Μαγειρικές...αλχημείες - Page 26
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 26 of 32 FirstFirst ... 162425262728 ... LastLast
Results 376 to 390 of 474
  1. #376
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Καιρό έχει να ποστάρω συνταγή μου ε? Να λοιπόν μια από το αγαπημένο μου γλυκό, το καλόν πράμα όπως το λέμε εμείς, μιας και ζητήθηκε από την Ασημένια.

    ΣΙΑΜΑΛΗ (Καλόν πράμα)

    ΥΛΙΚΑ

    700 γρ σιμιγδάλι
    1 κ. γλ baking powder
    1 κ. γλ σόδα
    1 κ. γλ μαστίχα
    1/2 φλυτζάνι ταχίνη
    1 φλυτζάνι ζάχαρη
    2 φλυτζάνια ζεστό νερό
    λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα
    λίγο σιρόπι γλυκού του κουταλιού (πχ καριδάκι ή κεράσι)

    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

    2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
    2 γλυτζάνια νερό
    λίγο ανθόνερο

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το baking powder, τη σόδα και τη μαστίχα.

    Προσθέτουμε την ταχίνη και τη ζάχαρη

    Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε κάλά

    Αφήνουμε το μίγμα για 2-3 ώρες σκεπασμένο.

    Αλείφουμε ένα ταψί με ταχίνη και απλώνουμε μέσα το μίγμα. Από πάνω το αλείφουμε με σιρόπι από γλυκό και το χαρασουμε σε λωρίδες και γααρνίρουμε με αμύγδαλα.

    Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει αρκετά.

    Οταν κρυώσει το ξαναχαράσουμε και φτιάχνουμε το σιρόπι. Περιχύνουμε το ζεστό σιρόπι στο κρύο γλυκό και αφήμουνε να τραβίξει.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

  2. #377
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1,126
    Originally posted by smart
    Originally posted by lessing
    Ερωτηση της ημερας:Γιατι οι Γαλλοι που τρωνε ΠΟΛΥ βουτυρο ειναι λεπτοι;

    μηπως επειδη δεν τρωνε ενα ταψι μουσακα στην καθισια τους?
    είναι κ αυτός ένας λόγος
    τρώνε πολύ πιο μικρές μερίδες απ'οτι εμείς...
    εμείς νομίζουμε οτι για να χωρτάσουμε πρέπει να σηκωθούμε απο το τραπέζι σκασμένοι απ'το φαϊ...
    οι γάλλοι τρώνε κουτσουλιές..
    εξάλλου το θέμα δεν είναι να μη φας καθόλου βούτυρο ή κρέμα γάλακτος αλλά η ποσότητα.
    Εμείς είμαστε καλύτεροι που βάζουμε ένα κιλό λάδι στα λαδερά φαγητά; (όχι)

  3. #378
    Πωλινάκι σε ευχαριστώ πολυ
    Αλλά υπάρχει κάτι να αντικαταστήσω το ταχίνι? Είμαι αλλεργική:sniff:

  4. #379
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    χμμμμμμμμμμμμ συνήθως αυτή είναι η συνταγή που φτιάχνω. Αλλά θυμάμε που είχα φτιάξει μια φορά μια άλλη που ήταν αξίσου ωραία. Θες να φτιάξω τα τεφτέρια μου και να σου πω?

  5. #380
    Πωλινάκι μου, μόνο αν σου είναι παααρα πολύ εύκολο
    Εχω διαβάσει σε τι φάση βρίσκεσαι- Συγχαρητηρια κιόλας με την ευκαιρια, τα πας περιφημα:starhit:- και δεν θέλω να σε βάζω σε τέτοιο κόπο!

  6. #381
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    [align=center]Σιάμαλι 2 [/align]

    ΥΛΙΚΑ

    1 1/2 ποτήρι γιαούρτι
    1 κ. γλ σόδα
    3 ποτήρια σιμιγδάλι
    1/2 κ. γλ baking powder
    3/4 ποτηριού ζάχαρη
    1/2 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη με 1 κουταλάκι ζάχαρη
    1/3 ποτηριού φυστικέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
    λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα.

    ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

    2 1/2 ποτήρια ζάχαρι
    1 1/2 ποτήρι νερό
    2-3 κομμάτια κανέλα
    5-6 μοσκοκάρφια

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Ετοιμάζουμε το σιρόπι ως εξής: Βάζουμε τη ζάχαρι, το νερό, την κανέλα και τα μοσκοκάρφια σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε. Τα βάζουμε στην φωτιά και αφού κοχλάσει για 5 λεπτά το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

    Σε ένα δοχείο ρίχνουμε το γιαούρτι και την σόδα και ανακατεύουμε.

    Μολις το γιαούρτι φουσκώσει με την σόδα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αμύγδαλα.

    Αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

    Αφήνουμε το μίγμα για 1μιση-2 ώρες. Στο διάστημα αυτό το ανακατεύουμε 1-2 φορές.

    Παίρνουμε ένα τετράγωνο πυρέξ, και το λαδώνουμε ελαφρά.

    Βάζουμε το μίγμα και το απλώνουμε με το χέρι μας για να απλωθεί παντού οποιόμορφα.

    Το χαράσουμε με μαχαίρι σε τετράγωνα ή ρομβοτά κομματάκια.

    Τοποθετούμε στο κέντρο κάθε κομματιού ένα αμύγδαλο.

    Ψήνουμε το γλυκό σε μέτριο φούρνο για 40 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

    Το βγάζουμε από τον φούρνο, το κόβουμε μέχρι κάτω στα σημεία που έχουνε χαράξει και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. (Ζεστό γλυκό, κρύο σιρόπι).

    Το βάζουμε πίσω στον φούρνο για 1 λεπτό και το ξαναβγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

  7. #382
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Originally posted by Ασημένια
    Πωλινάκι μου, μόνο αν σου είναι παααρα πολύ εύκολο
    Εχω διαβάσει σε τι φάση βρίσκεσαι- Συγχαρητηρια κιόλας με την ευκαιρια, τα πας περιφημα:starhit:- και δεν θέλω να σε βάζω σε τέτοιο κόπο!
    Αχ σε ευχαριστώ Ασημένια μου. Μην το σκέφτεσε, χαρά μου να δείνω συνταγές. Αλλωστε αν δεις το τόπικ αυτό, έχω δώσει αρκετές!!!!

  8. #383
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    1,637
    Originally posted by lessing
    Ερωτηση της ημερας:Γιατι οι Γαλλοι που τρωνε ΠΟΛΥ βουτυρο ειναι λεπτοι;
    Aπάντηση: Δεν είναι αδύνατοι, απλά δεν έχουν φτάσει στα δικά μας χάλια.... Πάνω από τον ευρωπαϊκό Μ.Ο. είναι...
    http://www.allcountries.org/ranks/gl...t_obesity.html

  9. #384
    Πωλινάκι σε ευχαριστώ παρα παρα παρα πολυ:love:..Αυριο η μεθαυριο θα το κάνω σίγουρα και θα σου πω...

  10. #385
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Να μας ανεβάσεις και φωτογραφία Ασημένια μου, δεν ξερω αν το έχεις δει αλλα ανεβάζουμε συνήθως και φωτογραφίες. Θα ήταν καλά να έβαζες και εσύ και να έλεγες πια συνταγή έκανες! Καλή επιτυχία λοιπόν

  11. #386
    Ναι το έχω δει αλλα εγω με την τεχνολογια καμια σχεση:sniffle:
    Θα προσπαθησω να το περιγράψω:lol:

  12. #387
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    χααχαχαχαχα οκ οπως νομίζεις!!!!

  13. #388
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,266
    Originally posted by filipparas
    Originally posted by lessing
    Ερωτηση της ημερας:Γιατι οι Γαλλοι που τρωνε ΠΟΛΥ βουτυρο ειναι λεπτοι;
    Aπάντηση: Δεν είναι αδύνατοι, απλά δεν έχουν φτάσει στα δικά μας χάλια.... Πάνω από τον ευρωπαϊκό Μ.Ο. είναι...
    http://www.allcountries.org/ranks/gl...t_obesity.html
    Eιδα τον πινακα αλλα δεν καταλαβα τα ποσοστα ουτε πως τα μετρανεΑ!Μετα καταλαβα!Ειναι το ποσοστο αυτων που εχουν δεικτη μαζας σωματος πανω απο 30.Και παρατηρω οτι στις περισσοτερες χωρες οι γυναικες ειναι πιο παχιες απο τους αντρες.Και μαλιστα με μεγαλη διαφορα.Επισης βλεπω οτι αν μετακομισω στις χωρες που ειναι τοπ στη λιστα θα εχω μεγαλο σουξε ως καλλιγραμη!!:spin:Κατα τα φαινομενα Παπουα,Νεα Γουινεα,Σονγκα ειναι μερη που θα μου φτιαξουν την ψυχολογια αφου σε ενα ποσοστο 79,8% γυναικων που ειναι πανω απο 30 Δεικτη θα ειμαι μανεκεν χα χα

  14. #389
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Θεσσαλονίκη
    Posts
    3,484
    καμμια ιδεα για μπακαλιαρο?
    αυτες τις κατεψυγμενες ροδελες εχω

    τι μπορουν να γινουν?

    (Εκτος απο τηγανητες... που φυσικα ειναι τελειοτατες, αλλα δε με παιρνει τωρα)

  15. #390
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,527
    στο φουρνο με λιγο λαδακι, αλατι πιπερι κ ελαχιστη ριγανη? :S

Page 26 of 32 FirstFirst ... 162425262728 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •