για οσους-οσες μισουν τα λαχανικα - Page 15
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 15 of 53 FirstFirst ... 5131415161725 ... LastLast
Results 211 to 225 of 785
  1. #211
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    672
    εγω δεν το πλενω ποτε το ρυζι γιατι μετα δεν μπορω να το βαλω στο λαδι,ομως οταν πεφτει το νερο και βραζει σκοτωνονται τα παντα (ετσι θελω να πιστευω για να εχω ησυχο το κεφαλι μου :P )

  2. #212
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Originally posted by lessing
    Στο ριζοτο το νερο μπαινει βραστο στο ρυζι φλυτζανι-φλυτζανι ναι;
    Ναι καλή μου, τουλάχιστον εγώ έτσι το κάνω

  3. #213
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Originally posted by forty
    οχι δεν με μπερδεψες καθολου αλλα εχω και αλλη ερωτηση τωρα :spin: συνηθως κανω μπασματι καστανο που το σοταρω με ελαιολαδο και θελω να φυγει το αμυλο ωστε να γινει σπυρωτο.Να το μουλιασω πρωτα και μετα να το βαλω να στραγγιξει καλα τα νερα του ωστε να μην πεταγονται με το ελαιολαδο η δεν αξιζει και ειναι καλυτερα να το κανω χωρις μουλιασμα?Αλλα φαγητα δεν κανω με ρυζι,ουτε καν ρυζωτο εκτος απο το σπανακορυζο,πρασορυζο που εκει θα το αφηνω οπως ειναι γιατι το θελω να μου χυλωσει
    φιλια!!
    Κοίτα, απτη στιγμή που το σοτάρεις, δεν χρειάζετε να το μουλιάσεις. Ομως αν θες να γλυτώσεις το σοταρισμα δεν είναι άσχημη ιδέα!

  4. #214
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Originally posted by forty
    ναι αυτο φοβαμαι και δεν ξερω πως να το κανω!σχολη μαγειρικης εχεις κανει?μ'αρεσει πολυ το μαγειρεμα και ειδικα η ζαχαροπλαστικη αλλα βαριεμαι αφανταστα το καθαρισμα μετα
    Αχ εγώ να δεις πόσο το βαριέμαι!!!!! Οσο είμασταν στην μαμά μου γλύτωνα το καθάρισμα με την δικαιολογία ότι ένας μάγειρας ποτέ δεν πλένει!!! Αλλά τώρα στο σπίτι μου.... αν δεν τα κάνω θα μας φαν τα ποντίκια!

  5. #215
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    3,771
    Originally posted by forty
    εγω δεν το πλενω ποτε το ρυζι γιατι μετα δεν μπορω να το βαλω στο λαδι,ομως οταν πεφτει το νερο και βραζει σκοτωνονται τα παντα (ετσι θελω να πιστευω για να εχω ησυχο το κεφαλι μου :P )
    κ γω δεν το πλενω το ρυζι (μονο αυτο)
    αλλα μαυτα που ακουσα κ αφου δεν το σοταρω θα τοπλενω στο εξης :P

  6. #216
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Originally posted by smart
    παιδια σχετικα με το ρυζι κ το μουλιασμα , νομιζω οτι το μουλιασμα συμβαλλει στο πιο γρηγορο μαγειρεμα του ρυζιου.
    το αμυλο μπορει να φυγει κ αν πλυνεις το ρυζι με πολλα νερα-στα πρωτα νερα το νερο ειναι σπρο, εχει τη λεγομενη "κολλα" (η οποια ειναι που βοηθαει στη διαρροια, κ γι αυτο οταν κανουμε λαπα ΔΕΝ πλενουμε το ρυζι) ενω μετα βγαινει σχετικα διαυγες.
    Θα συφωνίσω ως ένα σημείο!!!! σχετικά με το πιο γρήγορο μαγείρεμα, αυτό το νομίζουμε επιδή απλά το ρύζι έχει είδη τραβίξει αρκετό νερό από το μούλιασμα. Η διαφορά είναι όμως πως με το ζεστό νερό, το ρύζι φουσκώνει, ενώ αμμα το μουλιάσεις τραβάει το νερό αλλα δεν φουσκώνει ιδιαίτερα.
    έτσι με το μούλιασμα κάνεις 2 σε 1 δλδ φευγει και το άμυλο τραβαει και νερό το ρύζι.

  7. #217
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    3,771
    Originally posted by polinaki1983
    Originally posted by forty
    ναι αυτο φοβαμαι και δεν ξερω πως να το κανω!σχολη μαγειρικης εχεις κανει?μ'αρεσει πολυ το μαγειρεμα και ειδικα η ζαχαροπλαστικη αλλα βαριεμαι αφανταστα το καθαρισμα μετα
    Αχ εγώ να δεις πόσο το βαριέμαι!!!!! Οσο είμασταν στην μαμά μου γλύτωνα το καθάρισμα με την δικαιολογία ότι ένας μάγειρας ποτέ δεν πλένει!!! Αλλά τώρα στο σπίτι μου.... αν δεν τα κάνω θα μας φαν τα ποντίκια!
    :spin: join the club, το σαββατοκυριακο μαγειρευε ο ανδραςμου, του ξεκαθαρισα οτι θα κανει κ τοκαθαρισμα.
    ευτυχως εχουμε γυναικα σημερα!

  8. #218
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Originally posted by forty
    εγω δεν το πλενω ποτε το ρυζι γιατι μετα δεν μπορω να το βαλω στο λαδι,ομως οταν πεφτει το νερο και βραζει σκοτωνονται τα παντα (ετσι θελω να πιστευω για να εχω ησυχο το κεφαλι μου :P )
    Ούτος ή άλλος το ρύζι το συσκεβασμένο, όπως και οτιδήποτε βγένει από εργοστάσιο εγκεκριμένο είναι καθαρό αγάπη. Μόνο αν πάρεις κανά χύμα προιόν δεν θα είναι και τόσο καθαρό αλλά και πάλι εκεί άντε να έχει πετρούλλες μέσα

  9. #219
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Να σας διευκρινίσω πως δεν είμαι μαγειρας, μην αρχίσετε και με ρωτάτε για τίποτα παράξενες συνταγές!!!!! απλά πάντα ήθελα να γίνω σεφ.... ας όψετε που άκουσα την μάνα μου πως τεχνική σχολή παν "οι αλήτες" και δεν πήγα..... το μετανιώνω πολύ....

  10. #220
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    3,771
    Originally posted by polinaki1983
    Να σας διευκρινίσω πως δεν είμαι μαγειρας, μην αρχίσετε και με ρωτάτε για τίποτα παράξενες συνταγές!!!!! απλά πάντα ήθελα να γίνω σεφ.... ας όψετε που άκουσα την μάνα μου πως τεχνική σχολή παν "οι αλήτες" και δεν πήγα..... το μετανιώνω πολύ....
    ισα ισα εχει κ πολυ ωραια παιδια σεφ :P

  11. #221
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Αχ το ξέρω κακό κορίτσι μου..... και επίσεις ξέρω πως μέχρι τώρα θα είχα το δικό μου εστιατόριο αν το σπούδαζα...... Δυστυχώς είναι από αυτά τα όνειρα που μένουν μόνο όνειρα....

  12. #222
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    ο άντρας μου που του είπα πως θα πηγαίνω αραβική κουζίνα μου είπε "αφού εσύ ξέρεις και μαγειρεύεις τα πάντα καλύτερα από την δασκάλα, αφού μαγειρεύεις με την καρδιά σου, γιατί να πας? Δεν θέλω να ξεκινήσεις να ακολουθάς συνταγές, μου λέει, θα χαθεί η ψυχή από τα φαγιτά σου μετά" ... Αχ με συγκίνησε όταν μου είπε αυτό, φυσικά εγώ θα πιγαίνω στα μαθήματα

  13. #223
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    3,771
    καλημερα πωλινακι! τελικα τα πατε καλα πλεον? ειμαστε λιγο οφτοπικ αλλα...αν θες στειλε μου μηνυμα φιλια!

  14. #224
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Καλημέρα! αν μπορείς να μπεις τσατ ελα να στα πω από εκει. δεν θέλω να γραψω γιου2γιου επιδή μου χάνονται τελευταία!

  15. #225
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    672
    Originally posted by polinaki1983
    Originally posted by forty
    οχι δεν με μπερδεψες καθολου αλλα εχω και αλλη ερωτηση τωρα :spin: συνηθως κανω μπασματι καστανο που το σοταρω με ελαιολαδο και θελω να φυγει το αμυλο ωστε να γινει σπυρωτο.Να το μουλιασω πρωτα και μετα να το βαλω να στραγγιξει καλα τα νερα του ωστε να μην πεταγονται με το ελαιολαδο η δεν αξιζει και ειναι καλυτερα να το κανω χωρις μουλιασμα?Αλλα φαγητα δεν κανω με ρυζι,ουτε καν ρυζωτο εκτος απο το σπανακορυζο,πρασορυζο που εκει θα το αφηνω οπως ειναι γιατι το θελω να μου χυλωσει
    φιλια!!
    Κοίτα, απτη στιγμή που το σοτάρεις, δεν χρειάζετε να το μουλιάσεις. Ομως αν θες να γλυτώσεις το σοταρισμα δεν είναι άσχημη ιδέα!
    σ'ευχαριστω!:thumbup:

Page 15 of 53 FirstFirst ... 5131415161725 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •