βουλιμια και βαριατρικη - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 27 of 27
    Senior Member
    Originally posted by smart
    lessing, ακριβως τα ιδια γραφαμε ταυτοχρονα :)
    :starhit:

Senior Member
    Originally posted by click
    ειναι πατερας μου οχι φιλος μου.
    ναι κανει εμετους εδω και 24 χρονια περιπου.
    υπαρχουν μερες που μπορει να κανει και 2 και 3 φορες εμετο.
    παχαινει ακομα και με τους εμετους πλεον, εχει φτασει 107 κιλα.

εως ποτε θα τις σκαπουλαρει αν δε μικρυνει το στομαχι του? ηδη βγαζει κραυγες στο μπανιο...
    μια μερα θα μεινει εκει μεσα κλειδωμενος.

το ξερω οτι το προβλημα ξεκιναει απο εγκεφαλο.
    αλλα οταν εχεις στομαχι που χωραει το μισο ψυγειο, ακομα και αν αποφασισεις οτι θελεις να σταματησεις να καταναλωνεις τετοιες ποσοτητες και να κανεις εμετο, ποσο εφικτο ειναι?
    αφου δε χορταινεις.

Μετά την επέμβαση και μόλις έχουν αρχίσει να φαίνονται τα αποτελέσματα, όλοι όσοι έχουμε περάσει από τις βαριατρικές επεμβάσεις αναφέρουμε ένα ψυχολογικό πατατράκ. ʼλλοι περισσότερο, άλλοι πιο ξώφαλτσα, αναρωτιόμαστε γιατί μας φταίνε όλοι και όλα. Δεν κρατάει πολύ, είναι κάποιο δίμηνο-τρίμηνο, και μετά έρχεται και πάλι ισορροπία. Αυτό το διάστημα είναι επικίνδυνο για κάποιον με προϋπάρχοντα ψυχολογικά προβλήματα, καθώς θα τα επιδεινώσει.

ειλικρινα, δεν εχω ιδεα ποσο χειροτερα θα μπορουσε να γινει. εχει ηδη εδω και χρονια αυτα που αναφερεις. και νευρα και πολλα αλλα...
    δε θελω να κανω τον ψυχολογο-ψυχοθεραπευτη αλλα μηπως ειναι να τον αφησεις να παρει κι εκεινος την ευθυνη του? μηπως να γινει λιγο περισσοτερο μπαμπας και να φροντιζει εσενα παρα το αντιθετο? (υποθεσεις ειναι ολα αυτα..δε θα μπορουσα να ξερω την οικογενεια σου)

Senior Member
    Originally posted by spaceride
    ειναι πατερας μου οχι φιλος μου.
    ναι κανει εμετους εδω και 24 χρονια περιπου.
    υπαρχουν μερες που μπορει να κανει και 2 και 3 φορες εμετο.
    παχαινει ακομα και με τους εμετους πλεον, εχει φτασει 107 κιλα.

εως ποτε θα τις σκαπουλαρει αν δε μικρυνει το στομαχι του? ηδη βγαζει κραυγες στο μπανιο...
    μια μερα θα μεινει εκει μεσα κλειδωμενος.

το ξερω οτι το προβλημα ξεκιναει απο εγκεφαλο.
    αλλα οταν εχεις στομαχι που χωραει το μισο ψυγειο, ακομα και αν αποφασισεις οτι θελεις να σταματησεις να καταναλωνεις τετοιες ποσοτητες και να κανεις εμετο, ποσο εφικτο ειναι?
    αφου δε χορταινεις.

Μετά την επέμβαση και μόλις έχουν αρχίσει να φαίνονται τα αποτελέσματα, όλοι όσοι έχουμε περάσει από τις βαριατρικές επεμβάσεις αναφέρουμε ένα ψυχολογικό πατατράκ. ʼλλοι περισσότερο, άλλοι πιο ξώφαλτσα, αναρωτιόμαστε γιατί μας φταίνε όλοι και όλα. Δεν κρατάει πολύ, είναι κάποιο δίμηνο-τρίμηνο, και μετά έρχεται και πάλι ισορροπία. Αυτό το διάστημα είναι επικίνδυνο για κάποιον με προϋπάρχοντα ψυχολογικά προβλήματα, καθώς θα τα επιδεινώσει.

ειλικρινα, δεν εχω ιδεα ποσο χειροτερα θα μπορουσε να γινει. εχει ηδη εδω και χρονια αυτα που αναφερεις. και νευρα και πολλα αλλα...
    δε θελω να κανω τον ψυχολογο-ψυχοθεραπευτη αλλα μηπως ειναι να τον αφησεις να παρει κι εκεινος την ευθυνη του? μηπως να γινει λιγο περισσοτερο μπαμπας και να φροντιζει εσενα παρα το αντιθετο? (υποθεσεις ειναι ολα αυτα..δε θα μπορουσα να ξερω την οικογενεια σου)
    Μην πεις κ συ για δυσλειτουργικη οικογενεια ελεος!!!ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ Κ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ(λογω εσφαλμενης νοοτροπιας)και αν ηξερε να την φροντισει θα φροντιζε κ τον εαυτο του.Επιπλεον ειμαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να διαφωνησω μαζι σου διοτι τελευταια συμφωνω και οπως καταλαβαινεις...πηρα το λαπτοπ κ επεστρεψα σφορτσατη γκρρρρρ

Senior Member
    Καλα κανεις λεσινγκ μου...Δε διαφωνω οτι ειναι εκτεταμενο και δεν μιλησα για δυσλειτουργικη οικογενεια.. Αυτο που ειπα απλα ειναι να ΜΗΝ παρει την ευθυνη η κλικ...

Senior Member
    συμφωνω σε αυτα που λετε.
    πραγματι καποιος που δε θελει με τιποτα να βοηθηθει, δεν προκειται να βοηθηθει.

αλλα ορισμενες φορες, η προσπαθεια μετραει ακομα και αν δεν εχει αποτελεσμα.

τωρα για τα περι λιγου φαγητου.. και οτι σταδιακα θα μειωθει το στομαχι, εχμ,... βρε, δεν υπαρχει τετοια περιπτωση.
    μιλαμε για μια ασθενεια που βασιζεται σε ακραια συμπεριφορα, ακραιους χαρακτηρες.
    ή ολο το ψυγειο ή αφαγια.
    ή τσακιρ κεφι ή νευρα και οποιον παρει ο χαρος.

αλλα η διαδικασια του χειρουργειου ειναι τοσο δυσκολη, η αποφαση, η αναμονη, η επεμβαση, αναρρωση, παρενεργειες, οι πρωτοι απιστευτα δυσκολοι μηνες....
    που πραγματικα πρεπει να ειναι πολυ καμμενος κανεις, για να συνεχισει να αγαπαει την εμμονη με το φαγητο πιο πολυ απο την ιδια τη ζωη, οταν εχει περασει απο ολα αυτα πιο πριν......

και για περιπτωσεις τοσο μεγαλης αρνησης και αδρανειας, ισως το χειρουργειο ειναι η μονη λυση?
    ισως ουτε και αυτο?
    αλλα στο τελος, παντα θα αναρωτιεμαι...
    και αν τοτε του ειχα κανει αυτη τη συζητηση? θα ειχε αλλαξει κατι?

spaceride, εχεις δικιο. μια συζητηση και τερμα απο μενα.
    οχι δεν προκειται να επωμιστω και αλλο βαρος. αρκετα χρονια εχασα.
    ευχαριστω :starhit:

Senior Member
    αλλα η διαδικασια του χειρουργειου ειναι τοσο δυσκολη, η αποφαση, η αναμονη, η επεμβαση, αναρρωση, παρενεργειες, οι πρωτοι απιστευτα δυσκολοι μηνες....
    που πραγματικα πρεπει να ειναι πολυ καμμενος κανεις, για να συνεχισει να αγαπαει την εμμονη με το φαγητο πιο πολυ απο την ιδια τη ζωη, οταν εχει περασει απο ολα αυτα πιο πριν......
    Στο υπογράφω, πως όλα τα ξεχνάμε - την απόφαση, την αναμονή, τις επιπλοκές, τις παρενέργειες, τους δύσκολους μήνες, τα πάντα. Ο εγκέφαλός μας είναι προγραμματισμένος να χώνει πολύ βαθιά τις άσχημες καταστάσεις - και για αυτό θα δεις μητέρες με δύσκολη εγκυμοσύνη και τοκετό να προχωρούν σε δεύτερο και τρίτο παιδί. Είναι η ανθρώπινη φύση τέτοια, δεν θα επιβιώναμε διαφορετικά!
    Η επέμβαση, η κάθε λογής επέμβαση, είναι απλά ένα εργαλείο. Μας βοηθάει να κάνουμε κάποια πράγματα. Πχ αν μικρύνουμε το στομάχι, μας βοηθάει να κάνουμε καλύτερο διατροφικό πρόγραμμα από πριν, καθως έρχεται επιτέλους χορταίνουμε. Αν δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε διατροφικό πρόγραμμα, τότε το εργαλείο είναι και άχρηστο, καθώς σαβουρώνουμε ότι βρούμε μπροστά μας, αλλά και επικίνδυνο, καθώς στην προσπάθεια μας να σαβουρώσουμε αρχίσουμε τις παρενέργειες (εμετούς κλπ).
    Η προσωπική μου εμπειρία μετά από χολοπαγκρεατική - που είναι πιο "βαρύ" χειρουργείο από τη σληβ - έχει γράψει ήδη μια ταλαιπωρία από ένα δαμάσκηνο που κατάπια αμάσητο και με ταλαιπώρησε για 48 ώρες, ευτυχώς χωρίς να χρειαστώ γαστροσκόπηση ή επέμβαση για να το αφαιρέσω.
    Θέλω να σου πω με αυτό, ότι το βασικό είναι η θέληση. Αν και μόνο αν θέλει κάποιος, τότε μπορεί να ψάξει το είδος της επέμβασης, τον τόπο και τον χειρούργο. Διαφορετικά, είναι απλά μια χαμένη υπόθεση. Μπορείς να κάνεις μια ακόμη συζήτηση, ή και συζητήσεις χρόνων ατέλειωτων. Αν δεν γίνει το "κλικ" μέσα του, δεν θα αλλάξει κάτι...

Senior Member
    click
    κατ αρχας καλησπερα
    και χαιρομαι που ενδιαφερεσαι τοσο αληθινα για τον πατερα σου
    νομιζω οτι θα τον βοηθησει μια εγχειρηση περιορισμου του στομαχιου οπως πτυχωση η μανικι
    μπορεις να επικοινωνησεις με τον Λαπατσανη στον Ευαγγελισμο
    ισως θα μπρουσε να βοηθησει
    εμενα η πτυχωση με βοηθησε αρκετα
    αλλα πρεπει να θελει και ο ιδιος
    ισως θα πρεπε να του μιλησεις καθαρα
    μπορει να μην εχει συνειδητοποιήσει τι κανει

Senior Member
    τζενη ησουν βουλιμικη?
    εκανες υπερφαγικα και εμετους?

αλλα, καταλαβαινεις, απαξ και μεγαλωσει τοσο το στομαχι ακομα και αν θελησεις να αλλαξεις δρομο, δε γινεται...
    EISAI LA8OS! To stomaxi einai ena apolyta elastiko organo to opoio opws ksexeilwsei, etsi 8a mazepsei.
    Skepsou oti apo thn eksodo toy kolpou soy pernaei oloklhro mwro kai epanerxetai!
    OK, isws den einai ayto k to pleon aksiologo epixeirhma alla no matter poso poly mporei na exei anoiksei to stomaxi kapoiou efoson den exei ypostei pote rhksh h yphrkse kapoio allo provlhma ektos toy oti kseroume emeis oti trwei san zwo to atomo, allo toso mporei kai na kleisei apo mono toy oso toy meiwneis thn trofh.

Mou kanei entypwsh poi esy click pisteyeis kati toso akyro.

Senior Member
    ioli συγκεκριμενα για τον πατερα μου εννοουσα.
    να το ξεκαθαρισω

ΔΕ ΘΕΛΕΙ να κανει αυτα που πρεπει να κανει για να μικρυνει το στομαχι του. η διαδικασια ειναι αργη και βασανιστικη για ενα ατομο που το στομαχι του χωραει μεσα σε 3 τεταρτα της ωρας 3 πελωρια πιατα φαγητο, 1μιση φρατζολα ψωμι, 1μιση λιτρο κοκα κολα και 3 μεριδες γλυκο!

και σε ατομα που αρνουνται πεισματικα να κανουν προσπαθεια για να μην τρωνε σε μονιμη βαση εξωφρενικες ποσοτητες, το χειρουργειο ειναι μια επιλογη.
    οχι η καλυτερη.
    αλλα ειναι μια επιλογη.

προφανως το στομαχι μπορει να μικρυνει και μεσα απο φυσιολογικη διαδικασια. συμφωνω.

ioli συγκεκριμενα για τον πατερα μου εννοουσα.
    να το ξεκαθαρισω

ΔΕ ΘΕΛΕΙ να κανει αυτα που πρεπει να κανει για να μικρυνει το στομαχι του. η διαδικασια ειναι αργη και βασανιστικη για ενα ατομο που το στομαχι του χωραει μεσα σε 3 τεταρτα της ωρας 3 πελωρια πιατα φαγητο, 1μιση φρατζολα ψωμι, 1μιση λιτρο κοκα κολα και 3 μεριδες γλυκο!

και σε ατομα που αρνουνται πεισματικα να κανουν προσπαθεια για να μην τρωνε σε μονιμη βαση εξωφρενικες ποσοτητες, το χειρουργειο ειναι μια επιλογη.
    οχι η καλυτερη.
    αλλα ειναι μια επιλογη.

προφανως το στομαχι μπορει να μικρυνει και μεσα απο φυσιολογικη διαδικασια. συμφωνω.
    κλικ οχι να σου σπασω τη φουσκα αλλα αυτα αν θελω τα τρωω κι εγω :D
    μια χαρα ποσοτητες ειναι για εναν βουλιμικο πχ.
    η καθημερινοτητα του..:S
    απλως ο βουλιμικος δε θα τα ετρωγε με τη μορφη πιατου φαγητου. αλλα πιο χυμαδιο ιφ γιου νοου γουατ αι μιιν.
    πατερας σου ειναι και αντρας.

Senior Member
    ιολη ουτε εγω θελω να σου τη σπασω, αλλα το οτι τα τρως και συ ολα αυτα δε σημαινει οτι δεν ειναι παρανοικη ποσοτητα.

Page 2 of 2 FirstFirst 12