Μαγειρικές...αλχημείες - Page 14
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 14 of 32 FirstFirst ... 4121314151624 ... LastLast
Results 196 to 210 of 474
  1. #196
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ


    ΥΛΙΚΑ

    Για 4 μερίδες

    1 κιλό κοκκάτια από κοτόπουλο, χωρίς κόκκαλο, με την πέτσα τους (εγώ χρησιμοποιώ μπούτια και στήθος)
    400 γρ γιαούρτι
    4-5 κουταλιές μουστάρδα
    αλάτι, πιπέρι άσπρο και μαύρο
    2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
    περίπου 2,5 κουταλιές ρίγανη.
    4 κουταλιές ελαιόλαδο

    Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουτο και τα ανακατέβουμε καλά να γίνουν σαν σάλτσα. Βάζουμε μέσα το κοτόπουλο, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 1 βράδυ στο ψηγείο να μαριναριστεί.

    (Μπορούμε να το φυλάξουμε και στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.)

    Όταν είναι να το ψήσουμε, απλώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα πυρέξ και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς. ΄
    Οταν φένετε μισοψημένο, με το ψαλίδι του κρέατος άν έχουμε, ή με ένα μαχαίρι, κόβουμε τα κομμάτια σε μικρά κομματάκια (μέγεθος γύρου) και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινήσει το κοτόπουλο.

    Σερβίρουμε με πατάτες, τζατζίκι, σαλατικά σε πίττα ή στο πιάτο.


    ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

  2. #197
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    ΨΑΡΙ ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

    ΥΛΙΚΑ

    1 Πακέτο ψάρι φιλέτο.
    3 μεγάλα κρεμμύδια
    4-5 μεγαλες ντοματες
    αλατι, πιπερι, ελαιόλαδο
    1 κουταλιά ντοματοπολτό διαλυμένη σε 3/4 του ποτηριού νερό
    Μαιντανό

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε λαδόκολλα να καλύψουμε τον πάτο.
    Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλλες χωρίς να τις χωρίσουμε μεταξύ τους. Βάζουμε μια στρώση τα μισά κρεμμύδια στον πατό του ταψιού.
    Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλλες και βάζουμε τις μισές μια στρώση πάνω από τα κρεμμύδια.
    Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του ψαριού και από τις 2 πλευρές και τα βάζουμε πάνω στις ντομάτες.
    Βάζουμε τα υπόλοιπα μισά κρεμμύδια σε στρόση πάνω από το φιλέτο και ακολουθούν και οι ντομάτες.
    αλατοπιπερώνουμε και πάλι και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο. (περίπου 7-8 κουταλιές)
    Περιχύνουμε τον ντοματοπολτό να πάει παντού και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
    Ψύνουμε στουν 180 βαθμούς περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα. είναι έτημο όταν με το πιρούνι χωρίζει το ψάρι εύκολα.
    Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά.

    Σερβίρετε με πουρέ, ρίζι ή ακόμα και μόνο του!!!!

    ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

  3. #198
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Θεσσαλονίκη
    Posts
    3,484
    με πουρε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    θαναι τελειο :thumbup:

  4. #199
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Είναι τέλειο έτσι και αλιώς κλίκ μου, και πολύ απλό! και άντε να σου στοιχίσει 6-7 ευρώ για όλα τα υλικά?

  5. #200
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    8
    Γειά σου Πωλινάκι! Τα φιλέτα του ψαριού (κατεψυγμένα μάλλον εννοείς) τα αποψύχεις πριν τα μαγειρέψεις; Επίσης η λαδόκολλα είναι απαραίτητη;

  6. #201
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Originally posted by 1977
    Γειά σου Πωλινάκι! Τα φιλέτα του ψαριού (κατεψυγμένα μάλλον εννοείς) τα αποψύχεις πριν τα μαγειρέψεις; Επίσης η λαδόκολλα είναι απαραίτητη;
    Ναι, εννοείτε οτι τα αποψύχεις από πριν. Αν έχεις αντυκολλητικό ταψί, ή πυρέξ, δεν χρειάζετε η λαδόκολλα. Αν όμως είναι αλουμινένιο το ταψί σου χρειάζετε. Εγώ προσωπικά τα κάνω χωρίς λαδόκολλα σε tefal ταψί, αλλά δεν έχουν όλοι τέτιο, σωστά?

  7. #202
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    607
    καμιά καλή συνταγούλα για ομελετίτσα είτε στο τηγάνι είτε φουρνου? Να χει πραγμα μέσα όχί αυγά σκέτα. Λαχανικά, τυρια οτιδήποτε.

  8. #203
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Θεσσαλονίκη
    Posts
    3,484
    σου εχω κατι τοσο μα τοσο καλο......
    απλα μη ριξετε ποστς μεχρι να τελειωσω, γιατι πρεπει να βαζω ενα συνημμενο σε καθε ποστ για να τελειωσει η συνταγη

  9. #204
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Θεσσαλονίκη
    Posts
    3,484
    πιτσα πατατας απο το βιβλιαρακι "32 αγαπημενες συνταγες με πατατες"

    μπαρμπι, αν επιτρεπονται οι πατατες στη διατροφη σας, νομιζω μπορεις να αντικαταστησεις το ασπρο αλευρι με καλαμποκαλευρο και να ειναι οκ.

  10. #205
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Θεσσαλονίκη
    Posts
    3,484
    (γρρρρρρρρρ θελει 30'' αναμονη απο ποστ σε ποστ)

  11. #206
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Θεσσαλονίκη
    Posts
    3,484
    1

  12. #207
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Θεσσαλονίκη
    Posts
    3,484
    οκ εδω τελειωνει. γραφει και τις θερμιδες ανα μεριδα.

  13. #208
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,266
    Ετσι περιπου ηταν οι πλακες που πηρε ο μωυσης με τις 10 εντολες

  14. #209
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,266
    Λοιπον κατι που ανακαλυψα τυχαια=γλυκο στο φουρνο με (ναι παλι!)βρωμη
    Παιρνουμε το ταψι -
    -βαζουμε λιγο λαδι η μπεσελ
    -ριχνουμε πασπαλιζοντας την επιφανεια βρωμη
    -πανω απο τη βρωμη στρωνουμε πορτοκαλια κολοκυθα που την εχουμε κοψει κομματακια στο μουλινετα κ απο πανω ξερα βερυκοκα
    ψΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΣΤΟΥς 180
    περνει ενα φανταστικο πορτοκαλι χρωμα
    Και οταν το βγαλουμε βαζουμε απο πανω αφθονη κανελα κ μελι διαλυμενο σε ζεστο νερο η καποιο σιροπι

  15. #210
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Originally posted by polinaki1983
    Μια συνταγή και από μένα, αν και την έχω ξαναδώσει σε άλλο θέμα!!!

    Λοιπόν, καταρχάς το φαγητό αυτό έχει αραβική καταγωγή και λέγετε Μακλούμπα που σημαίνει αναποδογυρισμένο.

    Υλικά:
    2-3 μεγαλες Μελιτζάνες
    Κοτόπουλο στήθος βρασμένο (περίπου 350 γραμμάρια)
    1 ποτήρι Ρύζι μπασμάτι
    2-3 κουταλιές λάδι ελιάς
    Τον ζωμό από το κοτόπουλο
    1 κύβο λαχανικών ή κοτόπουλου (πχ maggi)
    Λεμόνι
    κανέλα
    αλατακι
    πιπερακι

    Βάζουμε το ρύζι μπασματι σε ενα μπολάκι και του βάζουμε νερακι της βρύσης να φουσκώσει. (Πρέπει να μίνει περίπου 1 ώρα).
    πλένουμε τις μελιτζανες και τις κόβουμε σε ροδέλλες πάχους 1 εκατοστού. τους βάζουμε το λαδάκι, λίγο αλατάκι και τις στρόνουμε σε ένα ταψί και τις βάζουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 20 λεπτά στους 200 βαθμούς αν είναι κανονικός φούρνος). (στην κανονική συνταγή τις τηγανήζεις αλλά εμείς θέλουμε διαιτιτικά πράγματα έτσι?)
    Έχουμε βράσει το κοτόπουλο, και το έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια μέσα στο κατσαρολάκι που θα κάνουμε το φαγητό μας. Πρέπει να πιάσει όλο τον πάτο.
    Από πάνω βάζουμε σε στρώσεις τις μελιτζάνες να καλύψουν τελίως το κοτόπουλο και να είναι τσίτα τσίτα στις άκρες της κατσαρόλλας.
    Στραγγίζουμε το ρύζι από το νερό του και το βάζουμε από πάνω. Βάζουμε 2 ποτήρια από τον ζωμό του κοτόπουλου, την κανέλλα, το πιπέρι, λίγο λεμόνι, αλάτι και την maggi.
    Κλείνουμε την κατσαρόλλα και το βάζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιεί όλο το νερό του. Για να ξέρουμε πως το έχει πιεί, όταν δούμε ότι από πάνω δεν φένετε να έχει νερό, με ένα πιρούνι σπρώχνουμε λίγο το φαγιτό από το τύχωμα της κατσαρόλας για να δούμε ότι δεν έχει ούτε κατω νερό.
    Το σβήνουμε, το αφήνουμε 10-15 λεπτάκια να σταθεί και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλλα.
    όταν το σερβύρουμε μπορουμε να προσθέσουμε ακόμα λίγο πιπέρι στο πιάτο μας.

    Καλή μας όρεξη!!!!

    Συμαντικό!!! Το ρίζι πρέπει οπωσδήποτε να το φουσκώσουμε στο νερό, αλιώς θα μας μείνει ομό. Πάντα ψύνουμε σε χαμιλή φοτιά η χαμιλή θερμοκρασία αν είναι ηλεκτικό μάτι.

Page 14 of 32 FirstFirst ... 4121314151624 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •