Χαρακτηριστικα του ιδανικου διαιτολογου - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 9 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 133
    Senior Member
    οταν λεω ΔΕΝ εφαγα να το δεχεται κ οχι να προσπαθει να με πεισει οτι εφαγα.
    ουτε ηλιθια ειμαι, ουτε 5χρονο για να λεω ψεμματα.
    εξάλλου, ποιον να κοροϊδεψω?
    τον εαυτο μου?
    δουλεια του ειναι να ψαξει να βρει γιατι δε χανω, αμα ηξερα τι φταιει θα εκανα κ μονη μου διαιτα, δε θα πληρωνα αυτον.

Senior Member
    Τελεια... Να ανακεφαλαιωσουμε λιγο και προσθετετε κι αλλα οσο προχωραμε
    -ειλικρινης
    -να αναλαμβανει τις ευθυνες του
    -ευπαρουσιαστος
    -καταρτισμενος
    -ανθρωποκεντρικος
    -διαθεσιμος να ακουσει/ενεργητικη ακοη
    -γνωσεις ψυχολογιας
    -αμοιβαια εμπιστοσυνη
    -εξατομικευμενες υπηρεσιες
    -εχεμυθος
    -να τεκμηριωνει αυτα που λεει
    -να λυνει αποριες χωρις προκαταληψη
    -προσιτες τιμες
    -απλα υλικα και συνταγες
    -να εχει ενσυναισθηση
    -να αναγνωριζει οτι ειμαστε ανθρωποι
    -να με μαθει πραγματα γυρω απο την τροφη

Να συμπληρωσω κι εγω 2-3 πραγματακια

-να μου αφιερωνει χρονο
    -να μου δειχνει την υπερτατη σημασια που δινει στη δουλεια του
    -να εχει διεπιστημονικες συνεργασιες με ευθυνη των παραπομπων του

Senior Member
    Originally posted by spaceride
    Τελεια... Να ανακεφαλαιωσουμε λιγο και προσθετετε κι αλλα οσο προχωραμε
    -ειλικρινης
    -να αναλαμβανει τις ευθυνες του
    -ευπαρουσιαστος
    -καταρτισμενος
    -ανθρωποκεντρικος
    -διαθεσιμος να ακουσει/ενεργητικη ακοη
    -γνωσεις ψυχολογιας
    -αμοιβαια εμπιστοσυνη
    -εξατομικευμενες υπηρεσιες
    -εχεμυθος
    -να τεκμηριωνει αυτα που λεει
    -να λυνει αποριες χωρις προκαταληψη
    -προσιτες τιμες
    -απλα υλικα και συνταγες
    -να εχει ενσυναισθηση
    -να αναγνωριζει οτι ειμαστε ανθρωποι
    -να με μαθει πραγματα γυρω απο την τροφη

Να συμπληρωσω κι εγω 2-3 πραγματακια

-να μου αφιερωνει χρονο
    -να μου δειχνει την υπερτατη σημασια που δινει στη δουλεια του
    -να εχει διεπιστημονικες συνεργασιες με ευθυνη των παραπομπων του
    :thumbup:

Senior Member
    Originally posted by smart
    οταν λεω ΔΕΝ εφαγα να το δεχεται κ οχι να προσπαθει να με πεισει οτι εφαγα.
    ουτε ηλιθια ειμαι, ουτε 5χρονο για να λεω ψεμματα.
    εξάλλου, ποιον να κοροϊδεψω?
    τον εαυτο μου?
    δουλεια του ειναι να ψαξει να βρει γιατι δε χανω, αμα ηξερα τι φταιει θα εκανα κ μονη μου διαιτα, δε θα πληρωνα αυτον.
    :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:

Senior Member
    Ρε παιδιά εμένα δε μου έχει τύχει ποτέ αυτό που λέτε!!! Δηλαδή να ακολουθώ πρόγραμμα και να μη χάνω... Το πρόβλημα είναι ότι μου ξεφευγει στη ποσότητα ή δεν το τηρώ κάνοντας του κεφαλιού μου. Εκτος εαν σαν δίνουν διατροφές με πολλές περισσότερες θερμίδες/ημέρα από αυτές που χρειάζεστε.

Senior Member
    Χαρακτηριστικά του:Aχρείαστος νά'ναι.
    χα χα χα:smilegrin:

Εεε,γελαστός,προσιτός,συζη� �ήσιμος,όχι με ύφος αυθεντίας που δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του,διαβασμένος-με σφαιρική καλλιέργεια,όχι στενά στον τομέα του,με άποψη αλλά και επιχειρήματα και πειθώ για να τα στηρίζει,ψηλός,ερωτεύσιμος ,μελαχρινός,τι ζητάμε καλέ,τίποτε.:smilegrin:

Τι τραβάτε κι εσείς οι χορεύτριες.:saint::spin:

Senior Member
    Originally posted by ria
    Ρε παιδιά εμένα δε μου έχει τύχει ποτέ αυτό που λέτε!!! Δηλαδή να ακολουθώ πρόγραμμα και να μη χάνω... Το πρόβλημα είναι ότι μου ξεφευγει στη ποσότητα ή δεν το τηρώ κάνοντας του κεφαλιού μου. Εκτος εαν σαν δίνουν διατροφές με πολλές περισσότερες θερμίδες/ημέρα από αυτές που χρειάζεστε.
    E, τότε είσαι απλά τυχερή που δε σου έτυχε και το απεύχομαι και στο μέλλον, Ρϊα μου...

Senior Member
    ρε παιδιά, αυτό είναι δράμα να ακολουθεις κατα γραμμα πρόγραμμα και να μη χανεις......
    νιωθεις οτι οι κοποι σου πηγαινουν χαμενοι
    θα ανοίξω ενα νέο θέμα για τις θερμιδες συντηρησης, να το συζητησουμε

για τα χαρακτηριστικα του διαιτολογου συμφωνω με ολα οσα εχουν αναφερθει μεχρι στιγμης, και κυριως με sabe, βλ. "ψηλός,ερωτεύσιμος,μελαχρι� �ός".....

Senior Member
    Νινα κάνε αυτό το νέο θέμα με τι ςθερμίδες...να μάθουμε κι εμείς οι αμόρφωτες..

Senior Member
    Originally posted by ria
    να στο θεσω αλλιως:
    αν τρως:
    το πρωι γαλα απαχο+ δημητριακα
    το μεσημερι κοτοπουλο φιλετο+ σαλατα με μετρημενο λαδι κ ελαχιστο ψωμι (αν κ οταν)
    το απογευμα φρουτο
    το βαδυ σαλατα (με ελαχιστο λαδι παλι) κ αν τολμησεις να πιεις χυμο πριν το βραδινο να τον παιρνεις στο κινητο κ να σου λεει μη φας το βραδινο σου, κ εσυ να τον υπακους...

κ αυτο για μηνες... κ να χανεις το πολυ 200 γρ τη βδομαδα, η να μενεις στα ισα η στη χειροτερη να παιρνεις..
    πως το ακους?

ειπαμε... ΔΕΝ ειμαστε 5 χρονα!!!!!!!!!!

Senior Member
    διευκρινηση:
    οχι καθε μερα φιλετο κοτοπουλο, γενικα το προγραμμα ειχε ποικιλια (ψαρι, οσπρια,κρεας) , αλλα αυτο το φιλετο ειχε την τιμητικη του !!!

Senior Member
    Tώρα ποια διατροφή κάνεις smart, τη δική σου ή ακολουθείς κάποιου συγκεκριμένου;

Senior Member
    για εμενα το πιο σημαντικο του προσον ειναι να εχει καταλαβει καλα την διαδικασια που οδηγει ενα ατομο στην επαναπροσληψη βαρους.
    ο γνωστος αφορισμος "χρεειαζεται πειθαρχια κι αν ακολουθησεις το προγραμμα θα χασεις κιλα,εσυ θα φταις αν δεν χασεις" δεν ειναι αρκετος και δεν δειχνει να λειτουργει, αν δουμε τι λενε οι ερευνες για τις διαιτες......90% αποτυχια...αυτο θα πρεπε κατι να λεει σε εναν ολοκληρο κλαδο επαγγελματιων που θελει να εμπορευεται γνωσεις διαιτολογιας...
    το ξερουμε ολοι οτι οποιος τρωει λιγο,αδυνατιζει, δεν χρειαζεται να πληρωσεις καποιον για να στο πει.
    για μενα οι διαιτολογοι ειναι ενας ολοκληρος κλαδος που πρεπει να επαναπροσδιοριστει σε σχεση με το αντικειμενο σπουδων του.ειναι αποτυχημενη η κατευθυνση τους. ενημερωνονται τεχνοκρατικα ενω ολο το θεμα ειναι καθαρα ψυχολογικο. σκαρφιζονται διαφορες κατευθυνσεις 'της μοδας" για να προσελκυσουν το ενδιαφερον των απελπισμενων με τις αποτυχημενες προσπαθειες και να επιβιωσουν σαν κλαδος, οπως τις χημικες, τις θερμιδικες τις παπαρικες και αλλες διαιτες κι ουτε εχουν αγγιξει το προβλημα...

Senior Member
    Originally posted by smart
    Originally posted by ria
    να στο θεσω αλλιως:
    αν τρως:
    το πρωι γαλα απαχο+ δημητριακα
    το μεσημερι κοτοπουλο φιλετο+ σαλατα με μετρημενο λαδι κ ελαχιστο ψωμι (αν κ οταν)
    το απογευμα φρουτο
    το βαδυ σαλατα (με ελαχιστο λαδι παλι) κ αν τολμησεις να πιεις χυμο πριν το βραδινο να τον παιρνεις στο κινητο κ να σου λεει μη φας το βραδινο σου, κ εσυ να τον υπακους...

κ αυτο για μηνες... κ να χανεις το πολυ 200 γρ τη βδομαδα, η να μενεις στα ισα η στη χειροτερη να παιρνεις..
    πως το ακους?

ειπαμε... ΔΕΝ ειμαστε 5 χρονα!!!!!!!!!!
    καλα smart, ΑΝΤΕΞΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ? εγώ δε θα την πάλευα με τίποτα, να κάνω κατα γραμμα αυτό που περιγραφεις και να μην εχανα. Οχι για μήνες που λες, στη βδομαδα θα ειχα σταματησει.....

Senior Member
    Παιδια, παλιά είχα βρει την καλύτερη διαιτολόγο που είχα πάει ποτέ. και άλλαξα πάμπολους διετολόγους.
    1) Η συγκεκριμένη έχει περάσει από τα στάδεια παχυσαρκίας στην εφηβία της και ξέρει πόσο δύσκολο είναι να χάσει καπιος τα κιλά του
    2) πιστεύει πως το να κάνεις ενα διαιτολόγιο και να χάσει ο άλλος βάρος, δεν σημαίνει ότει πρέπει να τοθ στερήσεις τα πάντα
    3) Το διαιτολόγιο της το φτιάχνει πάνω στα δικά μου θέλω και μπορώ να φάω, και όχι στα πρέπει που μαθένει στα βιβλία

Μιλάμε ότι είχα πάει κοντά της 6 ετών και 95 κιλά, και σε 4 μήνες με έκανε 60!!!! και είχα και τα γαριδάκια μου, και τις σοκολάτες μου και τις πίτσες μου.
    Πήγα ξανά κοντά της, και αφού είχα δοκιμάσει ένα σορό άλλους διαιτολόγους και το αποτέλεσμα ήταν να παίρνς συνέχεια βάρος, και απο 140 κιλά σε 3 μήνες έπεσα 120. Φυσικά μετά λόγο κακής διατροφής δικιάς μου τα ξανάπήρα.

Πήγα ξανά προτού μίνω έγκυος για 4 μήνες, και από 142 έπεσα 125 και μετά σταμάτισα λόγο εγκυμοσύνης. και εκ τότε είμαι στα 125, εκτός απο την περίοδο που ήμουνα έγκυος που είχα παίσει στα 100, αλλά τα χάρικα μόνο 1 μήνα!!!!

Έχω σκοπό μετά το μανίκι να ξαναπάω κοντά της, και να μου προσαρμόσει ένα διετολόγιο με την ποσότητα που θα μπορώ να φάω, ούτως ώστε να παίρνω ότι χρειάζομαι

Page 2 of 9 FirstFirst 1234 ... LastLast