ατυπη καταθλιψη
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 36
    Senior Member

ατυπη καταθλιψη

Καλημέρα,
    υπάρχει κάποιος-κάποια που να έχει διαγνώσει γιατρός ότι πάσχει από άτυπη κατάθλιψη?

Senior Member
    Δεν μου εχουν διαγνωσει αλλα μπορω να σε θοηθησω γιατι ασχολουμαι με την ψυχιατρικη.Ατυπη θεωρειται καθε καταθλιπτικομορφη κατασταση που δεν περιλαμβανει τα συνιθισμενα συμπτωματα.Π.χ.η καταθλιψη μπορει να θεωρηθει ατυπη αν κοιμασαι πολυ αν αλλαξουν οι συνηθειες σου φαγητου η κοινωνικωτητας(ταση να κλεινεσαι μεσα)αν αισθανεσαι απογοητευση κ αξιολογεις τον εαυτο σου ως αναξιο αν δεν εχεις την ορεξη που ειχες παλια για τη ζωη κοινως.Ειναι πολυ συνηθισμενη διαταραχη διαθεσης.Ρωτα με συγκεκριμενα οτι θες.Για αρχη σου λεω να εκτιθεσαι στο φως να βγαινεις εξω εστω πιεζοντας τον εαυτο σου κ να αυξησεις τις ενδορφινες με γυμναστικη.Αν ο ειδικος που σε ειδε σου εδωσε αντικαταθλιπτικα μη φοβηθεις να τα παρεις καθως θα σε θοηθησουν σημαντικα.

Senior Member
    σχετικα με τα αντικαταθλιπτικα εχω μια απορια...
    δεν θα πρεπει αν ειναι η εσχατη λυση κ οχι η πρωτη?
    δλδ, το θεμα ειναι να καταπολεμησουμε το αποτελεσμα η τις αιτιες?
    θεωρωντας-ασχετη ουσα- οτι η καταθλιψη (κανονικη η ατυπη) ειναι αποτελεσμα καποιων προβληματων κ την βαρυτητας που δινουμε σ αυτα-καλως η κακως- ,το θεμα δε θα ηταν να προσπαθουμε να αλλαξουμε οπτικη γωνια κ οχι να καταφυγουμε στ φαρμακα?

Senior Member
    Ναι βεβαιως το κανεις παραλληλα .Βεβαια η καταθλιψη ειναι πολυπαραγοντικη π.χ.Ενας συνταξιουχος η ενας χρονια ανεργος στατιστικα εχει πιθανοτητες να παθει καταθλιψη.Ο καθενας μπορει να δοκιμασει να αλλαξει οπτικη καθως συχνα ειναι η ερμηνεια που δινουμε εμεις στα γεγονοτα που μας κανουν να ''πεφτουμε''ψυχολογικα κ οχι τα γεγονοτα σαν αυτα.Αλλα σε περιπτωση που σε καποιον εχει γινει συσταση απο γιατρο για φαρμακο κ αν προσπαθει μονος του χωρις να εχει δει διαφορά σε 2 μηνες καλο ειναι να μην υπαρχουν δισταγμοι ως προς τη ληψη καθως θα μειωσει το χρονο μη-ιασης.Εννοειται οτι το φαρμακο δεν ειναι πανακεια κυταμε κ τι ειναι αυτο που μας κανει στην καθημερινοτητα να αισθανομαστε εγκλωβισμο η ελλειψη ελπιδας.Πολλες φορες αλλαζοντας δραστικα τις συνθηκες μειωνεται κ η δυσθυμια.Παντως οι στατιστικες δειχνουν οτι αν επαναλαμβανονται τα επεισοδια καλο κανει η χρηση φαρμακων.Το λεω διοτι υπαρχει ταμπου ως προς το θεμα ανευ λογου.

Senior Member
    πραγματι υπαρχει ταμπου αλλα η αφορμηση της ερωτησης μου δεν εναι τα ταμπου αλλα το αν η ευκολη καταφυγη ειναι τελικα λυση η επιδεινωση του προβλήματος.
    ευκολη καταφυγη: η συσταση φαρμακου χωρις προηγουμενη η παραλληλη προσπαθεια αλλαγης οπτικης.

(οσο για το ταμπου,,πραγματι, ολοι εχουν αποψη (και) για τα αντικαταθλιπτικα !
    οσο ευκολα τα δινουν καποιοι γιατροι, τοσο αρνητικοι ειναι μερικοι ασχετοι...

Senior Member
    μα αυτο ειπα.

Senior Member
    ναι, ειπα εγω οτι ειπες κατι διαφορετικο?
    ερωτηση εκανα κ λεω οτι σε καποια σημεια συμφωνω μαζι σου.

Senior Member
    δν μου έχουν διαγνώσει αλλά έχω σιγουρα και όχι μόνο τα συμπτώματα που λέει η lessing αλλά ίσως και κάτι πιο "βαρυ"..οπότε θα παρακολουθήσω με χαρά τυχόν συμβουλές μήπως καταλάβω κάτι παραπάνω κ βοηθηθώ..
    (Αλεξανδρίτα κλείνεις 2 μήνες ΧΩΡΙΣ! δν είναι αμελητέο, όλα θα φτιάξουν σιγά σιγά..)

Senior Member
    εξακολουθω να νιωθω απαισια ομως... παρα πολυ χαλια ψυχολογικα.

11/11/2010 εχω ραντεβου με ψυχιατρο. δεν παει αλλο. μιλησαμε και στο τηλ σημερα,μου ακουστηκε πολυ συμπαθητικος.ειδικευεται στις διατροφικες διαταραχες και μου τον εχουν συστησει αρκετα ατομα.
    ευχομαι να ειναι τοσο καλος οσο εχω ακουσει.
    εχω ολα τα συμπτωματα της ατυπης καταθλιψης,αλλα δεν μπορω να ειμαι κ σιγουρη.εχω διαβασει οτι συνδεεται και με βουλιμια.

Senior Member
    εαν κρίνω απο εμένα συνδέεται κ με βουλιμία και με ανορεξία.Κατάλαβα οτι καταπίνω φαγητό για να καταπιώ στην πραγαματικότητα συναισθήματα, μοναξιά, θλίψη.Όπως επίσης κ το στάδιο ανορεξίας που πέρασα δν είχε καμία σχέση με πρότυπα και δίαιτες αλλά ήταν ένας τρόπος να με τιμωρήσω κ να εκδηλώσω την κακή μου ψυχολογία..Μακάρι να είχα κ εγώ τη δυνατότητα να πάω σε κάποιον ειδικό να μιλήσω ειλικρινά.Τώρα για τους εμετούς, λογικό να μην "πετάς" γιατί η αιτία είναι αλλού ..αλλά κ πάλι πιστεύω γιατί έχουν παρα πολλά κοινά οι περιπτώσεις μας οτι οτιδήποτε προσπαθούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την κατάσταση σιγά σιγά θα φέρει αποτελέσματα..

Senior Member
    ναι το σκεφτομαι και αυτο Ροζ,οτι θα φυγουν ενα σωρο λεφτα παλι.απο οτι εχει πει στην αδερφη μου θα χρειαστουν 2 χρονια ψυχοθεραπειας και θα με βλεπει τουλαχιστον μια φορα στις 15 μερες.βουνο μου φαινεται ολο αυτο και δεν ξερω κατα ποσο θα δω διαφορα,δεν ξερω αν κανω καλα και οσο το σκεφτομαι νιωθω ακομα χειροτερα...νιωθω τυψεις,χαλαω μονιμως πολλα λεφτα χωρις να τα εχω βγαλει εγω και αντι να ειμαι ικανοποιημενη με ολα οσα μου εχουν δοθει στη ζωη απλοχερα και στην ουσια απο καθαρη τυχη εγω τα καταστρεφω ολα με αυτη την συμπεριφορα,ολο προβληματα δημιουργω στους γονεις μου.μου ικανοποιουν ολα μου τα καπριτσια και εγω για ευχαριστω ξεσπαω και πανω τους.και ειμαι και πιο δυστυχισμενη απο ποτε.αυτα σκεφτομαι και λεω μηπως να το παλεψω μονη μου αλλα δεν αντεχω αλλο...δεν ξερω τι να του πω.οτι κατα βαση δεν εχω κανενα προβλημα και τα δημιουργει ολα το ηλιθιο μυαλο μου?νομιζω οτι εχω αρχισει να τα χανω,εχω γινει τελειως παραλογη,δεν με αντεχω αλλο.θελω να εξαφανιστω,να κοιμηθω και να μην ξυπνησω ποτε.

Senior Member
    Επ μη μιλας ετσι για τον εαυτο σου.Αυτο το 2 χρονια δεν το καταλαβαινω.Αφου δεν σε εχει δει πως το προδικαζει;

Senior Member
    μωρε Αλεξανδρίτα ακριβώς έτσι νιώθω κ εγώ.Και σκέψου οτι παράλληλα με το όλο πρόβλημα, παράτησα και όλη μου τη ζωή, τα άφησα πίσω όλα, απο τη μια θέλω να βγάινω κ απο την άλλη βλέπω τις φίλες μου που προχωράνε κ εξελλίσονται και πέφτω ακόμα πιο πολύ..Δεν ξέρω..δεν αντέχω να με τιμωρήσω άλλο για κάποια πράγματα που δν πηγαν καλά, θα ήθελα να βρω τη δύναμη να τα αλλάξω όλα έστω κ τώρα αλλά δεν μπορώ.Και το αστείο είναι οτι κάποτε ήμουν τρομερά χαρούμενη και ενθουσιώδης, ούτε που κατάλαβα πως έγινα έτσι..Όσο για τους γονείς, εγώ τους έχω απογοητεύσει σε όλα τα επίπεδα, δν το λένε αλλά το ξέρω, μα ξέρω και οτι δν τους είδα ποτέ ξανά τόσο ανήσυχους όσο τον χειμώνα που με έβλεπαν να εξαυλώνομαι και επίσης ξέρω οτι την πραγματική μου δυστυχία την ξέρω ΜΟΝΟ εγώ και εαν δν θελήσω να με βοηθήσω για εμένα και μόνο , δν θα αλλάξει τίποτα.Προσωπικά μου φαίνεται αδύνατο να ξαναγίνω κάποτε όπως ήμουν, ούτε θυμάμαι πια, συνήθησα να είμαι θλιμμένη και δυστυχισμένη, αλλά προσπαθώ να βλέπω τα χειρότερα και να μην με πιέζω να παραστήσω την σούπερ χαρούμενη, οκ μάλλον θα συνεχίσω να ζω έτσι και πρέπει να το πάρω απόφαση.Λυπάμαι που το λέω, αλλά παρότι είμαι κατά των φαρμάκων, πλεον θα έπαιρνα χωρίς δευτερη συζήτηση..οτιδήποτε.Μην λες οτι είναι μάταιο, μάταιο ήταν αυτό που κάναμε τόσο καιρό, μπορεί να μην χρειαστεί κ τόσος καιρός θεραπεία ..στην τελική άλλοι πάνε για ψίλου πήδημα σε ψυχολόγους, οκ καλό το ιντερνετ αλλά δεν υποκαθιστά τον γιατρό σε καμία περίπτωση.Εμένα μέχρι κ η γυναικολόγος μου είπε να πάω σε ψυχολόγο, η οποία δν ξέρει τίποτα για βουλιμία κτλ.φαντάσου..

Senior Member
    Originally posted by POZ
    δν μου έχουν διαγνώσει αλλά έχω σιγουρα και όχι μόνο τα συμπτώματα που λέει η lessing αλλά ίσως και κάτι πιο "βαρυ"..οπότε θα παρακολουθήσω με χαρά τυχόν συμβουλές μήπως καταλάβω κάτι παραπάνω κ βοηθηθώ..
    (Αλεξανδρίτα κλείνεις 2 μήνες ΧΩΡΙΣ! δν είναι αμελητέο, όλα θα φτιάξουν σιγά σιγά..)
    Η ''συμβουλη'' για ολους μας ουτως η αλλως ειναι να μην κλεινομαστε να ειμαστε με κοσμο με τον οποιο αισθανομαστε καλα να κανουμε πραγματα και να μην δισταζουμε να ζηταμε βοηθεια

Senior Member
    Originally posted by lessing
    Επ μη μιλας ετσι για τον εαυτο σου.Αυτο το 2 χρονια δεν το καταλαβαινω.Αφου δεν σε εχει δει πως το προδικαζει;
    δεν το προδικασε,απλως ειπε οτι αυτες οι διαταραχες ειναι επιμονες και συνηθως χρειαζονται 2 χρονια ψυχοθεραπειας... δεν ειπε σιγουρα και για μενα οτι θα μου παρει τοσο.

αχ lessing μου αυτη τη στιγμη νιωθω πολυ ασχημα που ειμαι εγω.

Page 1 of 3 123 LastLast