Μαγειρικές...αλχημείες - Page 31
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 31 of 32 FirstFirst ... 2129303132 LastLast
Results 451 to 465 of 474
  1. #451
    Σ'ευχαριστώ πολύ -ξανά -Πωλινάκι!
    Είσαι εξπέρ στη μαγειρική, στο ξαναείπα!:thumbup:

  2. #452
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Το ξέρω αλλά δεν με χαλάει να μου το ξαναπείς όσες φορές θες!!! Μου αρέσει να το διαβάζω!!!! χαχαχα

  3. #453
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    380
    Kαλησπερα, εχουμε καμια συνταγη για σπιτικο παγωτο (σοκολατα, βανιλια)? Θα ηθελα κατα προτιμηση να ειναι δοκιμασμενη απο καποιο μελος και να ειναι μαλακο σαν παρφε. Αν εχετε κατι υποψην. Φχαριστω.

  4. #454
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    ΚΡΕΜΑ ΠΑΝΑΚΟΤΑ

    ΥΛΙΚΑ
    1100 ml γάλα άπαχο
    400 ml κρέμα γάλακτος διαίτης
    5 φακελακια βανίλιες
    4 κυβάκια canderel (αυτά που κάνουν για τα ροφήματα)
    1/4 ποτήρι νερό
    20 γρ ζελατίνη σκόνη (2 φακελάκια)
    Σιρόπι φράουλας ή σοκολάτας ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα και τα αφήνουμε να βράσουν.

    Οταν βράσουν ρίχνουμε μέσα τις βανίλιες και ανακατεύουμε λίγο να διαλυθούν, κατεβάζουμε από την φωτιά και βάζουμε τα canderel και ανακατεύουμε λίγο ξανά.

    Σε ένα μπρίκι βάζουμε το νερό και τις ζελατίνες και ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη.

    Μόλις διαλυθεί η ζελατίνη την ρίχνουμε στο μείγμα με το γάλα μας ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 1 λεπτό.

    Βάζουμε το μείγμα μας σε ατομικά φορμάκια, ή μεγάλη φόρμα, ή πυρέξ και το αφήνουμε να κρειώσει. Μόλις κρυώσει (ακόμα είναι νερουλό) το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες (εγώ προτυμώ από το προηγούμενο βράδυ).

    Το σερβίρουμε με συρόπι της αρεσκίας μας από πάνω ( η φράουλα είναι η καλύτερη επιλογή πιστεύω)

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

  5. #455
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    725
    Originally posted by kwstas01
    Kαλησπερα, εχουμε καμια συνταγη για σπιτικο παγωτο (σοκολατα, βανιλια)? Θα ηθελα κατα προτιμηση να ειναι δοκιμασμενη απο καποιο μελος και να ειναι μαλακο σαν παρφε. Αν εχετε κατι υποψην. Φχαριστω.
    έχω αλλά δεν κάνει για δίαιτα... λοιπόν ανακατεύεις στο μίξερ 1 γάλα ζαχαρούχο, 1 γάλα εβαπορε και 1 σαντιγύ μόρφατ (κονσέρβα). Αυτό σου βγάζει τη βανίλια κ στην συνέχεια αυτοσχεδιάζεις πχ

    σοκολάτα -> ρίχνεις κακάο
    κούκις -> ρίχνεις τριμμένο μπισκότο
    καραμέλα -> καραμελώνεις ζάχαρη στο τηγάνι και την ρίχνεις
    φρούτα -> πολτοποιείς τα φρούτα (ή λίγο από το χυμό τους) και προσθέτεις
    στρατσιατέλα -> ρίχνεις τριμμένη σοκολάτα
    παρφέ -> προσθέτεις ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα τεμαχισμένα.... κτλ κτλ....

    αφού ανακατέψεις βάζεις το μπωλ στην κατάψυξη και ανά μία ωρα βγάζεις και ξαναχτυπάς με το μίξερ, αυτό για 3-4 φορές... έτσι πετυχαίνεις μαλακιά υφή γτ δεν το αφήνεις να "δέσει".... κ επίσης καλό είναι το μπωλ να έχει καπάκι για να μην πιάσει πάγο.... αυτά... αφου τελειώσεις με τα ωριαία χτυπήματα μπορείς να τα μοιράσεις και σε χονάκια-ποτηράκια ή ποτηράκια πλαστικά και να είναι έτοιμες μερίδες... :yes:

  6. #456
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    725
    εεεεεε.... γιατι αφηνουμε αυτο το θεμα και αργοπεθαινει...?????? ειναι πολυ ωραιο.........

  7. #457
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Στον πλανήτη Happy
    Posts
    455
    Μηπως εχετε καμια συνταγη για παγωτο (χωρις παγωτομηχανη) με γαλα light ή γιαουρτι light και γλυκαντικα?Και ισως κακαο...

  8. #458
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Konika μου αφού κανείς δεν συμμετέχει......

  9. #459
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    725
    Originally posted by sourkouna
    Μηπως εχετε καμια συνταγη για παγωτο (χωρις παγωτομηχανη) με γαλα light ή γιαουρτι light και γλυκαντικα?Και ισως κακαο...
    ... οχι αλλα ειναι προκληση το ψαξουμε να βρουμε......

    η συνταγη που αναφερω πιο πανω αναλυτικα ειναι με
    1 γαλα εβαπορε (υπάρχει και λαιτ)
    1 μορφατ σαντιγυ (ειναι χωρις ζαχαρη)
    1 ζαχαρουχο γαλα ????

    αν βρουμε με τι μπορει να αντικατασταθει το ζαχαρουχο νομιζω οτι παιζει κ να φτιαξουμε....

    λοιπον ξεκιναω ιδεες... στο cheese cake που μπαινει ζαχαρουχο με φιλαδελφεια, οταν το θελω ελαφρυ αντικαθιστω το ζαχαρουχο με την κρεμα ζαχαροπλαστικης ή την κρεμα καραμελε (χωρις την καραμελα) της σειρας sweet & balance... αλλα στο παγωτο δεν ξερω πως θα δεσει...λετε να το δοκιμασουμε??

  10. #460
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Στον πλανήτη Happy
    Posts
    455
    Aυτο που σκεφτηκα ειναι να βρω διαφορες συνταγες με παγωτο γιαουρτι και να κανω μονη μου "μετατροπες",θα κανω με μικρη ποσοτητα αρχικα και αν πετυχει θα κανω με πιο πολλη.
    Cheesecake κανω (προ διαιτας)μια συνταγη με φιλαδελφια και ζελε λεμονι.Ουτε κρεμες ουτε ζαχαρουχο.Ειναι πολυ ελαφρυ και δροσιστικο για το καλοκαιρι.Τωρα που κανω διαιτα βαζω σε ενα ποτηρι λιγο φιλαδελφεια λιγη ζαχαρινη και 3-4 σταγονες λεμονι ανακατευω και ειναι μια πολυ γρηγορη λυση οταν εχω αγριες διαθεσεις

  11. #461
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Στον πλανήτη Happy
    Posts
    455
    Low Carb Lava Cake στα μικροκυματα.Φτιαχνει μια μεριδα.

    1κσ βουτηρο,βανιλια,1κσ κρεμα γαλακτος,1αυγο,2κσ κακαο,2κσ γλυκαντικο(αναλογα τα γουστα αυξομειωστε),μια πρεζα αλατι,σοκολατα Sweet n Balance Γιωτης.

    Βαλτε το βουτηρο για λιγο να λιωσει για 20δευτερα περιπου.Προσθεστε τη βανιλια, το αυγο και τη κρεμα και ανακατεψτε.Προσθεστε το κακαο τα γλυκαντικα και το αλατι.Σκεπαστε με μεμβρανη (που εχετε βγαλει τρυπουλες)και ψηστε στη ψηλη θερμοκρασια για 30-40δευτερα.Οταν δειτε οτι "ψηθηκε" βγαλτε τη μεμβρανη και χαραξτε με ενα μαχαιρι 3-4 ευθειες γραμμες και χωστε μεσα σοκολατα Γιωτης.Σκεπαστε παλι και ψηστε παλι για 30δευτερα.Και Voila γρηγορο "κεικ" για αγριες διαθεσεις για γλυκακι.
    Περιμενετε 1-2 λεπτα πριν το φατε γιατι θα καιει.Οταν το κοβετε με το κουταλι δινει την αισθηση οτι ειναι κεικ με αλευρι και η σοκολατα θα "τρεχει" σαν το σουφλε.Εγω το ψησα σε κεσεδακι πηλινο που ειχε καποτε γιαουρτι μεσα.

  12. #462
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Δοκίμασε να πάρεις 1-2 όριμες μπανάνες, να τις κόψεις σε κύβους και να τις βάλεις στην κατάψυξη για 4-5 ώρες. (όχι περισσότερο)

    Μετά τις βάζεις στο μπλέντερ με 3-4 κουταλιές γάλα και τις κτυπάς μέχρι να γύνουν σαν κρέμα. Χρείαζετε μερικά λεπτά. Βάζεις το μήγμα σε ένα μπολάκι και γαρνίρεις με ότι θες (υπέροχο είναι η τρυμμένη σοκολάτα ή το συρόπι σοκολάτας). εχεις ένα απλό και υπέροχο παγωτό!!!!

    Μπορείς να το κάνεις και με άλλα φρούτα αλλά η υφή θα είναι σαν σορμπέ και όχι σαν παγωτό κρέμα.

  13. #463
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Στον πλανήτη Happy
    Posts
    455
    Originally posted by polinaki1983
    Δοκίμασε να πάρεις 1-2 όριμες μπανάνες, να τις κόψεις σε κύβους και να τις βάλεις στην κατάψυξη για 4-5 ώρες. (όχι περισσότερο)

    Μετά τις βάζεις στο μπλέντερ με 3-4 κουταλιές γάλα και τις κτυπάς μέχρι να γύνουν σαν κρέμα. Χρείαζετε μερικά λεπτά. Βάζεις το μήγμα σε ένα μπολάκι και γαρνίρεις με ότι θες (υπέροχο είναι η τρυμμένη σοκολάτα ή το συρόπι σοκολάτας). εχεις ένα απλό και υπέροχο παγωτό!!!!

    Μπορείς να το κάνεις και με άλλα φρούτα αλλά η υφή θα είναι σαν σορμπέ και όχι σαν παγωτό κρέμα.
    Πωλινακι μου δεν τρωω φρουτα...

  14. #464
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    χμμμμμμ, ε τότε άστο για όταν θα τρως!!!!

  15. #465
    Σουρκουνα μου γύκια εγω εκανα παγωτο μια συνταγη που εχει στο LowCarblife για μους,την εβαλα στην καταψυξη και μιαμ μιαμ.Εβαλα Morfat creamy που επιτρεπεται σε εμας τους ατκινσικους:bouncy:κρεμα γαλακτος,φοντουκια,ταχινι,� �αχαρινη και κακαο.
    Αν την ξανακανω δεν θα βαλω ταχινι και φουντουκια,αλλα βανιλια.
    φιλια

Page 31 of 32 FirstFirst ... 2129303132 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •