Results 361 to 375 of 474
Thread: Μαγειρικές...αλχημείες
-
03-03-2011, 18:59 #361
- Join Date
- Nov 2009
- Posts
- 4,829
Φιλιππάρα μπράβο σου!
Δεν ξέρω τι έγινε από γεύση, αλλά μόλις ανέβηκες στην εκτίμησή μου. Μου αρέσουν οι άντρες χωρίς ταμπού, που δεν αναπαράγουν πρότυπα που τους βολεύουν. ʼλλωστε, ας μη ξεχνάμε ότι οι μεγαλύτεροι σεφ είναι άντρες και μάλιστα, αν κρίνω από το Σκαρμούτσο, άντρες με τα όλα τους!
Το ψωμί ή η τριμμένη φρυγανιά στο μπιφτέκι δεν θα σου κάνει μεγάλη ζημιά, άλλωστε δεν παχύναμε από λίγο ψωμάκι, σωστά? Το αυγό δεν είναι απαραίτητο στα μπιφτέκια, μη σου πω ότι εγώ το αποφεύγω, για να γίνουν πιο αφράτα. Την επόμενη φορά που θα φτιάξεις μπιφτέκια (από μοσχαρίσιο κιμά), δοκίμασε αντί για αυγό να τρίψεις μία μικρή ντομάτα στο μίγμα. Ρίξε και λαδάκι, ζύμωσε καλά και θα φας τα πιο αφράτα μπιφτέκια που φαντάζεσαι!
Ελπίζω να σου πέτυχαν τα σημερινά και να τα ευχαριστήθηκες!
- 03-03-2011, 20:49 #362
- Join Date
- Feb 2011
- Posts
- 940
τελεια!!!
03-03-2011, 21:01 #363
- Join Date
- Mar 2011
- Posts
- 410
Θελω και εγώ τετοια μπιφτεκιααααααααααα
03-03-2011, 23:41 #364
- Join Date
- Jan 2010
- Posts
- 1,557
Καλα μιλαμε μου ετρεξαν τα σαλια βραδιατικα!!
Εγω δεν βαζω ουτε αυγο ουτε φρυγανια αλλα τα "τηγανιζω" στο αντικολλητικο,δεν τα κανω στο φουρνο!
Βαζω καροτο τριμμενο,κρεμμυδι τριμμενο,ντοματουλα λιγη τριμμενη,μαϊντανο,αλατι-πιπερι-λιγη ριγανη,τα ζυμωνω και βαζω το μειγμα στην καταψυξη για κανενα 10λεπτο ή στο ψυγειο για κανενα 20λεπτο-μισαωρο και μετα βαζω το τηγανι με 1 κ.σ. λαδι να καψει πολυ καλα,τα βαζω,περιμενω να ψηθουν και να κανουν κρουστα απο τη μια μερια (για να μπορω ευκολα να το γυρισω) και ψηνονται πολυ ευκολα και γινονται και πεντανοστιμα!
06-03-2011, 20:06 #365
- Join Date
- Sep 2010
- Posts
- 607
light πανεύκολο γλυκάκι
1 κεσεδάκι γιαούρτι 0%
2-3 κ. γλ. ζάχαρη άχνη
χυμό μισού μικρού λεμονιού
3 μπισκότα ολικής άλεσης (άρα 1,5 μπισκότο για κάθε ποτήρι)
2 κ. σ. σιρόπι σφένδαμου ή μέλι, ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού
Εκτέλεση Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την άχνη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
Τρίβουμε 1 μπισκότο και το μοιράζουμε σε 2 ποτήρια.
Βάζουμε 2-3 κ. γ. γιαούρτι σε κάθε ποτήρι και επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία άλλες 2 φορές.
Τέλος, βάζουμε από πάνω 1 κ. σ. σιρόπι στο καθένα (αν βάλετε μέλι, βάλτε λιγότερο από 1 κ. σ.).
06-03-2011, 20:19 #366
- Join Date
- Mar 2011
- Posts
- 548
για αφρατα μπιφτεκια χωρις ψωμι/φρυγανια, προσθεστε στο μιγμα του κιμα σοδα μαγειρικη σε σκονη. στο 1 κιλο κιμα 1 κγ σοδα.
κι εγω προσφατα το εμαθα και ενθουσιαστηκα απο το αποτελεσμα!!!
12-03-2011, 20:25 #367
- Join Date
- Mar 2010
- Posts
- 3,771
αχ τον ατιμο τον παρλιαρο με εκαψε σημερα. γυρισα νωρις απο δουλεια κ ειπα να δω τιβι,
ε μετα εφαγα 6 κρουασανακια με βουτυρο και μελι.
Οχι τιποτε αλλο, επρεπε να εχω παντρευτει τον σεφ (πρωην) απτο να τρωω υποκαταστατα :grind::starhit::starhit:
12-03-2011, 20:27 #368
- Join Date
- Mar 2010
- Posts
- 3,771
Originally posted by ΛΟΡΑ
για αφρατα μπιφτεκια χωρις ψωμι/φρυγανια, προσθεστε στο μιγμα του κιμα σοδα μαγειρικη σε σκονη. στο 1 κιλο κιμα 1 κγ σοδα.
κι εγω προσφατα το εμαθα και ενθουσιαστηκα απο το αποτελεσμα!!!
13-03-2011, 12:13 #369
- Join Date
- Mar 2011
- Posts
- 548
δεν μυριζει καθολου! μονο αφρατευει...
13-03-2011, 12:49 #370
- Join Date
- Mar 2005
- Posts
- 1,621
http://www.myphiladelphia.gr/philade...el1&PagecRef=1
παιδιά εδώ στις συνταγές έχει απίθανα πραγματα για κάθε περίσταση αναλογα με το τι εχουμε στο ψυγειο!
Γράφει κ θερμίδες ανα μερίδα...
Ορισμένα απο αυτα δε, γίνονται και με αντικατάσταση του τυριου με γιαουρτάκι
13-03-2011, 13:53 #371
- Join Date
- Dec 2010
- Posts
- 130
Originally posted by badgirl11
Originally posted by ΛΟΡΑ
για αφρατα μπιφτεκια χωρις ψωμι/φρυγανια, προσθεστε στο μιγμα του κιμα σοδα μαγειρικη σε σκονη. στο 1 κιλο κιμα 1 κγ σοδα.
κι εγω προσφατα το εμαθα και ενθουσιαστηκα απο το αποτελεσμα!!!
13-03-2011, 20:58 #372
- Join Date
- Sep 2010
- Posts
- 2,266
Ερωτηση της ημερας:Γιατι οι Γαλλοι που τρωνε ΠΟΛΥ βουτυρο ειναι λεπτοι;
15-03-2011, 10:56 #373
- Join Date
- Nov 2009
- Posts
- 4,829
Σήμερα θα μαγειρέψω για πρώτη φορά φασόλια μαυρομάτικα με λάχανο, κοκκινιστά. Το δοκίμασα κάπου και ενθουσιάστηκα. Τη συνταγή δεν την ξέρω, θα αυτοσχεδιάσω. Έχετε μήπως καμία πρόταση? Δεκτές με χαρά οι προτάσεις σας, μην έχουμε καμιά καταστροφή..
Να σας πω τι σκοπεύω να κάνω. Έχω ήδη μουλιάσει τα φασόλια. Θα ψιλοκόψω κρεμμύδι και λάχανο. Θα αχνίσω το κρεμμύδι, θα ρίξω τα φασόλια να αχνιστούν και αυτά, μετά το κομμένο λάχανο, τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, νερό.
Μου είπαν και για μία κυπριακή συνταγή, το λουβί, αν δεν κάνω λάθος, η Πωλίνα μάλλον θα ξέρει.. Αλλά είναι σαλάτα, ενώ εγώ θέλω να κάνω φαγητό. Θα δούμε τι θα βγει από την κατσαρόλα. Θα σας ενημερώσω.
17-03-2011, 12:30 #374
- Join Date
- Mar 2011
- Posts
- 410
Κορίτσια ξέρετε μήπως καμια καλή συνταγή για σάμαλι? Εννοω να είναι δοκιμασμένο... Βλέπω που κάνετε αριστουργηματα και ειπα μπας και...:grin:
17-03-2011, 12:36 #375
- Join Date
- Sep 2010
- Posts
- 2,527
Originally posted by lessing
Ερωτηση της ημερας:Γιατι οι Γαλλοι που τρωνε ΠΟΛΥ βουτυρο ειναι λεπτοι;
μηπως επειδη δεν τρωνε ενα ταψι μουσακα στην καθισια τους?
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....