Τι είναι trolling
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14
    Senior Member

Τι είναι trolling

Σε ένα online forum, Μια δημόσια διαδικτυακή συζήτηση ένα troll δεν είναι ένα κακομούτσουνο τέρας που ζει κάτω από γέφυρες και επιτίθεται στους περαστικούς, αλλά ένα προκλητικό μέλος το οποίο με την συμπεριφορά του έχει πρόθεση να προκαλέσει έναν μεγάλο αριθμό απαντήσεων και προστριβών. Το ιντερνετικό troll δημοσιεύει αμφιλεγόμενα και συνήθως άσχετα, ή εκτός θέματος μηνύματα με πρόθεση να προκαλέσει μια συναισθηματική αντίδραση, ή γενικά να διασπάσει τις κανονικές και εντός θέματος συζητήσεις.
    Ο όρος χρησιμοποιείται είτε για το άτομο που κάνει μια τέτοια δημοσίευση (το "troll") ή την ίδια την πράξη ("trolling").
    Ποιο είναι το αποτέλεσμα του trolling;
    Το περιεχόμενο μιας δημοσίευσης από Troll συνήθως εμπίπτει σε μια από τις ακόλουθες κατηγορίες...
    α. Μπορεί να εμπεριέχει μια ανόητη αντίφαση με την κοινή λογική

β. Μπορεί να είναι ηθελημένα προσβλητική στους αναγνώστες

γ. Μπορεί να εμπεριέχει μια πρόκληση για έναν μεγάλο αριθμό από αμφιλεγόμενες απαντήσεις.

Το αποτέλεσμα αυτών των δημοσιεύσεων είναι συχνά μια πλημμύρα από θυμωμένες απαντήσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις, τα μηνύματα που ακολουθούν την απάντηση σε ένα troll μπορεί να αποτελέσουν ένα μεγάλο κομμάτι της θεματολογίας ενός forum, για ένα χρονικό διάστημα που μπορεί να φτάσει και τις βδομάδες.

Αυτές οι δημοσιεύσεις αναμεταδίδονται σε όλο τον κόσμο, σε χιλιάδες υπολογιστών και σπαταλούν πολύτιμους πόρους, ενώ κοστίζουν χρόνο και χρήμα στα άτομα που αναγκάζονται να τις διαβάζουν. Επίσης, τα νήματα που περιέχουν δημοσιεύσεις από troll, μπορεί να αποτελέσουν μια σημαντική πηγή ενόχλησης για τα άτομα που προσπαθούν να έχουν μια εποικοδομητική συζήτηση.

Senior Member
    την παταω καμμια φορα και τα ταιζω :P
    γμτ...

Senior Member
    :lol::lol::lol: Αφου σου περισσευει φαγακι, καλα κανεις

Senior Member
    ειμαι γεναιοδωρη :P
    χοχο

Senior Member
    [img=200x150]http://fancynotions.files.wordpress.com/2010/03/435273886_2151c43392.jpg[/img]

Member
    Να σας πω παιδακια δεν ξέρω αν είμαι τρολ αλλά όταν μπαίνω σ' αυτό το σάιτ είτε γιατί δεν είμαι καλά ψυχολογικά ή γιατί με έχει πάρει από κάτω με τα παραπανίσια κιλά που έχω και σκέφτομαι μήπως σε αυτό το φόρουμ υπάρχει κάποιο θέμα που να με εκφράζει δεν μπορώ να πω ότι βρίσκω κάποιες απόψεις αρκετά σοβαρές. Δλδ να συζητήσουμε ρε παιδί μου για το πρόβλημά μας εμείς οι παχύσαρκοι και όχι του τύπου "είμαι η ..... και είμαι καλά. Όλα είναι καλά, σαβούρωσα πέντε πιτόγυρα και στο καπάκι ένα κουτί τουλουμπάκια χθες το βράδυ αλλά σήμερα βλέπω τον κόσμο δια φορετικά (από το ανεβασμένο ζάχαρο θα είναι, τα πρώτα σημάδια τύφλωσης). Κορίτσια εμπρός να χάσουμε τα κιλάκια που μας ταλαιπωρούν τόσο καιρό! Από τα 120 έφτασα στα 114 και συνεχίζω!!!!". Όχι ότι δεν υπάρχουν κοπέλες εδώ μέσα που έχουν χάσει πάρα πολλά κιλά (σύμφωνα με τα λεγόμενά τους) αλλά αντί να μας φωτίζουν το δρόμο με το παράδειγμά τους κάθονται και μιλάνε σε άσχετες συζητήσεις!!! Π.χ. μία κοπελίτσα, ας πούμε, είναι 58 κιλά και προσπαθεί να φτάσει τα 55 και δημοσιεύει σε φόρουμ για παχυσαρκες............ Μόνο εμένα ενοχλεί αυτό το πράγμα;;; Δεν ξέρω, είμαι τρολ;;;;;
    Υ.Γ. Αυτή την περίοδο είμαστε πολύ στριμωγμένοι στο σπίτι οικονομικά και επίσης έχω αυτά τα 25 παραπανίσια κιλά και ούτε την παραμικρή διάθεση για δίαιτα και μ' έχει πάρει από κάτω και σκέφτηκα : Μήπως ;;;;;; έχω βαρεθεί και να τα λεω με τον άντρα μου, όλο τα ίδια λέμε (πρέπει να αδυνατίσουμε, πρέπει να αδυνατίσουμε)!!! Μέχρι και στοίχημα βάλαμε..... Τίποτα.

Senior Member
    για αρχη (και με κινδυνο να θυμωσεις ) σκεψου αυτο :
    ο καθενας εχει τα βιωματα του, τα προβληματα του, τα οποια
    1)δνε γνωριζεις κ
    2)ακομη κ αν γνωριζες, αφου δεν ειναι δικα σου πιθανως να μη σου φαινονταν και τοσο σοβαρα , οσο φαινονται αυτον που τα εχει.

αντι λοιπον αν σε ενοχλουν αυτα που απασχολουν τους υπολοιπους (που βασικα κ εμενα οταν δεν ειμαι καλα με ενοχλουν καποια πραγματα περισσοτερο απ ο,τι θα πρεπε), γιατι δεν κοιτας αν υπαρχει κατι που μπορει να βοηθησει ΕΣΕΝΑ να λυσεις τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ θεματα?
    πχ, αν καταγραφεις ο,τι τρως μπορει να ανακλαυψεις οτι τρως βλακειες που θα μπορουσες να ειχες αποφυγει...η συμβουλευοντας καποιον που ειαν ιστις μαυρες του-εστω κ αν ειναι στις μαυρες του για λογους που εσυ θεωρεις γελοιους- μπορει να ανακαλυψεις οτι αυτα που λες στους αλλους, θα πρεπε πρωτα να τα πεις στον εαυτο σου...
    και γενικα, μπορει να γνωρισεις καλυτερα τον εαυτο σου και να μαθεις να χειριζεσαι καλυτερα τα συναισθηματα σου και γενικα οσα σε "ριχνουν"

Member
    Originally posted by smart
    για αρχη (και με κινδυνο να θυμωσεις ) σκεψου αυτο :
    ο καθενας εχει τα βιωματα του, τα προβληματα του, τα οποια
    1)δνε γνωριζεις κ
    2)ακομη κ αν γνωριζες, αφου δεν ειναι δικα σου πιθανως να μη σου φαινονταν και τοσο σοβαρα , οσο φαινονται αυτον που τα εχει.

αντι λοιπον αν σε ενοχλουν αυτα που απασχολουν τους υπολοιπους (που βασικα κ εμενα οταν δεν ειμαι καλα με ενοχλουν καποια πραγματα περισσοτερο απ ο,τι θα πρεπε), γιατι δεν κοιτας αν υπαρχει κατι που μπορει να βοηθησει ΕΣΕΝΑ να λυσεις τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ θεματα?
    πχ, αν καταγραφεις ο,τι τρως μπορει να ανακλαυψεις οτι τρως βλακειες που θα μπορουσες να ειχες αποφυγει...η συμβουλευοντας καποιον που ειαν ιστις μαυρες του-εστω κ αν ειναι στις μαυρες του για λογους που εσυ θεωρεις γελοιους- μπορει να ανακαλυψεις οτι αυτα που λες στους αλλους, θα πρεπε πρωτα να τα πεις στον εαυτο σου...
    και γενικα, μπορει να γνωρισεις καλυτερα τον εαυτο σου και να μαθεις να χειριζεσαι καλυτερα τα συναισθηματα σου και γενικα οσα σε "ριχνουν"
    Βρήκα, το binge eaters. Νομίζεις πραγματικά ότι θα μάθω να χειρίζομαι τα συναισθήματά μου εδώ μέσα; Και ναι, για άλλη μία φορά δεν έγινα κατανοητή. τα βιώματα φυσικά και δεν τα ξέρω, ξέρω όμως ότι μπορώ να συζητάω με ανθρώπους που έχουν τo ίδιο πρόβλημα μ' εμένα. Την παχυσαρκία. ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ.

Senior Member
    οσο εισαι τοσο επιθετικη κ αρνητικη με ολους, ουτε εδω, ουτε πουθενα δε θα μαθεις να τα χειριζεσαι.
    να σε βοηθησω προσπαθω, αλλα αν δε θε να βοηθηθείς, κανεις δε μπορει να σε βοηθησει...
    και αν το μονο σου προβλημα ειανι η παχυσαρκια τοτε να λες και ευχαριστω!!
    γιατι οι περισσοτεροι ανθρωποι εχουν και αλλα...

Senior Member
    καλησπερα a1971

οχι δε νομιζω οτι ενοχλει μονο εσενα αυτο που λες.
    και μενα δε μου αρεσει που αντιμετωπιζεται σαν φορουμ διαιτας ακομα και για ατομα χωρις διατροφικες διαταραχες.
    ή που βρισκουν πατημα τα τρολλ να κανουν το χαβαλε τους και να παραμυθιαζουν προσπαθωντας να δημιουργησουν φασαριες.
    η αλλοι που ψαρευουν πελατες.
    αλλοι που χωρις ιχνος τυψεων αναφερουν πρακτικες στο φορουμ που ουτε αναφορα σε καφενειο δε θα αξιζαν.

αλλα η αληθεια ειναι οτι...
    εχω δει και φορα με εκτενη διαχειριση οπου ο φασισμος δεν αφηνει περιθωριο να μοιαζει καθολου η επικοινωνια με αληθινη ανθρωπινη επαφη.

απο κει και περα, οντως το φορουμ απο ο,τι εχω διαβασει εχει περασει και εποχες ακμης οπου πραγματικα αναφερονταν πολυ ουσιωδη θεματα και ιστοριες και οχι ζυγισμα γραμμαριακιων.

τωρα υπαρχουν και τα δυο.
    υπαρχουν μελη που ασχολουνται και με καταμετρηση και με ουσιωδεις συζητησεις.
    υπαρχουν άλλα, που ασχολουνται ειτε μονο με το ενα ειτε μονο το αλλο.

και υπαρχουν πολλα διαφορετικα θεματα, δεν καταλαβαινω πως γινεται το κομματι που σε απασχολει να νιωθεις οτι δεν καλυπτεται με κανεναν τροπο.

κανε μια προσπαθεια εστω.
    μη γραφεις το προβλημα σου σε ενα τοπικ που σκοπος του ειναι να ενημερωσει οτι υπαρχουν ατομα που τρολλαρουν και πρεπει να προσεχουμε.

καταλαβες τι λεω?

Member
    οσο εισαι τοσο επιθετικη κ αρνητικη με ολους, ουτε εδω, ουτε πουθενα δε θα μαθεις να τα χειριζεσαι.
    να σε βοηθησω προσπαθω, αλλα αν δε θε να βοηθηθείς, κανεις δε μπορει να σε βοηθησει...
    καλα, ευχαριστω για το ψυχολογικο προφιλ. Έχω και οικονομικά προβλήματα και επίσης τα μισά τα λέω με χουμορ αλλά γράφοντας στο ίντερνετ χάνεται το χούμορ. Και μη με μαλώνεις γιατί θα μου δημιουργήσεις κι άλλο πρόβλημα.

Member
    Originally posted by click
    καλησπερα a1971

οχι δε νομιζω οτι ενοχλει μονο εσενα αυτο που λες.
    και μενα δε μου αρεσει που αντιμετωπιζεται σαν φορουμ διαιτας ακομα και για ατομα χωρις διατροφικες διαταραχες.
    ή που βρισκουν πατημα τα τρολλ να κανουν το χαβαλε τους και να παραμυθιαζουν προσπαθωντας να δημιουργησουν φασαριες.
    η αλλοι που ψαρευουν πελατες.
    αλλοι που χωρις ιχνος τυψεων αναφερουν πρακτικες στο φορουμ που ουτε αναφορα σε καφενειο δε θα αξιζαν.

αλλα η αληθεια ειναι οτι...
    εχω δει και φορα με εκτενη διαχειριση οπου ο φασισμος δεν αφηνει περιθωριο να μοιαζει καθολου η επικοινωνια με αληθινη ανθρωπινη επαφη.

απο κει και περα, οντως το φορουμ απο ο,τι εχω διαβασει εχει περασει και εποχες ακμης οπου πραγματικα αναφερονταν πολυ ουσιωδη θεματα και ιστοριες και οχι ζυγισμα γραμμαριακιων.

τωρα υπαρχουν και τα δυο.
    υπαρχουν μελη που ασχολουνται και με καταμετρηση και με ουσιωδεις συζητησεις.
    υπαρχουν άλλα, που ασχολουνται ειτε μονο με το ενα ειτε μονο το αλλο.

και υπαρχουν πολλα διαφορετικα θεματα, δεν καταλαβαινω πως γινεται το κομματι που σε απασχολει να νιωθεις οτι δεν καλυπτεται με κανεναν τροπο.

κανε μια προσπαθεια εστω.
    μη γραφεις το προβλημα σου σε ενα τοπικ που σκοπος του ειναι να ενημερωσει οτι υπαρχουν ατομα που τρολλαρουν και πρεπει να προσεχουμε.

καταλαβες τι λεω?
    OK

Senior Member
    Originally posted by a1971
    καλα, ευχαριστω για το ψυχολογικο προφιλ. Έχω και οικονομικά προβλήματα και επίσης τα μισά τα λέω με χουμορ αλλά γράφοντας στο ίντερνετ χάνεται το χούμορ. Και μη με μαλώνεις γιατί θα μου δημιουργήσεις κι άλλο πρόβλημα.
    καλα αμα ειναι ετσι, δε θα σε μαλωνω!!
    ειπα κ εγω να ειμαι καθως πρεπει κ μαλλον εχασα κ εγω το χιουμορ μου!!
    τεσπα, το ρεζουμε ειναι, κοιτα να δεις αν μπορεις να βοηθηθεις κ μη δινεις σημασια σε πραγματα που θεωρεις οτι δεν αφορουν εσενα κ το προβλημα που σε απασχολει!
    ειναι σπαταλη χρονου κ ενεργειας να συγχιζεσαι με αυτα που σε συγχιζουν εδω μεσα, με πιανεις?

Senior Member
    Originally posted by psaraki22
    Αυτά τα άτομα δεν υπάρχουν μόνο εδώ, είναι ολόκληρη φιλοσοφία.....
    http://www.to-adifago-kitos.gr/
    :thumbup: