Results 421 to 435 of 474
Thread: Μαγειρικές...αλχημείες
-
14-04-2011, 10:26 #421Senior Member
- Join Date
- Sep 2010
- Posts
- 607
μάστερ σεφ παγωτό φτιάχνεις ανευ παγωτομηχανής? Θέλω συνταγή
- 14-04-2011, 10:36 #422Senior Member
- Join Date
- Dec 2010
- Posts
- 342
θα τα δοκιμασω και τα δύο Πωλινάκι μου, αν και αυτό με την κρέμα καραμελέ μου φαίνεται τέλειο!!! Σε ευχαριστώ πολυ και πάλι.. Απλά δεν ξ'ερω τα 50 γραμμ βούτυρο από τη δευτερη συνταγή που μου εδωσες σε τι αντιστοιχούν?? 1 κουταλιά σούπας??
14-04-2011, 10:48 #423Senior Member
- Join Date
- Dec 2002
- Location
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
- Posts
- 1,698
λοιπόν έχουμε και λέμε εμχ...γράφουμε
Τούρτα με σαβαγιάρ
2 πακέτα σαβαγιάρ
750 γρ κουβερτούρα
15 αυγά
15 κτ ζάχαρη
4-5 βανίλιες
1 μπουκάλι γάλα
λίγο κονιάκ
σαντυγί (εγώ φτιάχνω 1-1,5 φάκελο γιώτης)
αμύγδαλο για πασπάλισμα
χωρίζεις τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους,τα ασπράδια τα χτυπας μαρέγκα.Σε ένα μπώλ κτυπάς τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη ,προσθέτεις τις βανίλιες
Σε μπεν μαρί λιώνεις την κουβερτούρα,προσοχή μην σου πέσει νερό μέσα θα πετρώσει
Μόλις σου λιώσει η κουβερτούρα,ρίχνεις την μαρέγκα μέσα στους κρόκους με αργές κινήσεις και ανακατεύοντας από κάτω προς τα επάνω για να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα!μετά με τον ίδιο τρόπο προσθέτεις και την κουβερτούρα,αν ρίξεις πρώτα την κουβερτούρα θα αρχίσει να κρυώνει η σοκολάτα κ θα σε δυσκολέψει πολύ στο ανακάτωμα!το αφήνεις στην άκρη αυτό
παίρνεις ένα ταψί (σε αυτή την αναλογία εγώ φτιάχνω το νο34) βουτάς τα σαβαγιάρ ένα ένα μέσα σε κρύο γάλα,μην τα αφήσεις πολύ και παπαριάσουν ίσα να ρουφήξουν λίγο γαλατάκι (και ΜΗΝ το ζεστάνεις το γάλα γιατί παπαριάζουν αμέσως
)στρώνεις τα σαβαγιάρ και τα ραντίζεις με λίγο κονιάκ για το άρωμα από επάνω στρώνεις την μισή σοκολατένια σου στρώση,βάζεις άλλη μία στρώση σαβαγιάρ και μετά την υπόλοιπη σοκολάτα.Εδω το βάζω για λίγο στο ψυγείο να παγώσει η κρέμα γιατί αν βάλω αμέσως από επάνω την σαντυγί ανακατεύεται με την σοκολάτα που δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμα,μετά από κανένα δίωρο προσθέτω την σαντιγύ και το χοντροκομμένο,καβουρδισμέ� �ο αμυγδαλάκι.Γίνεται μούρλια όποτε την φτιάχνω δεν μένει ούτε ψίχουλο 
αυτάαααααααααααααα αν το φτιάξεις στείλε και κανένα κομμάτι κατά εδώ
14-04-2011, 10:50 #424Senior Member
- Join Date
- Dec 2002
- Location
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
- Posts
- 1,698
Originally posted by Magdalena
θα τα δοκιμασω και τα δύο Πωλινάκι μου, αν και αυτό με την κρέμα καραμελέ μου φαίνεται τέλειο!!! Σε ευχαριστώ πολυ και πάλι.. Απλά δεν ξ'ερω τα 50 γραμμ βούτυρο από τη δευτερη συνταγή που μου εδωσες σε τι αντιστοιχούν?? 1 κουταλιά σούπας??
αν πάρεις βούτυρο σε χαρτάκι γράφει επάνω τα γρ για να ξέρεις πόσο θα κόψεις αλλιώς 50γρ είναι συνήθως γύρω στις 3 κουταλιές αν δεν κάνω λάθος
14-04-2011, 10:53 #425Senior Member
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Δεν τρώω παγωτά μαρία μου (ευτυχώς δηλαδή, γιατί θα γ@μουσα κανωνικά το χειρουργείο μου μετά)Originally posted by mariafc
μάστερ σεφ παγωτό φτιάχνεις ανευ παγωτομηχανής? Θέλω συνταγή
14-04-2011, 10:55 #426Senior Member
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Συνήθως το βούτυρο το ανάλατο είναι σε χαρτί τιλιγμένο, και το χαρτί έχει ενδείξεις. Οπως αν δεν πάρεις σε χαρτί, ένας έυκολος τρόπος είναι να δεις ποσο βάρος έχει το βούτυρο που πήρες, και αν πχ είναι 200γρ θα βάλεις το 1/4 του βουτύρου!Originally posted by Magdalena
θα τα δοκιμασω και τα δύο Πωλινάκι μου, αν και αυτό με την κρέμα καραμελέ μου φαίνεται τέλειο!!! Σε ευχαριστώ πολυ και πάλι.. Απλά δεν ξ'ερω τα 50 γραμμ βούτυρο από τη δευτερη συνταγή που μου εδωσες σε τι αντιστοιχούν?? 1 κουταλιά σούπας??
Σε κουταλιές δεν μπορώ να σου πω, γιατί εξαρτάτε πόσο γεμίζει το κουτάλι του ο καθένας στον βούτυρο.
14-04-2011, 10:57 #427Senior Member
- Join Date
- Dec 2010
- Posts
- 342
Αγγελουδάκι μου, σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου, η συνταγή σου φαίνεται τελεια.. Και εσενα Πωλινάκι μου, σε ευχαριστώ.. Δεν εχεις τυχαια τον τιτλο του MASTER CHEF!!!!!
14-04-2011, 10:58 #428Senior Member
- Join Date
- Dec 2010
- Posts
- 342
Μαράκι φτιαχνω και εγώ παγωτο χωρις παγωτομηχανη, ειναι πολύ ωραίο.. τη συνταγή θα στη στείλω αργότερα γιατι δεν την εχω μαζί μου..
14-04-2011, 11:00 #429Senior Member
- Join Date
- Dec 2002
- Location
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
- Posts
- 1,698
ααα το παγωτό με ενδιαφέρει και εμένα,τουλάχιστον ας φάω μπόλικο μέχρι το χειρουργείο μου
14-04-2011, 11:03 #430Senior Member
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Για να τον πάρω επάξια όμως πρέπει να δοκιμάσετε φαγητό από τα χεράκια μου! Γιαυτό κανονίστε!Originally posted by Magdalena
Αγγελουδάκι μου, σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου, η συνταγή σου φαίνεται τελεια.. Και εσενα Πωλινάκι μου, σε ευχαριστώ.. Δεν εχεις τυχαια τον τιτλο του MASTER CHEF!!!!!
14-04-2011, 11:05 #431Senior Member
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Μαράκι μου για σένα!!!
http://www.sintagespareas.gr/sintages/pagoto.html
14-04-2011, 11:10 #432Senior Member
- Join Date
- Dec 2010
- Posts
- 342
Σε ευχαριστούμε πολύ.. Εφοσον μας προσκαλείς θα σε επισκεφτούμε.. οπως και εσυ αν και όποτε εχεις ελευθερο χρόνο και ερθεις στα μερη μας.. να σε δουμε!!!να εισαι καλα
14-04-2011, 16:10 #433Senior Member
- Join Date
- Feb 2010
- Posts
- 1,811
μεραααα
σημερα εκανα αστακομακαροναδα και cheesecake φουρνου με OREO cookies
οποια ψηνεται γραφω συνταγη
14-04-2011, 16:11 #434Senior Member
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Για δώσε το τσηζ κεικ!!!!!
14-04-2011, 16:12 #435Senior Member
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
τα τρως αυτα που φτιάχνεις? ή απλά τα φτιάχνεις? τώρα πόση ποσότητα μπορείς να φας?


Reply With Quote


AI Ψυχολογος
25-10-2025, 17:31 in Με καφέ και συμπάθεια....