Μαγειρικές...αλχημείες - Page 17
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 17 of 32 FirstFirst ... 7151617181927 ... LastLast
Results 241 to 255 of 474
    Senior Member
    κοπελιες να σταματησετε να λετε κ να σκεφτεστε χαζα, ουτε κουτσες ειστε ουτε στραβες!
    το να θα βρεθει καποιος να σ ενδιαφερει εξαρταται τοσο απο το προσφερομενο προϊον, οσο κ απο τις απαιτησεις που υπαρχουν απ το "προϊον".
    σε αναγκαστικη "μοναξια" παντως δεν εξαναγκαζει κανεις κανεναν

Senior Member
    ναι μαμα
    :P

Senior Member
    εγώ πάντως στραβή είμαι!!!Και τώρα που το σκέφτομαι κουτσαίνω και λίγο απτο δεξί...

Senior Member
    ραμολιμεντο!

Senior Member
    κρύβε λόγια!!Λοιπόν, βάζω μασέλα και πάω στο μωρό μου που με περιμένει καυτό, έχει λιώσει λέει , ελπίζω μονο να μην έχει πιπεριά κ ξενερώσω(!)Αερααααα:shocked2:

Senior Member
    βουρ!!!!!

Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    Originally posted by Magdalena
    1 φλιντζάνι σπορελαιο
    1,5 φλιντζ. ζαχαρη
    2 βανιλιες
    2 αυγα
    1/2 ποτ.κρασιου λικερ ο,τι εχω
    1 κ.γ.μπεικιν
    500 γρ αλευρι
    1 νεροποτηρο χυμο πορτοκαλι
    2 ολοκληρα πορτοκαλια

Χτυπάω στο μίξερ το σπορελαιο με τη ζαχαρη και ριχνω ενα-ενα τα αυγα, τις βανιλιες και το λικερ.
    Το αλευρι το εχω κοσκινησει με το μπεικιν και τα προσθετω εναλλαξ με το χυμο πορτοκαλι.
    Χοντροκοβω στο multi τα πορτοκαλια ολοκληρα αφου τα κοψω στη μεση και αφαιρεσω κουκουτσια και κοτσανακια. Τα προσθετω στο μιγμα και ανακατευω να πανε παντου.
    Αδειαζω σε καλα λαδωμενη και αλευρωμενη φορμα για κεικ στρογγυλη και ψηνω στους 180 βαθμους για 1 ωρα περιπου.
    Οταν ψηθει, την αφηνω να κρυωσει λιγο. Βάζω τα υλικά του σιροπιού σε κατσαρολάκι και τα βράζω για 3-4 λεπτά μέχρι να μελώσει. Μετα απο κανενα 15 λεπτο που έχω αφήσει έξω την πορτοκαλόπιτα τη σιροπιαζω με το ζεστό σιρόπι.

Τελος αφου πιει το σιροπι την αναποδογυριζω στην πιατελα για να παει και πανω το σιροπι.
    Αυτή νομίζω πρέπει να είναι πιο κοντά σε αυτό που δοκίμασες...
    Μαγδαλένα μου την δοκίμασα αλλά δυστηχώς μου λάσπωσε:sniff: ίσως φταίει ότι το σιρόπι ήταν καυτό,το γλυκό χλιαρό και όχι κρύο και επίσης εμένα το σιρόπι μου φάνηκε πολύ και στο τέλος δεν το έβαλα όλο.Σε γεεύση ήταν μιά χαρά όπως μου είπε ο άνδρας μου ,που το δοκίμασε!Ακόμα και λασπωμένο που είναι έχει φάει το μισό ταψάκι :smilegrin:

μετά από αυτή την προσπάθεια λοιπόν αναζήτησα στο νετ άλλη συνταγή και έφτιαξα την εξής με κάποιες "μικρές" αλλαγές :spin:
    λοιπόν αντιγράφω από http://www.sintagespareas.gr/sintage...okalopita.html

* 1 πακετο φυλλο κρουστα ( εννοούσε 450 γρ εγώ θεώρησα ότι είναι πολλά και ζήτημα αν έβαλα 200 γρ )
    * 1 κεσεδακι γιαουρτι 2% (δεν είχα 2% έβαλα πλήρες )
    * 4 αυγα
    * 1 ποτηρι καλαμποκελαιο
    * 1 φλ. ζαχαρη
    * 1-2 βανιλιες
    * 1 φακελακι μπεϊκιν παουντερ
    * ξυσμα απο ενα πορτοκαλι (έβαλα ξύσμα από 2 μεγάλα πορτοκάλια γιατί ήθελα να έχει περισσότερο άρωμα κ γεύση πορτοκάλι )
    * μισό φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

για το σιροπι: (μου φάνηκε υπερβολική η ποσότητα του σιροπιού και εγώ έφτιαξα το μισό από αυτό,και ακόμα και αυτό δεν το έβαλα όλο,καθώς επίσης εκτός από νερό έβαλα και φρέσκο χυμό πορτοκάλι )

* 3 ποτηρια νερο
    * 2 ποτηρια ζαχαρη
    * ξυλακι κανελλας (προαιρετικα)
    * φλουδα ενος πορτοκαλιου

Οδηγίες

1. Βαζουμε ολα τα υλικα εκτος απο τα φυλλα σε ενα μπολ και χτυπαμε με το συρμα. Οταν γινει ενα ομοιογενες μιγμα αρχιζουν να ριχνουμε τα φυλλα. Πριν τα εχουμε κοψει οπως ειναι απο τη συσκευασια σε 4 κομματια το καθε φυλλο. Ενα-ενα λοιπον τσαλακωνουμε τα κομμενα φυλλα σαν να τσαλακωνουμε χαρτι και τα ριχνουμε μεσα στο μιγμα. (τα φύλλα δεν τα έκοψα σε μεγάλα κομμάτια αλλά σε μικρά,τα άφησα να στεγνώσουν και μετά τα θρυμμάτιζα οπότε φαντάζεστε πόσο μικρά ήταν )
    2. Αφου τελειωσουν τα φυλλα, βαζουμε το μιγμα σε λαδωμενο ταψι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 30-35 λεπτα στους 180-200 βαθμους αναλογα το φουρνο. (χρησιμοποίησα ένα ταψάκι σάνιτας αυτό που έχει το μέγεθος όσο μία κόλλα αναφοράς και ψήθηκε ακριβώς στην μισή ώρα,αλλά προσέξτε το λίγο γιατί παίρνει πολύ εύκολα χρώμα )

3. Εχουμε εν τω μεταξυ βρασει και δεσει το σιροπι. Οταν ψηθει το γλυκο μας, το χαραζουμε και ριχνουμε το χλιαρο εως κρυο σιροπι. Μπορουμε να συνοδευσουμε με σαντυγι ή παγωτο.

Λίγα μυστικά ακόμα

1.Καλο θα ειναι τα αυγα να ειναι πριν ελαφρως χτυπημενα για να μη σβολιασουν στο μιγμα.

2.Αν δεν βαλουμε καλαμποκελαιο και βαλουμε ελαιολαδο καλο θα ειναι να βαλουμε λιγοτερο γιατι ειναι πιο βαρυ. 1/2 με 3/4 ειναι αρκετο.

3.Οταν βρασει το σιροπι και το αφησουμε να κρυωσει,καλο θα ειναι να βγαλουμε απο μεσα τη φλουδα γιατι αν μεινει πολυ ωρα μεσα θα πικρισει.

4. Για πιο ευκολο,θα μπορουσαμε αφου χτυπησουμε τα υλικα να ριξουμε το μιγμα στο ταψι μας και υστερα να βαλουμε τα φυλλα για να ειναι πιο μεγαλος ο χωρος και να απλωθουν τα φυλλα καλυτερα. Ειναι ομως το ιδιο να το κανουμε στο μπολ κατευθειαν. Καλη επιτυχια!

λοιπόν τα αποτελέσματα το γλυκό είναι απλά ΘΕΙΚΟ !!!!! και έγινε ανάρπαστο από εχτές!

Senior Member
    Αγγελουδάκι, πολυ λυπάμαι που δεν σου πετυχε! Χαιρομαι όμως που σαν γευση σας άρεσε..
    θα δοκιμάσω να φτιάξω τη δική σου συνταγή, από ότι φαίνεται είναι πολύ ευκολή και νόστιμη..θα επανελθω με εντυπώσεις!!

Senior Member
    η φωτο που εβαλες ειναι το γλυκο που εφτιαξες?? υπεροχο φαινεται

Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    ναι κλικ μου το γλυκάκι που έφτιαξα είναι κ από επανω έχω βάλει μια φετούλα γλυκό πορτοκάλι που φτιάχνω γιατί αρέσει στον άνδρα μου,ήρθε κ έδεσε με την πορτοκαλόπιτα:spin: βασικά είναι πανεύκολο γλυκό κ πεντανόστιμο κ στο ταψάκι που έφτιαξα βγήκαν 15 κομματακια!

Senior Member
    Οποιος περνει μπαρες δημητριακων απο τα σουπερ μαρκετ,μπορει να τις φτιαχνει μονος του χωρις συντηρητικα:
    Σε ενα ταψι βαζουμε λιγο ελαιολαδο κ αλευρι(καλαμποκιου η οτι αλλο θελετε οχι ασπρο ομως).Πανω απο το αλευρι το οποιο θα ειναι λεπτη κρουστα,βαζουμε κανελλα κ μαυρη ζαχαρη(η τελευταια προεραιτικα)Το βαζουμε να ψηθει στο φουρνο για 10 λεπτα κ εν τω μεταξυ σε ενα μπωλ βαζουμε τα εξης υλικα:Βρωμη μαζι με οτι αλλα δημητριακα θελουμε
    Αψητους ξηρους καρπους αναλατους φυσικα-φουντουκια,αμυγδαλα καρυδια η οτι τραβαει η ορεξη μας.
    Φρουτα που να κολλαει η γευση τους με τα ξηροκαρπια οπως μηλα κομμενα κομματακια,σταφιδες,κ.λ.π.
    Μελι η μαυρη ζαχαρη
    Κανελλα ξανα
    2 δαχτυλα χυμο πορτοκαλι- προαιρετικα
    -1 κουταλια σουπας κακαο-προεραιτικα
    Ανακατευουμε το μιγμα με βρεγμενα δαχτυλα κ το αδειαζουμε στο ταψι με το αλευρι που ειχαμε αφηςει να ψηθει στο φουρνο για 10 λεπτα κ τα ψηνουμε ολα μαζι για περιπου μιση ωρα κ κατι.
    Ετοιμο!Κοβουμε σε κομματια.
    ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Senior Member
    εφτιαξες?

Senior Member
    Ρε παιδια η Πωλινα η βασιλισσα της κουζινας που χαθηκε;;;;

Senior Member
    Originally posted by click
    εφτιαξες?
    Ναι εφτιαξα μονο που η συνταγη ελεγε δημητριακα -απο το πριβενσιον την πηρα-κ εγω δεν ειχα κ εβαλα μονο βρωμη κ ξηροκαρπια καθως κ μηλο ετσι σεν βγηκε σαν μπαρα αλλα σαν κεικ ωραιο παντως τρως λιγο κ χορταινεις

Senior Member
    Εδώ είμαι Lessing μου, απλά είμαι πολύ άρρωση.... σήμερα έχω και ετοιμασίες που θα έχω καλεσμένους το μεσημέρι..... άστα να πάνε, αν με ρωτάς προτιμώ να μείνω όλη μέρα στο κρεβάτι.....

Page 17 of 32 FirstFirst ... 7151617181927 ... LastLast