Results 1 to 15 of 20
Thread: Χρειάζομαι βοήθεια
-
05-11-2010, 10:11 #1
Χρειάζομαι βοήθεια
Γεια σε όλους, ειμαι καινούργια στο blog...ήμουν για χρόνια ανορεξική και τώρα έχω περάσει στη βουλιμία....είμαι σε πανικό ...χρειαζομαι βοήθεια ..μόνη δεν τα καταφέρνω...υπάρχει κάποιος που ελέγχει το πρόβλημα ή το έχει ξεπεράσει για να με συμβουλέψει.....??????/Δεν μπαίνω σε λεπτομέριες του προβλήματος γιατι είμαι σίγουρη τις γνωρίζετε...
- 05-11-2010, 11:00 #2
Alice σε ευχαριστώ που ανταποκρίθηκες...η αλήθεια είναι πως παλεύω τόσα πολλά χρόνια που νομίζω έχω φτάσει σε αδιέξοδο...η ζωή μου καταστρέφεται...τα χρόνια περνανε...και νιώθω πως τίποτα δεν αλλάζει...μπορει και να χειροτερεύουν τα πράγματα...αναρωτιέμαι αν κάτι δεν έχω ανακαλύψει για να βηθηθώ...μήπως είναι απαραίτητη η βοήθεια από ειδικούς????πάντως αρχίζω και χάνω ανησυχητικά την υπομονή μου και την ελπίδα μου.....ελπίζω εσύ να είσαι πιό δυνατή και πιό απολετεσματική...
05-11-2010, 11:05 #3
Χάρις δεν έχω εμπειρία σε τίποτα απο τα παραπάνω.
Το μόνο που μπορώ να σου πω, όχι να σε συμβουλέψω αλλά απο τι έχω δει εδώ μέσα, το καλύτερο θα ήταν να συμβουλευόσουν κάποιο ειδικό ..
απο την στιγμή που είσαι καιρό ανορεξική και τώρα εναλλάσεται σε βουλιμία σημάινει ότι το πρόβλημα υπάρχει σε βάθος και θα πρέπει να το προλάβεις αργά η γρήγορα
πόσων ετών είσαι αν επιτρέται και πόσο καιρό πάσχει απο διατροφικές διαταραχές?
05-11-2010, 11:11 #4
είμαι 33 παιδεύτικα με την ανορεξία από τα 17 μέχρι τα 23 περίπου....ακραίες καταστάσεις....εννοειται και είδα ειδικούς...όλοι βοηθήσαν την περίοδο που τους έβλεπα και μετα το χάος....μετά από αυτή την περίοδο έβαλα τα πράγματα σε ένα σχετικό έλεγχο ...ο οποίος την τελευταία 5ετία έχει ψιλοχαθεί και γνώρισα τη βουλιμία...ανα περιόδους το ελέγχω αλλα κάποιες άλλες χάνω τελείως τον έλεγχο....όπως και το τελευταίο τρίμηνο...ζω έναν εφιάλτη....
05-11-2010, 11:13 #5
μην απογοητεύεσαι...μην τα χάνεις....μην το βάζεις κάτω.....μην μην μην ...
προσπάθησε να βρεις την εσωτερικλη σου δύναμη
γιατί δεν ακολουθείς τα παραδείγματα που είχες ακολουθήσει ??
τι σε είχε βοηθήσει στο παρελθόν??
05-11-2010, 11:37 #6
αυτό που με βοηθούσε πάντα είχα αποφασίσει να το σταματήσω...όταν τα πράγματα χειροτέρευαν πολύ αλλαζα τα πάντα στη ζωή μου...από τα 17 μου αλλάζω συνέχεια χώρες, πόλεις, δουλειές, φίλους...η καινούργια αρχή ήταν πάντα αισιόδοξη...για πόσο ακόμα όμως???μςγάλωσα.....επίσης έχω αρχίσει και εμφανίζω έντονα προβλήματα υγείας που μου δημιουργήθηκαν από τις διατροφικές διαταραχές....κατέστρεψα το σύστημα έντερα- στομάχι ....και αντιμέτωπίζω αρκετά προβλήματα με αυτά...έτσι είμαι πια και αρκετά πιό δυσκίνητη.....εσείς έχετε προβλήματα παρόμοια???
05-11-2010, 12:07 #7
νομιζω οτι θα σου ρθει πιο φτηνο να πας σ εναν ειδικο για αρχη...
το οτι καποτε δεν ηταν μονιμα τα αποτελεσματα δε σημαινει κατι... τοτε προφανως πιστευες οτι θα βρεις αλλου αυτα που ψαχνεις... τωρα ξερεις οτι πρεπει να ψαξεις μεσα σου!
05-11-2010, 12:15 #8
μπορεί και να είναι έτσι...απλά μένω επαρχία και οι ειδικοί σε τέτοια θέματα έχουν μαζευτεί Αθηνα....και είναι και πανάκριβοι.......αν ήξερα κάποιον εδώ που μένω σίγουρα θα πήγαινα...μπας και με ξεμπλοκάρει επιτέλους...Σε όσους ψυχολόγους-ψυχιάτρους πήγα εδώ που μένω δεν είχαν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν περιπτ΄ωσεις σαν τη δική μου....και δεν μπορώ να αφήσω κανέναν να πειραματιστεί πάνω μου ή να το δει χαλαρα και οτι γίνει....το έχω πάθει...γιαυτό το λέω......
05-11-2010, 12:26 #9
Τί σου φτιάχνει το κέφι; Τί σε ανεβάζει;
05-11-2010, 12:28 #10
Originally posted by Χάρις
αυτό που με βοηθούσε πάντα είχα αποφασίσει να το σταματήσω...όταν τα πράγματα χειροτέρευαν πολύ αλλαζα τα πάντα στη ζωή μου...από τα 17 μου αλλάζω συνέχεια χώρες, πόλεις, δουλειές, φίλους...η καινούργια αρχή ήταν πάντα αισιόδοξη...για πόσο ακόμα όμως???μςγάλωσα.....επίσης έχω αρχίσει και εμφανίζω έντονα προβλήματα υγείας που μου δημιουργήθηκαν από τις διατροφικές διαταραχές....κατέστρεψα το σύστημα έντερα- στομάχι ....και αντιμέτωπίζω αρκετά προβλήματα με αυτά...έτσι είμαι πια και αρκετά πιό δυσκίνητη.....εσείς έχετε προβλήματα παρόμοια???
05-11-2010, 13:08 #11
Originally posted by Χάρις
μπορεί και να είναι έτσι...απλά μένω επαρχία και οι ειδικοί σε τέτοια θέματα έχουν μαζευτεί Αθηνα....και είναι και πανάκριβοι.......αν ήξερα κάποιον εδώ που μένω σίγουρα θα πήγαινα...μπας και με ξεμπλοκάρει επιτέλους...Σε όσους ψυχολόγους-ψυχιάτρους πήγα εδώ που μένω δεν είχαν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν περιπτ΄ωσεις σαν τη δική μου....και δεν μπορώ να αφήσω κανέναν να πειραματιστεί πάνω μου ή να το δει χαλαρα και οτι γίνει....το έχω πάθει...γιαυτό το λέω......
05-11-2010, 13:28 #12
Χάρις γεια σου και από εμένα και καλωσήρθες... Ήδη η κίνησή σου να εγγραφείς σε αυτό το φόρουμ και να ζητήσεις βοήθεια είναι αξιοσημείωτη... Εγώ θα ήθελα να σου μεταφέρω την αμέριστη συμπαράστασή μου μιας και εγ.ω είμαι 30 χρονών, και παιδεύομαι με διατροφικές διαταραχές από τα 15 μου... Ξεκίνησε με ανορεξία που κράτησε 1 χρόνο και την οποία αντικατέστησε η βουλιμία... Για κάποια χρόνια κι εγώ το έλεγχα, αλλά πριν από 3 χρόνια, με αφορμή μία μεγάλη στεναχώρια, χώθηκα όσο πιο βαθιά γινόταν στην βουλιμία. Τον τελευταίο χρόνο έχω σημειώσει σημαντικές βελτιώσεις στην συμπεριφορά και ψυχολογία μου, χωρίς να έχω απεξαρτηθεί πλήρως... Σημαντικό ρόλο στην μερική βελτίωση της κατάστασής μου παίζει η ειλικρινής συμπαράσταση και υποστήριξη του φίλου μου, ο οποίος ποτέ δεν με κατέκρινε και είναι πάντα δίπλα μου. Σημαντικός αποτρεπτικός παράγοντας για την θεραπεία μου παίζει ότι η δουλειά μου απαιτεί να περνάω μεγάλο διάστημα μακριά από την πόλη μου, τους φίλους μου, την οικογένειά μου. Μετακινούμαι συνεχώς και γενικότερα αυτή η αστάθεια μου δημιουργεί ανασφάλεια την οποία εκφράζω μέσω της διατροφικής διαταραχής... Αυτό που θέλω είναι ένα σπίτι και μία δική μου οικογένεια για να νιώσω ασφαλής... Και όσο δεν τα έχω, ξεσπάω!
Σε ψυχολόγο πήγα 5-6 φορές και με βοήθησε στο ότι με έπεισε ότι δεν πρέπει να βάζω μόνο πρέπει στην ζωή μου. Πρέπει να είμαι ειλικρινής με τους άλλους και με τον εαυτό μου ώστε να μην καταπιέζομαι και οδηγούμαι σε ψυχαναγκασμούς... Κατά τα άλλα, δεν ένιωσα ότι θα μπορούσε να με βοηθήσει παραπάνω. Κάποια βιβλία που έχουν γραφτεί σχετικά με το θέμα έχουν βοηθήσει και έμενα και άλλα κορίτσια εδώ μέσα. Επίσης η ανάγνωση σχετικών θεμάτων στο φόρουμ ίσως σου φανεί αρκετά χρήσιμη...
Αναφορικά με τα θέματα υγείας, εγώ προς το παρόν έχω πρόβλημα με τα δόντια και λίγο ευαισθησία στο στομάχι, αλλά όχι κάτι τραγικό. Α, και τελείως κατεστραμμένο μεταβολισμό... Εσύ τι προβλήματα αντιμετωπίζεις? Πάντως και η πιθανή καταστροφή της υγείας μου σε μεγάλο βαθμό με τρομοκρατεί και με αποτρέπει...
Αυτά... Θα τα λέμε! Όλα καλά θα πάνε, θα δεις!
05-11-2010, 13:42 #13
Όντως ακούγονται παρόμιες οι περιπτώσεις μας...χαιρομαι πολύ για εσένα που έχεις έναν άνθρωπο κοντά σου που σε καταλαβαίνει και σε βοηθα...εγω σε αυτόν τον τομέα τα έχω κάνει χάλια....παρόλαυτα.....ακούγε� �αι πολύ δυνατη και μπράβο σου....εγώ έχω καταστρέψει το έντερό μμου από τα πολλά χρόνια χρήσης καθαρτικών ....σε σημείο που τώρα περνάω πολύ δύσκολα....ίσως και να μην επανέλθει ....θα δούμε......
Πάντως χαίρομαι που έκανα εγγραφή στο blog ....θα τα ξαναπούμε....ευχαριστώ όλους όσους ασχολήθηκαν μαζί μου σήμερα....
05-11-2010, 13:50 #14
Xάρις,
έχεις πάει σε ψυχίατρο? Σκέφτηκες ποτέ να πάρεις φαρμακευτική αγωγή?
05-11-2010, 14:51 #15
Θα σου προτεινα να πας σε καποιον ειδικο που σε εχει βοηθησει παλια κ ξερει το ιστορικο σου εστω κ αν ταξιδευεις 1 φορα τη βδομαδα για να τον δεις.Επισης κανοντας καθε μερα κ μονο για αυτη τη μερα τα πραγματακια που σου λενε οι υπολοιποι θα νοιωσεις πιο δυνατη.Καλη αρχη:thumbup:
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια