Results 376 to 390 of 474
Thread: Μαγειρικές...αλχημείες
-
17-03-2011, 13:00 #376
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Καιρό έχει να ποστάρω συνταγή μου ε? Να λοιπόν μια από το αγαπημένο μου γλυκό, το καλόν πράμα όπως το λέμε εμείς, μιας και ζητήθηκε από την Ασημένια.
ΣΙΑΜΑΛΗ (Καλόν πράμα)
ΥΛΙΚΑ
700 γρ σιμιγδάλι
1 κ. γλ baking powder
1 κ. γλ σόδα
1 κ. γλ μαστίχα
1/2 φλυτζάνι ταχίνη
1 φλυτζάνι ζάχαρη
2 φλυτζάνια ζεστό νερό
λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα
λίγο σιρόπι γλυκού του κουταλιού (πχ καριδάκι ή κεράσι)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
2 γλυτζάνια νερό
λίγο ανθόνερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το baking powder, τη σόδα και τη μαστίχα.
Προσθέτουμε την ταχίνη και τη ζάχαρη
Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε κάλά
Αφήνουμε το μίγμα για 2-3 ώρες σκεπασμένο.
Αλείφουμε ένα ταψί με ταχίνη και απλώνουμε μέσα το μίγμα. Από πάνω το αλείφουμε με σιρόπι από γλυκό και το χαρασουμε σε λωρίδες και γααρνίρουμε με αμύγδαλα.
Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει αρκετά.
Οταν κρυώσει το ξαναχαράσουμε και φτιάχνουμε το σιρόπι. Περιχύνουμε το ζεστό σιρόπι στο κρύο γλυκό και αφήμουνε να τραβίξει.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
- 17-03-2011, 13:06 #377
- Join Date
- Jan 2010
- Posts
- 1,126
Originally posted by smart
Originally posted by lessing
Ερωτηση της ημερας:Γιατι οι Γαλλοι που τρωνε ΠΟΛΥ βουτυρο ειναι λεπτοι;
μηπως επειδη δεν τρωνε ενα ταψι μουσακα στην καθισια τους?
τρώνε πολύ πιο μικρές μερίδες απ'οτι εμείς...
εμείς νομίζουμε οτι για να χωρτάσουμε πρέπει να σηκωθούμε απο το τραπέζι σκασμένοι απ'το φαϊ...
οι γάλλοι τρώνε κουτσουλιές..
εξάλλου το θέμα δεν είναι να μη φας καθόλου βούτυρο ή κρέμα γάλακτος αλλά η ποσότητα.
Εμείς είμαστε καλύτεροι που βάζουμε ένα κιλό λάδι στα λαδερά φαγητά; (όχι)
17-03-2011, 13:11 #378
- Join Date
- Mar 2011
- Posts
- 410
Πωλινάκι σε ευχαριστώ πολυ
Αλλά υπάρχει κάτι να αντικαταστήσω το ταχίνι? Είμαι αλλεργική:sniff:
17-03-2011, 13:16 #379
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
χμμμμμμμμμμμμ συνήθως αυτή είναι η συνταγή που φτιάχνω. Αλλά θυμάμε που είχα φτιάξει μια φορά μια άλλη που ήταν αξίσου ωραία. Θες να φτιάξω τα τεφτέρια μου και να σου πω?
17-03-2011, 13:21 #380
- Join Date
- Mar 2011
- Posts
- 410
Πωλινάκι μου, μόνο αν σου είναι παααρα πολύ εύκολο
Εχω διαβάσει σε τι φάση βρίσκεσαι- Συγχαρητηρια κιόλας με την ευκαιρια, τα πας περιφημα:starhit:- και δεν θέλω να σε βάζω σε τέτοιο κόπο!
17-03-2011, 13:30 #381
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
[align=center]Σιάμαλι 2 [/align]
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 ποτήρι γιαούρτι
1 κ. γλ σόδα
3 ποτήρια σιμιγδάλι
1/2 κ. γλ baking powder
3/4 ποτηριού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη με 1 κουταλάκι ζάχαρη
1/3 ποτηριού φυστικέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 1/2 ποτήρια ζάχαρι
1 1/2 ποτήρι νερό
2-3 κομμάτια κανέλα
5-6 μοσκοκάρφια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το σιρόπι ως εξής: Βάζουμε τη ζάχαρι, το νερό, την κανέλα και τα μοσκοκάρφια σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε. Τα βάζουμε στην φωτιά και αφού κοχλάσει για 5 λεπτά το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα δοχείο ρίχνουμε το γιαούρτι και την σόδα και ανακατεύουμε.
Μολις το γιαούρτι φουσκώσει με την σόδα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αμύγδαλα.
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Αφήνουμε το μίγμα για 1μιση-2 ώρες. Στο διάστημα αυτό το ανακατεύουμε 1-2 φορές.
Παίρνουμε ένα τετράγωνο πυρέξ, και το λαδώνουμε ελαφρά.
Βάζουμε το μίγμα και το απλώνουμε με το χέρι μας για να απλωθεί παντού οποιόμορφα.
Το χαράσουμε με μαχαίρι σε τετράγωνα ή ρομβοτά κομματάκια.
Τοποθετούμε στο κέντρο κάθε κομματιού ένα αμύγδαλο.
Ψήνουμε το γλυκό σε μέτριο φούρνο για 40 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Το βγάζουμε από τον φούρνο, το κόβουμε μέχρι κάτω στα σημεία που έχουνε χαράξει και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. (Ζεστό γλυκό, κρύο σιρόπι).
Το βάζουμε πίσω στον φούρνο για 1 λεπτό και το ξαναβγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
17-03-2011, 13:32 #382
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Originally posted by Ασημένια
Πωλινάκι μου, μόνο αν σου είναι παααρα πολύ εύκολο
Εχω διαβάσει σε τι φάση βρίσκεσαι- Συγχαρητηρια κιόλας με την ευκαιρια, τα πας περιφημα:starhit:- και δεν θέλω να σε βάζω σε τέτοιο κόπο!
17-03-2011, 14:20 #383
- Join Date
- Feb 2011
- Posts
- 1,637
Originally posted by lessing
Ερωτηση της ημερας:Γιατι οι Γαλλοι που τρωνε ΠΟΛΥ βουτυρο ειναι λεπτοι;
http://www.allcountries.org/ranks/gl...t_obesity.html
17-03-2011, 20:16 #384
- Join Date
- Mar 2011
- Posts
- 410
Πωλινάκι σε ευχαριστώ παρα παρα παρα πολυ:love:..Αυριο η μεθαυριο θα το κάνω σίγουρα και θα σου πω...
17-03-2011, 21:25 #385
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Να μας ανεβάσεις και φωτογραφία Ασημένια μου, δεν ξερω αν το έχεις δει αλλα ανεβάζουμε συνήθως και φωτογραφίες. Θα ήταν καλά να έβαζες και εσύ και να έλεγες πια συνταγή έκανες! Καλή επιτυχία λοιπόν
17-03-2011, 21:29 #386
- Join Date
- Mar 2011
- Posts
- 410
Ναι το έχω δει αλλα εγω με την τεχνολογια καμια σχεση:sniffle:
Θα προσπαθησω να το περιγράψω:lol:
17-03-2011, 21:32 #387
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
χααχαχαχαχα οκ οπως νομίζεις!!!!
17-03-2011, 21:40 #388
- Join Date
- Sep 2010
- Posts
- 2,266
Originally posted by filipparas
Originally posted by lessing
Ερωτηση της ημερας:Γιατι οι Γαλλοι που τρωνε ΠΟΛΥ βουτυρο ειναι λεπτοι;
http://www.allcountries.org/ranks/gl...t_obesity.html
24-03-2011, 23:14 #389
- Join Date
- Aug 2010
- Location
- Θεσσαλονίκη
- Posts
- 3,484
καμμια ιδεα για μπακαλιαρο?
αυτες τις κατεψυγμενες ροδελες εχω
τι μπορουν να γινουν?
(Εκτος απο τηγανητες... που φυσικα ειναι τελειοτατες, αλλα δε με παιρνει τωρα)
24-03-2011, 23:28 #390
- Join Date
- Sep 2010
- Posts
- 2,527
στο φουρνο με λιγο λαδακι, αλατι πιπερι κ ελαχιστη ριγανη? :S
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....