Results 76 to 90 of 163
Thread: Συν-τροφικες σχεσεις
-
22-10-2010, 02:25 #76
Originally posted by lessing
Κατι αλλο επισης:1)Πιστευω πως φερνομαστε στους αλλους οπως εχουμε αναγκη να μας φερνονται
2)Οταν ερωτευομαστε δεν ερωτευομαστε το ατομο οπως ειναι,αλλα προβαλουμε πανω του τα στοιχεια που θα θελαμε να εχει τα οποια δεν εχουν σχεση με αυτο που πραγματικα ειναι.Προβαλουμε τις αναγκες μας
Συνήθως έχουμε ανάγκη να μας φέρονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Δε νομίζω πως είμαστε πάντα σε θέση να το φέρουμε εις πέρας οι ίδιοι...Μακάρι...
Το δεύτερο ισχύει κατά μεγάλο βαθμό κυρίως,φοβάμαι,για μας τις γυναίκες!Δη τις νέες!
Μέγα λάθος!Ερωτευόμαστε τη σχέση κι όχι τον άνθρωπο,την ιδέα κι όχι την πραγματικότητα,
προβάλλουμε και κηνυγούμε τις ανάγκες μας και φέρνουμε τα πάνω κάτω ή εθελοτυφλούμε
για να τα ταιριάξουμε.Βάζουμε και τον άλλον σε μια φθοροποιά διαδικασία αλλαγών,
ώστε να προσαρμοστεί στο ιδεατό,που έχουμε ανάγκη...ʼσε..Χαμός!Τουλάχισ τον ελπίζω πως όσο μεγαλώνουμε
μαζευόμαστε.Κατεβαίνουμε από το συννεφάκι,πατάμε λιγάκι στη γη,βλέπουμε τον άλλον όπως είναι,
ξέρουμε καλύτερα εντωμεταξύ και τον εαυτό μας και τις πραγματικές μας ανάγκες(γιατί καμιά φορά
κηνυγάμε τα απ'αλλού φερμένα)και προχωράμε πιο συνειδητά.Ελπίζω τουλάχιστον!
- 22-10-2010, 02:36 #77
Originally posted by onelifeonechance
σμαρτ, τωρα που ειπες απορριψη λογω κιλων,θυμηθηκα πως ειδα αυτον τον γελοιο τον Γιαννη Λ. απ'το big brother και ελεγε πως δεν παει 15 χρονια λεει γυμναστηριο και προσεχει το σωμα του,για να ριξει τον εαυτο του μετα χαμηλα και να παει με μια χοντρη..
Και ελεγε σε εναν αλλο πως εκεινος ειναι χοντρος γι'αυτο στοχευει χαμηλα,δλδ σε χοντρες κοπελες!
Ουστ απο δω, γυμνοσαλιαγκα!!!
Δεν είναι υποχρεωμένος να σχετιστεί με άτομα,που δεν εκτιμά,δεν τον ελκύουν,δε συμφωνεί με τις προτεραιότητες τους.
Όπως κι εγώ μπορεί να θέλω να σχετιστώ με κάποιον που δίνει μεγαλύτερη σημασία στην ουσία παρά στην επιφάνεια.
Που δε συζητά με κάποιον άλλον άντρα για ποιά αποτριχωτική μέθοδο χρησιμοποιούν και δε γδέρνει στο αγκάλιασμα.
Δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους!Δε χρειάζεται να γίνουμε αποδεκτοί από στατιστικά περισσότερα άτομα.Δεν πάμε για πρόεδροι των ΗΠΑ!
Γίνεται να βρούμε τον άνθρωπο μας και να μοιραστούμε με αγάπη και μεταξύ μας αποδοχή το πέρασμα μας στη γη;Είμαστε άρχοντες!
Οκ,προφανώς οι Γιάννηδες Λάμδα του κόσμου δεν είναι για μας κι εμείς για κείνους.Κάποιο ψάξιμο λιγότερο,κάτι είναι κι αυτό!
22-10-2010, 09:51 #78
Originally posted by NADINE
Originally posted by spaceride
..Ειμαστε οι επιλογες μας...και η σχεση ειναι μια επιλογη μας.. Για να βρουμε ομως την αγαπη (που για μενα ειναι τεχνη) πρεπει να ξερουμε πως να αγαπαμε εμεις. Πολλοι ανθρωποι αναλωνονται σε φρασεις τυπου ¨δεν βρισκω τον καταλληλο", "γτ δε με αγαπα" λες και ολα ξεκινουν απο γυρω μας και καταληγουν σε εμας..Η σωστη ερωτηση ειναι "Ξερω-Μπορω εγω να αγαπαω?", "μπορω να δεχτω καποιον οπως ειναι και να μπω στη δικη του θεση?"
Εκπαιδεύουμε το δικό μας μέρος,αυτό που περνά από το χέρι μας,να είμαστε κατά το δυνατόν έτοιμοι
να βιώσουμε σχέσεις αγάπης κι αποδοχής.Και ναι,σε πολλά κομμάτια μας,τα οποία είναι αποτέλεσμα επιλογών μας,
εκείνες αντικατοπτρίζονται πάνω μας και μας χαρακτηρίζουν!Οφείλουμε να είμαστε έντιμοι με τον εαυτό μας και με τον άλλον,
να έχουμε το σθένος να αναλάβουμε και τις συνέπειες των επιλογών μας και το όποιο τίμημα τους.
Ωστόσο η ζωή δεν είναι τηλεκατευθυνόμενο.Είναι κάτι μαγικό!Ο άνθρωπος έχει μεγάλη δύναμη πάνω στη ζωή του
αλλά έχει την απόλυτη κυριαρχία της;Εξωγενείς παράγοντες και συγκυρίες,ο παράγοντας τύχη,δυνάμεις έξω από εμάς,οι ευκαιρίες,
δεν παίζουν κι αυτά τον ρόλο τους;Αυτό το "είμαστε οι επιλογές μας" πόσο ακριβές είναι όταν δεν τίθενται στο τραπέζι των επιλογών
όλες οι δυνατές επιλογές;Ναι,κάθε στιγμή καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις στη ζωή μας από το πιο απλό μέχρι το πιο σπουδαίο.
Και πολλές φορές ούτε καν συνειδητοποιούμε τη σημαντικότητα τους στο πέρασμα του χρόνου.Όλα αυτά διαγράφουν την πορεία μας,
κρίκοι της αλυσίδας της ζωής μας,αναπόσπαστοι στο όλο της κι ο καθένας στη μοναδικότητα του!Ένας να ήταν διαφορετικός
κι η τρέχουσα αλληλουχία καταλύεται,αλλάζει όλη η εικόνα,δική μου ευθύνη οκ.Ωστόσο δεν είχα όλες τις δυνατές επιλογές στο παζάρι των κρίκων.
Η υπέρβαρη κοπέλα δεν έχει τις ίδιες ευκαιρίες να σχετιστεί ερωτικά με το άλλο φύλο,δεν είναι εξίσου επιθυμητή,δεν είναι ίδια μέτρα και σταθμά όλα.
Δε θα το πάω στα παιδιά του τρίτου κόσμου,όσους γεννιούνται με σοβαρές ασθένειες κι αναπηρίες κι ένα σωρό εμπόδια στην καλοτυχία.
Δεν είμαι από αυτούς που τα ρίχνουν στη μοίρα,στους άλλους,στην γκαντεμιά και νίπτω τας χείρας μου,αλλά δε μπορώ να δεχθώ
από την άλλη πανηγυρικά πως είμαι σε απόλυτο βαθμό οι επιλογές μου!Κι αν κάποιος πει πως εσύ επέλεξες να είσαι τόσα πολλά κιλά=>
να μη σέβεσαι τον εαυτό σου=>να μη σε σέβονται και να μη σε επιλέγουν οι άλλοι κλπ.,οκ,έχουμε εντελώς διαφορετική οπτική.
Εγώ πάντως δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να σχετιστώ με κάποιον,που να τα έχει βρει με τον εαυτό του και να έχω νορμάλ συνθήκες να διαχειριστώ.
Οκ,ήταν ευθύνη μου κι επιλογή μου,που προχώρησα και μάλιστα στον μεγάλο κι αυτοθυσιαστικό αυτό βαθμό,αλλά να κριθώ εφόσον έδωσα πόρτα
ή τα έκανα θάλασσα εκεί που τα πράγματα έδειχναν ν'αξίζουν κι εγώ δεν ήμουν εντάξει.Είναι προϋπόθεση να δουλέψεις με τον εαυτό σου
για ν'αλληλεπιδράσεις θετικά με τους άλλους αλλά δεν είναι μοναδική παράμετρος.Παίζουν ρόλο κι οι ευκαιρίες στη ζωή και η τύχη.Νομίζω.
22-10-2010, 11:08 #79
Originally posted by polinaki1983
Θα συφωνίσω με όλα όσα είπατε πιο πάνω. Η επιλογή μας γίνετε με αυτό που θέλουμε σε εκίνη την φάση. Εμένα ο πρώην αραβονιαστικός μου, ήταν και εκίνος παχύσαρκος, όταν χωρίσαμε είχε φτάσει τα 190 κιλά. είμασταν μαζί 5 χρόνια. Τώρα άμμα το σκέφτομαι, πιστεύω πως ήμουνα μαζί του γιατί δεν ντρεπόταν για μένα, όπως οι άλλες μου σχέσεις, και επιδή υπήρχε ένα άτομο να με αγαπά όπως είμαι, εκτώς απο μένα φυσικά που λάτρευα τότε πολύ τον εαυτό μου. Φισικά τα προβλήματά μας και ο χωρισμός ήρθε μετά την επέμβασή μου για δακτυλίδι.... κατάλαβα πως δεν ήθελε να χάσω κιλά. ίσως γιατί ντρεπόταν για τον εαυτό του, ίσως γιατί φοβόταν μην με χάσει? δεν ξέρω, πάντος με έχασε. Η επόμενη μου επιλογή ήταν ο συζηγος μου, ενας άντρας ωραίος, ψηλός, με τέλειες αναλογίες. Τώρα άρχισα να σκεφτομαι ότι τον επέλεξα για να έχω αυτο το ταρακούνημα, το να νιώθω ότι θα τον χάσω αν δεν κάνω κάτι για μένα. τώρα το πως θα εξεληχθεί μετά την επέμβασή μου δεν ξερω, αλλά πολύ σύντομα θα μάθω!!!
ειναι σα να καθοριζει το βαρος σου τα παντα. σα να μην υπαρχει τιποτα αλλο. ολα με αυτο εχουν να κανουν?
22-10-2010, 11:17 #80
Οταν είσαι στα 140-150 κιλά κλικ, θες δεν θες, όλα περιστρέφονται γύρω από σένα και το βάρος σου..... ακομα και για καφέ να θες να πας, σκέφτεσαι.... σε πια καφετέρεια να πάω που έχει καναπέδες αντι καρέκλες? επιδή στις καρέκλες δεν χοράς? με πια αεροπορική εταιρεία να πας ταξίδι που είναι πιο άνετες οι καρέκλες του? Με πιους θα βγεις το βράδυ? Μίπως η παραία ντρέπετε για σένα? Ρε σεις, πηγαίναμε έξω με παρέα, και γυρνούσαν και μας έλεγαν μην βάλετε πολύ φαί και μας κάνετε ρεζίλι.... άρα ακόμα και η παραία ντρεποταν για μας. Κιόμως εγώ πρσωπικά ένιωθα ωραία με τον εαυτό μου, και δεν καταλάβαινα και ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ΚΑΠΙΟΣ ΑΛΛΟΣ να ντρέπετε για τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ κιλά.
22-10-2010, 11:20 #81
:shocked2: τι σκατοπαρεα ηταν αυτη?
22-10-2010, 11:27 #82
απιστευτο πραγματικα...και δεν τους κανατε "πέρα" αυτους τους ανθρωπους?
22-10-2010, 11:30 #83
δυστιχός ο κόσμος έτσι είναι αγαπη, δεν μπορείς να κρίνεις τον άλλο για το τι μπορει να δεκτεί και τι οχι. Εμένα προσωπικά δεν με ενοχλούσε αυτό. απλά συμβιβαζόμουνα γιατί δεν μπορούσα να κάνω αλιώς....
Στην προηγούμενή μου δουλεία, που ήμουν εκει 6 χρόνια, το αφεντικό ενώ ήταν πολύ καλός, δεν μου έδινε κύπριους πελάτες. μου έδεινε μόνο ξένους πελάτες να ασχολούμε, και είχαμε επαφή μέσω τηλεφώνου κε email. Τυχαίο? άμμα το καλοσκευτείς καθόλου τυχαίο δεν ήταν.
Στην δουλιά που είμαι τώρα, έχω εκπεδεύσει 2 άλλα άτομα, και τώρα κατέληξαν να παίρνουν 600 ευρώ πιο πολλά από μένα, ενώ το αποτέλεσμα της δουλιάς μας είναι ακριβός το ίδιο. Επίσεις, ενώ ασχολούμαστε με ξένους πελάτες, αυτά τα 2 παιδιά πηγαίνουν και σε κύπριους πελάτες. Εγώ το ζήτησα πολλές φορές να με στήλουν σε κύπριο πελάτη, όλο θα το κανονήσουμε ακούω, αλλά τίποτα. Τυχαίο? Δεν νομίζω.....
Γιαυτό λέω πως θέλοντας και μή, ολα περιστρέφονται γύρω άπό το βάρος.
22-10-2010, 11:32 #84
Originally posted by polinaki1983
δυστιχός ο κόσμος έτσι είναι αγαπη, δεν μπορείς να κρίνεις τον άλλο για το τι μπορει να δεκτεί και τι οχι.
κανε την επεμβασουλα σου, θα μεινεις μιση και τα ξαναλεμε για ολους τους καφρους που "ξεχνανε" να κοιταξουν την καμπουρα τους...
22-10-2010, 11:44 #85
Μορέ εγώ θα κάνω την επεμβασούλα μου, θα μείνω η μισή (άντε και λίγο παραπάνω δεν μας χαλάει!!! ο στόχος μου είναι τα 85 προς το παρόν) και μετά θα ακούω τα οοοοοοοοοο ααααααααααα ιιιιιιιιιιιιιιιιιιι (αλα ζούμπι) πως αδυνάτισες έτσι? και η απάντηση μου θα είναι , δεν έκανα τίποτα, απλά ήρθε ο καιρός και αδυνάτισα. Κανεις δεν ξέρει ότι θα κάνω μανίκι, μόνο ο αντρας μου και η μαμα μου, και φυσικά εσεις εδώ. και ούτε πρόκιτε να το πω σε κανέναν. και τώρα θα δεις πως όσοι με απέριψαν τόσο καιρό, θα θέλουν να ρθούν πίσω, όμως τώρα πια δεν θελω εγώ.
Πλέων για μένα είναι μόνο η Πωλίνα και ο Ανδρεας ( ο γιος μου). Κανείς άλλος. Έχω περάσει πολλά, και έχω πάρει κάπιες πολύ σοβαρές αποφάσεις στην ζωή μου. όπιος απο εδώ και πέρα δεν με δέχετε όπως είμαι, βγένει αμεσως από το φόντο μου. δέν θέλω πολλά άτομα δίπλα μου που να με εκμεταλεύοντε. Θέλω λίγα που να αγαπάν γιαυτό που έχω μέσα μου!
22-10-2010, 11:49 #86
και πολυ καλα θα κανεις
22-10-2010, 11:52 #87
Δεν μαρεσει να σχολιάζω τον άλλο, ποτέ μου δεν κοροίδεψα κανένα, άλλοστε δεν μπορείς να ξερεις τι τον οδήγησε εκεί που είναι, ενώ πάντα ανεχόμουνα τισ κοροιδιες. Ε τώρα πια δεν έχει άλλο. είδη έχω ξεκόψει από όλους και έχω μήνει μόνη μου. Δεν έχω κλειστεί σε μένα, απλά έμινα μόνη επιδή έκανα ένα ξεκαθάρισμά και τελικά κανείς δεν ήταν για τους σωστούς λόγους δίπλα μου.
22-10-2010, 11:53 #88
ολα με ψυχραιμια Πωλινα. για να μην καουν τα χλωρα μαζι με τα ξερα
22-10-2010, 11:59 #89
Κάπιος που νιάζετε για σένα κλικ μου, άμμα χαθείς για 2-3 μέρες, σε πέρνει τηλέφωνο, σε ψάχνει. το μόνο άτομο που με έψαξε είναι η αδελφή ψυχή μου, η ξαδελφούλλα μου. άλλά αυτή δεν θεωρείτε μέσα στους φίλους, γιαυτο είπα έμεινα μόνη. αυτή είναι η αδελφή ψυχή μου, ξέρει τι έχω πριν καν πω ότι κάτι έχω, το ίδιο και εγώ. πολλές φορές έτυχε να την πάρω τηλ και η πρώτη μου ερώτησή ήταν τι έχεις? το ίδιο και εκείνη!!
και να σου πω και κάτι άλλο. Δεν ξέρω αν είσαι παντρεμένη, ή αν έχεις μωρό, αλλά σε μένα προσωπικά από τότε που έκανα τον γιο μου, δεν χρειάζομαι κανέναν άλλο. μπορεί να είναι μόνο 22 μηνών, αλλά καθόμαστε και μηλάμε σαν μεγάλοι, και με καταλαβαίνει. ε τι άλλο θέλω? οι υπόλοιποι ας παν από κει που ήρθαν
22-10-2010, 12:02 #90
εχεις χωρισει με τον πατερα του παιδιου πωλινακι? σορυ για τις ηλιθιες ερωτησεις αλλα ειστε χειμαρρος κ χανω σε καποια σημεια την κουβεντα...
Άγχος και Θλίψη στην καθημερινότητα
06-08-2025, 12:58 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή