Μα είναι ποτέ δυνατόν;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 13 of 13
    Senior Member

Μα είναι ποτέ δυνατόν;

Καλημέρα σας. Λίγο πιο κάτω έχω γράψει την δική μου ιστορία και φαντάζομαι κάποιοι θα την έχετε διαβάσει. Αυτή τη στιγμή λοιπόν είμαι στο στάδιο της θεραπείας και σταδιακά αυξάνω το βάρος μου.
    Όσοι διαβάσατε την ιστορία μου θα διαβάσατε και το θέμα που είχα με τις κατακρατήσεις υγρών με συνέπεια αρχικά να πρέπει να περιορίσω και το νερό που πίνω.
    Ξέρω ότι κάποιοι θα γελάσετε με αυτό που θέλω να ρωτήσω, θα με περάσετε για γελοία και για τρελή και μεταξύ μας δίκιο θα έχετε αλλά ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τον φόβο και την αγωνία μου με την ελπίδα ότι θα βρεθεί και κάποιος να μου εξηγήσει το τι και πως.
    Ο οργανισμός μου σιγά σιγά μπαίνει σε τάξη βάζω κιλά, τρώω καλά αλλά ρε παιδιά συγνώμη αλλά παχαίνω με το νερό.
    Τι θέλω να πω. Η διαιτολόγος μου είπε να πίνω πια αρκετό νερό μην έχω πρόβλημα αφυδάτωσης όπως παλιά. Εγώ αρχικά την ψιλοέγραφα αλλά τις τελευταίες μέρες άρχισα να πίνω πάλι ελεύθερα.
    Αποτέλεσμα αυτού. Κάθε φορά που πίνω 2 ποτηράκια νερό να εμφανίζομαι απο 800 γραμμάρια ως ένα κιλό παραπάνω. Τώρα ναι μπορείτε να γελάσετε ελεύθερα. Πείτε με υπερβολική πείτε με ότι θέλετε αλλά έτσι είναι. Δηλαδή συγνώμη θα φοβάμαι μην παχύνω από το νερό η την κατανάλωση οποιουδήποτε υγρού; Τρώω κανονικά τις μπριζόλες μου ή ότι τελοσπάντων έχει το διαιτολόγιο μου μένω σταθερή ή παρουσιάζω μια σταδιακή αλλά νορμάλ αύξηση και παχαίνω με το νερό; Με πιάνει τρέλα. Και δεν είναι ότι φεύγουν τα υγρά με τα ούρα και την άλλη μέρα ξεφουσκώνω και γυρνάω στα κιλα μου. Το να πάρω κιλά το έχω αποδεχτεί αλλά συγνώμη αν είναι να τα παίρνω έτσι να φάω ρε παιδιά ένα γαλακτομπούρεκο να το ευχαριστηθώ κιόλας.
    Συγνώμη ρε παιδιά που κάθομαι και σας γράφω μπούρδες αλλά τι να κάνω το μυαλό μου ώρες ώρες με προδίδει ακόμα. Για να μαι ειλικρινής θύμωσα τόσο πολύ με αυτό που είδα στη ζυγαριά που είπα τέρμα θα πίνω νερό, καφέ ή γάλα και ας γίνει ότι γίνει ενώ για πρώτη φορά σκέφτηκα να εξαφανίσω τη ζυγαριά απλά θα ήθελα μια λογική εξήγηση αν υπάρχει βεβαίως γιατί μπορεί να μου συμβαίνει αυτό.
    Είχε ποτέ κανείς ιστορικό τέτοιων κατακρατήσεων;
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων και με το μαλακό το βρίσιμο ε;

Senior Member
    δεν παχαινεις με το νερο καλη μου.
    απλα,εισαι αφυδατωμενη (εστω κι αν δεν πασχεις απο αφυδατωση) και ο οργανισμος κατακραταει το νερο που του λειπει.
    αυτο σημαινει οτι το βαρος σου ειναι πλασματικο. δεν ειναι λιπος αυτο που βαζεις, αλλα το νερο που σου λειπει..

Senior Member
    σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Στην τελευταία λιπομέτρηση που μου είχε κάνει μου είχε πει αν θυμάμαι καλά πως είχα λέει 2 λίτρα έξτρα νερό απο το κανονικό. Να υπόθεσω ότι βάζοντας λίπος τα υγρά αυτά θα μειώνονται; Συγνώμη αν ρωτάω κάτι χαζό αλλά ειλικρινά δεν αντέχω άλλο. Θέλω πίσω τη ζωή μου. Δε μπορώ να κάθομαι να μετράω και το νερό ή τον καφέ που πίνω για το κωλονούμερο που θα δείξει η ζυγαριά.
    Ήμαρτον δηλαδή να τώρα έφαγα λίγη μερέντα γιατί με είχε πιάσει υπογλυκαιμία από τα νεύρα μου και δε με ένοιαξε καν ε δε δέχομαι ρε π.... να διψάω και να μην μπορώ να πιω νερό. Απο ψυχολογικής άποψης και μόνο φυσικά.

Senior Member
    Originally posted by mariafc
    σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Στην τελευταία λιπομέτρηση που μου είχε κάνει μου είχε πει αν θυμάμαι καλά πως είχα λέει 2 λίτρα έξτρα νερό απο το κανονικό. Να υπόθεσω ότι βάζοντας λίπος τα υγρά αυτά θα μειώνονται; Συγνώμη αν ρωτάω κάτι χαζό αλλά ειλικρινά δεν αντέχω άλλο. Θέλω πίσω τη ζωή μου. Δε μπορώ να κάθομαι να μετράω και το νερό ή τον καφέ που πίνω για το κωλονούμερο που θα δείξει η ζυγαριά.
    Ήμαρτον δηλαδή να τώρα έφαγα λίγη μερέντα γιατί με είχε πιάσει υπογλυκαιμία από τα νεύρα μου και δε με ένοιαξε καν ε δε δέχομαι ρε π.... να διψάω και να μην μπορώ να πιω νερό. Απο ψυχολογικής άποψης και μόνο φυσικά.
    Μαρια καλημερα.. Για την ενυδατωση του σωματος προτεινεται ενα ευρος..Συνηθως ειναι 50-60% του σωματικου σου βαρους...Οποτε μπορει να εννοουσε οτι εισαι 2 λιτρα πανω απο το κατωτερο..Θα πρεπει να τη ρωτησεις γι αυτο.. Οσο για το νερο, με καλυψε απολυτα η sweet..Σκεψου οτι 800-1000γρ δεν μπορει να ανεβει γτ 2 ποτηρακια νερο ειναι 500ml...Δε βγαινει ουτε με απλα μασηματικα..Περα απο την πλακα, δεν χρειαζεται να το φοβασαι..Σκεψου οτι και ακομε με την αναπνοη νερο χανουμε..Καλη συνεχεια στη θεραπεια σου..

Senior Member
    ήθελα να ρωτήσω....εκτός από τη ζυγαριά και τα νούμερά της, νιώθεις και το σώμα σου πρησμένο απ'τα νερά;; ή όλος σου ο φόβος αφορά μόνο τον αριθμό που βλέπεις....??θέλω να πω, αυτή η κατακράτηση υγρών γίνεται αισθητή και στα ρούχα σου;;αισθάνεσαι πρησμένη;ή όλα αφορούν τον αριθμό?:starhit:

Senior Member
    Στις αρχές όταν πρωτοπήγα στη διαιτολόγο και μου λεγε να πίνω υγρά αισθανόμουν τεράστιο πρήξιμο. Για την ακρίβεια και ειδικά αν το χα πιει γρήγορα αισθανόμουν κάτι σαν σφάχτη. Ούτε γουρουνόπουλο να χα φαει. Μετά απο λίγο έφευγε το πρήξιμο αλλά έμεναν τα κιλά.
    Τώρα που οργανικά είμαι πολύ καλύτερα δεν αισθάνομαι πάντα αυτό το φούσκωμα και σίγουρα δεν είναι τόσο έντονο. Σήμερα λιγάκι με έπιασε μια βαρυστομαχιά αλλά σιγά σιγά με πέρασε.
    Ο δικός μου όμως ο φόβος επικεντρώνεται στη ζυγαριά. Το ξέρω ότι ο αριθμός που βλέπω είναι πλασματικός και προφανώς ο οργανισμός ώντας ακόμα σε αδυναμία δεν είναι τακτοποιημένος αλλά το ομολογώ αυτή την αρρώστια δεν την έχω ξεπεράσει ακόμα.
    Με πιάνει τρέλα να βλέπω το +800 μόνο με 2 ποτήρια νερό και δεν είναι α θα ξεφουσκώσω και μετά απο λίγο είμαι το ίδιο. Όσο πίνω υγρά τόσο ανεβαίνει
    Μην παρεξηγηθώ ξέρω ότι είμαι σε φάση του να πάρω κιλά δε με χαλάει το +800 με χαλάει ο τρόπος. Ούτε μια πίτσα να τρωγα δε θα παιρνα τόσο. Ναι το ξέρω μόνη μου απαντάω αυτή τη στιγμή αλλά δε μπορώ ρε γαμώτο με κατατρώει.
    Το μεσημέρι πήγαμε και φάγαμε έξω οικογενειακώς και ηρέμησα λιγάκι (το γελοίο είναι ότι δε σκεφτόμουνα τη μπριζόλα που έφαγα αλλα το κωλόνερο). Τώρα μόλισ γυρίσαμε και καταβάλλω προσπάθεια να μη ζυγιστω. Μέχρι που σκέφτομαι να φτιάξω ενα καφέ. Πρέπει να βάλω ένα τέρμα απλά το πρόβλημα μου εμένα είναι ότι έχοντας υπάρξει και υπέρβαρη τρέμω μην περάσω ξανά στο άλλο άκρο από την απογοήτευση μου

Senior Member
    Μη ζυγιζεσαι συνεχεια.Τα αποτελεσματα ειναι παραπλανητικα κ δεν ειναι κιλα ειναι υγρα.1φορα τη βδομαδα ειναι ο.κ.η 1 στις 15 ζυγισου η μετρα ποντους.

Senior Member
    αυτό θα προσπαθήσω να κάνω. Πήγα και φύλαξα τη ζυγαριά. Αυτή τη στιγμή πίνω το καφεδάκι μου και προσπαθώ να το ξεχάσω. Ο θεός βοηθός.

Senior Member
    εγώ πάλι έχω την αντίθετη απορία.γιατί διψάω τόσο πολύ.?πάω για καφέ κ πίνω 5 νερά,κ φυσικά το ρόφημά μου πολύ γρήγορα την ίδια τιγμή που οι άλλοι ούτε αγγίζουν τα ποτήρια τους κ πίνουν μια γουλιά από τον καφέ τους.κ καθόλη την διάρκεια της μέρας πίνω πολλά νερά. αν δεν πιω πολύ νιώθω το στόμα μου τελείως στεγνό .ο μπαμπάς μου λέει οτι μπορεί να έχω αυξημένο ζάχαρο γιατί όλοι το έχουν παρατηρήσει πια.υπάρχει τέτοια περίπτωση?

mariafc καταλαβαίνω γιατί σε έχει πιάσει το παράπονο κ έχεις αρχίσει να εκνευρίζεσαι.κάνε ότι σου λέει η διαιτολόγος σου αλλά πίνε λίγο κ όποτε διψάς,μην καταπιέζεσαι.κ σίγουρα είναι θέμα χρόνου να προσαρμοστεί το σώμα σου κ να βρεις την ηρεμία σου

Senior Member
    εγώ πάλι έχω την αντίθετη απορία.γιατί διψάω τόσο πολύ.?πάω για καφέ κ πίνω 5 νερά,κ φυσικά το ρόφημά μου πολύ γρήγορα την ίδια τιγμή που οι άλλοι ούτε αγγίζουν τα ποτήρια τους κ πίνουν μια γουλιά από τον καφέ τους.κ καθόλη την διάρκεια της μέρας πίνω πολλά νερά. αν δεν πιω πολύ νιώθω το στόμα μου τελείως στεγνό .ο μπαμπάς μου λέει οτι μπορεί να έχω αυξημένο ζάχαρο γιατί όλοι το έχουν παρατηρήσει πια.υπάρχει τέτοια περίπτωση?

Αχ και εγώ την ίδια απορία έχω με σένα. Διψάω συνεχώς. ΌΧι μόνο αισθάνομαι το στόμα στεγνό αλλά μια γενικότερη πίκρα. Νιώθω μια γενικότερη δυσφορία μη σου πω. Αυτο με το ζάχαρο να σου πω την αλήθεια το σκέφτηκα και εγώ επειδή καταναλώνω με το τσουβάλι καραμέλες και τσίχλες για να μην κάνω παρασπονδίες από το διαιτολόγιο γιατί μου χει να προσέχω μην το παρακάνω. Υποτίθεται αν έχεις υπερβολική δίψα ένα από τα πράγματα που πρέπει να κοιτάξεις είναι το ζάχαρο αλλά μπα στις τελευταίες εξετάσεις που χα κάνει δεν είχα πρόβλημα.
    Στην περίπτωση μου βέβαια η δίψα ώρες ώρες νομίζω είναι περισσότερο ψυχολογική γιατί το στερούσα τόσο καιρό από τον οργανισμό μου αλλά είναι και άλλες φορές που πραγματικά είναι τόσο στεγνό το στόμα μου που ούτε στην έρημο σαχάρα να βρισκόμουνα.
    Αυτό εγώ κάποια στιγμή το είχα αποδώσει σε πιθανή αφυδάτωση αλλά η διαιτολόγος μου μου είπε ότι από τη στιγμή που τα ούρα μου δεν είναι καφέ ή κίτρινα δεν παίζει κάτι τετοιο.

mariafc καταλαβαίνω γιατί σε έχει πιάσει το παράπονο κ έχεις αρχίσει να εκνευρίζεσαι.κάνε ότι σου λέει η διαιτολόγος σου αλλά πίνε λίγο κ όποτε διψάς,μην καταπιέζεσαι.κ σίγουρα είναι θέμα χρόνου να προσαρμοστεί το σώμα σου κ να βρεις την ηρεμία σου

Σε ευχαριστώ πολύ κούκλα μου να σαι καλά Εδώ και μία βδομάδα έχω ξεπεράσει το φόβο μου. Πίνω από λίγο όταν διψάσω και επιτέλους ξανααπολαμβάνω τον αγαπημένο μου καφέ καθημερινά. Στέρησα τόσα πολλά από τον ευατό μου τόσο καιρό φτάνει πια.

Senior Member
    κοριτσια απλα καντε μια εξεταση αιματος. Θα δειξει αν εχετε αυξημενο ζαχαρο,η πολυ χαμηλο σιδηρο/φερριτινη. Επισης διψα φερνει το υπερβολικο καπνισμα.
    Αλλα εκτος απο ολα αυτα,απλως μπορει ο οργανισμος σας να χρειαζεται πολυ νερο,
    αν ιδρωνετε ευκολα και συχνα. Αυτα ξερω εγω ! ;)

Senior Member
    Originally posted by bouliana

εχεις κοιταχτει για διαβητη;

Member
    Originally posted by lessing
    Μη ζυγιζεσαι συνεχεια.Τα αποτελεσματα ειναι παραπλανητικα κ δεν ειναι κιλα ειναι υγρα.1φορα τη βδομαδα ειναι ο.κ.η 1 στις 15 ζυγισου η μετρα ποντους.
    αυτο! μέρα στη μέρα διαφορά δεν φαίνεται!¨:)