Results 196 to 210 of 474
Thread: Μαγειρικές...αλχημείες
-
28-01-2011, 12:21 #196
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΥΛΙΚΑ
Για 4 μερίδες
1 κιλό κοκκάτια από κοτόπουλο, χωρίς κόκκαλο, με την πέτσα τους (εγώ χρησιμοποιώ μπούτια και στήθος)
400 γρ γιαούρτι
4-5 κουταλιές μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι άσπρο και μαύρο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
περίπου 2,5 κουταλιές ρίγανη.
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουτο και τα ανακατέβουμε καλά να γίνουν σαν σάλτσα. Βάζουμε μέσα το κοτόπουλο, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 1 βράδυ στο ψηγείο να μαριναριστεί.
(Μπορούμε να το φυλάξουμε και στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.)
Όταν είναι να το ψήσουμε, απλώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα πυρέξ και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς. ΄
Οταν φένετε μισοψημένο, με το ψαλίδι του κρέατος άν έχουμε, ή με ένα μαχαίρι, κόβουμε τα κομμάτια σε μικρά κομματάκια (μέγεθος γύρου) και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινήσει το κοτόπουλο.
Σερβίρουμε με πατάτες, τζατζίκι, σαλατικά σε πίττα ή στο πιάτο.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
- 28-01-2011, 12:31 #197
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
ΨΑΡΙ ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ
ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο ψάρι φιλέτο.
3 μεγάλα κρεμμύδια
4-5 μεγαλες ντοματες
αλατι, πιπερι, ελαιόλαδο
1 κουταλιά ντοματοπολτό διαλυμένη σε 3/4 του ποτηριού νερό
Μαιντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε λαδόκολλα να καλύψουμε τον πάτο.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλλες χωρίς να τις χωρίσουμε μεταξύ τους. Βάζουμε μια στρώση τα μισά κρεμμύδια στον πατό του ταψιού.
Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλλες και βάζουμε τις μισές μια στρώση πάνω από τα κρεμμύδια.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του ψαριού και από τις 2 πλευρές και τα βάζουμε πάνω στις ντομάτες.
Βάζουμε τα υπόλοιπα μισά κρεμμύδια σε στρόση πάνω από το φιλέτο και ακολουθούν και οι ντομάτες.
αλατοπιπερώνουμε και πάλι και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο. (περίπου 7-8 κουταλιές)
Περιχύνουμε τον ντοματοπολτό να πάει παντού και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψύνουμε στουν 180 βαθμούς περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα. είναι έτημο όταν με το πιρούνι χωρίζει το ψάρι εύκολα.
Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά.
Σερβίρετε με πουρέ, ρίζι ή ακόμα και μόνο του!!!!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
28-01-2011, 12:35 #198
- Join Date
- Aug 2010
- Location
- Θεσσαλονίκη
- Posts
- 3,484
με πουρε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
θαναι τελειο :thumbup:
28-01-2011, 12:38 #199
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Είναι τέλειο έτσι και αλιώς κλίκ μου, και πολύ απλό! και άντε να σου στοιχίσει 6-7 ευρώ για όλα τα υλικά?
28-01-2011, 14:08 #200
- Join Date
- Jan 2011
- Posts
- 8
Γειά σου Πωλινάκι! Τα φιλέτα του ψαριού (κατεψυγμένα μάλλον εννοείς) τα αποψύχεις πριν τα μαγειρέψεις; Επίσης η λαδόκολλα είναι απαραίτητη;
28-01-2011, 14:12 #201
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Originally posted by 1977
Γειά σου Πωλινάκι! Τα φιλέτα του ψαριού (κατεψυγμένα μάλλον εννοείς) τα αποψύχεις πριν τα μαγειρέψεις; Επίσης η λαδόκολλα είναι απαραίτητη;
28-01-2011, 21:48 #202
- Join Date
- Sep 2010
- Posts
- 607
καμιά καλή συνταγούλα για ομελετίτσα είτε στο τηγάνι είτε φουρνου? Να χει πραγμα μέσα όχί αυγά σκέτα. Λαχανικά, τυρια οτιδήποτε.
28-01-2011, 22:04 #203
- Join Date
- Aug 2010
- Location
- Θεσσαλονίκη
- Posts
- 3,484
σου εχω κατι τοσο μα τοσο καλο......
απλα μη ριξετε ποστς μεχρι να τελειωσω, γιατι πρεπει να βαζω ενα συνημμενο σε καθε ποστ για να τελειωσει η συνταγη
28-01-2011, 22:05 #204
- Join Date
- Aug 2010
- Location
- Θεσσαλονίκη
- Posts
- 3,484
πιτσα πατατας απο το βιβλιαρακι "32 αγαπημενες συνταγες με πατατες"
μπαρμπι, αν επιτρεπονται οι πατατες στη διατροφη σας, νομιζω μπορεις να αντικαταστησεις το ασπρο αλευρι με καλαμποκαλευρο και να ειναι οκ.
28-01-2011, 22:08 #205
- Join Date
- Aug 2010
- Location
- Θεσσαλονίκη
- Posts
- 3,484
(γρρρρρρρρρ θελει 30'' αναμονη απο ποστ σε ποστ)
28-01-2011, 22:11 #206
- Join Date
- Aug 2010
- Location
- Θεσσαλονίκη
- Posts
- 3,484
1
28-01-2011, 22:13 #207
- Join Date
- Aug 2010
- Location
- Θεσσαλονίκη
- Posts
- 3,484
οκ εδω τελειωνει. γραφει και τις θερμιδες ανα μεριδα.
29-01-2011, 03:03 #208
- Join Date
- Sep 2010
- Posts
- 2,266
Ετσι περιπου ηταν οι πλακες που πηρε ο μωυσης με τις 10 εντολες
30-01-2011, 00:55 #209
- Join Date
- Sep 2010
- Posts
- 2,266
Λοιπον κατι που ανακαλυψα τυχαια=γλυκο στο φουρνο με (ναι παλι!)βρωμη
Παιρνουμε το ταψι -
-βαζουμε λιγο λαδι η μπεσελ
-ριχνουμε πασπαλιζοντας την επιφανεια βρωμη
-πανω απο τη βρωμη στρωνουμε πορτοκαλια κολοκυθα που την εχουμε κοψει κομματακια στο μουλινετα κ απο πανω ξερα βερυκοκα
ψΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΣΤΟΥς 180
περνει ενα φανταστικο πορτοκαλι χρωμα
Και οταν το βγαλουμε βαζουμε απο πανω αφθονη κανελα κ μελι διαλυμενο σε ζεστο νερο η καποιο σιροπι
30-01-2011, 09:19 #210
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Originally posted by polinaki1983
Μια συνταγή και από μένα, αν και την έχω ξαναδώσει σε άλλο θέμα!!!
Λοιπόν, καταρχάς το φαγητό αυτό έχει αραβική καταγωγή και λέγετε Μακλούμπα που σημαίνει αναποδογυρισμένο.
Υλικά:
2-3 μεγαλες Μελιτζάνες
Κοτόπουλο στήθος βρασμένο (περίπου 350 γραμμάρια)
1 ποτήρι Ρύζι μπασμάτι
2-3 κουταλιές λάδι ελιάς
Τον ζωμό από το κοτόπουλο
1 κύβο λαχανικών ή κοτόπουλου (πχ maggi)
Λεμόνι
κανέλα
αλατακι
πιπερακι
Βάζουμε το ρύζι μπασματι σε ενα μπολάκι και του βάζουμε νερακι της βρύσης να φουσκώσει. (Πρέπει να μίνει περίπου 1 ώρα).
πλένουμε τις μελιτζανες και τις κόβουμε σε ροδέλλες πάχους 1 εκατοστού. τους βάζουμε το λαδάκι, λίγο αλατάκι και τις στρόνουμε σε ένα ταψί και τις βάζουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 20 λεπτά στους 200 βαθμούς αν είναι κανονικός φούρνος). (στην κανονική συνταγή τις τηγανήζεις αλλά εμείς θέλουμε διαιτιτικά πράγματα έτσι?)
Έχουμε βράσει το κοτόπουλο, και το έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια μέσα στο κατσαρολάκι που θα κάνουμε το φαγητό μας. Πρέπει να πιάσει όλο τον πάτο.
Από πάνω βάζουμε σε στρώσεις τις μελιτζάνες να καλύψουν τελίως το κοτόπουλο και να είναι τσίτα τσίτα στις άκρες της κατσαρόλλας.
Στραγγίζουμε το ρύζι από το νερό του και το βάζουμε από πάνω. Βάζουμε 2 ποτήρια από τον ζωμό του κοτόπουλου, την κανέλλα, το πιπέρι, λίγο λεμόνι, αλάτι και την maggi.
Κλείνουμε την κατσαρόλλα και το βάζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιεί όλο το νερό του. Για να ξέρουμε πως το έχει πιεί, όταν δούμε ότι από πάνω δεν φένετε να έχει νερό, με ένα πιρούνι σπρώχνουμε λίγο το φαγιτό από το τύχωμα της κατσαρόλας για να δούμε ότι δεν έχει ούτε κατω νερό.
Το σβήνουμε, το αφήνουμε 10-15 λεπτάκια να σταθεί και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλλα.
όταν το σερβύρουμε μπορουμε να προσθέσουμε ακόμα λίγο πιπέρι στο πιάτο μας.
Καλή μας όρεξη!!!!
Συμαντικό!!! Το ρίζι πρέπει οπωσδήποτε να το φουσκώσουμε στο νερό, αλιώς θα μας μείνει ομό. Πάντα ψύνουμε σε χαμιλή φοτιά η χαμιλή θερμοκρασία αν είναι ηλεκτικό μάτι.
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση