Τι μου συμβαινει?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5
    Junior Member

Τι μου συμβαινει?

Καλησπερα σε ολα τα μελη του φορουμ και χαιρομαι ιδιαιτερα που καταφερα και βρηκα την ακρη να γραψω τις ανησυχιες μου εδω ελπιζω δηλαδη :wink2:¨διαβαζω παρα πολυ καιρο τις ενοτητες του φορουμ και μπορω να πω οτι με εχουν συγκινησει απιστευτα ολα αυτα που διαβαζω....Ειμαι 33 χρονων και εδω και χρονια παλευω με το βαρος μου και με την αγωνια του τι θα δειξει η ζυγαρια σε καθημερινη βαση,δεν περναει μερα που να μην γραψω τι τρωω στο κινητο μου σαν υπενθυμηση μπας και <συνετιστω> επιτελους...να σας πω λιγα λογια για μενα,εχω υψος 1.68 και τωρινο βαρος 55 κιλα το φαινομενο <γιο-γιο> μου συμβαινει συχνα αλλα οχι με υπερογκες αυξομειωσεις πλεον..τι εννοω..μεχρι το 2004 δεν με ενοιαζε τιποτα ειχα την δουλεια μου,τους φιλους μου,τα κιλακια μου(ημουν 75 κιλα εκεινη την περιοδο φυσιολογικα προς ελαφρως υπερβαρη),ειχα παει και σε διαιτολογο οπου με αρκετες στερησεις και επειτα απο λιπομετρηση κτλ με εφτασε 60 κιλα το ιδανικο για μενα οπως μου ειπε....μετα απο πολυ καιρο τα ξαναπηρα φυσικα γτ ετρωγα ασυστολα και εφταιγα εγω για αυτο γτ δεν ειχα και εξακολουθω να μην εχω μια σειρα δηλ.πρωινο δεν τρωω ποτε,δν μου αρεσουν απο μικρο παιδι παρααα πολλα φαγητα κτλ..Ενα πασχα που εμενα σπιτι των γονιων μου γτ η αδερφη μου ειχε φυγει(και μενουμε μαζι σε αλλο σπιτι γνκ)πριν 4 χρονια και ειχα ηδη παρει παλι τιν ανιουσα(75 κιλα) κατι με επιασε και ξεκινησα διαιτα μονη μου αυτην την φορα και μαλιστα ορκιστηκα οτι αυτην την φορα δεν θα ξανααφηνα ποτε τν εαυτο μου να ξανακυλησει..και ετσι εγινε με αποτελεσμα τον αυγουστο του 2008 να χω φτασει τα 47.5 κιλα....ιδανικο για μενα!!το φαγητο οπως ειναι λογικο μου εγινε εμμονη,το σκεφτομουν ολη μερα καθε μερα απολυτα φυσιολογικο γτ δεν ετρωγα καθολου καλα...και ερχομαστε στα σημερινα....μμμ εξακολουθω και σκεφτομαι το φαγητο,υπαρχουν μερες που τρωω και μερες που κυμαινομαι απο το τπτ μεχρι το πολυ 400 θερμιδες,θελω να χασω τα κιλα που πηρα μεσα σε 2 χρονια(8 κιλα δηλαδη),ενεργειακα ειμαι πολυ καλα,θεωρω οτι εχω κανει πολλα λαθη αλλα απο την αλλη ο μεταβολισμος μου φαινεται να εχει βελτιωθει σε σχεση με παλια που δεν εχανα καθολου ευκολα και τρ μου ειναι πιο ευκολο...ειναι λογικο αυτο που σκεφτομαι ι οχι?θελω πραγματικα να τα χασω για να ειμαι εγω καλυτερα με τν εαυτο μου και να αισθανομαι περισσοτερη σιγουρια σαν μαξιλαρακι ενα πραγμα..δεν θα σταματησω αν δεν τα χασω αυτα τα κιλα και ξερω αν και ειναι λεπτες οι ισορροπιες οτι δεν θελω να φτασω λιγοτερο απο αυτα γτ μετα το προσωπο μου χαλαει επικινδυνα γνωριζω οτι μεχρι εκει θελω..ειναι φυσιολογικα ολα αυτα?τι νομιζετε? συγγνωμη για το μεγαλο ποστ 1 φορα γραφω σε φορουμ ελπιζω στην κατανοηση σας και ευχαριστω το φορουμ που μ δινεται η ευκαιρια να μιλησω για αυτο το θεμα :starhit:

Υ.Σ τωρα τελευταια τρωω πολυ αλλα παντα μια φορα την ημερα και βραδυ υπαρχει καποιο οριο με τις θερμιδες για να χαρακτηρισουμε ενα μεμονωμενο περιστατικο σε υπερφαγικο επεισοδιο?δηλ. αν φαω μια φορα την μερα οπως κανω παντα και σε μια καθισια φαω 1500θερμιδες θεωρειται υ.ε?

Senior Member
    Καλώς ήλθες.

Προφανώς θα έχεις διαβάσει και τις εμπειρίες των άλλων μελών εδώ, που έχουν όμοιες περιπτώσεις περιγράψει ,οπότε μπορείς να συγκρίνεις μερικώς και να διαβάσεις και για την πορεία τους.Ασφαλώς, εκεί που άπτεται θεμάτων ειδικού, δεν πιστεύω ότι κάποιος, από αυτή την κοινότητα, μπορεί να πει με βεβαιότητα αν έχεις κάποια διαταραχή πρόσληψης τροφής.Το μόνο σίγουρο,που παραδέχεσαι κι εσύ, είναι πως έχεις μια «αναστάτωση»,έναν τρόπο σκέψης που μάλλον δε σου δίνει έναν ομαλό ρυθμό ζωής.Κι ίσως αυτό είναι που μετράει περισσότερο,παρα να σου πουν τι συνιστά αν φας 1500 θερμίδες μαζεμένες ή αν έχεις το τάδε ή το δείνα.

Το πόσο λειτουργική είσαι με βάση του τι τρως είναι το θέμα.Αν η μέρα σου όλη στηρίζεται στο διατροφικό σου πλάνο,τότε είναι βέβαιο πως κάτι δεν πάει καλά.Αν νιώθεις «στέρηση» ή και στέρηση, είναι ζήτημα.

Γι'αρχή εγώ θα ξεκινούσα με αλλαγές στο πάνω μέρος της πυραμίδας του προβλήματος,που είναι η διατροφική αντιμετώπιση.Κατόπιν μπορείς να ψάξεις μέσα σου τι είναι αυτό που σε σπρώχνει να λειτουργείς έτσι...

Καλή δύναμη.:)

Junior Member
    Ευχαριστω πλ για το καλωσορισμα και για την απαντηση σου Kleanthis.. ασφαλως και θα κατσω να διαβασω και παρομοιες εμπειριες εχεις δικιο οντως το ολο θεμα δεν με αφηνει να ηρεμισω και το σκεφτομαι σχεδον συνεχεια..οταν εννοεις στερηση η <στερηση>τι εννοεις ακριβως?το να νιωθω οτι στερουμαι το φαγητο??
    Πολλα ειναι τα αιτια που σκεφτομαι κατα αυτον τν τροπο αλλα δεν ξερω και πως να το χειριστω βασικα και αυτο ειναι το μεγαλο μου θεμα..καλη δυναμη και σε σενα να εισαι καλα :grin:

Senior Member
    Καλως ηρθες.Λες οτι μερικες μερες τρως πολυ κ αλλες τιποτα η 400 θερμιδες καθε μερα.Επισης σε απασχολει που δεν τρως πρωινο κ που τρως ολο το φαγητο 1 φορα τη μερα.Θα μπορουσες να αρχισεις απο αυτο να οργανωσεις την καθημερινοτητα σου με το να κατανεμεις τα γευματα;
    Εκτος απο το κομματι της διατροφης,η υπολοιπη ζωη σου πως ειναι;

Junior Member
    Καλησπερα Lessing σε ευχαριστω για το καλωσορισμα..:starhit: αυτο που λες ειναι πολυ λογικο και καταλαβαινω οτι ειναι μια καλη αρχη αυτη ωστε να μαθω να κατανεμω σωστα τα γευματα μεσα στην ημερα αλλα δεν γινεται γτ δεν πειναω καθολου μεσα στην διαρκεια της ημερας και ακομα και αν φαω κατι σιγουρα δεν θα χει πολλες θερμιδες θα ειναι δηλ.σε στυλ μιας μπουκιας και αυτο μονο αν αισθανθω δυσαρεστα η αδυναμια...δεν ξερω τι να κανω και πως να το χειριστω οσο χαζο και αν ακουγεται!!με ρωτησες για την υπολοιπη ζωη μου βασικα θεωρω οτι ολα ειναι θεμα καλης διαθεσης ,υπαρχουν στιγμες που νιωθω πολυ ομορφα και αλλες φορες λιγοτερο καλα,δεν ξερω αν αυτο οφειλεται στο χαρακτηρα μου η το οτι εχω αυτην την <δυσλειτουργια> στον τροπο που σκεφτομαι το φαγητο..ειμαι ανχωδης χαρακτηρας και τελειομανης και τα σκεφτομαι λγ πιο πολυπλοκα τα πραγματα απο οτι ισως αλλοι ανθρωποι..αυτην τν περιοδο ψαχνω για δουλεια,θεωρω οτι η δουλεια θα με αποσπασει λιγο απο το θεμα του φαγητου, οταν απασχολω το μυαλο μου με αλλα πραγματα συνηθως παω καλυτερα ..συγγνωμη τα γραφω λγ περιεργα δεν ειμαι και τοσο καλη ωστε να εκφραζω τις σκεψεις μου στον γραπτο λογο..:smug: