εχω βουλιμια...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    2

    εχω βουλιμια...

    Γεια χαρα σε ολους...
    Δεν εχω συζητησει με κανεναν το προβλημα μου αυτο..
    Ειμαι 22 χρονων 1,74 και 52 κιλα. Ολα αρχισαν οταν σιγα σιγα επειδη παντα ετρωγα πολυ εφτασα στα 57 κιλα.Προσπαθησα με διαιτα και γυμναστηριο να τα χασω αλλα τιποτα. Και μετα "ανακαλυψα" την ευκολια του να τρωω οσο θελω και μετα απλως να κανω εμετο. Απο μικρη οταν ετρωγα παρα πολυ μου ηταν πολυ ευκολο το να κανω εμετο και αποφασισα να το εκμεταλλευτω. Ουσιαστικα τα επεισοδια ξεκινησαν απο τον Απριλιο-Μαιο. Κανω εμετο σχεδον καθημερινα, και συχνα πανω απο 2 φορες την ημερα. Καταλαβαινω οτι αυτο που κανω δεν ειναι φυσιολογικο αλλα δεν ξερω πως να το σταματησω. Επειδη μου ειναι πολυ ευκολο το να κανω εμετο δεν το θεωρω τοσο σημαντικο και λανθασμενα το ξερω πιστευω οτι δεν προκαλω προβλημα στην υγεια μου.
    Να σας πω οτι γενικα είμαι πολυ τυχερος ανθρωπος και οτι δεν μου λειπει τιποτα απο τη ζωη μου. Και αγορι έχω και οικογενεια που με λατρευει και κατα τα οσα λενε οι αλλοι είμαι πολυ ομορφη.
    Απλα όλο το συστημα της μοδας με τα μοντελα και το υπερβολικα αδυνατο σωμα με εχει τρελανει.
    Σημερα εφαγα φυσιολογικα και δεν εχω κανει εμετο.
    Σας παρακαλω, ας μου πει καποιος κατι για με βοηθησει να "ξυπνησω" απ'ολο αυτό.
    Να είστε ολοι καλα..και ευχαιστώ εκ των προτέρων.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    4,829
    Ελίζα, γιατί το κάνεις αυτό στον εαυτό σου? Δεν είμαι βουλιμική, άρα δεν είμαι το κατάλληλο άτομο να σε διαφωτίσει, αλλά ξέρω πολύ καλά από αυτό το φόρουμ τις συνέπειες αυτού που σου φαίνεται ανώδυνο και εύκολο. Σταμάτα τώρα, όσο είναι καιρός. Μία κούκλα είσαι και οι αναλογίες σου, τι να πω..
    Εγώ έφτασα στα εκατό κιλά (από πενήντα πέντε που ήμουν), έβαλα δακτύλιο και κάνω ψιλοεμετούς, γιατί δε μπορώ να καταπιώ άνετα και επιμένω από τη λαιμαργία μου. Ξέρεις πόσο με ενοχλεί το γεγονός? Πάρα πολύ. Νιώθω παρά φύσει άνθρωπος. Νιώθω ότι δε μπορώ να καθήσω σε ένα τραπέζι με άλλους και να φάω φυσιολογικά. Αλλά πάνω από όλα είναι η υγεία μου και αυτή υπαγορεύει να χάσω κιλά, οπότε ανέχομαι ένα ξένο σώμα στον οργανισμό μου με χαρά και ευγνωμοσύνη και το υπηρετώ όσο καλύτερα μπορώ.
    Σεβάσου το σώμα σου και την υγεία σου. Διάβασε τις ιστορίες των παιδιών, να δεις το θέμα σε όλη του την έκταση. Δες τη δυστυχία που προκαλεί. Συνέχισε αυτό που ξεκίνησες σήμερα και νιώσε ευγνωμοσύνη για όσα έχεις. Πολλά μοντέλα είναι τίγκα στην κοκαίνη. Εσύ, είσαι ένα φυγιολογικό άτομο, που θες να ζήσεις όπως όλα τα κορίτσια της ηλικίας σου.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    769
    Αν διαβασεις τα ποστ που εχουν γραφτει τοσα χρονια περι βουλιμιας θα καταλαβεις με ποσο πονο και δυστυχια ειναι συνδεδεμενη.
    Θα σου επισημανω μονο οτι η διαιτα του εμετου δεν υπαρχει.Και επειδη ειμαστε παρομοια σε υψος και κιλα καταλαβαινω οτι δεν θελεις να παχυνεις.και δε θα σου πω να παχυνεις.απλα να τρεφεσαι υγιεινα και να γυμναζεσαι.
    Να το σταματησεις μαχαιρι,ξεκινα απο αυριο...

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    24
    ελιζα μου ειναι νωρις ακομα για να δεις πιο εντονα τις επιπτωσεις στο σωμα και τη ψυχη σου...ειμαι 20 χρονων,4 χρονια βουλιμικη,αλλα οι τελευταιες εβδομαδες ειναι πολυ καλες.θελει πολυ επιμονη,και ποναει να κρατηθεις, να μπεις σε σειρα..βρες τροπους γλυκια μου 5-6 πραγματα να κανεις οταν θα νιωσεις την επιθυμια να φας πολυ,και προγραμματισε τις ωρες του φαγητου ωστε ενδιαμεσα να κανεις κατι δημιουργικο,να ναι περασματα στη μερα,π.χ φαε στις 12,στις 3..μετρα και θερμιδες.πιες κατι ζεστο μετα,ισως ενα ελαφρυ καφεδακι να μην σε πιασει βουλιμικο ευκολα.τα λεω πολυ γενικα,δε μπορω αλλιως.παντως θα χεις δει σιγουρα οτι ολο αυτο μεχρι τωρα καπου σε κραταει πισω...πιστεψε με δεν αξιζει αυτο που ζεις κι αυτο που θα ρθει αν συνεχιστει..αξιζει η ζωη,το γελιο,η παρεα,ακομα και τ ασχημα για πραγματα που ειναι γυρω μας,που μας δινουν ωθηση.ολα ειναι επιλογες.επελεξε να σταματησει αυτο.αρχισε.?καλως..καιρος να παρει τελος.το ζησαμε κι αυτο,που λεμε.το ξερω οτι ειναι δυσκολο.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,266
    [i]Originally posted by elisa198
    Απλα όλο το συστημα της μοδας με τα μοντελα και το υπερβολικα αδυνατο σωμα με εχει τρελανει.
    Τι εννοεις ακριβως;Θελεις να γινεις μοντελο;

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    2
    Σας ευχαριστω παρα πολυ και τις τρεις!Η αληθεια είναι οτι αφου διαβασα μεσα στο φορουμ μερικά πραγματα αποφάσισα να το σταματήσω και είναι η τρίτη μέρα που δεν εχω κανει εμετο και που τρωω κανονικα και οντως αισθάνομαι πολυ καλα. Οι απαντήσεις σας πραγματικά με ταρακούνησαν γιατί δεν ήταν συμβουλές σε περιοδικά πχ που έιναι γενικές αλλά προέρχονταν από συγκεκριμένα άτομα με ευαισθησία και με διάθεση να βοηθήσουν κάποιον παρ'όλο που ούτε υποχρέωση έχουν ούτε τους αναγκάζεί κανείς.Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου.
    Lessing η αληθειά είναι ότι μέσα στο μυαλό μου ως σενάριο υπάρχει το "μόντελινγκ", βέβαια είναι θέμα εγωισμού καθώς δεν έχω ανάγκη για δουλεία. Είναι όλα θέμα προτύπων, και γενικά είναι πολύ άσχημος όλος αυτός ο βομβαρδισμός απο τα ΜΜΕ, με τα ψευτικά είδωλα και την φαινομενική τελειότητα κάποιων αστέρων.Και αν και θεωρω οτι εχω την κουλτούρα και την παιδεία να καταλάβω ότι είναι όλα φτιαχτά και ψεύτικα δεν παύει να με επηρεάζει..
    Να είστε όλοι καλά.
    Ava:ελπίζω να χάσεις γρήγορα τα κιλά που πρέπει και η ζωή σου να είναι και πάλι όμορφη και φυσιολογική!
    Reddy:Σ'ευχαριστώ για τις γλυκές συμβουλές σου και ελπίζω να το ξεπεράσουμε και οι δύο αυτό!
    Σας ευχαριστώ πραγματικά και πάλι..να είστε πάντα καλά και να χαμογελάτε!

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    24
    κι εγω ελιζα μου..κι ακομη κι αν δε σε ξερω νιωθω πολυ καλα που μιλαω με καποιον και ξερω οτι το παλευω μαζι του κι αν μπορει αυτος εχω κι εγω τη δυναμη...θα μπορουσε να βοηθησει περισσοτερο αν γραφαμε τι εχει αλλαξει τωρα που απεχουμε απο αυτο...τι ομορφο ειδαμε,πως νιωθουμε...να τα διαβαζουμε..κι αν γινουν στραβοπατηματα,μην απογοητευτεις,ανθρωποι ειμαστε...εδω και τωρα ειμαστε,ξανα ν αρχισουμε.να φερουμε τα πανω κατω σε οτι φαινεται να μη μπορει να συμβει ;)
    καλη μας συνεχεια... με πολλη αγαπη..

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •