Results 121 to 133 of 133
-
27-10-2010, 14:03 #121
Originally posted by spaceride
Originally posted by 2sweet2b4go10
εδω σχολιαστηκε και εδω απαντησα..υπαρχει συλλογος κυρια γλυκοξινη που μπορεις να κανεις κι εσυ την καταγγελια σου.. επειδη ακριβως δε με ξερεις, ουτε ποσο καιρο ειμαι εδω, ουτε γτ, ουτε αν εχω κανει καταγγελια για τον κυρ τασο στο συλλογο και φυσικα δεν μπηκες καν στον κοπο να ρωτησεις απλα προσωποιησες την ΟΠΟΙΑ αποτυχημενη σου αποπειρα σε μενα (γτ με μενα μιλας τωρα, οχι με αυτους που πηγες να σε βοηθησουν) δημιουργεις ακυρες και ατοπες εντυπωσεις. Αυτο που ειπα και αρνεισαι για καποιο λογο να το καταλαβεις ειναι οτι ενας διαιτολογος ΠΡΕΠΕΙ να μπορει να αναγνωριζει περιστατικα που χρηζουν συμβουλευτικης και να τα παραπεμπει αναλογα.
κι επισης να μου πεις μηπως ΕΣΥ εισαι εδω για να να προσωποποιησεις σε εμας τις ΤΥΧΟΝ επαγγελματικες σου αποτυχιες και να βρεις μερικους απελπισμενους για πελατες, αναμεσα μας...
αληθεια, θα με ενδιεφερε να μου πεις τον αριθμο των υπερβαρων πελατων που συμβουλεψες μεχρι τωρα και ποσοι απο αυτους εχασαν το υπερβαρο τους και διατηρησαν το νεο βαρος για πανω απο 5 χρονια. γινεται?
ειμαι παντα γλυκια κι απορω πως δεν το εχεις προσεξει. :saint:
ασφαλως αυτα που πιστευω γραφω,οπως κανουν κι ολοι εδω μεσα (και δεν ανακοινωνω, δεν ειμαι ιατρικο συμβουλιο) .
αν ελεγα αυτα που πιστευει η θεια μου θα εγραφε η θεια μου....
(ελπιζω κι εσυ να γραφεις αυτα που πιστευεις και να μη συζηταμε με λαθος ανθρωπο, τοσες ωρες.....)
το ποιος ζει στο φαντασιακο του και ποιος στην πραγματικοτητα απ τους δυο μας, αν σε απασχολει τοσο πολυ, ειμαι ανα πασα στιγμη στην διαθεση καποιου ειδικου να το διαπιστωσει , μιας και τετοιου ειδους διαπιστωσεις ειναι ασχετες με την ειδικοτητα σου , αρα δεν μπορουν να καταλογιστουν σαν διαγνωση, αλλα σαν επιθεση.
ανισχυρη μεν απο αποτελεσματικοτητα και ευστοχια, ενδεικτικη δε των προθεσεωνκαι της συμπεριφορας σου......
το να μιλαμε για τους διαιτολογους γενικα και ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, προκυπτει αναγκαστικα, απο το γεγονος οτι το ερωτημα σου στο ποστ (remember ερωτημα????) αναφεροταν στους διαιτολογους ΓΕΝΙΚΑ αν δεν κανω λαθος, εκτος αν εννοουσες τον εαυτο σου και ξεχασες να μας ενημερωσεις σχετικα.....
περα απο αυτο ομως, οταν μιλαμε για εναν ΚΛΑΔΟ ΓΕΝΙΚΑ, μιλαμε παντα για την πλειοψηφια αυτων που τον απαρτιζουν και ποτε για ολους ανεξαιρετως, μιας και αυτο θα ηταν αδυνατον! θα επρεπε να το ηξερες αυτο αν γνωριζες στοιχειωδως την γλωσσα μας για την οποια αδικως κοπτεσαι.....(κι αυτο ειναι πραγματι θεμα προσωπικης μορφωσης...)
ευχαριστως να σου πω αυτο που ξερουν ολοι εδω μεσα (οι παλαιοι) οτι εδω ειμαι με την ιδιοτητα του απλου μελους και οτι η επαγγελματικη μου ιδιοτητα καμια σχεση δεν εχει με τις ΔΠΤ ουτε ευθεως, ουτε πλαγιως....
φυσικα και αναφερομουν στα ιεκ μιλωντας για τις βοιδοσχολες,δεν ηταν φανερο?
δεν ξερω τι σου θυμισε "το υφακι" και δεν με απασχολει κιολας για να ειμαι ειλικρινης.
το δικο σου "υφακι" παντως δεν θυμιζει σε τιποτε επαγγελματια και μιας και εισαι εδω με αυτην την ιδιοτητα, καλα θα κανεις να το κοιταξεις...
μιλας ΕΣΥ μεν, για λογαρισμο των διαιτολογων δε.....
οποτε αποφασισε, η θα απαντας εξ ονοματος των διαιτολογων (οπως εκανες στην αρχικη μου τοποθετηση) η δεν θα νοιωθεις προσωπικα κατηγορουμενος, γιατι μονος σου εβαλες τον εαυτο σου στην θεση του κατηγορουμενου. η δικη μου τοποθετηση ηταν για τον κλαδο σας και την δραστηριοτητα του στον τομεα δτπ......
προσωπικα εγιναν τα σχολια μου, μονο για να καταλαβεις με ποση εμπαθεια μου απαντησες ερμηνευοντας την τοποθετηση μου και λεγοντας οτι η αποψη μου απλα προσωποποιησε την ΟΠΟΙΑ αποτυχημενη μου αποπειρα σε σενα.
με την ιδια λογικη νομιμοποιουμαι να πιστευω οτι κι εσυ αντιδρας επιθετικα, παρακινουμενος απο την επαγγελματικη σου αποτυχια και διεκδικωντας πελατεια εδω μεσα...
η απαντηση σου λοιπον, εκανε την τοποθετηση μου προσωπικη και οχι οι θεσεις μου για το ποστ σου...
(ελπιζω τα ελληνικα σου να σε βοηθουν να καταλαβεις ολα τα παραπανω, επιτυχως)
να εχεις μια ομορφη και δημιουργικη μερα:smirk:
- 27-10-2010, 14:15 #122
Originally posted by forty
ειμαι εκτος θεματος?δεν θα απαντησω με δικα μου λογια αλλα θα ξαναβαλω αυτα που του εργαψες εσυ και νομιζω οτι αρκουν για να φανει αν εκανες επιθεση και αν ειμαι εκτος θεματος :wink2: ...........
αναφεροταν στο σχολιο σου αν θα πρεπει να αποδειξει οτι ειναι διαιτολογος η να το κρυβει ο σπεις......
και σου απαντω, τιποτε απο τα δυο..
οσο γαι τον επιθετικο μου τονο προς τον ιδιο προσωπικα, ισως σε φωτισει περισσοτερο η απαντηση μου στον ιδιο τον σπεις.
οντως μου προκαλεσε μεγαλη δυσαρεσκεια η 'εξυπναδουλα" του να μου επιτεθει μιλωντας για τις "οποιες" προσπαθειες μου, μια εξυπναδουλα που πεταξε με την ιδιοτητα μαλιστα του επαγγελματια(!!!!!!!!!!!) τρομαρα του
και ηταν καθαρα εκπαιδευτικης φυσης η δικη μου επιθεση.....:wink1:
για να καταλαβει πως ειναι να απαντας με προσωπικη επιθεση σε στηριγμενα επιχειρηματα.
καταλαβες καπως καλυτερα τωρα?
27-10-2010, 14:54 #123
Δε νομίζω πως λειτουργεί βοηθητικά για τα όποια μας ζητήματα να εμπλεκόμαστε
σε εντάσεις με άτομα,που δε δείχνουν να σχετίζονται με όσα πραγματικά μας ενοχλούν.
27-10-2010, 14:54 #124
Originally posted by NADINE
Δε νομίζω πως λειτουργεί βοηθητικά για τα όποια μας ζητήματα να εμπλεκόμαστε
σε εντάσεις με άτομα,που δε δείχνουν να σχετίζονται με όσα πραγματικά μας ενοχλούν.
27-10-2010, 16:33 #125
Σίγουρα υπάρχουν καλοί και κακοί διαιτολόγοι, όπως σε όλα τα επαγγέλματα. Θεωρώ όμως ότι ειδικά με τους διαιτολόγους ο πελάτης έχει μεγάλη ευθύνη. Νομίζω οι περισσότεροι κάνουμε το λάθος να αντιμετωπίζουμε το διαιτολόγο σα γιατρό. Πως πας δλδ σε ένα χειρουργο και σου βγαζει τη σκωληκοειδίτιδα χωρίς εσύ να κάνεις και τίποτα ιδιαίτερο, έτσι και ο διαιτολόγος πρέπει να σου αφαιρέσει τα περιττά κιλά.
Αυτό το βλέπω και στο δικό μας κλάδο, είμαι γυμνάστρια, που ο κόσμος έρχεται και περιμένει να τον κάνουμε κορμάρα, με μια εντελώς μοιρολατρική και ανεύθυνη στάση. Πληρώνω και θέλω να κάνω μυς. Φίλε έτσι και δεν αφοσοιωθείς στη διατροφή και τη γυμναστική κοιλιακούς δεν θα δεις ποτέ. Έχω ακούσει κυρίες να με κατηγορούν πως είμαι κακή στη δουλειά μου, επειδή από τότε που ξεκινησαμε άσκηση μαζι, πάχυναν. Παλιά ψάρωνα και στεναχωριόμουν, τώρα απαντάω κανονικά, με ευγένεια και βλέπω ότι ο καθένας το παίρνει ανάλογα με την ποιότητα της προσπάθειας του. Ο αποφασισμένος και υπεύθυνος θα μου πει δίκιο έχεις, πρέπει να σταματήσω τις πίτσες και να έρχομαι πιο συχνά στο γήπεδο. Ο τεμπελάκος και αναβλητικός θα μου πει δίκιο έχεις, αλλά ας το πάμε λίγο αργά, δεν μπορώ να κόψω τα πιτόγυρα, έχω υποχρεώσεις, με παράτησε μια γκόμενα, η μάνα μου είναι στο νοσοκομείο κλπ. Τέλος αυτός που δε θέλει να προσπαθήσει, αρχίζει και φωνάζει πως είμαστε όλοι άσχετοι και δεν ξέρουμε τη δουλειά μας και πως δεν βλέπει αποτέλεσμα, όλα αυτά ενώ παρατάει την προσπάθεια από την πρώτη εβδομάδα και αντιδράει σε ότι του προτείνουμε.
Όπως είπε και ο space σε ενα άλλο ποστ, οι επαγγελματίες είναι απλά το μέσο, ο φακός που θα σου δείξει το δρόμο. Την προσπάθεια και το ξεκ...μα θα το κάνεις μόνος σου (δυστυχώς). Σε αυτή την ανάγκη της μη-προσπάθειας ήταν που πατούσαν τα ινστιτούτα και βγάλανε εκείνα τα ανεκδιήγητα μηχανήματα που ξάπλωνες και σε κουνούσανε και το λέγανε παθητική γυμναστική.
Τώρα για το αν φταίει ο κόσμος γενικά που δεν θέλει να προσπαθήσει, όχι δεν φταίει. Μεγαλώνουμε σε ένα περιβάλλον που καθόμαστε συνέχεια. Σε θρανία, σε γραφεία, σε αυτοκίνητα, σε καναπέδες μπροστά στην τηλεόραση. Είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθούμε ότι πρέπει να κουνηθούμε. Σκεφτείτε ότι ο άνθρωπος έχει φτιαχτεί για να περπατάει, να κουβαλάει και να κινείται όλη τη μέρα. Να κάθεται μόνο όταν τρώει το φαγητό του και να είναι ξαπλωμένος μόνο όταν κοιμάται. Και δείτε πόσο ανάποδα ζούμε πια.
27-10-2010, 18:48 #126
Originally posted by smart
αποψη μπορεις να εχεις, ακομη κ αντιθετη απο τη δικη μου.
αποψη για το τι κανω εγω δε μπορεις να εχεις.
τοσο καιρο εδω μεσα ,στις καταχωρησεις μου, παραδεχομαι οτι δεν ειμαι πιστη σε διατροφη κ οτι σαβουρωνω , οτι δε μπορω να προσηλωθω στο στοχο μου.
δεν ειπα οτι κανω διαιτα κ δε χανω.
κ εσυ απ ολα αυτα επιλεγεις το ενα κ μοναδικο ποστ μου, οπου δεν καταλογιζω την ευθυνη σε μενα κ οπου κανω ξεκαθαρο οτι αναφερομαι στο παρελθον κ αποφασιζεις οτι μπορεις να εχεις αποψη για μενα.
θα λεγα να αρχισεις να ψαχνεις τι προβληαμ εχεις εσυ κ μετα να εχεις αποψη για τα προβληματα των αλλων.
Εκτός εαν θές τη γνώμη μόνο όσων συμφωνούν μαζί σου!!
Όσο για το δικό μου πρόβλημα... είναι το ίδιο με το δικό σου. Γι αυτο κ μιλάμε αυτή τη στιγμή . Διαφορετικά δε θα έβρισκα το λόγο σε καμία περίπτωση .
Φιλιά.
27-10-2010, 20:08 #127
χαρακτηριστικο του καλου διαιτολογου...
να διαβασει κ τα 154 μηνυματα που εχει μεχρι τη στιγμη αυτη το θεμα αυτο,
να καταλαβει τι εννουν ολα τα μηνυματα κ να βοηθησει ενα ενα ολους τους χρηστες.
spaceride οπως βλεπεις την πατησες, εισαι που εισαι καλος ανθρωπος τωρα θα σε φορτωσουμε κιολα
κ μαλιστα ανευ ανταμοιβης χαχαχαχ
αστειευομαι φυσικα, ελπιζω να ηταν ποιοτικα 154 μηνυματα κ να μη τσακωνομαστε παλι κ δε το πηρα πρεφα (επειδη κατι πηρε το ματι μου αποπανω...)
φιλια! (στον σπεις μονο, στις κοπελες μονο αγγαλιες!)
27-10-2010, 20:34 #128
Originally posted by ria
Originally posted by ria
Ρε παιδιά εμένα δε μου έχει τύχει ποτέ αυτό που λέτε!!! Δηλαδή να ακολουθώ πρόγραμμα και να μη χάνω... Το πρόβλημα είναι ότι μου ξεφευγει στη ποσότητα ή δεν το τηρώ κάνοντας του κεφαλιού μου. Εκτος εαν σαν δίνουν διατροφές με πολλές περισσότερες θερμίδες/ημέρα από αυτές που χρειάζεστε.
αν τρως:
το πρωι γαλα απαχο+ δημητριακα
το μεσημερι κοτοπουλο φιλετο+ σαλατα με μετρημενο λαδι κ ελαχιστο ψωμι (αν κ οταν)
το απογευμα φρουτο
το βαδυ σαλατα (με ελαχιστο λαδι παλι) κ αν τολμησεις να πιεις χυμο πριν το βραδινο να τον παιρνεις στο κινητο κ να σου λεει μη φας το βραδινο σου, κ εσυ να τον υπακους...
κ αυτο για μηνες... κ να χανεις το πολυ 200 γρ τη βδομαδα, η να μενεις στα ισα η στη χειροτερη να παιρνεις..
πως το ακους?
ειπαμε... ΔΕΝ ειμαστε 5 χρονα!!!!!!!!!!
πες το με bold με κεφαλαια, βγαλε ντουτουκα κ φωναξε το
επιτελους ας το πει καποιος με επιχειρηματα να το καταλαβει/πιστεψει ο κοσμος
...
ποσο να μειωσεις την τροφη, ποσο να αφοπλισεις τον οργανισμο σου κ για ποσο, ποσο πια να στερηθεις κ με τι τιμημα οταν κανεις συντηρηση,
ποσο ακομα θακουμε ο,τι ναναι απο τα καναλια?
ποσο ακομα θα ειμαι εκτος θεματος?
συγνωμη αλλα σταθηκα σε αυτο το σημειο...
27-10-2010, 23:50 #129
Originally posted by ria
αποψη μπορεις να εχεις, ακομη κ αντιθετη απο τη δικη μου.
αποψη για το τι κανω εγω δε μπορεις να εχεις.
τοσο καιρο εδω μεσα ,στις καταχωρησεις μου, παραδεχομαι οτι δεν ειμαι πιστη σε διατροφη κ οτι σαβουρωνω , οτι δε μπορω να προσηλωθω στο στοχο μου.
δεν ειπα οτι κανω διαιτα κ δε χανω.
κ εσυ απ ολα αυτα επιλεγεις το ενα κ μοναδικο ποστ μου, οπου δεν καταλογιζω την ευθυνη σε μενα κ οπου κανω ξεκαθαρο οτι αναφερομαι στο παρελθον κ αποφασιζεις οτι μπορεις να εχεις αποψη για μενα.
θα λεγα να αρχισεις να ψαχνεις τι προβληαμ εχεις εσυ κ μετα να εχεις αποψη για τα προβληματα των αλλων.
Εκτός εαν θές τη γνώμη μόνο όσων συμφωνούν μαζί σου!!
Όσο για το δικό μου πρόβλημα... είναι το ίδιο με το δικό σου. Γι αυτο κ μιλάμε αυτή τη στιγμή . Διαφορετικά δε θα έβρισκα το λόγο σε καμία περίπτωση .
Φιλιά.
τεσπα, οπως νομιζεις...
27-10-2010, 23:59 #130Ανδρέας Ζ.GuestOriginally posted by 2sweet2b4go10
οι διαιτολογοι ομως ειδικα, διεκδικουν πολυ μεγαλυτερο μεριδιο της λυση του προβληματος παχυσαρκια, ενω δεν τους αναλογει κατι τετοιο , γιατι δεν εχουν τα προσοντα απο την εκπαιδευση τους κι οχι απο καποια προσωπικη ανικανοτητα...
αφορα και τις φτωχες σπουδες που χρειαζονται για να ασκησουθν το επαγγελμα τους(πολλοι μπορει να εχουν μεταπτυχιακα και εξειδικευσεις, αλλα το επαγγελματικο δικαιωμα το αποπκταει οποιος θελει σε κατι ιδιωτικες βοιδοσχολες της πλακας)
Φυσιολογία και Ανατομία,Διατροφή στην Κοινωνία,Κυτταρολογία, Φαρμακολογία, Βιοχημεία, Φυσιολογία για Επιστήμες Υγείας, Εργοφυσιολογία, Διατροφή και απόδοση, Δημόσια Υγεία, Προγμένη Εργοφυσιολογία(επιλογής),Σ� �νταγογράφηση Ασκησης (επιλογής), Ενδοκρινολογία, Εργοφυσιολογία (επιλογής) Προηγμένη Διατροφή και Κλινική Διατροφή.
Αυτά , με μικρές αποκλίσεις κυρίως στα επιλογής, διδάσκονται όλοι οι διατροφολόγοι και οι διαιτολόγοι.
Μπορείς να δεις και μόνη σου το πρόγραμμα σπουδών για να το αξιολογήσεις
http://westminster.ac.uk/schools/sci...uman-nutrition
Αν θεωρείς ότι δεν φτάνουν σαν σπουδές θα ήθελα σε παρακαλώ να με κατευθύνεις τι άλλο πρέπει να σπουδάσω ώστε να θεωρούμαι επαρκής. :-)
Δυστυχώς δεν αποκτάς κανένα μαγικό ραβδακι, ούτε κάποιο πασπαρτού στην παχυσαρκία όταν σπουδάζεις κάτι που έχει να κάνει με ανθρώπινη συμπεριφορά όπως η διατροφή του ανθρώπου. Όσον αφορά την παχυσαρκία αυτό που αποκτάς είναι κατανόηση του προβλήματος απ' ολες τις μεριές (διατροφικές, βιοχημικές και ψυχολογικές) ώστε να μπορείς να είσαι πιο κοντά στην λύση του που συνήθως είναι σύνθετη , αλλά και ψυχοφθόρα και για τον παχύσαρκο και για τον διατροφολόγο αφού δεν είναι ένα "κόψε τη ζάχαρη", θέλει διαπραγμάτευση με το άτομο που βοηθάς και να βρεις μία δίοδο να περάσεις την πληροφορία που θες ώστε και να γίνει γνώση αλλά και να εφαρμοστεί με μία σχετική συνέπεια.
Το ίδιο γίνεται και με τους γυμναστές όπως επισήμανε η Δανάη, μπορούν να δώσουν κατευθύνσεις για την ζωή του γυμναζόμενου ως ένα σημείο , από εκεί και πέρα είναι απαραίτητο να υπάρχει αμοιβαία θέληση για αλλαγή και να υπάρχει συνέπεια στην διατροφή και την γυμναστική.
28-10-2010, 11:35 #131
Ανδρέας Ζ.
για τη διατροφή που ακολουθούνε στο μπόντι μπίλντινγκ, τι γνώμη έχεις; Την ακολουθεί πολύς κόσμος στα γυμναστηρια και τα γήπεδα και θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη ενός διαιτολόγου.
Σε ευχαριστώ
28-10-2010, 12:10 #132Ανδρέας Ζ.GuestOriginally posted by Danai20
Ανδρέας Ζ.
για τη διατροφή που ακολουθούνε στο μπόντι μπίλντινγκ, τι γνώμη έχεις; Την ακολουθεί πολύς κόσμος στα γυμναστηρια και τα γήπεδα και θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη ενός διαιτολόγου.
Σε ευχαριστώ
Πάντως όσοι΄αθλητές είναι έμπειροι και κάνουν χρόνια σωματική διάπλαση έχουν αρκετές γνώσεις σε θέματα διατροφής και η διατροφή τους είναι πολύ καλή. Το μόνο αρνητικό είναι ότι το bodybuilding δίνει υπερβολική έμφαση στην διατροφή και υπάρχουν πολλά περιττά "πρέπει" και κανόνες που είναι αχρείαστοι , αυτό κάνει δύσκολη την συμμόρφωση σε μία τέτοια διατροφή για τον περισσότερο κόσμο που απλά θέλει λίγο μυική μάζα και να χάσει κιλά.
29-10-2010, 01:54 #133
Δυστυχώς δεν αποκτάς κανένα μαγικό ραβδακι, ούτε κάποιο πασπαρτού στην παχυσαρκία όταν σπουδάζεις κάτι που έχει να κάνει με ανθρώπινη συμπεριφορά όπως η διατροφή του ανθρώπου. Όσον αφορά την παχυσαρκία αυτό που αποκτάς είναι κατανόηση του προβλήματος απ' ολες τις μεριές (διατροφικές, βιοχημικές και ψυχολογικές) ώστε να μπορείς να είσαι πιο κοντά στην λύση του που συνήθως είναι σύνθετη , αλλά και ψυχοφθόρα και για τον παχύσαρκο και για τον διατροφολόγο αφού δεν είναι ένα "κόψε τη ζάχαρη", θέλει διαπραγμάτευση με το άτομο που βοηθάς και να βρεις μία δίοδο να περάσεις την πληροφορία που θες ώστε και να γίνει γνώση αλλά και να εφαρμοστεί με μία σχετική συνέπεια.
Το ίδιο γίνεται και με τους γυμναστές όπως επισήμανε η Δανάη, μπορούν να δώσουν κατευθύνσεις για την ζωή του γυμναζόμενου ως ένα σημείο , από εκεί και πέρα είναι απαραίτητο να υπάρχει αμοιβαία θέληση για αλλαγή και να υπάρχει συνέπεια στην διατροφή και την γυμναστική. [/quote]Σωστο
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση