ατυπη καταθλιψη - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 36
    Senior Member
    Originally posted by smart
    ναι, ειπα εγω οτι ειπες κατι διαφορετικο?
    ερωτηση εκανα κ λεω οτι σε καποια σημεια συμφωνω μαζι σου.
    Καλα ελα τωρα να μας πας μια βολτα με το SMART:wink1:

Senior Member
    Originally posted by lessing
    Originally posted by POZ
    δν μου έχουν διαγνώσει αλλά έχω σιγουρα και όχι μόνο τα συμπτώματα που λέει η lessing αλλά ίσως και κάτι πιο "βαρυ"..οπότε θα παρακολουθήσω με χαρά τυχόν συμβουλές μήπως καταλάβω κάτι παραπάνω κ βοηθηθώ..
    (Αλεξανδρίτα κλείνεις 2 μήνες ΧΩΡΙΣ! δν είναι αμελητέο, όλα θα φτιάξουν σιγά σιγά..)
    Η ''συμβουλη'' για ολους μας ουτως η αλλως ειναι να μην κλεινομαστε να ειμαστε με κοσμο με τον οποιο αισθανομαστε καλα να κανουμε πραγματα και να μην δισταζουμε να ζηταμε βοηθεια
    και οταν δεν υπαρχει κανεις να σε κανει να νιωθεις καλα τι γινεται?

Senior Member
    Originally posted by POZ
    δν μου έχουν διαγνώσει αλλά έχω σιγουρα και όχι μόνο τα συμπτώματα που λέει η lessing αλλά ίσως και κάτι πιο "βαρυ"..οπότε θα παρακολουθήσω με χαρά τυχόν συμβουλές μήπως καταλάβω κάτι παραπάνω κ βοηθηθώ..
    (Αλεξανδρίτα κλείνεις 2 μήνες ΧΩΡΙΣ! δν είναι αμελητέο, όλα θα φτιάξουν σιγά σιγά..)
    Η ''συμβουλη'' για ολους μας ουτως η αλλως ειναι να μην κλεινομαστε να ειμαστε με κοσμο με τον οποιο αισθανομαστε καλα να κανουμε πραγματα και να μην δισταζουμε να ζηταμε βοηθεια
    ακριβώς τα αντιθετα απο όσα κάνω δηλαδή..

Senior Member
    Originally posted by alexandrita
    Originally posted by POZ
    και οταν δεν υπαρχει κανεις να σε κανει να νιωθεις καλα τι γινεται?
    ΚΑΙ αυτό.Πλεον δεν περνάω καλά ούτε γελάω με τους φίλους μου.Αυτοί δν έχουν αλλάξει , εγώ άλλαξα σταδιακά και δν με γεμίζει τίποτα πλεον.Προσπαθώ να βγάινω αλλά κάθε φορά γυρίζω σπίτι χειρότερα και έχω φοβηθεί πλεον για τι και κάθε έξοδος συνοδευόταν με βουλιμικό και δν αντέχω άλλο.

Senior Member
    Καταλαβαινω πολυ καλα αυτο που λες αλλα αν εχεις μεγαλες προσδοκιες απο την εξοδο μετα θα ξεσπας.Θα σου φανει περιεργο αλλα το διαφορετικο πρισμα ειναι το εξης: ο.κ.βγηκα δεν περασα σουπερ καλα ΑΛΛΑ δεν εμεινα σπιτι στα ιδια γνωστα.Το γεγονος οτι ετοιμαστηκα ντυθηκα και ΒΓΗΚΑ ειναι σπουδαιο κ μπραβο μου.Συνηθως οταν βγαινουμε θελουμε να περασουμε καλα κ αυτο ειναι μια παγιδα.Οταν βγαινεις για να δεις μια ταινια αλλες φορες σου αρεσει κ αλλες οχι κ το θεωρεις φυσικο.Το ιδιο ειναι κ με την εξοδο.

Senior Member
    Επ μη μιλας ετσι για τον εαυτο σου.Αυτο το 2 χρονια δεν το καταλαβαινω.Αφου δεν σε εχει δει πως το προδικαζει;
    δεν το προδικασε,απλως ειπε οτι αυτες οι διαταραχες ειναι επιμονες και συνηθως χρειαζονται 2 χρονια ψυχοθεραπειας... δεν ειπε σιγουρα και για μενα οτι θα μου παρει τοσο.

αχ lessing μου αυτη τη στιγμη νιωθω πολυ ασχημα που ειμαι εγω.
    Ολοι αισθανομαστε ετσι συχνα γιατι ειναι ανθρωπινο.Τι εισαι εσυ το σουπερ τερας; Αλλιμονο!Καλο θα ειναι να δεις μερικους ''ψυ'' πριν καταληξεις μην πας κατευθειαν σε εναν εκτος αν απο την αρχη ''κλικάρεις''.Να εισαι μαλακη με τον εαυτο σου.Δεν εφταιξες σε κατι.

Senior Member
    Originally posted by POZ
    μωρε Αλεξανδρίτα ακριβώς έτσι νιώθω κ εγώ.Και σκέψου οτι παράλληλα με το όλο πρόβλημα, παράτησα και όλη μου τη ζωή, τα άφησα πίσω όλα, απο τη μια θέλω να βγάινω κ απο την άλλη βλέπω τις φίλες μου που προχωράνε κ εξελλίσονται και πέφτω ακόμα πιο πολύ..
    Να αυτο τωρα ειναι δικη σου παρερμηνεια.Τι θα πει εξελλισονται κ προχωρανε;Που ξερεις τι γινεται μεσα τους;Που ξερεις τι πιστευουν οι ιδιες για τον εαυτο τους;

Senior Member
    Οταν δεν υπαρχει κανεις να σε κανει να νοιωσεις καλα θα το ζητησεις απτον εαυτο σου να κανεις κατι απλο που σε ηρεμει:love:

Senior Member
    ΡΟΖ υπαρχουν κεντρα βοηθειας που μπορεις να πας δωρεαν.
    Θα σου επαιρνε λιγο το βαρος αν συζητουσες με τους γονεις σου;Αν αυτοι ανησυχουν για σενα σ εσυ για αυτους δε θα ηταν ανακουφιστικο να τα πειτε;

Senior Member
    εχεις δικιο lessing,οι μεγαλες προσδοκιες φερνουν και τις μεγαλυτερες απογοητευσεις... εκει την παταμε οι περισσοτεροι...

Senior Member
    Originally posted by smart
    σχετικα με τα αντικαταθλιπτικα εχω μια απορια...
    δεν θα πρεπει αν ειναι η εσχατη λυση κ οχι η πρωτη?
    δλδ, το θεμα ειναι να καταπολεμησουμε το αποτελεσμα η τις αιτιες?
    θεωρωντας-ασχετη ουσα- οτι η καταθλιψη (κανονικη η ατυπη) ειναι αποτελεσμα καποιων προβληματων κ την βαρυτητας που δινουμε σ αυτα-καλως η κακως- ,το θεμα δε θα ηταν να προσπαθουμε να αλλαξουμε οπτικη γωνια κ οχι να καταφυγουμε στ φαρμακα?
    το προβλημα ειναι οτι στις περισσοτερες μορφες της καταθλιψης (και αλλων διαταραχων) δεν εχεις πια ρεαλιστικη εικονα πραγματικοτητας ουτε διαθεση για προσπαθεια ουτε ενεργεια ουτε τιποτα. εισαι στο πατωμα.
    ετσι, πως θα παλεψεις για να σηκωθεις?
    αυτο το ελαχιστο πραγμα κανουν τα φαρμακα.
    για ενα μικρο χρονικο διαστημα, προσωρινα παντα.

αν δεν προσπαθησεις και τα περιμενεις ολα απο τα φαρμακα, το ενα χαπι θα γινει 2, τα 2 θα γινουν 3, θα προστεθει δευτερο αντικαταθλιπτικο συν ηρεμιστικο και γινεσαι τζανκι.
    και απο κει που ειχες δεκα προβληματα, εχεις εικοσι.

αυτο ειναι και το προβλημα με τα αντικαταθλιπτικα και τους ψυχιατρους. η καταχρηση

μπραβο αλεξανδριτα για το μεγαλο βημα.
    ΡΟΖουλα και στα δικα σου!
    καλα ξυπνητουρια!

Υ.Γ. 1 συνεδρια καθε 15 μερες λιγο δεν ειναι για αρχη? περιεργο που δε σου ειπε 1 καθε βδομαδα.
    θα σου προτεινα να πας πρωτα 5-6 φορες και ΜΕΤΑ να αποφασισεις αν θα παρεις φαρμακα.
    και επισης, οταν σου πει ποιο προτεινει να παρεις, μπες στο ιντερνετ και ψαξε αναλυτικα για αυτο;)

Senior Member
    Ευχαριστω click!το post σου μου δινει την πεποιθηση οτι πηρα σωστη αποφαση με τον ψυχιατρο,τους ψυχολογους αλλωστε τους ειχα αποκλεισει,δεν τους εχω σε εκτιμηση για καποιον λογο (ανεξηγητο)... επισκεφτεσαι κι εσυ ψυχιατρο?

τον πηρα σημερα τηλεφωνο και η αληθεια ειναι οτι ηθελα να κλεισω ραντεβου και σημερα αν γινοταν αλλα δυστυχως λειπει στο εξωτερικο και πρεπει να περιμενω μεχρι την αλλη πεμπτη...
    μιλησαμε ομως περιπου 20 λεπτα στο τηλεφωνο...
    μπορει να με βλεπει και πιο συχνα δεν ξερω,θα δειξει....

Senior Member
    Ευχαριστω click!το post σου μου δινει την πεποιθηση οτι πηρα σωστη αποφαση με τον ψυχιατρο,τους ψυχολογους αλλωστε τους ειχα αποκλεισει,δεν τους εχω σε εκτιμηση για καποιον λογο (ανεξηγητο)... επισκεφτεσαι κι εσυ ψυχιατρο?

τον πηρα σημερα τηλεφωνο και η αληθεια ειναι οτι ηθελα να κλεισω ραντεβου και σημερα αν γινοταν αλλα δυστυχως λειπει στο εξωτερικο και πρεπει να περιμενω μεχρι την αλλη πεμπτη...
    μιλησαμε ομως περιπου 20 λεπτα στο τηλεφωνο...
    μπορει να με βλεπει και πιο συχνα δεν ξερω,θα δειξει....
    δεν επισκεπτομαι ψυχιατρο, ψυχολογο επισκεπτομαι.
    τους ψυχιατρους τους φοβομουν και τους φοβαμαι ακομα, λογω καταχρησης συνταγογραφησης και για αλλους λογους που δεν εμπιστευομαι γιατρους γενικα.
    η ψυχοθεραπεια βοηθαει ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αρκει να πεσεις στο καταλληλο ατομο και να εχεις ενα παραθυρακι ανοιχτο για να δεχτεις βοηθεια

Senior Member
    μακαρι να με βοηθησει και μενα... δεν ξερεις ποσο το χρειαζομαι.
    θελω το 2011 να με βρει ανανεωμενη και χαρουμενη,ετσι για αλλαγη...

Senior Member
    αν θελεις διαβασε και αυτο το θεματακι
    http://www.eatingdisorders.gr/forum/...id=2726&page=1

μεχρι το σημειο που το αρμεγει η νεβερμορ, νομιζω ειχε αρκετο ενδιαφερον περι ψυχοθεραπειας

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast