Results 151 to 165 of 474
Thread: Μαγειρικές...αλχημείες
-
24-01-2011, 12:25 #151
- Join Date
- Dec 2010
- Posts
- 342
1 φλιντζάνι σπορελαιο
1,5 φλιντζ. ζαχαρη
2 βανιλιες
2 αυγα
1/2 ποτ.κρασιου λικερ ο,τι εχω
1 κ.γ.μπεικιν
500 γρ αλευρι
1 νεροποτηρο χυμο πορτοκαλι
2 ολοκληρα πορτοκαλια
Χτυπάω στο μίξερ το σπορελαιο με τη ζαχαρη και ριχνω ενα-ενα τα αυγα, τις βανιλιες και το λικερ.
Το αλευρι το εχω κοσκινησει με το μπεικιν και τα προσθετω εναλλαξ με το χυμο πορτοκαλι.
Χοντροκοβω στο multi τα πορτοκαλια ολοκληρα αφου τα κοψω στη μεση και αφαιρεσω κουκουτσια και κοτσανακια. Τα προσθετω στο μιγμα και ανακατευω να πανε παντου.
Αδειαζω σε καλα λαδωμενη και αλευρωμενη φορμα για κεικ στρογγυλη και ψηνω στους 180 βαθμους για 1 ωρα περιπου.
Οταν ψηθει, την αφηνω να κρυωσει λιγο. Βάζω τα υλικά του σιροπιού σε κατσαρολάκι και τα βράζω για 3-4 λεπτά μέχρι να μελώσει. Μετα απο κανενα 15 λεπτο που έχω αφήσει έξω την πορτοκαλόπιτα τη σιροπιαζω με το ζεστό σιρόπι.
Τελος αφου πιει το σιροπι την αναποδογυριζω στην πιατελα για να παει και πανω το σιροπι.
Αυτή νομίζω πρέπει να είναι πιο κοντά σε αυτό που δοκίμασες...
- 24-01-2011, 13:18 #152
- Join Date
- Apr 2010
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 153
Originally posted by Magdalena
1 φλιντζάνι σπορελαιο
1,5 φλιντζ. ζαχαρη
2 βανιλιες
2 αυγα
1/2 ποτ.κρασιου λικερ ο,τι εχω
1 κ.γ.μπεικιν
500 γρ αλευρι
1 νεροποτηρο χυμο πορτοκαλι
2 ολοκληρα πορτοκαλια
Χτυπάω στο μίξερ το σπορελαιο με τη ζαχαρη και ριχνω ενα-ενα τα αυγα, τις βανιλιες και το λικερ.
Το αλευρι το εχω κοσκινησει με το μπεικιν και τα προσθετω εναλλαξ με το χυμο πορτοκαλι.
Χοντροκοβω στο multi τα πορτοκαλια ολοκληρα αφου τα κοψω στη μεση και αφαιρεσω κουκουτσια και κοτσανακια. Τα προσθετω στο μιγμα και ανακατευω να πανε παντου.
Αδειαζω σε καλα λαδωμενη και αλευρωμενη φορμα για κεικ στρογγυλη και ψηνω στους 180 βαθμους για 1 ωρα περιπου.
Οταν ψηθει, την αφηνω να κρυωσει λιγο. Βάζω τα υλικά του σιροπιού σε κατσαρολάκι και τα βράζω για 3-4 λεπτά μέχρι να μελώσει. Μετα απο κανενα 15 λεπτο που έχω αφήσει έξω την πορτοκαλόπιτα τη σιροπιαζω με το ζεστό σιρόπι.
Τελος αφου πιει το σιροπι την αναποδογυριζω στην πιατελα για να παει και πανω το σιροπι.
Αυτή νομίζω πρέπει να είναι πιο κοντά σε αυτό που δοκίμασες...
1. η πικράδα που βγάζουν τα ωμά αλεσμένα πορτοκάλια αντισταθμίζεται απο τη γλύκα της ζάχαρης?
2. για το σιροπι τι αναλογίες βάζεις?
σε ευχαριστώ
24-01-2011, 13:22 #153
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Ντορέτα, για πήγαινε σελίδα 6
24-01-2011, 13:25 #154
- Join Date
- Apr 2010
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 153
Originally posted by polinaki1983
φωτογραφία 5
τώρα την ειδα την κιμαδοπιτα..... και ειναι και "δυσκολη" ωρα
24-01-2011, 13:31 #155
- Join Date
- Apr 2010
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 153
Originally posted by polinaki1983
Ντορέτα, για πήγαινε σελίδα 6
αν ναι, την ώρα που εγραφες το παραπάνω μηνυμα σου, εγω την εβλεπα, παθαινα εγκεφαλικο και τρέχανε τα σαλια μου... :tumble:
24-01-2011, 13:31 #156
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
χεχεχεχε εγω πάντος εχω ένα κομμάτι μαζί μου να φάω σήμερα!
24-01-2011, 13:38 #157
- Join Date
- Dec 2010
- Posts
- 342
Doreta μου, δεν σου βγαζει καθολου πικραδα, ισορροπει με τη ζάχαρη
Για το σιροπι
1 ποτηρι νερου χυμο πορτοκαλι
3 κουταλιές σούπας ζαχαρη
3 κουταλάκια γλυκού σπορελαιο
Δοκιμασε τη και περιμενω εντυπωσεις...
24-01-2011, 14:15 #158
- Join Date
- Apr 2010
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 153
σ'ευχαριστώ πολυ!
δεν προβλέπω να τη φτιάχνω σύντομα, όποτε την κάνω ομως θα σου πω!
24-01-2011, 16:48 #159
- Join Date
- Sep 2010
- Posts
- 2,266
Πωλινακι αυτη η κιμαδοπιττα μπορει να γινει με κιμα απο γαλοπουλα που ειναι ελαφρια;
Επισης μπορουμε να βαλουμε ανιθο κ μαιντανο μεσα η και λαχανο;Και τελευταιο αν αντιπαθουμε την κρεμα γαλακτος που αν θυμαμαι καλα εχει τι κανουμε;
Ετσι οπως τα γραφω θα μου πεις μην την κανω χαχα:dork::bigsmile:
24-01-2011, 18:55 #160
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Originally posted by lessing
Πωλινακι αυτη η κιμαδοπιττα μπορει να γινει με κιμα απο γαλοπουλα που ειναι ελαφρια;
Επισης μπορουμε να βαλουμε ανιθο κ μαιντανο μεσα η και λαχανο;Και τελευταιο αν αντιπαθουμε την κρεμα γαλακτος που αν θυμαμαι καλα εχει τι κανουμε;
Ετσι οπως τα γραφω θα μου πεις μην την κανω χαχα:dork::bigsmile:
25-01-2011, 13:26 #161
- Join Date
- Jun 2009
- Posts
- 1,620
κοιτα πωλινακι δεν μπορεις να μας βαζεις τετοιες φωτογραφιες με κιμαδοπιττες! κουριερ δεν εχετε? ε? ε?
25-01-2011, 13:32 #162
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Εχουμε, αλλά μέχρι να ρθει.....!!!!!
25-01-2011, 13:34 #163
- Join Date
- Jun 2009
- Posts
- 1,620
παραδοση την επομενη το πρωι για ελλαδα δεν εχετε?
25-01-2011, 13:34 #164
- Join Date
- Jun 2009
- Posts
- 1,620
βαζεις και 2-3 παγοκυστες.....μαζι και καλη μου ορεξη
25-01-2011, 13:58 #165
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Και μετά να το σερβίρεις στην φαμίλια σου σαν να το έφτιαξες εσύ?
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή