Μαγειρικές...αλχημείες - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 32 FirstFirst 123412 ... LastLast
Results 16 to 30 of 474
    Senior Member
    Originally posted by click
    heeeeeeeeeelp μαγειρισες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

πηρα ζυμη pilsburry απο σουπερ μαρκετ.
    καπνιστη γαλοπουλα, leerdamer, τσενταρ lavache, μανιταρια φρεσκα, ντοματες και πιπεριες κοκκινη, κιτρινη, πορτοκαλι.

ΒΟΗΘΗΣΤΕ!!!!

απλωνω τη ζυμη στο ταψι.
    κατω απο το ταψι βαζω κατι??? πχ. λαδοκολλα? ή κατι αλλο?
    με το που την απλωσω, αρχιζω να βαζω υλικα κατευθειαν??

πρωτα τη σαλτσα
    μετα γαλοπουλα
    μετα τυρια
    μετα τα υπολοιπα???

η σαλτσα πως φτιαχνεται για να μη βγει νερουλη και χαλασει το συμπαν?
    ριγανη ταιριαζει στη σαλτσα?
    κανελλα θα βαλω, το ξερετε αλλωστε :P

αλλο??????
    :starhit:
    Για να μαθεις να μην εμπιστευεσαι τη μαγειρικη μου δε σου λεω τπτ!!!!! Και να απευθυνεσαι μονο σε μαγειρισσες

Senior Member
    ΕΚΑΝΑ EDIT!!!!!!!!!!!!!!!!!

τοσωσα?????
    ε?

ε?

ε?

Senior Member
    tin zumi tin aplwneis sto tapsi, xwris ladi. prosekse pws tha tin ksetiliksis. gia saltsa egw bazw ligo tomatoximo k rigani gia geusi. meta ta allantika, to turi k telos oi piperies manitaria klp.

sorry gia ta greeklish,den exw ellinika

Senior Member
    Originally posted by kwstas01
    tin zumi tin aplwneis sto tapsi, xwris ladi. prosekse pws tha tin ksetiliksis. gia saltsa egw bazw ligo tomatoximo k rigani gia geusi. meta ta allantika, to turi k telos oi piperies manitaria klp.

sorry gia ta greeklish,den exw ellinika
    εκανα σαλτσα κανονικοτατη κ βγηκε αψογη.
    το μυστικο τελικα ηταν να βαζεις μονο το εξω. οχι το εσωτερικο της ντοματας. αφηνεις το υγρο να εξατμιστει.

στην αρχη τσιγαρισα κρεμμυδακι κανονικα.

στο τελος ριγανη. και μια χαρα

περιμενω γνωμη, αν και δε δοκιμασες. εστω οπτικα!

http://www.eatingdisorders.gr/forum/...e=14#pid115003

Senior Member
    fainetai paaaara poly kalh!
    euge click!
    h zumh sou arese?

Senior Member
    Originally posted by kwstas01
    fainetai paaaara poly kalh!
    euge click!
    h zumh sou arese?
    τη ζυμη τη χωρισαμε στα δυο για να βγουν 2 ταψακια και εγινε καπως λεπτη και τραγανη.
    θα προτιμουσα λιγο πιο αφρατη να ηταν.

αλλα ειναι πολυ καλη φαση που την παιρνεις ετοιμη, αν δε μου το λεγες, δεν παιζει να εφτιαχνα πιτσα!:smilegrin:

Senior Member
    oute egw thelw lepti zumh. tin ritmhizis opos s'aresei k dimiourgis meta. xexexe. kali xonepsi pleon

Senior Member
    Ετοιμάζομαι να κάνω μία αλχημεία. Και κυριολεκτώ. Έχω στα χέρια μου χορινό φιλέτο. Τι να το κάνω άραγε? Σκέφτηκα το εξής: Να κόψω ένα κρεμμύδι φέτες, να το τσιγαρίσω με ελαιόλαδο, να σωτάρω τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές να ροδίσουν. Μετά να ρίξω χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, 2-3 μοσχοκάρφια, ένα ξύλο κανέλας, λίγη ζάχαρη και μοσχοκάρυδο. Κάτι σαν κοκκινιστό, κάτι σαν παστιτσάδα, δεν ξέρω, ότι να ναι θα κάνω. Εννοείται ότι πριν ρίξω οτιδήποτε στην κατσαρόλα θα το μυρίζω πρώτα, για να δω αν δένουν τα μπαχαρικά με το παρασκεύασμα. Ελπίζω να μη γίνει εντελώς χάλια. Θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα.

Senior Member
    με παστιτσαδα δε θα μοιαζει, στο υπογραφω. καμμια σχεση.

αν ηθελες καπως να μοιαζει με παστιτσαδα, για επομενη φορα να ξερεις.
    τσιγαριζουμε το κρεμμυδι
    σωταρουμε το κρεας(μοσχαρι ποντικι)
    βαζουμε ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ αντι για νερο, εκει θα βρασει το κρεας
    σαλτσα απο φρεσκιες ντοματες
    ΔΑΦΝΗ φυλλαρακια, πολυ βασικο
    μοσχοκαρυδο

και εννοειται θελει 8 χρονια βρασιμο

Senior Member
    Originally posted by Ava
    Ετοιμάζομαι να κάνω μία αλχημεία. Και κυριολεκτώ. Έχω στα χέρια μου χορινό φιλέτο. Τι να το κάνω άραγε? Σκέφτηκα το εξής: Να κόψω ένα κρεμμύδι φέτες, να το τσιγαρίσω με ελαιόλαδο, να σωτάρω τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές να ροδίσουν. Μετά να ρίξω χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, 2-3 μοσχοκάρφια, ένα ξύλο κανέλας, λίγη ζάχαρη και μοσχοκάρυδο. Κάτι σαν κοκκινιστό, κάτι σαν παστιτσάδα, δεν ξέρω, ότι να ναι θα κάνω. Εννοείται ότι πριν ρίξω οτιδήποτε στην κατσαρόλα θα το μυρίζω πρώτα, για να δω αν δένουν τα μπαχαρικά με το παρασκεύασμα. Ελπίζω να μη γίνει εντελώς χάλια. Θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα.
    το χοιρινο γινεται πολυ ωραιο με λεμονι,παλι την ιδια διαδικασια ακολουθεις οπως γραφεις για το τσιγαρισμα αλλα αντι για ντοματα ριχνεις το λεμονι στο τελος και ασπρο κρασι για να βρασει το κρεας.Γινεται καλυτερο αν το αλευρωσεις ελαφρα γιατι το αλευρι βοηθαει και στο δεσιμο της σαλτσας.απο μπαχαρικα μπορεις να βαλεις αλατι, πιπερι,μπαχαρι

Senior Member
    Κοριτσάκια μου καλά, είχατε δίκιο. Προέκυψε μια πολύ νόστιμη, πικάντικη σάλτσα, αλλά το κρέας ήταν χάλια. Το πέταξα λοιπόν και έφτιαξα ρύζι. Το χοιρινό είναι όντως καλύτερο λεμονάτο, μόνο που το προτιμώ χωρίς κρασί, ίσως με λίγη ρίγανη προς το τέλος του μαγειρέματος (για να μην πικρίσει). Τι προέκυψε από την αλχημεία μου? Ευωδιά. Αχ κορίτσια, έπρεπε να μυρίσετε τα αρώματα που απελευθερώθηκαν από τα μπαχαρικά!

Senior Member
    παιδάκια μου εχει κανείς καλή συνταγή για βασιλόπιτα? Τύπου κεικ αν είναι δυνατόν. Λέω φέτος να κάνω αλλη σνυταγή από τη δικιά μου αλλά δεν εχω βρει κάποια να με καλύπτει.

Senior Member
    Σπιτικός γύρος. είναι κανένα 2βδόμαδο η φωτογραφία, αλλά σήμερα βρήκα ευκαιρεία να την ανεβάσω.

Senior Member
    Και το αποψινό μας!!!! Μαρία μου, για σ'ενα κούκλα μου! (μ'αρέσει που δεν είχα έμπνευση σήμερα).

Senior Member
    Και φυσικά τώρα θα διερωτάσε τί είχε μέσα το πουγκάκι ε?
    Μα φυσικά ένα σπιτικό μπιφτέκι !!!!!!! Ηταν πεντανόστιμο!!!! Για άλλη μια φορά υγεία στα χέρια μου!!!!!

Page 2 of 32 FirstFirst 123412 ... LastLast