Results 151 to 165 of 474
Thread: Μαγειρικές...αλχημείες
-
24-01-2011, 13:25 #151Senior Member
- Join Date
- Dec 2010
- Posts
- 342
1 φλιντζάνι σπορελαιο
1,5 φλιντζ. ζαχαρη
2 βανιλιες
2 αυγα
1/2 ποτ.κρασιου λικερ ο,τι εχω
1 κ.γ.μπεικιν
500 γρ αλευρι
1 νεροποτηρο χυμο πορτοκαλι
2 ολοκληρα πορτοκαλια
Χτυπάω στο μίξερ το σπορελαιο με τη ζαχαρη και ριχνω ενα-ενα τα αυγα, τις βανιλιες και το λικερ.
Το αλευρι το εχω κοσκινησει με το μπεικιν και τα προσθετω εναλλαξ με το χυμο πορτοκαλι.
Χοντροκοβω στο multi τα πορτοκαλια ολοκληρα αφου τα κοψω στη μεση και αφαιρεσω κουκουτσια και κοτσανακια. Τα προσθετω στο μιγμα και ανακατευω να πανε παντου.
Αδειαζω σε καλα λαδωμενη και αλευρωμενη φορμα για κεικ στρογγυλη και ψηνω στους 180 βαθμους για 1 ωρα περιπου.
Οταν ψηθει, την αφηνω να κρυωσει λιγο. Βάζω τα υλικά του σιροπιού σε κατσαρολάκι και τα βράζω για 3-4 λεπτά μέχρι να μελώσει. Μετα απο κανενα 15 λεπτο που έχω αφήσει έξω την πορτοκαλόπιτα τη σιροπιαζω με το ζεστό σιρόπι.
Τελος αφου πιει το σιροπι την αναποδογυριζω στην πιατελα για να παει και πανω το σιροπι.
Αυτή νομίζω πρέπει να είναι πιο κοντά σε αυτό που δοκίμασες...
- 24-01-2011, 14:18 #152Senior Member
- Join Date
- Apr 2010
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 153
Να σε ρωτήσω κάτι, γιατί με έχει πρήξει ο αδερφός μου για μια πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή που έφαγε κάπου και μου ζητάει να του φτιάξω την ίδια (LOL !), και αφού με τα χίλια ζόρια μου εξήγησε περίπου πώς έμοιαζε σε γενικές γραμμές, μέχρι να καταλάβω ότι ήταν σαν όχι και τόσο φουσκωμένο κέικ σιροπιασμένο ίδρωσα........Originally posted by Magdalena
1 φλιντζάνι σπορελαιο
1,5 φλιντζ. ζαχαρη
2 βανιλιες
2 αυγα
1/2 ποτ.κρασιου λικερ ο,τι εχω
1 κ.γ.μπεικιν
500 γρ αλευρι
1 νεροποτηρο χυμο πορτοκαλι
2 ολοκληρα πορτοκαλια
Χτυπάω στο μίξερ το σπορελαιο με τη ζαχαρη και ριχνω ενα-ενα τα αυγα, τις βανιλιες και το λικερ.
Το αλευρι το εχω κοσκινησει με το μπεικιν και τα προσθετω εναλλαξ με το χυμο πορτοκαλι.
Χοντροκοβω στο multi τα πορτοκαλια ολοκληρα αφου τα κοψω στη μεση και αφαιρεσω κουκουτσια και κοτσανακια. Τα προσθετω στο μιγμα και ανακατευω να πανε παντου.
Αδειαζω σε καλα λαδωμενη και αλευρωμενη φορμα για κεικ στρογγυλη και ψηνω στους 180 βαθμους για 1 ωρα περιπου.
Οταν ψηθει, την αφηνω να κρυωσει λιγο. Βάζω τα υλικά του σιροπιού σε κατσαρολάκι και τα βράζω για 3-4 λεπτά μέχρι να μελώσει. Μετα απο κανενα 15 λεπτο που έχω αφήσει έξω την πορτοκαλόπιτα τη σιροπιαζω με το ζεστό σιρόπι.
Τελος αφου πιει το σιροπι την αναποδογυριζω στην πιατελα για να παει και πανω το σιροπι.
Αυτή νομίζω πρέπει να είναι πιο κοντά σε αυτό που δοκίμασες...
1. η πικράδα που βγάζουν τα ωμά αλεσμένα πορτοκάλια αντισταθμίζεται απο τη γλύκα της ζάχαρης?
2. για το σιροπι τι αναλογίες βάζεις?
σε ευχαριστώ
24-01-2011, 14:22 #153Senior Member
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Ντορέτα, για πήγαινε σελίδα 6
24-01-2011, 14:25 #154Senior Member
- Join Date
- Apr 2010
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 153
αχ πωλινακι μας τι μου κανεις!!Originally posted by polinaki1983
φωτογραφία 5
τώρα την ειδα την κιμαδοπιτα..... και ειναι και "δυσκολη" ωρα
24-01-2011, 14:31 #155Senior Member
- Join Date
- Apr 2010
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 153
πωλινακι στην κιμαδόπιτα αναφέρεσαι??Originally posted by polinaki1983
Ντορέτα, για πήγαινε σελίδα 6
αν ναι, την ώρα που εγραφες το παραπάνω μηνυμα σου, εγω την εβλεπα, παθαινα εγκεφαλικο και τρέχανε τα σαλια μου... :tumble:
24-01-2011, 14:31 #156Senior Member
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
χεχεχεχε εγω πάντος εχω ένα κομμάτι μαζί μου να φάω σήμερα!
24-01-2011, 14:38 #157Senior Member
- Join Date
- Dec 2010
- Posts
- 342
Doreta μου, δεν σου βγαζει καθολου πικραδα, ισορροπει με τη ζάχαρη
Για το σιροπι
1 ποτηρι νερου χυμο πορτοκαλι
3 κουταλιές σούπας ζαχαρη
3 κουταλάκια γλυκού σπορελαιο
Δοκιμασε τη και περιμενω εντυπωσεις...
24-01-2011, 15:15 #158Senior Member
- Join Date
- Apr 2010
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 153
σ'ευχαριστώ πολυ!
δεν προβλέπω να τη φτιάχνω σύντομα, όποτε την κάνω ομως θα σου πω!
24-01-2011, 17:48 #159Senior Member
- Join Date
- Sep 2010
- Posts
- 2,266
Πωλινακι αυτη η κιμαδοπιττα μπορει να γινει με κιμα απο γαλοπουλα που ειναι ελαφρια;
Επισης μπορουμε να βαλουμε ανιθο κ μαιντανο μεσα η και λαχανο;Και τελευταιο αν αντιπαθουμε την κρεμα γαλακτος που αν θυμαμαι καλα εχει τι κανουμε;
Ετσι οπως τα γραφω θα μου πεις μην την κανω χαχα:dork::bigsmile:
24-01-2011, 19:55 #160Senior Member
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Την κάνεις με ότι κιμά θες. Εγώ την έκανα με κιμά κοτόπουλο. Μαιντανό έχει ήδη μέσα, άνιθο μπορείς να βάλεις λίγο απλά για μυρωδιά. Λάχανο ΟΧΙ! και τελευταίο δεν έχει κρέμα γάλακτος καλή μου, γάλα και αλευρι και βούτυρο και τυρί έχει.Originally posted by lessing
Πωλινακι αυτη η κιμαδοπιττα μπορει να γινει με κιμα απο γαλοπουλα που ειναι ελαφρια;
Επισης μπορουμε να βαλουμε ανιθο κ μαιντανο μεσα η και λαχανο;Και τελευταιο αν αντιπαθουμε την κρεμα γαλακτος που αν θυμαμαι καλα εχει τι κανουμε;
Ετσι οπως τα γραφω θα μου πεις μην την κανω χαχα:dork::bigsmile:
25-01-2011, 14:26 #161Senior Member
- Join Date
- Jun 2009
- Posts
- 1,620
κοιτα πωλινακι δεν μπορεις να μας βαζεις τετοιες φωτογραφιες με κιμαδοπιττες! κουριερ δεν εχετε? ε? ε?
25-01-2011, 14:32 #162Senior Member
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Εχουμε, αλλά μέχρι να ρθει.....!!!!!
25-01-2011, 14:34 #163Senior Member
- Join Date
- Jun 2009
- Posts
- 1,620
παραδοση την επομενη το πρωι για ελλαδα δεν εχετε?
25-01-2011, 14:34 #164Senior Member
- Join Date
- Jun 2009
- Posts
- 1,620
βαζεις και 2-3 παγοκυστες.....μαζι και καλη μου ορεξη
25-01-2011, 14:58 #165Senior Member
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Και μετά να το σερβίρεις στην φαμίλια σου σαν να το έφτιαξες εσύ?


Reply With Quote


AI Ψυχολογος
25-10-2025, 17:31 in Με καφέ και συμπάθεια....