Results 1 to 15 of 25
-
26-10-2010, 13:22 #1
Πώς μπορούμε να υπολογίσουμε μόνοι μας τις θερμίδες συντήρησης?
Πώς μπορούμε να υπολογίσουμε μόνοι μας τις θερμίδες συντήρησης? ρωτάω
Και απαντάω. Εάν για διάστημα 1 εβδομάδας (τουλάχιστον)
1. γράφουμε πόσες θερμίδες παίρνουμε ημερησίως (ναι οκ θα έχουμε κάποια σφάλματα +/- αλλά τα ίδια σφάλματα πάνω κάτω θα έχουμε και μετά όταν θα προσπαθούμε να χάσουμε βάρος με το θερμιδομετρητη στο χέρι),
2. έχουμε καταγράψει το βάρος μας πριν ξεκινήσουμε αυτήν την ιστορία, και
3. καταγράψουμε και το βάρος μας το πρωινό της 8ης ημέρας (με το που θα τελειώσει αυτη η ιστορία δηλ),
δε μπορούμε να υπολογίσουμε τις θερμίδες συντήρησης? (ανάλογα με το αν πήραμε, χάσαμε, είμαστε στα ιδια, και με δεδομένο ότι 1 κιλό λίπους αντιστοιχεί σε 7700 θερμίδες)
Αυτό να γίνει σε φάση στη μέση του κύκλου για τις γυναίκες (για να μην έχουμε κατακρατησεις), και επίσης να προσπαθήσουμε να τρώμε σε καθημερινή βάση κοντά στις θερμίδες συντήρησης που εκτιμάμε οτι έχουμε (για να μην εχουμε αυξομειώσεις, παρε υγρα, χασε υγρα κοκ)
Απλά σα διασταύρωση το προτείνω, δεν ξέρω....
Γιατί μου φαίνεται τραγικό π.χ μιλώντας για μένα προσωπικά με 94 κιλά βάρος οι θερμίδες συντήρησής μου να είναι 2000 που μου βγάζει αυτος ο γνωστός μισητός παλιοτυπος :shocked2: , να μου έβγαζε κανα 2300-2400 να πω ενταξει :yes:
- 26-10-2010, 13:25 #2
υπάρχει ένα βιβλιο για θερμίδες και κάποιος τύπος που οδηγεί σε υπολογισμό αλλά εξακολουθώ να είμαι άσχετη..η Μπάρμπι μπορεί να βοηθήσει...Μπάρμπι τα φώτα σου!
26-10-2010, 13:34 #3
ο τυπος που λεω εγω, αυτος ο μισητος παλιο-τυπος, για τις γυναικες είναι ο εξης:
655.1 + (9.563 x Βαρος σε kg) + (1.850 x Υψος σε cm) - (4.676 x Ηλικια) που υποτιθεται σου δινει το βασικο μεταβολισμο
Και αυτό που προκυπτει το πολλαπλασιάζεις με ενα συντελεστη αναλογα με τη δραστηριοτητα που εχεις:
1,2 καθιστικη ζωη ή καθολου ασκηση
1,3 ελαφρια ασκηση 1-3 φορες την εβδομαδα
1,5 3-5 φορες την εβδομαδα ασκηση
και σου βγαζει μία εκτίμηση για τις θερμιδες συντηρησης. Αλλά ειναι απλα μια εκτιμηση ολο αυτό!
Ε, εμενα μου βγαζει 2000.......
26-10-2010, 14:14 #4
Για να βγαλεις τις θερμιδες συντηρησης παιζει μεγαλο ρολο η ζωη που κανεις και ποσο δραστηρια εισαι,η ηλικια,αν υπαρχει καποιο ορμονικο προβλημα και πολλα αλλα,και βεβαια αν χασουμε κιλα η αν σταματησουμε τη γυμναστικη οι θερμιδες συντηρησης αλλαζουν
Εμενα παντως αυτοι οι τυποι ποτε δεν μου εβγαλαν σωστα τις θερμιδες συντηρησης,παντα μου βγαζουν οτι πρεπει να τρωω παραπανω και αυτο που κανω ειναι να χρησιμοποιω καποιο προγραμμα που καταγραφω οτι τρωω και μου βγαζει θερμιδες καθημερινα και βλεπω ποτε παιρνω βαρος και ποτε χανω.Ετσι εχω μαθει οτι οι δικες μου ειναι 1700-1800,νομιζω οτι ειναι η πιο ασφαλης μεθοδος
26-10-2010, 14:26 #5
nina sorry πραγματικά σου είναι λίγες ή κάνεις πλάκα είμαι νυσταγμένη ακόμα!:crazy: εμένα αυτός ο τύπος μου βγάζει 1600 περίπου... αλλά είναι ο πιο έγκυρος τύπος, όχι ο καλύτερος τρόπος. Το καλύτερο όχι κατα τη γνώη μου αλλά και σύμφωνα με επαγγελματίες είναι αυτό που προτείνεις. αλλά δεν το κανα ούτε θα το κάνω ποτέ γιατί μου φαίνεται δύσκολο. άσε που με το παραμικρό φουσκώνω και ακόμα κι αν δεν έχω βάλει κιλό νομίζω πως πήρα, και το αντίθετο! αλλά αυτή η μέθοδος είναι εξατομικευμένη κι όχι γενικά κι αόριστα, επομένως η πιο έγκυρη για σένα.
26-10-2010, 14:32 #6
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
Για να υπολογίσετε πόσες θερμίδες πρέπει να λαμβάνετε την ημέρα για να διατηρήσετε το βάρος σας (θερμίδες συντήρησης), υπάρχουν διάφορες προσεγγιστικές εξισώσεις οι οποίες λαμβάνουν υπόψη το φύλο, ύψος, βάρος, δραστηριότητα, κτλ. Μια από αυτές είναι η εξίσωση Harris-Benedict:
Α) Εξίσωση Harris-Benedict:
1) Πρώτα υπολογίζουμε τον BMR (Basal Metabolic Rate, Βασικό Μεταβολικό Ρυθμό) από την ακόλουθη εξίσωση:
ʼνδρες: BMR = 66 + [13.7 x Βάρος(kg)] + [5 x Ύψος(cm)] - [6.8 x Ηλικία(έτη)]
Γυναίκες: BMR = 655 + [9.6 x Βάρος(kg)] + [1.8 x Ύψος(cm)] - [4.7 x Ηλικία(έτη)]
2) Και τον αριθμό που βρίσκουμε τον πολλαπλασιάζουμε με τον συντελεστή δραστηριότητας (ΣΔ), δηλαδή:
Θερμίδες συντήρησης (TDEE) = BMR x ΣΔ
όπου
α. Καθιστική ζωή, Λίγο έως καθόλου άσκηση: ΣΔ = 1.2
β. Ελαφριά άσκηση, Σπορ 1-2 φορές/εβδομάδα: ΣΔ = 1.375
γ. Μέτρια άσκηση, Σπορ 3-5 φορές/εβδομάδα: ΣΔ = 1.55
δ. Σκληρή άσκηση, Σπορ 6-7 φορές/εβδομάδα: ΣΔ = 1.725
ε. Πολύ σκληρή άσκηση, Διπλές καθημερινές προπονήσεις, ΣΔ = 1.9
Το αποτέλεσμα είναι οι θερμίδες συντήρησης.
Παράδειγμα 1: ʼνδρας ηλικίας 30 ετών, ύψους 180 cm και βάρους 85 kg (BMR = 1927 θερμίδες), ο οποίος πάει gym 3 φορές την εβδομάδα (ΣΔ = 1.55) έχει 2986 θερμίδες συντήρησης την ημέρα
Παράδειγμα 2: Γυναίκα ηλικίας 25 ετών, ύψους 165 cm και βάρους 57 kg (BMR = 1382 θερμίδες), η οποία πάει gym 6 φορές την εβδομάδα (ΣΔ = 1.725) έχει 2383 θερμίδες συντήρησης την ημέρα.
Ο αριθμός που υπολογίζουμε είναι προσεγγιστικός και δεν πρέπει να λαμβάνεται απολύτως τοις μετρητοίς, είναι όμως σημαντικός για να μας δώσει μια ιδέα πού περίπου θα κυμανθούμε.
ολα τα ανωτερω ειναι απο εδω http://www.bodybuilders.gr/forum/sho...670#post868670
26-10-2010, 14:36 #7
το λαθος δεν γινετε στις θερμιδες συντηρησης αλλα στο ποσο των θερμιδων που επιλεγει κανεις να παιρνει ωστε να χασει βαρος.
αυτο κατ'εμε αν ειναι μικρο δεν προαγει το μακροπροθεσμο σωστο αδυνατισμα.
27-10-2010, 00:57 #8
Μα καλα μπορειτε να ζειτε ετσι καθε μερα;Με το κομπιουτερακι στο χερι για μετρησεις;
27-10-2010, 01:54 #9
Originally posted by stable
Μα καλα μπορειτε να ζειτε ετσι καθε μερα;Με το κομπιουτερακι στο χερι για μετρησεις;
Μετα σιγα σιγα μαθαινεις και ξερεις απεξω λιγο πολυ ποσες θερμιδες εχουν.
Ακομα καλυτερα, ξερεις ποσο πρεπει να τρως και δε μετρας θερμιδες απο ενα σημειο και μετα.
αλλα εδω που τα λεμε, να εβλεπα αντρα να μετραει θερμιδες με θερμιδομετρητη λαλα κουκ και να ψαχνει να βρει το bmr του, θα μου φαινοταν πολυ αστειο :P
27-10-2010, 10:21 #10
ετσι κ χορτατος εισαι, κ βρισκεις γιατι δεν αδυνατιζεις, κ διορθωνεσαι γενικα.
ασε που μετα απο λιγο καιρο μεχρι το βραδυ δε χρειαζεται καν να μετρας θερμιδες, κ απλα το βραδυ βλεπεις ποσες θερμιδες σου εμειναν να φας.
ειναι πολυ ευκολο.
η εναλλακτικη παω σε διαιτολογο κ κανω ο,τι λεει (κ μετραει εκεινος θερμιδες για μενα) ειναι καλη αλλα δεν μπορεις να φας ο,τι θες παρα μονο οσα σου εχει βαλει για 1-2 εβδομαδες.
αρα με το μετρημα θερμιδων μεσα στη φυλακη σου εισαι ελευθερος.
27-10-2010, 11:27 #11
κανουμε τοσα και τοσα για να αδυνατησουμε και να κρατησουμε το βαρος μας,τα 5 λεπτα ειναι το προβλημα?
27-10-2010, 20:45 #12
για μενα δεν ειναι ακομα 5 λεπτα,
αλλα καθομαι που καθομαι τωρα στη δουλεια, ας ασχοληθω με το βαρος μου!
περυσι το χειμωνα εκανα το ιδιο, εχασα τα 20 κιλα, εμαθα πανω κατω τι παιζει με θερμιδες,
τωρα μου ειναι ακομα πιο ευκολο αλλα οχι 5 λεπτα.
θελει πειθαρχια, καταγραφη, εγω μολις σερβιρω κ ζυγισω κατι γραφω απευθειας γραμμαρια θερμιδες πριν το φαω σε ενα μπλοκακι στο ψυγειο.
ετσι τρωω ο,τι θελω ως το βραδυ,
κ οταν ειμαι εξω απο το σπιτι παιρνω το χαρτακι με οσα εφαγα στο σπιτι
κ συμπληρωνω στο τευτερι μου τι εφαγα εξω κτλ
γενικα θεωρω οτι για να μπεις στη διαιδικασια καταγραφης θελει χρονο κ πεισμα,
εσυ φορτυ μου το κανεις καιρο γιαυτο...
(τα γραφω αυτα ωστε οποια κοπελα θελει ναρχισει καταγραφη μη νομιζει οτι σε 5' ξεμπερδεψε κ απογοητευτει μετα...)
27-10-2010, 21:02 #13
καθε κιλο συντηρειται με 35 θερμιδες...
οποτε το πολαπλασιαζουμε με τα κιλα και το βρισκουμε
28-10-2010, 11:19 #14
Originally posted by badgirl11
για μενα δεν ειναι ακομα 5 λεπτα,
αλλα καθομαι που καθομαι τωρα στη δουλεια, ας ασχοληθω με το βαρος μου!
περυσι το χειμωνα εκανα το ιδιο, εχασα τα 20 κιλα, εμαθα πανω κατω τι παιζει με θερμιδες,
τωρα μου ειναι ακομα πιο ευκολο αλλα οχι 5 λεπτα.
θελει πειθαρχια, καταγραφη, εγω μολις σερβιρω κ ζυγισω κατι γραφω απευθειας γραμμαρια θερμιδες πριν το φαω σε ενα μπλοκακι στο ψυγειο.
ετσι τρωω ο,τι θελω ως το βραδυ,
κ οταν ειμαι εξω απο το σπιτι παιρνω το χαρτακι με οσα εφαγα στο σπιτι
κ συμπληρωνω στο τευτερι μου τι εφαγα εξω κτλ
γενικα θεωρω οτι για να μπεις στη διαιδικασια καταγραφης θελει χρονο κ πεισμα,
εσυ φορτυ μου το κανεις καιρο γιαυτο...
(τα γραφω αυτα ωστε οποια κοπελα θελει ναρχισει καταγραφη μη νομιζει οτι σε 5' ξεμπερδεψε κ απογοητευτει μετα...)
Οπως και να ειναι ομως,ακομα και 1/2 ωρα αξιζει,δηλαδη δεν πρεπει να αφιερωνουμε λιγη ωρα για το σωμα μας?και αυτο μεσα στο προγραμμα ειναι
28-10-2010, 14:35 #15
[quote]Originally posted by badgirl11
αρα με το μετρημα θερμιδων μεσα στη φυλακη σου εισαι ελευθερος.
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια