Μαγειρικές...αλχημείες - Page 29
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 29 of 32 FirstFirst ... 192728293031 ... LastLast
Results 421 to 435 of 474
  1. #421
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    607
    μάστερ σεφ παγωτό φτιάχνεις ανευ παγωτομηχανής? Θέλω συνταγή

  2. #422
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    342
    θα τα δοκιμασω και τα δύο Πωλινάκι μου, αν και αυτό με την κρέμα καραμελέ μου φαίνεται τέλειο!!! Σε ευχαριστώ πολυ και πάλι.. Απλά δεν ξ'ερω τα 50 γραμμ βούτυρο από τη δευτερη συνταγή που μου εδωσες σε τι αντιστοιχούν?? 1 κουταλιά σούπας??

  3. #423
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    Posts
    1,698
    λοιπόν έχουμε και λέμε εμχ...γράφουμε

    Τούρτα με σαβαγιάρ

    2 πακέτα σαβαγιάρ
    750 γρ κουβερτούρα
    15 αυγά
    15 κτ ζάχαρη
    4-5 βανίλιες
    1 μπουκάλι γάλα
    λίγο κονιάκ
    σαντυγί (εγώ φτιάχνω 1-1,5 φάκελο γιώτης)
    αμύγδαλο για πασπάλισμα

    χωρίζεις τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους,τα ασπράδια τα χτυπας μαρέγκα.Σε ένα μπώλ κτυπάς τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη ,προσθέτεις τις βανίλιες
    Σε μπεν μαρί λιώνεις την κουβερτούρα,προσοχή μην σου πέσει νερό μέσα θα πετρώσει Μόλις σου λιώσει η κουβερτούρα,ρίχνεις την μαρέγκα μέσα στους κρόκους με αργές κινήσεις και ανακατεύοντας από κάτω προς τα επάνω για να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα!μετά με τον ίδιο τρόπο προσθέτεις και την κουβερτούρα,αν ρίξεις πρώτα την κουβερτούρα θα αρχίσει να κρυώνει η σοκολάτα κ θα σε δυσκολέψει πολύ στο ανακάτωμα!το αφήνεις στην άκρη αυτό

    παίρνεις ένα ταψί (σε αυτή την αναλογία εγώ φτιάχνω το νο34) βουτάς τα σαβαγιάρ ένα ένα μέσα σε κρύο γάλα,μην τα αφήσεις πολύ και παπαριάσουν ίσα να ρουφήξουν λίγο γαλατάκι (και ΜΗΝ το ζεστάνεις το γάλα γιατί παπαριάζουν αμέσως )στρώνεις τα σαβαγιάρ και τα ραντίζεις με λίγο κονιάκ για το άρωμα από επάνω στρώνεις την μισή σοκολατένια σου στρώση,βάζεις άλλη μία στρώση σαβαγιάρ και μετά την υπόλοιπη σοκολάτα.Εδω το βάζω για λίγο στο ψυγείο να παγώσει η κρέμα γιατί αν βάλω αμέσως από επάνω την σαντυγί ανακατεύεται με την σοκολάτα που δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμα,μετά από κανένα δίωρο προσθέτω την σαντιγύ και το χοντροκομμένο,καβουρδισμέ� �ο αμυγδαλάκι.Γίνεται μούρλια όποτε την φτιάχνω δεν μένει ούτε ψίχουλο

    αυτάαααααααααααααα αν το φτιάξεις στείλε και κανένα κομμάτι κατά εδώ

  4. #424
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    Posts
    1,698
    Originally posted by Magdalena
    θα τα δοκιμασω και τα δύο Πωλινάκι μου, αν και αυτό με την κρέμα καραμελέ μου φαίνεται τέλειο!!! Σε ευχαριστώ πολυ και πάλι.. Απλά δεν ξ'ερω τα 50 γραμμ βούτυρο από τη δευτερη συνταγή που μου εδωσες σε τι αντιστοιχούν?? 1 κουταλιά σούπας??

    αν πάρεις βούτυρο σε χαρτάκι γράφει επάνω τα γρ για να ξέρεις πόσο θα κόψεις αλλιώς 50γρ είναι συνήθως γύρω στις 3 κουταλιές αν δεν κάνω λάθος

  5. #425
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Originally posted by mariafc
    μάστερ σεφ παγωτό φτιάχνεις ανευ παγωτομηχανής? Θέλω συνταγή
    Δεν τρώω παγωτά μαρία μου (ευτυχώς δηλαδή, γιατί θα γ@μουσα κανωνικά το χειρουργείο μου μετά)

  6. #426
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Originally posted by Magdalena
    θα τα δοκιμασω και τα δύο Πωλινάκι μου, αν και αυτό με την κρέμα καραμελέ μου φαίνεται τέλειο!!! Σε ευχαριστώ πολυ και πάλι.. Απλά δεν ξ'ερω τα 50 γραμμ βούτυρο από τη δευτερη συνταγή που μου εδωσες σε τι αντιστοιχούν?? 1 κουταλιά σούπας??
    Συνήθως το βούτυρο το ανάλατο είναι σε χαρτί τιλιγμένο, και το χαρτί έχει ενδείξεις. Οπως αν δεν πάρεις σε χαρτί, ένας έυκολος τρόπος είναι να δεις ποσο βάρος έχει το βούτυρο που πήρες, και αν πχ είναι 200γρ θα βάλεις το 1/4 του βουτύρου!

    Σε κουταλιές δεν μπορώ να σου πω, γιατί εξαρτάτε πόσο γεμίζει το κουτάλι του ο καθένας στον βούτυρο.

  7. #427
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    342
    Αγγελουδάκι μου, σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου, η συνταγή σου φαίνεται τελεια.. Και εσενα Πωλινάκι μου, σε ευχαριστώ.. Δεν εχεις τυχαια τον τιτλο του MASTER CHEF!!!!!

  8. #428
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    342
    Μαράκι φτιαχνω και εγώ παγωτο χωρις παγωτομηχανη, ειναι πολύ ωραίο.. τη συνταγή θα στη στείλω αργότερα γιατι δεν την εχω μαζί μου..

  9. #429
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    Posts
    1,698
    ααα το παγωτό με ενδιαφέρει και εμένα,τουλάχιστον ας φάω μπόλικο μέχρι το χειρουργείο μου

  10. #430
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Originally posted by Magdalena
    Αγγελουδάκι μου, σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου, η συνταγή σου φαίνεται τελεια.. Και εσενα Πωλινάκι μου, σε ευχαριστώ.. Δεν εχεις τυχαια τον τιτλο του MASTER CHEF!!!!!
    Για να τον πάρω επάξια όμως πρέπει να δοκιμάσετε φαγητό από τα χεράκια μου! Γιαυτό κανονίστε!

  11. #431
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Μαράκι μου για σένα!!!

    http://www.sintagespareas.gr/sintages/pagoto.html

  12. #432
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    342
    Σε ευχαριστούμε πολύ.. Εφοσον μας προσκαλείς θα σε επισκεφτούμε.. οπως και εσυ αν και όποτε εχεις ελευθερο χρόνο και ερθεις στα μερη μας.. να σε δουμε!!!να εισαι καλα

  13. #433
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    1,811
    μεραααα
    σημερα εκανα αστακομακαροναδα και cheesecake φουρνου με OREO cookies

    οποια ψηνεται γραφω συνταγη

  14. #434
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Για δώσε το τσηζ κεικ!!!!!

  15. #435
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    τα τρως αυτα που φτιάχνεις? ή απλά τα φτιάχνεις? τώρα πόση ποσότητα μπορείς να φας?

Page 29 of 32 FirstFirst ... 192728293031 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •