Results 1 to 15 of 19
Thread: eimai sovara??
-
12-11-2010, 20:13 #1
eimai sovara??
Είναι κάτι που το ελέγχεις, έστω και με πίεση? Ή ξέφυγε ήδη από τα χέρια σου η κατάσταση?
- 12-11-2010, 20:43 #2
Περιμένεις μέσ' απο δω να κάνει κάποιος διάγνωση της κατάστασης σου;Αδύνατον.Μόνο και μόνο που κάνεις εμετό ενέχει κίνδυνο,οπότε με αυτό και μόνο το στοιχείο καταλαβαίνεις σε τι φάση είσαι.
12-11-2010, 20:55 #3
Originally posted by μαρακι
Kanw emeto toulaxiston mia fora tin imera,kathimerina...me kamia allh diataraxh,oute sti diathesh,oute swmatika,oute sto varos mou......... eimai sovara? :O
μηπως να το εψαχνες με καποιο ειδικο τωρα που ειναι νωρις ακομα?
13-11-2010, 01:48 #4
apla apovallw auta p trww...pragmatika niwthw les k vrika ti lusi m.an dn iksera oti i voulimia einai provlima,tha eniwtha eutuxismeni p vrika tropo k na trww k na exw to swma p thelw...
ισως να ειναι στη φυση του ανθρωπου τελικα να επιλεγει την ευκολη λυση.
13-11-2010, 02:04 #5
ola auta pou les ta pathainei fovera mikro pososto... kserw atoma p pasxoun xronia k dn exoun kan provlima me ta dontia tous. egw pisteuw pws apla tragikopoioume tin katastash mpas k kataferoume na fovisoume ton eauto mas.
i anoreksia p exeis epiptwseis,ginetai antilipti,dn mporei na meinei krufh k odigei sto thanato.
i voulimia mporei na mi ginei pote antilipti,osa xronia k an pasxei kapoios apo auti,na mi to ktlvei pote kaneis k na xei mia kata ta alla fusiologiki zwh.
13-11-2010, 02:17 #6
αληθεια το πιστευεις??
ειμαι βουλιμικη λιγοτερο απο ενα χρονο και ηδη εχω καταστρεψει το στομαχι μου.
και πιστεψε με,δε νιωθω καθολου πιο εξυπνη απο τους υπολοιπους ανθρωπους που ανακαλυψα την ευκολη λυση για να παραμενω τοσο αδυνατη.
αντιθετα,θαυμαζω αυτους που το καταφερνουν με πολλες στερησεις και θυσιες.και ακομα πιο πολυ θαυμαζω αυτους που αδιαφορουν για το αν χωρανε στο xxs ή στο xs.
13-11-2010, 08:35 #7
μαράκι μου πρόσεχε σε παρακαλώ. Δεν είναι λογικό αυτό που λες, δεν βοηθά ούτε τον εαυτό σου ούτε τους άλλους σε αυτό το φόρουμ να σκεφτόμαστε έτσι. Και μόνο ότι έχει αυτή τη θέση το φαγητό στη ζωή σου θα έπρεπε να σε ανησυχήσει. Δεν είναι θέμα σωστού και λάθους. Είναι ασθένεια και θέλει προσοχή. Ο εαυτός μας θέλει προσοχή και αγάπη.Συγνώμη που σου λέω κάτι τέτοιο. Δεν νομίζω ότι θα ήθελες να δώσεις αυτό το μήνυμα σε άλλους εδώ μέσα. Και όλοι μας εδώ υποφέρουμε από τις διατροφικές μας διαταραχές.:sniffle:
13-11-2010, 09:12 #8
Μαράκι μου καλημέρα..... Στεναχωριέμαι που βλέπω μια κοπέλλα να μιλάει για την βουλιμία λες και είναι η σωτήρια λύση..... Λες ότι δεν είσαι ούτε ένα χρόνο βουλιμική.... λογικό είναι να μην έχεις ακόμα οπιαδήποτε σημάδια που αφήνει πίσω της η βουλιμία. Είπες πως πάντα είσουν και είσαι αδύνατη. Τώτε γιατί να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου? ʼμμα παραστρατήσεις την μια μέρα, την επόμενη πρόσεξε λίγο και θα ισοζυγίσει το πράγμα. Δεν είναι κακό να παραστρατείς. Κακό είναι να βρίσκεις τρόπους που σου κάνουν κακό, για να "απολαμβάνεις" όπως λες αυτό που θες να φας.
Εγώ έχω γίνει βουλιμική εδώ και 6 χρόνια, και αυτό δεν ήταν δικιά μου επιλογή...... και πίστεψε με, αυτή την στιγμή υποφέρω, και προσπαθώ να το περιορίσω. Είχε διάστημα που έκανα εμετό μέχρι και 10 φορές την μέρα..... αυτή την στιγμή έχω καταντήσει το στομάχι μου να μην δέχετε οποιαδήποτε τροφή, και το παλεύω πολύ για να μην κάνω εμετό. Και πρόσεξέ με, δεν τον προκαλώ πια, μόνος του έρχετε.....
Τώρα προσπαθώ να ακολουθίσω μια διατροφή να φτιάξει λίγο το στομάχι μου και να αρχίσει να τρέφετε σωστά. Κιόμως, βλέπεις, αν και βουλιμική, τα κιλά δεν έπεσαν. Μην νομίζεις πως με το να κάνεις εμετό, χάνεις, ή διατηρίσε. Αντιθέτως κάνεις πολύ μεγαλύτερο κακό και στον μεταβολισμό σου και σε όλο σου το σώμα.....
Πρόσεξέ το λίγο καλή μου αυτό.
Και κάτι άλλο, στην αρχή είπες πως κάνεις εμετό 1 φορά την μέρα, και μετά είπες για 5 φορές. Και επίσης μπήκες ρωτώντας αν είσαι σοβαρά. προς στιγμή μας φάνηκε πως θες βοήθεια, αλλά στην πορεία, τουλάχιστον εγώ, πήρα το μύνημα πως όχι μόνο βοήθεια δεν θές, αλλά το υποστυρίζεις κιόλας αυτό που κάνεις. Αυτό όμως δεν νομίζω να κάνει καλό στα υπόλοιπα παιδιά εδώ μέσα που παλεύουν καιρό, ίσως και χρόνια από αυτή την ασθένεια. Πρόσεξε σε παρακαλώ λίγο πως εκφράζεσε για ένα τόσο λεπτό θέμα, γιατί πολλά παιδιά μπορούν να παρασυρθούν και να πάνε χαμένες όλες τους οι προσπάθειες....
13-11-2010, 14:48 #9
θα συμφωνησω με την πωλινα!
μαρακι, απ τη μια ρωτας αν εισαι σοβαρα κ απ την αλλη δινεις την αισθηση οτι καμαρωνεις!!!
τελικα θεωρεις την κατασταση σου:
1)προβλημα?
2)λυση?
3)δεν εχεις αποφασισει ακομη?
κ εμεις σε ποια ακριβως την αποψη να απαντησουμε?
13-11-2010, 15:01 #10
Kanw emeto toulaxiston mia fora tin imera,kathimerina...me kamia allh diataraxh,oute sti diathesh,oute swmatika,oute sto varos mou......... eimai sovara? :O
13-11-2010, 17:16 #11
Θα συμφωνήσω και εγω πως σίγουρα έχεις πρόβλημα...λες πως δεν είναι σαν τους άλλους βουλιμικούς και πως τρώς και ονειρεύεσαι το φαγητώ συνέχεια γιατι απλά σου αρέσει...ένας άνθρωπος όμως που έχει φυσιολιγική σχέση με το φαι ούτε τρώει ολητη μέρα ουτε ονειρεύεται φαγητα...αυτο δεν το παθαίνεις επειση είσαι λάτρης του φαγητού...σίγουρα τα αίτια είναι βαθύτερα...ξεκίνα να το ψάχνεις και να το αντιμετωπίσεις...το να κάνεις εμετό μια φορα τη μέρα δεν είναι καθόλου φυσιολιγικό και πρέπει να σταματήσεις...πέρα από τα προβλήματα υγείας που σίγουρα θα αντιμετωπίσεις η κατάσταση αν δεν το πρεσέξεις θα γίνει και χειρότερη....στα λέω γιατι ζω χρόνια με διατροφική διαταραχή και αυτά που λές τα έλεγα κ εγώ στην αρχη...οτι δηλ. οτι κάνω το κάνω για να έχω το σώμα που θέλω......κανε κάτι τώρα και μην αφήσεις να εξελιχθεί η κατάσταση.
13-11-2010, 22:45 #12
Ναι εισαι σοβαρα γιατι ο καθημερινος εμετος ειναι επικινδυνος κ οδηγει σε τεραστια προβληματα υγειας εως θανατο.Κανε κατι τωρα κ μην ελπιζεις να βρεις καπ[οιον σε αυτο το φορουμ που θα σου πει οτι δεν εισαι σοβαρα.
14-11-2010, 17:31 #13
Kanw emeto toulaxiston mia fora tin imera,kathimerina...me kamia allh diataraxh,oute sti diathesh,oute swmatika,oute sto varos mou......... eimai sovara?
18-11-2010, 09:03 #14
πόσο χρονών είσαι?
εγώ πάντως για πολλά χρόνια ήμουν βουλιμική κ ούτε το χα πάρει χαμπάρι γιατί ήμουν κ μικρή ,απλά όταν έσκαγα από το πολύ φαί τα έβγαζα.στη πορεία όμως κατάλαβα οτι αυτό μου προκάλεσε προβλήματα.πρώτον,περίοδος γιοκ,δεύτερον εμμονές με τα κιλά,τρίτον χαμηλή αυτοπεποίθηση,τέταρτον αραιά μαλλιά.πέμπτον κίτρινη όψη τις μέρες που έκανα πολλούς εμετούς,έκτον,ντροπή κ να νιώθω οτι δεν είμαι φυσιολογική.έβδομον, κατεστραμένο μεταβολισμό άρχισα να παίρνω κιλά,όγδοον αφόρητη δυστυχία όταν ένιωθα πρισμένη κ παχιά, ένατον ξινίλες κ πριξίματα κ καούρες, δέκατον ναμην μπορώ να κοντρολάρω τον εαυτό μου κ τα όριά μου κ την διαρκή πείνα μου.
όπως βλέπεις στη αρχή δεν είχα κάποιο πρόβλημα αλλά στην πορεία δημιούργησα αρκετά από μόνη μου.
18-11-2010, 09:08 #15
το αν είσαι σοβαρά δν μπόρούμε να το κρίνουμε εμείς.πιστεύω όμως ότι αν κάτσεις κ ψαχτείς θα καταλάβεις ότι κάτι δν πάει καλά κ ήδη τοχεις καταλάβει.όλα μπορούν να διορθωθούν.ένας καλός διατροφολόγος κ ένας καλός ειδικός γύρω από θέματα διατροφικών διαταραχών θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις τι σου συμβαίνει πριν περάσει ο καιρός κ πάθεις αυτά που έπαθα εγώ..η γνώση είναι δύναμη
Πίεση στην δουλειά
02-08-2025, 08:41 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή