αναλογία (ή και καθόλου)

τη λατρεύω!

Page 1 of 53 1231151 ... LastLast