για οσους-οσες μισουν τα λαχανικα - Page 25
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 25 of 53 FirstFirst ... 15232425262735 ... LastLast
Results 361 to 375 of 785
  1. #361
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1,557
    Λοιποοοον, ποτε δεν ετρωγα πιπεριες μεχρι που ειπα να δοκιμασω να τις φτιαξω με κοτοπουλο κ μανιταρια..
    Πολυ γευστικο το αποτελεσμα αν και δεν καταφερα να τις φαω ολες..
    Εβαλα λιγη πορτοκαλι,λιγη κιτρινη κ πολυ λιγη κοκκινη!

  2. #362
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    607
    με το μαλακό κοπελιά. Με πέθανες απογευματιάτικα. Πωπω φαίνεται νοστιμότατο. Λατρεύω και τις πιπεριές. Τις έχεις σοτάρει?

  3. #363
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1,557
    Ναι Μαρακι με 1 κ.σ. λαδι ειναι μαγειρεμενο!

  4. #364
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,527
    πολυ λαχταριστο!!
    σλουρπ

  5. #365
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1,557
    Νοστιμοτατο ηταν κ με χορτασε πααααρα πολυ..Και η χαζη δν πεινουσα αλλα εφαγα σιζαρ'ς..
    Τελοσπαντων..

  6. #366
    παλια δενετρωγα λαχανικα περαν του λαχανου βραστου παρακαλω, του σπανακα-κιου και των κολοκυθιών.
    Επίσης παλιά έτρωγα πολλά μπαχαρικά και αρκετά γλυκά.
    Δε ξερω πως αλλά κάποια στιγμή γύρισε η γευση μου και τρελαίνομαι για όλα ανεξαιρέτως τα πράσινα,,, κιτρινα, χρωματιστουλια πραγματα που φυτρωνουν στην γη.
    Έχω την εντύπωση ότι αυτό έχιε να κάνει με
    1. με την ποίτητα των ζαρζαβατικων - φρουτων. τα βιολογικά λένε τελικά,,,, απο πολλές απόψεις,
    2. σε ό,τι αφορά τα φρούτα,,,,, όταν έπαψα να τρώω γλυκά ( στην περίοδο που ήμουν έγκυος και είχα διαβήτη κύησης, μετά απο ένα διάστημα τα φρούτα απέκτησαν διακριτό άρωμα , αυτό τα έκανε πολυ πολυ ελκυστικά και γευστικά
    3. τα ζαρζαβάτια. 2.α. τα βραστά,, όταν δνε ειναι σκοτωμένα στο βρασιμο και δνε εχουν παρα ελάχιστο αλάτι και φρέσκο καλό λάδι, αναδεικνύουν και αυτά αρώματα και ξεχωριστές γεύσεις. δνε είναι ανάγκη να φας πολύ, η γεύση συνιθίζεται αργά αργά , μετά απο αρκετό διάστημα θα την εκτιμήσεις, το θέμα είναι να ξεπεράσεις το πρεπει να τα φαω... και ισως στην αρχη μια σως γιαουρτι ή μουστάρδας βοηθάει. τα πολλά μπαχαρικά μασκαρεύουν τόσο πολύ το άρωμα και την γεύση που τελικά κάνουν το λαχανικό αποκρουστικό στην αυθενιτκή τυ γεύση.
    2.β τα ωμά,,,, ένα πράγμα θα πω,,, αν δνε είναι φρέσκα και πλυμμένα με νερό χωρίς χλωρίνη ( απο φίλτρο) ,,δε λενε,,,

    και τελος είναι σπάνιο να τρώει κανεις τα παντα,,,, διαλέξτε αγαπημένα και μισητα λαχανικά.. μη το ζορίζετε πολύ με τα δευτερα αν δεν εκτιμήσετε πρωτα την γευστική πανδαισία των πρωτων,,,
    συμβουλές απο μια πρωην αποκλειστικα καρνιβορους Θεά,,,

  7. #367
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Θεσσαλονίκη
    Posts
    3,484
    κανελλονια λαχανικων

    στηθος κοτοπουλου το βαζουμε στο μπλεντερ κ γινεται πουρες

    αλεθουμε ολα μαζι καροτο, μελιτζανα, κρεμμυδι χλωρο, πρασο, μαιντανο, ανιθο, σελερυ, λιιιιγο σκορδολαδο.
    αλατι πρασινο, πιπερι.

    τα βαζουμε ολα μαζι, πλαθουμε λιγο.

    τα κανελλονια θελουν 3 λεπτα βρασιμο κ μετα γεμισμα.

    για τη μπεσαμελ
    γαλα, λιιιιιγο βουτυρο, μοσχοκαρυδο, κανελλα, αλατι λιγο, πιπερι, αβγο, λιγο τυρι τριμμενο με χαμηλα λιπαρα, κορν φλαουερ, αλευρι.

    κανουμε ΛΙΓΗ μπεσαμελ, θελουμε λεπτη στρωση.

  8. #368
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,527
    πωπωωωωωωωωωω!!!
    κλικλικω με πεθανες μιλαμε !!

  9. #369
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Θεσσαλονίκη
    Posts
    3,484
    τωρα να δεις πως θα σε πεθανω!!!!!!
    τορτυγιες εντσιλαδας

    αν τις θελετε πιο λαητ
    τυρι λαητ λιγο και χωρις μπεηκον

    οι βαρβατες ειχαν
    πιπεριες κοκκινη, κιτρινη, πορτοκαλι, πρασινη
    κοτοπουλο (το ειχα βρασει προηγουμενως)
    τυρι τριμμενο ρεγκατο λαητ
    τυρι τριμμενο κεφαλοτυρι πληρες
    μανιταρια
    μπεηκον
    κρεμμυδι ξερο
    αλατι λιγο
    πιπερι

    (τσιγαριζουμε τις πιπεριες, το κρεμμυδι, το μπεηκον και τα μανιταρια)
    τυρι βαζουμε πριν τυλιξουμε την τορτυγια και απο πανω

    η (και καλα) λαητ

  10. #370
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Θεσσαλονίκη
    Posts
    3,484
    και η αλλη

  11. #371
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    607
    κλικάκο έχω απορίες. Σόρρυ αν ρωτάω χαζομάρες αλλά κανελόνια έχω να φτιάξω καμιά τριετία και αυτό με κιμά μέσα οπότε θέλω οδηγίες γιατί θέλω οπωσδήποτε να δοκιμάσω τη συνταγή μάλιστα χτες έλεγα ότι ηθελα να φτιάξω κάτι ογκρατέν με μακαρόνι.
    Λοιπόν βράζουμε το κανελλόνι και μετά το γεμίζουμε με τα παραπάνω υλικά; Και τη μπεσαμέλ δεν την βάζω μέσα στη γέμιση αλλά την περιχύνω από πάνω έτσι?
    Ψήνω μέχρι να κάνει κρούστα η μπεσαμέλ;

    Α και κάτι ακόμα τα λαχανικά που αλέθουμε πόσο τα αλέθουμε να ναι πχ ενας παχύρευστος πουρές, σαν κρέμα ή λιγότερο;

  12. #372
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,527
    Originally posted by click
    τωρα να δεις πως θα σε πεθανω!!!!!!
    τορτυγιες εντσιλαδας

    αν τις θελετε πιο λαητ
    τυρι λαητ λιγο και χωρις μπεηκον

    οι βαρβατες ειχαν
    πιπεριες κοκκινη, κιτρινη, πορτοκαλι, πρασινη
    κοτοπουλο (το ειχα βρασει προηγουμενως)
    τυρι τριμμενο ρεγκατο λαητ
    τυρι τριμμενο κεφαλοτυρι πληρες
    μανιταρια
    μπεηκον
    κρεμμυδι ξερο
    αλατι λιγο
    πιπερι

    (τσιγαριζουμε τις πιπεριες, το κρεμμυδι, το μπεηκον και τα μανιταρια)
    τυρι βαζουμε πριν τυλιξουμε την τορτυγια και απο πανω

    η (και καλα) λαητ
    χαχα!!
    πραγματι.. αν ετρωγα αυτες τις πιπεριες δε θα απειχα κ πολυ απο το περασμα στο χωρο της αχρονης υπαρξης :S

  13. #373
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    607
    Φαγητό έξτρα διαιτητικό για σήμερα με μόνο 17000 θερμίδες.
    Κρέπες με σπανάκι, κοτόπουλο και τυριά και μπεσαμέλ






  14. #374
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    550
    Καλή όρεξη κ καλή χώνεψη Μαράκι!Αυτό το πιάτο χωρίς τη μπεσαμέλ μου το φτιάχνει κάθε χρόνο η μάνα μου τα Χριστούγεννα , είναι απο τα αγαπημένα μου κ το περιμένω σαν παιδάκι κάθε φορά!!

  15. #375
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Θεσσαλονίκη
    Posts
    3,484
    Originally posted by mariafc
    κλικάκο έχω απορίες. Σόρρυ αν ρωτάω χαζομάρες αλλά κανελόνια έχω να φτιάξω καμιά τριετία και αυτό με κιμά μέσα οπότε θέλω οδηγίες γιατί θέλω οπωσδήποτε να δοκιμάσω τη συνταγή μάλιστα χτες έλεγα ότι ηθελα να φτιάξω κάτι ογκρατέν με μακαρόνι.
    Λοιπόν βράζουμε το κανελλόνι και μετά το γεμίζουμε με τα παραπάνω υλικά; Και τη μπεσαμέλ δεν την βάζω μέσα στη γέμιση αλλά την περιχύνω από πάνω έτσι?
    Ψήνω μέχρι να κάνει κρούστα η μπεσαμέλ;
    το κανελλονι θελει ελαχιστο βρασιμο, ειχα παρει τα μπαριλλα που θελουν 3 λεπτα βρασιμο και 20 λεπτα φουρνο. Υπαρχουν και κανελλονια που δε θελουν βρασιμο πριν το φουρνο και γεμιζουν πιο ευκολα.
    εγω τη μπεσαμελ την εριξα απο πανω. δεν παει μεσα στο συγκεκριμενο φαγητο.
    ναι ψηνουμε μεχρι να ροδισει η μπεσαμελ. τα λαχανικα ειναι μισομαγειρεμενα αν κανεις τσιγαρισμα, αν τα πολτοποιησεις εντελως μαγειρευονται αμεσως. το κοτοπουλο επειδη ειναι σαν ωμος πουρες, μαγειρευεται κι αυτο αμεσως στο φουρνο.

    Originally posted by mariafcΑ και κάτι ακόμα τα λαχανικά που αλέθουμε πόσο τα αλέθουμε να ναι πχ ενας παχύρευστος πουρές, σαν κρέμα ή λιγότερο;
    οπως τα προτιμας. αν τα χοντροκοψεις, κανε καλο τσιγαρισμα.


    κολαση φαινονται οι κρεπες σου.........

Page 25 of 53 FirstFirst ... 15232425262735 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •