Μαγειρικές...αλχημείες - Page 25
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 25 of 32 FirstFirst ... 152324252627 ... LastLast
Results 361 to 375 of 474
    Senior Member
    Φιλιππάρα μπράβο σου!
    Δεν ξέρω τι έγινε από γεύση, αλλά μόλις ανέβηκες στην εκτίμησή μου. Μου αρέσουν οι άντρες χωρίς ταμπού, που δεν αναπαράγουν πρότυπα που τους βολεύουν. ʼλλωστε, ας μη ξεχνάμε ότι οι μεγαλύτεροι σεφ είναι άντρες και μάλιστα, αν κρίνω από το Σκαρμούτσο, άντρες με τα όλα τους!
    Το ψωμί ή η τριμμένη φρυγανιά στο μπιφτέκι δεν θα σου κάνει μεγάλη ζημιά, άλλωστε δεν παχύναμε από λίγο ψωμάκι, σωστά? Το αυγό δεν είναι απαραίτητο στα μπιφτέκια, μη σου πω ότι εγώ το αποφεύγω, για να γίνουν πιο αφράτα. Την επόμενη φορά που θα φτιάξεις μπιφτέκια (από μοσχαρίσιο κιμά), δοκίμασε αντί για αυγό να τρίψεις μία μικρή ντομάτα στο μίγμα. Ρίξε και λαδάκι, ζύμωσε καλά και θα φας τα πιο αφράτα μπιφτέκια που φαντάζεσαι!
    Ελπίζω να σου πέτυχαν τα σημερινά και να τα ευχαριστήθηκες!

Senior Member
    τελεια!!!

Θελω και εγώ τετοια μπιφτεκιααααααααααα

Senior Member
    Καλα μιλαμε μου ετρεξαν τα σαλια βραδιατικα!!

Εγω δεν βαζω ουτε αυγο ουτε φρυγανια αλλα τα "τηγανιζω" στο αντικολλητικο,δεν τα κανω στο φουρνο!
    Βαζω καροτο τριμμενο,κρεμμυδι τριμμενο,ντοματουλα λιγη τριμμενη,μαϊντανο,αλατι-πιπερι-λιγη ριγανη,τα ζυμωνω και βαζω το μειγμα στην καταψυξη για κανενα 10λεπτο ή στο ψυγειο για κανενα 20λεπτο-μισαωρο και μετα βαζω το τηγανι με 1 κ.σ. λαδι να καψει πολυ καλα,τα βαζω,περιμενω να ψηθουν και να κανουν κρουστα απο τη μια μερια (για να μπορω ευκολα να το γυρισω) και ψηνονται πολυ ευκολα και γινονται και πεντανοστιμα!

Senior Member
    light πανεύκολο γλυκάκι
    1 κεσεδάκι γιαούρτι 0%
    2-3 κ. γλ. ζάχαρη άχνη
    χυμό μισού μικρού λεμονιού
    3 μπισκότα ολικής άλεσης (άρα 1,5 μπισκότο για κάθε ποτήρι)
    2 κ. σ. σιρόπι σφένδαμου ή μέλι, ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού

Εκτέλεση Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την άχνη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
    Τρίβουμε 1 μπισκότο και το μοιράζουμε σε 2 ποτήρια.
    Βάζουμε 2-3 κ. γ. γιαούρτι σε κάθε ποτήρι και επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία άλλες 2 φορές.
    Τέλος, βάζουμε από πάνω 1 κ. σ. σιρόπι στο καθένα (αν βάλετε μέλι, βάλτε λιγότερο από 1 κ. σ.).

Senior Member
    για αφρατα μπιφτεκια χωρις ψωμι/φρυγανια, προσθεστε στο μιγμα του κιμα σοδα μαγειρικη σε σκονη. στο 1 κιλο κιμα 1 κγ σοδα.
    κι εγω προσφατα το εμαθα και ενθουσιαστηκα απο το αποτελεσμα!!!

Senior Member
    αχ τον ατιμο τον παρλιαρο με εκαψε σημερα. γυρισα νωρις απο δουλεια κ ειπα να δω τιβι,
    ε μετα εφαγα 6 κρουασανακια με βουτυρο και μελι.
    Οχι τιποτε αλλο, επρεπε να εχω παντρευτει τον σεφ (πρωην) απτο να τρωω υποκαταστατα :grind::starhit::starhit:

Senior Member
    Originally posted by ΛΟΡΑ
    για αφρατα μπιφτεκια χωρις ψωμι/φρυγανια, προσθεστε στο μιγμα του κιμα σοδα μαγειρικη σε σκονη. στο 1 κιλο κιμα 1 κγ σοδα.
    με ξυδι ειναι σουπερ αφρατα! με ελαχιστο ψωμι. θα δοκιμασω και με σοδα αλλα κ με ξυδι χωρις ψωμι...αλλα οταν μου μυριζει η σοδα ειναι αδυνατο να φαωω φαγητο...μυριζει?

Senior Member
    δεν μυριζει καθολου! μονο αφρατευει...

Senior Member
    http://www.myphiladelphia.gr/philade...el1&PagecRef=1

παιδιά εδώ στις συνταγές έχει απίθανα πραγματα για κάθε περίσταση αναλογα με το τι εχουμε στο ψυγειο!
    Γράφει κ θερμίδες ανα μερίδα...
    Ορισμένα απο αυτα δε, γίνονται και με αντικατάσταση του τυριου με γιαουρτάκι

Senior Member
    Originally posted by badgirl11
    Originally posted by ΛΟΡΑ
    με ξυδι ειναι σουπερ αφρατα! με ελαχιστο ψωμι. θα δοκιμασω και με σοδα αλλα κ με ξυδι χωρις ψωμι...αλλα οταν μου μυριζει η σοδα ειναι αδυνατο να φαωω φαγητο...μυριζει?
    επισης μπορεις αντι για οτιδηποτε ψωμοειδες οπως φρυγανιες κτλ να βαλεις νυφαδες βρωμης συν ξυδι και μια κουταλια κοκκινο κρασι γινονται αρκετα αφρατα..οσο για την σοδα την ψιλοφοβαμαι γιατι χαλαει τα θρεπτικα συστατικα τουλαχιστον στα οσπρια για τον κιμα δεν γνωριζω αν ισχυει......

Senior Member
    Ερωτηση της ημερας:Γιατι οι Γαλλοι που τρωνε ΠΟΛΥ βουτυρο ειναι λεπτοι;

Senior Member
    Σήμερα θα μαγειρέψω για πρώτη φορά φασόλια μαυρομάτικα με λάχανο, κοκκινιστά. Το δοκίμασα κάπου και ενθουσιάστηκα. Τη συνταγή δεν την ξέρω, θα αυτοσχεδιάσω. Έχετε μήπως καμία πρόταση? Δεκτές με χαρά οι προτάσεις σας, μην έχουμε καμιά καταστροφή..
    Να σας πω τι σκοπεύω να κάνω. Έχω ήδη μουλιάσει τα φασόλια. Θα ψιλοκόψω κρεμμύδι και λάχανο. Θα αχνίσω το κρεμμύδι, θα ρίξω τα φασόλια να αχνιστούν και αυτά, μετά το κομμένο λάχανο, τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, νερό.
    Μου είπαν και για μία κυπριακή συνταγή, το λουβί, αν δεν κάνω λάθος, η Πωλίνα μάλλον θα ξέρει.. Αλλά είναι σαλάτα, ενώ εγώ θέλω να κάνω φαγητό. Θα δούμε τι θα βγει από την κατσαρόλα. Θα σας ενημερώσω.

Κορίτσια ξέρετε μήπως καμια καλή συνταγή για σάμαλι? Εννοω να είναι δοκιμασμένο... Βλέπω που κάνετε αριστουργηματα και ειπα μπας και...:grin:

Senior Member
    Originally posted by lessing
    Ερωτηση της ημερας:Γιατι οι Γαλλοι που τρωνε ΠΟΛΥ βουτυρο ειναι λεπτοι;

μηπως επειδη δεν τρωνε ενα ταψι μουσακα στην καθισια τους?

Page 25 of 32 FirstFirst ... 152324252627 ... LastLast