Results 661 to 675 of 785
-
31-01-2011, 12:20 #661
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
Originally posted by Silk
Λέω να δοκιμάσω μια κολοκυθόπιτα ή κολοκυθοκεφτέδες.
Θα βράσω πρώτα το κολοκύθι λίγο να μαλακώσει και θα το βάλω στο μούλτι. Θα βάλω αυγό, λίγο λάδι, αλάτι πιπερί, δυόσμο, λίγο σκόρδο γιατί μου αρέσει και ή αλεύρι ή φρυγανιά τριμένη. Επίσης θα βάλω κρεμμυδάκι ξερό και χλωρό και σκέφτομαι να βάλω και μπρόκολο βραστό.
- 31-01-2011, 13:21 #662
Originally posted by BARB3
Originally posted by click
δεν ξερω αν θυμαστε τις εντελως αποτυχημενες προσπαθειες μου να πετυχω μια ρημαδοφασολαδα.
σημερα ομως πετυχεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!!!
φασολια
καροτα
ντοματες
απειροελαχιστο σελινο, μουχε τελειωσει........
κοκκινη πιπερια
λιγο σκορδολαδο
αλατι
πιπερι
θυμαρι
ΚΑΝΕΛΛΑ
κανελα και ψωμι δοκιμασες κλικ? τι μαγειρευεις τοσα φαγητα? κανελα με κανελα κανε την επομενη φορα!
Silk, οι κολοκυθοκεφτεδες στο φουρνο ειναι μια παρα πολυ καλη ιδεα.
Ελπιζω μεσα στη βδομαδα να τους κανω κι εγω!
Σημερα εχω ρεβυθια, αν δεν τα κανω καρβουνο παλι...
31-01-2011, 17:24 #663
αν και πάντα μου άρεσαν οι μελιτζάνες σήμερα απλά τις λάτρεψα.
Μελιτζάνες με ξινόχοντρο ή τραχανά
Υλικά
(για 4 μερίδες)
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 μελιτζάνες, μεσαίου μεγέθους, κομμένες σε ροδέλες,
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ½ φλιτζάνι ντομάτες πομοντόρο, κομμένες σε μικρά κομμάτια,
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι,
2/3 του φλιτζανιού κρητικό ξινόχοντρο ή ξινός τραχανάς ή πλιγούρι
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη, πλατιά κατσαρόλα, που έχουμε βάλει σε μέτρια προς σιγανή φωτιά, και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν, 7 με 8 λεπτά. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τις ανακατεύουμε καλά με το κρεμμύδι. Στη συνέχεια συμπληρώνουμε με το σκόρδο και τις ντομάτες. Ρίχνουμε αλατοπίπερο και αρκετό νερό, μέχρι να καλύψει τις μελιτζάνες κατά 2,5 εκ. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν οι μελιτζάνες, 45-50 λεπτά. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα. Περίπου 15 λεπτά πριν τα αποσύρουμε από τη φωτιά, ελέγχουμε τα υγρά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αρκετό νερό, για να καλύπτει τις μελιτζάνες κατά 1,3 εκ., και μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το ξινόχοντρο ή τον τραχανά και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε ώσπου το ξινόχοντρο ή ο τραχανάς να μαλακώσει, 15 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι και σερβίρουμε. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε κι άλλο λάδι.
31-01-2011, 17:31 #664
δεν εχω φαει ποτε ουτε ξινοχοντρο ουτε τραχανα.
να θυμηθω να παρω!
31-01-2011, 17:41 #665
Α να δοκιμάσεις είναι φανταστικός. Σαν ρυζάκι. Τρώγεται και σουπίτσα η τον βράζεις με γαλα και φετούλα. Εγώ τον είχα τελειως παρεξηγημένο για κάποιο λόγο πίστευα θα ναι άνοστος αλλά τελικά αποδείχτηκε θησαυρός.
Ξέχασα να αναφέρω πιο πάνω ότι στο φαγητό πρόσθεσα και τριμμενη φετούλα για έξτρα γεύση
31-01-2011, 18:50 #666
Αχ τι μου εκανες Μαρια!!! Τρελενομαι για μελιτζανες αλλα και τραχανα! Θα το κανω οπωσδηποτε! Η φωτο δε με εκανε να τρεχουν τα σαλια μου! Ποσες θερμιδες να εχει αραγε η μεριδα?
31-01-2011, 19:09 #667
ως προς τις θερμίδες δυστυχώς δε μπορώ να σε βοηθήσω αλλά πόσο να χει πια? Και δε μου φάνηκε και βαρύ. Το μόνο κακό ήταν ότι βγήκε τόσο καλό που δε μπορούσα να σταματήσω να το τρώω. Πάντως ήμαρτον το ιμάμ που χει και κολοκύθια και πατάτες και λοιπά δεν έχει πάνω από 300 πόσο παραπάνω να χει αυτό με ενα φλυτζανάκι τραχανά.
31-01-2011, 21:10 #668
πωπω μαρια, οι σιελογονοι μου δουλευουν στο φουλ λεμε
λατρευω τις μελιτζανες κ η συνταγη μου φαινετια πολυ ενδιαφερουσα.(κ πληρης, αν σκεφτεις οτι ο τραχανας εχει κ γαλα)
ερωτηση, γιατι μπερδευτηκα:
αυτα που αναφερεςι στη συνταγη στην ενοτητα "τραχανας",ειναι το ιδιο πραγμα με διαφορετικο ονομα στην κρητη?
η ειναι διαφορετικα πραγματα?
εγω ας πουμε , ξερω το γλυκο τραχανα, τον ξινο τραχανα κ το πληγουρι ως τρια διαφορετικα πραγματα.
μηπως με τον "ξινοχοντρο" εννοεις το γλυκο τραχανα :S ?
και αναλογα με την απαντηση στην παραπανω ερωτηση, θα δοθει κ η απαντηση στην ερωτησ του δευτερου επιπεδου:
βάζεις ό,τι θες απ αυτα?
:dork:
ελπιζω να μη σε μπερδεψα
31-01-2011, 21:54 #669
όχι καλέ καθόλου δε με μπέρδεψες
Να σου πω την αλήθεια εγώ στην Κρήτη τα χουμε και τα τρία. Γευστικά δεν δεν ξέρω πως είναι ο ξινόχοντρος γιατί δεν τον έχω δοκιμάσει. Υποθέτω όμως κάτι παρεμφερές.
Εδω μπορείς να δεις μια φωτο του ξινόχοντρου
http://cretangastronomy.blogspot.com...g-post_17.html
Ως προς το δεύτερο ερωτημα σου τη συνταγή την ανακάλυψα τυχαία. Θέλαμε σήμερα να μαγειρέψουμε μελιτζάνες αλλά δε θέλαμε να τις κάνουμε ως συνήθως. κάποια φάση λοιπόν θυμήθηκα ότι κάπου ειχα διαβάσει μια συνταγή με ξινόχοντρο και έτσι καπως την ξανάψαξα. Στη συνταγή όμως αναφερόνταν ότι αντι για ξινόχοντρο μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για ξινόχοντρο είτε τραχανά ξινό είτε πληγούρι. Εμείς επειδή είχαμε στο ντουλάπι τραχανά βάλαμε ξινό τραχανα.
Ειλικρινα παιδιά δεν περίμενα τέτοια επιτυχία. Φάγαμε όλοι στο σπίτι από δύο πιάτα ο καθένας ακόμα και η μάνα μου που δεν συμπαθεί τον τραχανά. Κόλλαγε στο στόμα πραγματικά. Ενιωθα ότι έτρωγα το καλύτερο φαγητό του κόσμου και σε συνδυασμό με τριμμένη φετούλα που έριξα από πάνω ήταν πραγματικά ονειρεμένο και οι μελιτζάνες εβγαζαν μια γλύκα. Για τον τραχανά δε τι να πω. καλύτερο και από ρυζάκι.
Κατόπιν εορτής διάβασα και μια παραλλαγή που είχε μέσα και πατατούλες. Θα τη δοκιμάσω έτσι την επόμενη φορά.
Οχι για να μην τρελαινόμαστε μόνο με γλυκά και αηδίες να κάνουμε και υγιεινή διατροφή.
31-01-2011, 22:59 #670
πολυ μαρεσουν οι συνταγες με μελιτζανες!!!
ασχετο, αλλα τελικα παλι καρβουνιασα τα ρεβυθια...
31-01-2011, 23:15 #671
Παιδια ο ξινοχοντρος πρεπει να ειναι το ιδιο με τον ξινο τραχανα λογικα;
uzzled:
Και εμενα μου αρεσει παρα πολυ,ειναι πολυ χορταστικος.Εφαγα το σαββατο,σαν σουπιτσα απο χοιρινο βραστο.
Περιπου 360 θερμ/100 γρ. εχει
31-01-2011, 23:45 #672
Μεχρι την Παρασκευη θα το εχω μαγειρεψει! Λατρευω και τα δυο υλικα... μιαμ μιαμ μιαμ
31-01-2011, 23:46 #673
one,οχι δεν ειναι το ιδιο
εντοπισα τη διαφορα
ο ξινος τραχανας γινεται με ξινισμενο γαλα κ αλευρι,
ο ξινοχοντρος με ξινισμενο κγαλα κ πληγουρι
στην περιοχη μας δεν κανουν ξινοχοντρο αλλα κανουν ξινο (με αλερι) κ γλυκο με γαλα που δεν εχει ξινισει κ πληγουρι (κομμενο σιταρι ).
πωωωωωωωωωω!!!
(μαθε τεχνη κ αστηνε κ αν πεινασεις βραστηνε :P )
31-01-2011, 23:47 #674
ελπιζω να μη θυμιζει τη γευση του κεφιρ αυτο το πραγμα
31-01-2011, 23:49 #675
Το κεφιρ πρεπει να ειναι κατι σιχαμερο που ευτυχως δν εχω δοκιμασει.
Ευχαριστω σμαρτακι για την επεξηγηση!
Άγχος και Θλίψη στην καθημερινότητα
06-08-2025, 12:58 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή