χαρακτηριστικά ιδανικού τρόπου διατροφής - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 47
    Senior Member
    Bad girl μη σε ανησυχει η απορροφηση της βιταμινης γτ δεν ειναι μονο η πορτοκαλαδα που θα στη δωσει.. Παιρνεις και απο λαχανικα, ακομα και απο το λεμονακι που θα βαλεις στο φαι σου.. Πρεπει ομως να ξερεις οτι ειναι μια βιταμινη ιδιαιτερα ευαισθητη, συγκεκριμενα φωτοευαισθητη και θερμοευαισθητη.. Γι αυτο στιβουμε και πινουμε στα καπακια.. Το θεματακι που υπαρχει με τους χυμους εχει να κανει με την ινσουλινοανταποκριση, δλδ ποσο γρηγορα θα ανεβει και θα κατεβει το σακχαρο σου.. Αυτο δημιουργει 2 θεματα,
    1) θα κανεις υπογλυκαιμια αμεσως μετα (rebound hypoglycaemia)
    2) θα δημιουργησεις περισσεια ινσουλινης ετοιμη να κανει "θαυματα" πανω στις μεμβρανες των λιποκυτταρων (lipogenesis)
    Ο πιο ευκολος τροπος να αποφυγεις ολα αυτα ειναι να πιεις την πορτοκαλαδα σου σε συνδιασμο με κατι που περιεχει λιπος, ή με ενα συνθετο υδατανθρακα.. Με το γευμα που το πινεις εσυ ειναι σουπερ.. Ελπιζω μη σε μπερδεψα πολυ με τη βιοχημεια του πραγματος

Senior Member
    οχι καθολου νομιζω καταλαβαινω, απλα εχω ενα θεμα με την πορτοκαλαδα κ την προπονηση με βαρη.
    εχω λεει την εντυπωση οτι αν πιω πριν το γυμναστηριο πορτοκαλαδα θα κατουριεμαι διαρκως στην προπονηση (που πινω πολυ νερο)
    επισης το αλλο μου θεμα ειναι οτι δεν ηξερα με τι να τη συνδιασω, αλλα τωρα καταλαβα κ σευχαριστω,
    οπως κ ναχει θα την πινω με το γευμα αφου ειναι οκ.
    ειχα αμφιβολια κ σαυτο μη παει κ τη συναγωνιζεται καποιο αλλο συστατικο κ δεν απορροφαται...
    παντως σκετη πορτοκαλαδα δεν ειναι η λυση σε καμμια περιπτωση ετσι?
    ευχαριστω κ παλι!
    γενικα προσπαθω να τα τρωω τα φρουτα αλλα οταν περναω φαση "δε θελω να φαω φρουτα¨" βολευει να πιω τις βιταμινες μου...με φυσικο τροπο.
    οσο για το φαγητο μαγειρευω με πολλα λαχανικα αλλα οπως ειναι ειναι φωτο-θερμο ευαισθητη αυτη η βιταμινη,,,

Senior Member
    Μπορεις να φας το πορτοκαλακι χωρις να το στιψεις για να παρεις και φυτικες ινες και να απορροφηθει αργοτερα..Επισης το RDA (reccomended daily allowance) ειναι 45-60mg και ενα πορτοκαλακι μονο του θα σου δωσει 70mg.. Στους καπνιστες ειναι διπλασια η τιμη του RDA επειδη χανουν απο το καπνισμα και την τις ελευθερες ριζες.. Θελει λιγη προσοχη με τα συμπληρωματα βιταμινων σε περιπτωση που εχουν πολυ μεγαλη περιεκτικοτητα στη βιταμινη γτ εχουν παρατηρηθει πετρες ασκορβικου οξεος και ακομα χειροτερα κατι που λεγεται rebound scurvy ή αλλιως rebound σκορβουτο δλδ αβιταμινωση της C σε περιπτωση που τα κοψεις γρηγορα.

Senior Member
    τοτε θα δοκιμασω ενα πορτοκαλι καθε πρωι, μια θεια το κανει καθε μερα, το τρωει ομως δεν το πινει,
    κανει λεει πολυ καλο...
    (απο αμερικη η θεια, λεει αμερικανιες ή ισχυει αραγε? αποτοξινωνεει λεει τον οργανισμο...)

μετα παιρνει το πρωινο της κανονικα αλλα το πορτοκαλι πορτοκαλΙ!

Senior Member
    καλημέρα.lessing μου τους ανάλατους ξηρούς καρπούς τους τρώω σαν σνακ πολλές φορές με αποξηραμένα δαμάσκηνα κάπου στις 11, τρώω πρωινό στις 7 το πρωί..τρώω μία χούφτα δεν τους μετράω...έχω ένα ταπεράκι και μέσα είναι ανάλατα και άψητα καρύδια, αμύγδαλα, κάσσιους, καρύδια μακαντέμια, φουντούκια φυστίκια Αιγίνης και κουκουνάρι..ξέρω ότι έχουν θερμίδες αλλά είναι υγιεινοι και
    κάνουν πολλύ καλό στον οργανισμό... :bouncing:

Senior Member
    Originally posted by herts
    καλημέρα.lessing μου τους ανάλατους ξηρούς καρπούς τους τρώω σαν σνακ πολλές φορές με αποξηραμένα δαμάσκηνα κάπου στις 11, τρώω πρωινό στις 7 το πρωί..τρώω μία χούφτα δεν τους μετράω...έχω ένα ταπεράκι και μέσα είναι ανάλατα και άψητα καρύδια, αμύγδαλα, κάσσιους, καρύδια μακαντέμια, φουντούκια φυστίκια Αιγίνης και κουκουνάρι..ξέρω ότι έχουν θερμίδες αλλά είναι υγιεινοι και
    κάνουν πολλύ καλό στον οργανισμό... :bouncing:
    Σε οποιον αρεσει το γιαουρτι ειναι τελειο να κανεις μιγμα ξηρων καρπων..Ολους οσους λεει η herts κι εγω βαζω καα σουσαμι με λιναροσπορο στο γκριλ, τους καβουρντιζω, τους κοπαναω λιγο στο μουλτι ισα που να σπασουν τα σπορια και να δωσουν το αρωμα τους και μετα μαζι με τα χτυπημενα καρύδια, αμύγδαλα, κάσσιους, καρύδια μακαντέμια, φουντούκια φυστίκια Αιγίνης ολα μαζι σε ενα βαζακι.. Και χρησιμοποιω καθε φορα που τρωω το γιαουρτακι

Senior Member
    space καλημέρα...να σου πω όταν θέλω σοκολάτα..για να μην την φάω σκέτη τρώω μία μικρή μαύρη ξέρεις τις υγείας με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα δαμάσκηνα..καλό η κακό??

Senior Member
    Καλημερα herts...
    Κατ'αρχην δεν υπαρχουν καλα και κακα σε οτι αφορα τις τροφες..Θρεπτικες ειναι ολες.. Σαν συνδιασμος ειναι σουπερ...Εγω θα εβαζα κι ενα γαλα ή ενα γιαουρτακι μαζι

Senior Member
    σωστός θα πίνα και ένα ποτηράκι γάλα λοιπόν:roll:

Senior Member
    Originally posted by badgirl11
    τοτε θα δοκιμασω ενα πορτοκαλι καθε πρωι, μια θεια το κανει καθε μερα, το τρωει ομως δεν το πινει,
    κανει λεει πολυ καλο...
    (απο αμερικη η θεια, λεει αμερικανιες ή ισχυει αραγε? αποτοξινωνεει λεει τον οργανισμο...)

μετα παιρνει το πρωινο της κανονικα αλλα το πορτοκαλι πορτοκαλΙ!
    Σωστη σαν κινηση η θεια..Τωρα σαν θεωρια εχει τις ελλειψεις της (τα περι αποτοξινωσης εννοω). Να επισημανουμε οτι μιλαμε παντα για τον υγιη πληθυσμο κι οχι για ανθρωπους με προβλημα ελκους κτλ που το pH παιζει σημαντικο ρολο

Senior Member
    Με εχετε μπερδεψει.Δεν υποτιθεται οτι τα ξηροκαρπια ειναι μεν υγιεινα, αλλα εχουν πολυ λιπος αρα καλυτερα να τα αποφευγουμε;

Senior Member
    :PΕπειδη μου βγαινει η παιδικη πλευρα μου θα το πω:Για μενα η ιδανικη διατροφη ειναι αυτη στην οποια τρως οποτε θελεις προφιτερολ η τιραμισου με τη διαφορα πως οι θερμιδες τους ειναι οσο ενα καροτο!Αυτο μαλιστα!

Senior Member
    όχι ρε lessing έχουν καλά λιπαρα και θερμίδες μεν...αλλά πολλές βιταμίνες κτλ...
    γιατί να τα αποφεύγεις?απλά να μην τρωως πολλά...

Senior Member
    εγω πιστευω πως ο καθε οργανισμος εχει τον δικο του τροπο διατροφης και τι εννοω εγω για παραδειγμα αν φαω μετα τις 6 το απογευμα οτι και να ειναι αυτο θα παρω βαρος ενω το πρωι μολις ξυπνήσω και τουρτα να φαω δεν επηρεάζομαι καθολου μα καθόλου, εμενα π.χ το ψαρι δεν με βοηθαει τοσο στην απώλεια οσο το κοτοπουλο

Senior Member
    Originally posted by lessing
    :PΕπειδη μου βγαινει η παιδικη πλευρα μου θα το πω:Για μενα η ιδανικη διατροφη ειναι αυτη στην οποια τρως οποτε θελεις προφιτερολ η τιραμισου με τη διαφορα πως οι θερμιδες τους ειναι οσο ενα καροτο!Αυτο μαλιστα!
    Ti να πω; αδερφή ψυχή!!!!!:thumbup:

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast