Χαρακτηριστικα του ιδανικου διαιτολογου - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 9 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 133
    Senior Member
    Originally posted by smart
    Originally posted by ria
    Ρε παιδιά εμένα δε μου έχει τύχει ποτέ αυτό που λέτε!!! Δηλαδή να ακολουθώ πρόγραμμα και να μη χάνω... Το πρόβλημα είναι ότι μου ξεφευγει στη ποσότητα ή δεν το τηρώ κάνοντας του κεφαλιού μου. Εκτος εαν σαν δίνουν διατροφές με πολλές περισσότερες θερμίδες/ημέρα από αυτές που χρειάζεστε.
    να στο θεσω αλλιως:
    αν τρως:
    το πρωι γαλα απαχο+ δημητριακα
    το μεσημερι κοτοπουλο φιλετο+ σαλατα με μετρημενο λαδι κ ελαχιστο ψωμι (αν κ οταν)
    το απογευμα φρουτο
    το βαδυ σαλατα (με ελαχιστο λαδι παλι) κ αν τολμησεις να πιεις χυμο πριν το βραδινο να τον παιρνεις στο κινητο κ να σου λεει μη φας το βραδινο σου, κ εσυ να τον υπακους...

κ αυτο για μηνες... κ να χανεις το πολυ 200 γρ τη βδομαδα, η να μενεις στα ισα η στη χειροτερη να παιρνεις..
    πως το ακους?

ειπαμε... ΔΕΝ ειμαστε 5 χρονα!!!!!!!!!!
    Είδες? το λες κ μόνη σου... συμφωνεις οτι δεν έκανες όσα σου έλεγε. Οπότε δεν φταίει το προγραμμα του διαιτολογου!!! Μη τρελαθούμε κιόλας!!!

Senior Member
    Originally posted by polinaki1983
    Originally posted by spaceride
    Παιδια, παλιά είχα βρει την καλύτερη διαιτολόγο που είχα πάει ποτέ. και άλλαξα πάμπολους διετολόγους.
    1) Η συγκεκριμένη έχει περάσει από τα στάδεια παχυσαρκίας στην εφηβία της και ξέρει πόσο δύσκολο είναι να χάσει καπιος τα κιλά του
    2) πιστεύει πως το να κάνεις ενα διαιτολόγιο και να χάσει ο άλλος βάρος, δεν σημαίνει ότει πρέπει να τοθ στερήσεις τα πάντα
    3) Το διαιτολόγιο της το φτιάχνει πάνω στα δικά μου θέλω και μπορώ να φάω, και όχι στα πρέπει που μαθένει στα βιβλία

Μιλάμε ότι είχα πάει κοντά της 6 ετών και 95 κιλά, και σε 4 μήνες με έκανε 60!!!! και είχα και τα γαριδάκια μου, και τις σοκολάτες μου και τις πίτσες μου.
    Πήγα ξανά κοντά της, και αφού είχα δοκιμάσει ένα σορό άλλους διαιτολόγους και το αποτέλεσμα ήταν να παίρνς συνέχεια βάρος, και απο 140 κιλά σε 3 μήνες έπεσα 120. Φυσικά μετά λόγο κακής διατροφής δικιάς μου τα ξανάπήρα.

Πήγα ξανά προτού μίνω έγκυος για 4 μήνες, και από 142 έπεσα 125 και μετά σταμάτισα λόγο εγκυμοσύνης. και εκ τότε είμαι στα 125, εκτός απο την περίοδο που ήμουνα έγκυος που είχα παίσει στα 100, αλλά τα χάρικα μόνο 1 μήνα!!!!

Έχω σκοπό μετά το μανίκι να ξαναπάω κοντά της, και να μου προσαρμόσει ένα διετολόγιο με την ποσότητα που θα μπορώ να φάω, ούτως ώστε να παίρνω ότι χρειάζομαι
    Eνα παιδι στα 6 του χρονια παραγει ακομα αυξητικη ορμονη που θα προσδωσει και το τελικο του υψος στην ενηλικιωση.. Δεν ξερω ποτε ησουν 6 Πωλινα μου, αλλα ολες οι οδηγιες μιλανε για πολυ μικρη μειωση βαρους/μηνα σε ανηλικους (ποσο μαλλον σε παιδια) και για τα ελαφρως υπερβαρα παιδια μιλανε για διατηρηση μεχρι το υψος τους να τους φερει σε ενα υγιες ΔΜΣ
    Πριν 21 χρόνια ήμουν 6, τώρα είμαι 27!!!! Συμφωνώ, αλλά ένα κοριτσάκι στα 6 του και να είναι 95 κιλά καταλαβένεις τι περνούσα στο σχολείο τότε. και το είχα πάρει πολύ θερμά το θέμα. θυμάμε, ακόμα κε σε τετράδιο έγραφα τί έτρωα κάθε μέρα για να ελένχω εγώ τον εαυτό μου. Τότε ήμουνα πολύ πιο πιστή στην δίαιτά μου από τώρα, και ντρέπομαι που το λέω αλλά είναι η αλήθια
    Μπορω απο προσωπικη πειρα να ξερω τι περναει ενα υπερβαρο παιδι στο σχολειο..Εξαλλου εχουν περασει χρονια απο τοτε.. Απλα σου ειπα την οδηγια που υπαρχει για μια πιο υγιη προσεγγιση στα θεματα βαρους παιδιων.. Επισης καταλαβαινω, οτι για ενα παιδι στα 6 του να ειναι 95 κιλα, χωρις παθολογικο υποβαθρο, συνεβαιναν πολλα στην οικογενεια που ισως σχετιζονται με το βαρους του..Εγω προσωπικα θα το κοιτουσα πρωτα εκει.. Γενικοτερα ομως Πωλινα μου, σε διαβαζω και πραγματικα χαιρομαι για σενα και τη συναδελφο, γτ ειναι ακριβως αυτο που εγραφα καπου αλλου.. Να αποκτας καλο ονομα χωρις απατεωνιες και προβολη των ΜΜΕ

Senior Member
    Originally posted by ria
    Originally posted by ria
    Ρε παιδιά εμένα δε μου έχει τύχει ποτέ αυτό που λέτε!!! Δηλαδή να ακολουθώ πρόγραμμα και να μη χάνω... Το πρόβλημα είναι ότι μου ξεφευγει στη ποσότητα ή δεν το τηρώ κάνοντας του κεφαλιού μου. Εκτος εαν σαν δίνουν διατροφές με πολλές περισσότερες θερμίδες/ημέρα από αυτές που χρειάζεστε.
    να στο θεσω αλλιως:
    αν τρως:
    το μεσημερι κοτοπουλο φιλετο+ σαλατα με μετρημενο λαδι κ ελαχιστο ψωμι (αν κ οταν)
    το απογευμα φρουτο
    το βαδυ σαλατα (με ελαχιστο λαδι παλι) κ αν τολμησεις να πιεις χυμο πριν το βραδινο να τον παιρνεις στο κινητο κ να σου λεει μη φας το βραδινο σου, κ εσυ να τον υπακους...

κ αυτο για μηνες... κ να χανεις το πολυ 200 γρ τη βδομαδα, η να μενεις στα ισα η στη χειροτερη να παιρνεις..
    πως το ακους?

Είδες? το λες κ μόνη σου... συμφωνεις οτι δεν έκανες όσα σου έλεγε. Οπότε δεν φταίει το προγραμμα του διαιτολογου!!! Μη τρελαθούμε κιόλας!!!
    Ρια εχω συναντησει γυναικες που ετρωγαν ετσι και εχαναν με ρυθμο 150-200 γρ την εβδομαδα.. Κι εγω δυσκολευομουν να το πιστεψω αλλα μια μετρηση μεταβολισμου απαντησε ολα τα ερωτηματικα!! Πραγματικα ειχαν βασικο μεταβολισμο 800-900 θερμιδες..Απλα εκει η λυση δεν ειναι να ριξεις την τροφη, αλλα να ανεβασεις το μεταβολισμο

Senior Member
    Ισως spaceride μου τώρα να είναι αλιός και οι οδηγίες και όλα, αλλά μιλάμε τι έγινε με μένα πριν 21 χρόνια!!! πάντος μετά την επέμβασή μου είναι σίγουρο πως θα πηγαίνω κοντά της για παρακολούθηση

Senior Member
    Ισως spaceride μου τώρα να είναι αλιός και οι οδηγίες και όλα, αλλά μιλάμε τι έγινε με μένα πριν 21 χρόνια!!! πάντος μετά την επέμβασή μου είναι σίγουρο πως θα πηγαίνω κοντά της για παρακολούθηση
    Γι αυτο και ρωτησα ποτε συνεβη.. Και καλα θα κανεις εφοσον εισαι ευχαριστημενη..

Senior Member
    Originally posted by ria
    Originally posted by ria
    να στο θεσω αλλιως:
    αν τρως:
    το απογευμα φρουτο

πως το ακους?

Ρια εχω συναντησει γυναικες που ετρωγαν ετσι και εχαναν με ρυθμο 150-200 γρ την εβδομαδα.. Κι εγω δυσκολευομουν να το πιστεψω αλλα μια μετρηση μεταβολισμου απαντησε ολα τα ερωτηματικα!! Πραγματικα ειχαν βασικο μεταβολισμο 800-900 θερμιδες..Απλα εκει η λυση δεν ειναι να ριξεις την τροφη, αλλα να ανεβασεις το μεταβολισμο
    με ποιο τρόπο γίνεται η μέτρηση τοιυ βασικού μεταβολισμού?

Senior Member
    Υπαρχουν πολλοι τροποι.Ο πιο διαδεδομενος ειναι η μετρηση εκπνεομενων αεριων. Παλια γινοταν σε νοσοκομεια, τωρα υπαρχουν μετρητες και σε ορισμενους ιδιωτες

Senior Member
    Συγνώμη , δεν έχω διαβάσει προηγούμενα ποστ σου. Είσαι διατροφολόγος?

Senior Member
    Ναι ειμαι κλινικος διαιτολογος-διατροφολογος και δραστηριοποιουμε στο χωρο των ΔΠΤ

Senior Member
    πως ανεβαζω τον μεταβολισμό μου?κατι δραστικό εννοω υπάρχει?

Senior Member
    Δυστυχως ειναι μια πολυ αργη διαδικασια ειδικα αν εχουν προηγηθει μεγαλα διαστηματα εντονων περιορισμων και σκαμπανεβασματα στο βαρος (φαινομενο yoyo)

Senior Member
    Μια χαρα! Καλή συνέχεια στο έργο σου λοιπόν. Δύσκολα μονοπάτια αυτά των ΔΠΤ. Καλό κουράγιο!!!

Senior Member
    Originally posted by ria
    Μια χαρα! Καλή συνέχεια στο έργο σου λοιπόν. Δύσκολα μονοπάτια αυτά των ΔΠΤ. Καλό κουράγιο!!!
    Να'σαι καλα Ρια.. Κι εσυ καλη επιτυχια σε οτι κανεις

Senior Member
    Originally posted by ria
    Να'σαι καλα Ρια.. Κι εσυ καλη επιτυχια σε οτι κανεις
    Σε ευχαριστώ..

Senior Member
    φαινόμενο yo yo δεν είχα.απλα θα θελα να ξερω πως γινεται να τον καλυτερευσω!

Page 4 of 9 FirstFirst ... 23456 ... LastLast