Results 1 to 15 of 18
-
11-09-2010, 08:28 #1
βουλιμικά & ενέργεια \"απελευθέρωσης\"
Θα ήθελα τη γνώμη σας για κάτι που διαβάζω επανειλημμένα, όσον αφορά στην απαγόρευση χρήσης οδοντόκρεμας -για 1 ώρα τουλάχιστον- μετά την πρόκληση εμετού:
Προσωπικά, μου είναι αδύνατον να τηρήσω αυτό τον κανόνα και να χρησιμοποιώ ΜΟΝΟ σόδα. Ποια είναι η δική σας εμπειρία? Πώς αντιμετωπίζετε αυτή τη...δυσάρεστη κατάσταση?
Ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη για το όχι και τόσο κομψό ποστ, αλλά φαντάζομαι οι πάσχοντες από βουλιμικά καταλαβαίνουν την αγωνία μου όχι μόνο να βελτιώσουν την κατάσταση των δοντιών τους, αλλά και της αναπνοής τους...
- 11-09-2010, 11:17 #2
μπορεις να κρατηθεις για 1 ωρα να μη τα βγαλεις,
μετα για αλλη μια ωρα,
καποτε δε θα τα βγαζεις κ τα δοντια σου θα ειναι καθαρα οπως κ η αναπνοη σου...
το εχεις σκεφτει αυτο?
11-09-2010, 11:24 #3
αυτό θα ήταν το ιδανικό και δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξής μου εδώ πέρα...
11-09-2010, 15:49 #4
γιατί δεν κάνει να πλύνεις τα δόντια μετά τον εμετό ? δεν το ήξερα αυτο παρακαλώ εξηγήστε μου
11-09-2010, 16:38 #5
τωρα θα γινω κακια και μαλλον θα πεσει πολυ επιθεση αλλα θα τα πω!
τα θελετε(καποιες) ολα!και να τρωτε τον αμπακο,και να εχετε κορμι για παραλια και να εχετε και ωραια δοντια!!!
ομως ολα εχουν ενα τιμημα και ενα κοστος...
και το κοστος του να κανεις εμετο μετα το φαι ειναι τεραστιο καθως η βλαβη στην υγεια δεν αφορα μονο τα δοντια...
για να μην πω για την ψυχολογια που φανταζομαι υπαρχει μετα απο κατι τετοιο!
απειρες φορες εχω φαει απειρες ποσοτητες αλλα εαν μετα εκανα εμετο θα με θεωρουσα οχι μονο αρρωστη αλλα και σιχαμενη!
επισης σημερα αλλοι δεν εχουν να φανε και εσεις σκεφτεστε να τα φαω ολα,να τα βγαλω μετα και μετα να χαμογελαω με τα ωραια μου δοντακια?????
χιλια συγνωμη για το υφος και δεν απευθυνομαι φυσικα προσωπικα στην κοπελα απλα μιλαω με αφορμη το ποστ της!
κατανοω οτι ειμαι σε ενα σαιτ διατροφικων διαταραχων αλλα βλεπω τα θελουμε ΚΑΙ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!!!ενα προβλημα σαν αυτο απλα δημιουργει και αλλα προβληματα, σοβαρα, δεν την βγαζεις και τοσο καθαρη με ενα πλυσιμο ή μη των δοντιων...
11-09-2010, 17:23 #6
δεν ειχα ιδεα οτι απαγορευεται το πλυσιμο δοντιων για 1 ωρα.
γιατι αυτο?
εγω παντως τοσα χρονια θυμαμαι τον πατερα μου να πλενει τα δοντια του σα μανιακος μετα τον εμετο.
καποιες φορες τα ματωνε κιολας.
Μαρακι, δε σε βλεπω να θελεις να τους κοψεις, ομως :sniff: συγνωμη που το λεω, απλα αυτο εισπραττω.
13-09-2010, 10:00 #7
absolute έχεις δίκιο να εξάπτεσαι το ποστ είναι προκλητικό.
παρόλα αυτά εγώ προσωπικά όποτε έκρινα κάποιον μετά τα λουζόμουν.φυσικά και δεν εννοώ οτι θα πάθεις βουλιμία ή ανορεξία ή ότιδήποτε απλά να ξες οτι όλα μπορούν να συμβούν σε όλους κ ας νομίζουμε οτι εμείς είμαστε δυνατοί κτλ κτλ.γιαυτό δείξε λίγη επιείκεια.
μαρία ήρθε η ώρα να κάνεις κάτι για την περιπτωσή σου ,αληθινή κ σωστή προσπάθεια.γιατί πιστεύω οτι έφτασε η ώρα.
14-09-2010, 10:44 #8
ειλικρινά εκπλήσσομαι με το ύφος ορισμένων και την "έκπληξη" που τους προκάλεσε το προκλητικό μου ποστ... Θαρρείς και δεν έγραψα σε ιστοσελίδα βουλιμικών... θαρρείς και εδώ μέσα κάποιοι από σας, κρυφά πίσω από κλειστές πόρτες δεν αγκαλιάζετε λεκάνες ξερνώντας τα βαθύτερα συναισθήματά σας και τις ενοχές σας... θαρρείς και εδώ μέσα κάποιοι από σας δεν αναρωτιούνται μετά τι σκ....ά χάλι θα έχουν τα δόντια τους σε λίγο καιρό απ'τα οξέα του στομάχου, που μόνο με τη μαγειρική σόδα (λένε) εξουδετερώνονται εν μέρει....
Απλά πράγματα ρώτησα... απλές, καθημερινές απαντήσεις αναζήτησα... από απλούς, καθημερινούς, πονεμένους ανθρώπους... προφανώς η προσπάθεια κάποιων να σταθούν κυριλέ απέναντι στις Δ.Δ. (μπας και κερδίσουν πόντους και σηκώσουν κεφάλι) δεν τους εμποδίζει να "πατήσουν" αρτσούμπαλα (έστω και λίγο) πάνω στις ψυχές κάποιων άλλων.
Νάστε καλά.
14-09-2010, 11:06 #9
Αχ Μαράκι εγώ σε καταλαβαίνω... δεν ήταν προκλητικό το ποστ σου,μην αισθάνεσαι άσχημα.
Απλώς θεωρώ ότι όταν κάποιος είναι έξω από το χορό δεν μπορεί να σε νιώσει.Έπιπλέον,όταν κάποιος ήταν μέσα στο χορό και μετά βγήκε,πάλι όλα αυτά του φαίνονται πολύ ξένα, κυρίως γιατί θέλει να ξεχάσει ότι κάποτε τα έζησε.
Προσπάθησε όμως να μην ξανακάνεις εμετό, τελικά είναι η εύκολη λύση... και εμείς είμαστε γεννημένοι για τα δύσκολα...
14-09-2010, 11:34 #10
ρε παιδιά σόρρυ αλλά αυτή τη στιγμή προσπαθώ να μην κάνω καν εμετό.κ νομίζω οτι αυτό πρέπει να προσπαθούμε όλες. όσο σκεφτόμαστε λύσεις για το τι θα κάνουμε αν κάνουμε εμετό δεν είναι σωστός τρόπος αντιμετώπισης.κ προφανώς προκαλεί το μήνυμα δυσφορία σε όσους προσπαθούν να το ξεπεράσουν αλλά όχι και θυμό. και όταν έλεγα οτι είναι προκλητικό εννοούσσα ότι όλα κ κάποια αντίδραση θα προκαλούσε .είναι σαν να συζητάει ο παχύσαρκος που είναι το καλύτερο γυράδικο για να πάει να φάει ενώ ο άλλος παχύσαρκος κάνει δίαιτα.
τέσπα αν ήταν να υπάρχουν λύσεις ώστε να μην προκαλούντε προβλήματα μετά τον εμετό στο σώμα μας κ στη υγεία μας πιο το νόημα να τον κόψουμε?
14-09-2010, 11:38 #11
Καλημέρα!
Μαρία έχεις δίκιο για την άδικη επίθεση... Το forum αυτό απευθύνεται σε συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων που έχουμε την συγκεκριμένη αδυναμία... Δεν το θέλουμε. Δεν το προσπαθούμε. Δεν το κάνουμε επειδή δεν γουσταρούμε να βάζουμε περιορισμούς στην ζωή μας. Είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα ζούμε καθημερινά με αυστηρούς περιορισμούς που βάζουμε εμείς οι ίδιοι στους εαυτούς μας. ΟΧΙ δεν είμαστε καλοπερασάκηδες. ΔΕΝ ψάχνουμε την εύκολη λύση. Μέσα στο μυαλό μας επικρατεί το χάος. Γίνεται ένας πόλεμος. Και προσπαθούμε να νικήσουμε τον εχθρό. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να νιώθεις ότι το ίδιο σου το μυαλό δεν μπορεί να τιθασσεύσει στα πρέπει που του βάζεις.
Absolute αν το δεις τελείως ψυχρά και στεγνά το θέμα είναι ακριβώς όπως τα περιγράφεις. Και δυστυχώς αυτό το ξέρουμε κι εμείς. Και προσπαθούμε... Αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει το κουμπί που το πατάς και αλλάζεις έτσι απλά συνήθειες. Οπότε στο μεταξύ είναι δόκιμο αν κάποιος θέλει τουλάχιστον να μειώσει το κατά δύναμει τις επιπτώσεις αυτής της κακής συνήθειας, να το κάνει!
Μαρία, εμένα ο οδοντίατρος μου είχε πει λίγο γάλα για να ανακουφίζεται και ο οισοφάγος. Αλλά παρόλα αυτά please προσπάθησε όσο μπορείς να μειώσεις τους εμετούς. Θα δεις σημαντικές αλλαγές στο σώμα σου, στο πρόσωπό σου, στην φυσική σου κατάσταση και στην ψυχολογία σου. Προσπάθησε να τους μειώσεις σταδιακά. Το μαχαίρι ίσως σε γυρίσει πάλι πίσω...
14-09-2010, 11:38 #12
Originally posted by bouliana
:thumbup:τέσπα αν ήταν να υπάρχουν λύσεις ώστε να μην προκαλούντε προβλήματα μετά τον εμετό στο σώμα μας κ στη υγεία μας πιο το νόημα να τον κόψουμε?
14-09-2010, 13:23 #13
Originally posted by absolute
τα θελετε(καποιες) ολα!και να τρωτε τον αμπακο,και να εχετε κορμι για παραλια και να εχετε και ωραια δοντια!!!
και το κοστος του να κανεις εμετο μετα το φαι ειναι τεραστιο καθως η βλαβη στην υγεια δεν αφορα μονο τα δοντια...
απειρες φορες εχω φαει απειρες ποσοτητες αλλα εαν μετα εκανα εμετο θα με θεωρουσα οχι μονο αρρωστη αλλα και σιχαμενη!
επισης σημερα αλλοι δεν εχουν να φανε και εσεις σκεφτεστε να τα φαω ολα,να τα βγαλω μετα και μετα να χαμογελαω με τα ωραια μου δοντακια?????
χιλια συγνωμη για το υφος και δεν απευθυνομαι φυσικα προσωπικα στην κοπελα απλα μιλαω με αφορμη το ποστ της!
κατανοω οτι ειμαι σε ενα σαιτ διατροφικων διαταραχων αλλα βλεπω τα θελουμε ΚΑΙ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!!!ενα προβλημα σαν αυτο απλα δημιουργει και αλλα προβληματα, σοβαρα, δεν την βγαζεις και τοσο καθαρη με ενα πλυσιμο ή μη των δοντιων...
Θα σου πω εγώ ποιο.Το να νιώσουμε εμείς καλύτερα με τον εαυτό μας,καθώς εμείς,παρόλες τις μικρές μας"αδυναμίες",δεν ανήκουμε στην κατηγορία των"άρρωστων και σιχαμένων".
Θα πρέπει να καταλάβεις πως η πρόκληση εμετού δεν είναι μία ελεγχόμενη πράξη που ακολουθεί μετά από μία λογική επεξεργασία,είναι παρόρμηση,έχει εμμονική διάσταση,είναι εθισμός και δεν αρκούν οι αφορισμοί κάποιων που δεν έχουν τη διάθεση παρά να γίνουν δικαστές για να σταματήσει.
Συν τοις άλλοις,έχεις τη λάθος εντύπωση πως λέγοντας ότι κάποιοι δεν έχουν να φάνε,θέτεις ένα ηθικό προβληματισμό που θα πιάσει τόπο.Δεν έφτανε ο βραχνάς στο κάθε άτομο που περνάει διατροφική διαταραχή,τώρα θα έχει και τύψεις για την πείνα στον τρίτο κόσμο.Να κρατήσετε τον εμετό σας κορίτσια να τον στείλουμε με τα καμιόνια του ΟΗΕ σε καραβάνι αλληλεγγύης.Μα τι λες,αναρωτιέμαι...
Δεν είναι η ουσία όσων έγραψες το θέμα,είναι το αδέκαστο ύφος και η υπεράνω στάση αυτά για τα οποία θα δεχτείς επιθέσεις και δικαίως.Αφού λοιπόν βρίσκεσαι σε site ΔΔ,φρόντισε να μάθεις πως δεν είναι η παραλία το μέγα ζήτημα μίας διατροφικής διαταραχής,σκέφτεσαι υπεραπλουστευμένα για κάτι που δεν είναι ούτε απλό,ούτε εύκολο.Ειδάλλως κάθε Judge Drake που έχει συναντήσει ένα άτομο που πάσχει από μία ΔΔ,θα έφτανε για να του δώσει το μήνυμα πως κινδυνεύει,οπότε ούτε ψυχοθεραπείες θα χρειάζονταν,ούτε και ειδικοί.Θα αρκούσε ο κάθε άσχετος με ένα ικανό ποσό αλαζονείας.
14-09-2010, 13:31 #14
Originally posted by sabe
Originally posted by absolute
Θα σου πω εγώ ποιο.Το να νιώσουμε εμείς καλύτερα με τον εαυτό μας,καθώς εμείς,παρόλες τις μικρές μας"αδυναμίες",δεν ανήκουμε στην κατηγορία των"άρρωστων και σιχαμένων".
Θα πρέπει να καταλάβεις πως η πρόκληση εμετού δεν είναι μία ελεγχόμενη πράξη που ακολουθεί μετά από μία λογική επεξεργασία,είναι παρόρμηση,έχει εμμονική διάσταση,είναι εθισμός και δεν αρκούν οι αφορισμοί κάποιων που δεν έχουν τη διάθεση παρά να γίνουν δικαστές για να σταματήσει.
Συν τοις άλλοις,έχεις τη λάθος εντύπωση πως λέγοντας ότι κάποιοι δεν έχουν να φάνε,θέτεις ένα ηθικό προβληματισμό που θα πιάσει τόπο.Δεν έφτανε ο βραχνάς στο κάθε άτομο που περνάει διατροφική διαταραχή,τώρα θα έχει και τύψεις για την πείνα στον τρίτο κόσμο.Να κρατήσετε τον εμετό σας κορίτσια να τον στείλουμε με τα καμιόνια του ΟΗΕ σε καραβάνι αλληλεγγύης.Μα τι λες,αναρωτιέμαι...
Δεν είναι η ουσία όσων έγραψες το θέμα,είναι το αδέκαστο ύφος και η υπεράνω στάση αυτά για τα οποία θα δεχτείς επιθέσεις και δικαίως.Αφού λοιπόν βρίσκεσαι σε site ΔΔ,φρόντισε να μάθεις πως δεν είναι η παραλία το μέγα ζήτημα μίας διατροφικής διαταραχής,σκέφτεσαι υπεραπλουστευμένα για κάτι που δεν είναι ούτε απλό,ούτε εύκολο.Ειδάλλως κάθε Judge Drake που έχει συναντήσει ένα άτομο που πάσχει από μία ΔΔ,θα έφτανε για να του δώσει το μήνυμα πως κινδυνεύει,οπότε ούτε ψυχοθεραπείες θα χρειάζονταν,ούτε και ειδικοί.Θα αρκούσε ο κάθε άσχετος με ένα ικανό ποσό αλαζονείας.
....sabe...μην χαλας το σαλιο σου!!!!!!!!!
αγαπητη ''absolute'' μακαρι και σενα το προβλημα σου να ηταν η διατροφικη διαταραχη....αντε κοριτσακι μου και ασχολεισου με τα δικα σου θεματα και σταματα να αντλεις ευχαριστηση απο το να ''την λες'' σε αλλους.........
το μήνυμα τροποποιήθηκε από την ομάδα διαχείρισης για παραβίαση των όρων χρήσης.
14-09-2010, 13:42 #15
ΧΕΝΙΑ!
Εσυ που κρινεις την absolute για τον τροπο που μιλαει (κατα τη γνωμη μου,σωστα) εισαι πολυ περισσοτερο επιθετικη.Εδω ολοι ειμαστε μια παρεα και αν θεωρειται οτι η absolute ειπε κατι λαθος,προσπαθειστε με ομορφο τροπο να της το εξηγησετε και οχι με αμερικανιες τυπου ".get a life" που δεν οφελουν σε τιποτα.
Φιλικα.
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή