Μαγειρικές...αλχημείες - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 32 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast
Results 46 to 60 of 474
  1. #46
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Εξαρτάτε τί θες να φτιάξεις. Εγώ πχ επιδή θα φτιάξω "μεζεδάκια" θα κάνω λαχματζουν, πίττες με χαλούμι, μικρές πιτσούλες, κεφτεδάκια ή μικρά μπιφτεκάκια στο πουγκάκι,(ανάλογα τον χρόνο) και πολλά άλλα τέτια

  2. #47
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,266
    IΔΕΑγια ευκολο γλυκο.Βαζεις καρυδια στο μουλτι μουλινετα κ τα πολτοποιεις.Τα αδειαζεις σε μια πιατελα κ τα ανακατευεις με ζαχαρη αχνη,τριμμενη φρυγανια,κακαο.ΤΑ πλαθεις σε μικρα μπαλακια κ τερμα.Ετοιμο.Ουτε ψυγειο ουτε τιποτα.Μπορεις να κανεις την πιτα μες τη βρωμη που εγραψα που ειναι πολυ ευκολη η ντοματα ωμη γεμιστη με τονο,καλαμποκι,κρεμμυδακι ολα ωμα και για κυριως πιατο φιλετα περκας κατεψυγμενα που ξεπαγωνεις κ βαζεις σε μαριναδα απο σκορδο ξισμενο,, αλατι πιπερι κ λαδι πριν τις ψησεις στο ταψακι.Ολα αυτα ειναι πολυ ευκολα ελαφρα κ γρηγορα.Γαρνιρεις το ψαρι με οτι θες ρυζι μπασματι.Και φυσικα παντοτε μπορεις να κανεις τη ΜΑΚΛΟΥΜΠΑ της Πωλινας.Εγω θα την κανω μεθαυριο με παραλλαγη αντι για μελιτζανες κολοκυθακια.

  3. #48
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Θεσσαλονίκη
    Posts
    3,484
    Originally posted by polinaki1983
    Εξαρτάτε τί θες να φτιάξεις. Εγώ πχ επιδή θα φτιάξω "μεζεδάκια" θα κάνω λαχματζουν, πίττες με χαλούμι, μικρές πιτσούλες, κεφτεδάκια ή μικρά μπιφτεκάκια στο πουγκάκι,(ανάλογα τον χρόνο) και πολλά άλλα τέτια
    αυτο με τα πουγκακια ειναι ΠΟΛΥ ενδιαφερον, παιζει να το κανω σαν ορεκτικο, με βαση λαχανικα αντι κιμα.

    αλλα για κυριως πιατο ηθελα κατι σπεσιαλ

  4. #49
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Σαν τι θες για κυρίως πιάτο? Τί θες να έχει σαν βασικό συστατικό? Βοήθησε λίγο βρε!

  5. #50
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Θεσσαλονίκη
    Posts
    3,484
    Originally posted by polinaki1983
    Σαν τι θες για κυρίως πιάτο? Τί θες να έχει σαν βασικό συστατικό? Βοήθησε λίγο βρε!
    πρεπει να ειναι κατι με κρεατικο γιατι ο γκομενακος της αδελφης μου μονο κρεατα θελει να τρωει :P

  6. #51
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,266
    Originally posted by click
    Originally posted by polinaki1983
    Σαν τι θες για κυρίως πιάτο? Τί θες να έχει σαν βασικό συστατικό? Βοήθησε λίγο βρε!
    πρεπει να ειναι κατι με κρεατικο γιατι ο γκομενακος της αδελφης μου μονο κρεατα θελει να τρωει :P
    Χοιρινο με σελινο η φρικασε

  7. #52
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Κλικάλι μου για σένα. Ελπίζω να σου αρέσει.

    Χοιρινά φιλετίνια με σάλτσα μανιταριών

    ΥΛΙΚΑ: (για 4 άτομα)

    600 γρ ψαρονέφρι
    150 γρ μανιτάρια με μικρό καπέλο
    150 γρ μανιτάρια πλευρότους
    150 γρ μανιτάρια πόρτο μπέλο
    1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
    1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
    1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
    1 φλιτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος
    αλάτι, πιπέρι

    Σκουπίστε όλα τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα, κόψτε τα σε μικρά κομμάτια μεγέθους περίπου 2 εκατοστών και βάλτε μέσα σε ένα μπόλ και αφηστε τα για λίγο στην άκρη.


    Κόψτε το ψαρονέφρι σε χοντρές ροδέλλες πάχους 2 εκατοστών και αλατοπιπερώστε το. Ρίξτε το λάδι σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το και προσθέστε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι να σοταριστούν καλά και ροδοκοκκινήσουν περίπου 7 - 8 λεπτά. Βγάλτε τα και ακουμπήστε τα επάνω σε μια πιατέλα.


    Μέσα στο ίδιο τηγάνι ρίξτε τα μανιτάρια και αρχίστε να ανακατεύετε, μέχρι να αρχίσουν να μαγειρεύονται. Θα κατευάσουν υγρά και θα πρέπει να περιμένετε υπομονετικά να εξατμιστούν. Μόλις αρχίσουν να τσιτσιρίζουν σβήσε να με το κρασί, προσθέστε τη ρίγανη, λιγο αλάτι και πιπέρι, και ξαναρίξτε τα ψαρονέφρια μέσα στο τηγάνι. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα να μαγειρευτούν για περίπου 10-15 λεπτά στεπασμένα με το καπάκι της κατσαρόλας.


    Τέλος, ξεσκεπάστε το καπάκι, δυναμώστε τη φωτιά, αφήστε να πήξει η σάτσα και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε και σερβίρετε.

    Κ Α Λ Η Ο Ρ Ε Ξ Η ! ! !


    Μπορείτε να το σερβίρετε με λευκό ρίζι ή πατάτα πουρέ.

  8. #53
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,266
    Τελικα τρελοκοριτσο τι εφτιαξες;

  9. #54
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,266
    Ξερετε καμμια ελαφρια σως για τη σαλατα; Που να μην εχει κρεμα γαλακτος(μπλιαχ) η μαγιονεζα(μπλιαχ).Εκτος απο το κλασσικο λεμονι λαδι μπαλσαμικο:eureka:;;;;;;;;;;

  10. #55
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Και για τους λάτρεις των ορεκτικών

    ΠΙΤΟΥΛΕΣ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

    ΥΛΙΚΑ: (για 4 άτομα)

    4-5 ντομάτες μικρές προς μεσαίες
    2 κομμάτια μοτσαρέλα
    200 γρ ζύμη για πίτσα
    1 ματσάκι βασιλικό
    ρίγανη
    ελαιόλαδο
    καυτερή πιπεριά σε σκόνη (τσίλι)
    αλάτι


    ΕΚΤΕΛΕΣΗ


    Καθαρίζετε και πλένετε το βασιλικό. Καθαρίζετε τις ντομάτες από το κοτσάνι, τις πλένετε και τις κόβετε οριζόντια σε φέτες. Χρειαζόμαστε 16 φετούλες.


    Απλώνετε τις φετούλες τις ντομάτας σε μια πιατέλα, και τις αροματίζετε με λίγο αλάτι, λίγο τσίλι, μια πρέζα ρίγανη, λίγα φυλλα βασιλικού και 3 κουταλιές την σούπας ελαιόλαδο. Τις αφήνετε στην άκρη.


    Κόβετε τη ζύμη σε κομματάκια και φτιάχνετε 20 δισκάκια λίγο μεγαλύτερα από τις φέτες της ντομάτας. Απλώνετε τους δίσκους της ζύμης σε ένα ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί, τους λαδώνετε, τους αλατίζετε, πασπαλίζετε με ελάχιστη ρίγανη και ψήνετε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για 7 - 8 λεπτά. Κόβετε τις μοτσαρέλες σε 8 φέτες την κάθε μιά. Σύνολο 16 φετούλες.


    Τοποθετείτε μια πιτούλα σε ένα πιάτο, βάζετε από πάνς μιά φέτα ντομάτα, μια φέτα μοτσαρέλα και αλατίζετε. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να φτιάξετε ένα πυργάκι από 5 πιτούλες (4 φέτες ντομάτα και 4 μοτσαρέλα)

    Τρυπάτε το πυργάκι με ξύλινα σουβλάκια και ετοιμάζετε με τον ίδιο τρόπο άλλα 3. μεταφέρετε τα ορεκτικά σε μια πιατέλα, τα λαδώνετε, τα γαρνίρετε με φυλλαράκια βασιλικού και τα σερβίρετε.


    Κ Α Λ Η Ο Ρ Ε Ξ Η !!!!!

  11. #56
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Originally posted by lessing
    Ξερετε καμμια ελαφρια σως για τη σαλατα; Που να μην εχει κρεμα γαλακτος(μπλιαχ) η μαγιονεζα(μπλιαχ).Εκτος απο το κλασσικο λεμονι λαδι μπαλσαμικο:eureka:;;;;;;;;;;
    Μουστάρδα - μέλι? Τί σου λέει?

    3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ελαφριάς γεύσης
    2 κουταλιές της σούπας μέλι
    1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
    1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
    μερικές σταγόνες κετσαπ
    αλάτι, πιπέρι

    Ανακατευεις όλα τα υλικά μαζί και τα βάζεις για λίγο στο ψυγείο.

  12. #57
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,266
    Originally posted by polinaki1983
    Originally posted by lessing
    Ξερετε καμμια ελαφρια σως για τη σαλατα; Που να μην εχει κρεμα γαλακτος(μπλιαχ) η μαγιονεζα(μπλιαχ).Εκτος απο το κλασσικο λεμονι λαδι μπαλσαμικο:eureka:;;;;;;;;;;
    Μουστάρδα - μέλι? Τί σου λέει?

    3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ελαφριάς γεύσης
    2 κουταλιές της σούπας μέλι
    1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
    1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
    μερικές σταγόνες κετσαπ
    αλάτι, πιπέρι

    Ανακατευεις όλα τα υλικά μαζί και τα βάζεις για λίγο στο ψυγείο.
    Πολυ ωραιο σευχαριστω.Θα το ετοιμασω παραυτα!

  13. #58
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Originally posted by lessing
    Originally posted by polinaki1983
    Originally posted by lessing
    Ξερετε καμμια ελαφρια σως για τη σαλατα; Που να μην εχει κρεμα γαλακτος(μπλιαχ) η μαγιονεζα(μπλιαχ).Εκτος απο το κλασσικο λεμονι λαδι μπαλσαμικο:eureka:;;;;;;;;;;
    Μουστάρδα - μέλι? Τί σου λέει?

    3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ελαφριάς γεύσης
    2 κουταλιές της σούπας μέλι
    1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
    1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
    μερικές σταγόνες κετσαπ
    αλάτι, πιπέρι

    Ανακατευεις όλα τα υλικά μαζί και τα βάζεις για λίγο στο ψυγείο.
    Πολυ ωραιο σευχαριστω.Θα το ετοιμασω παραυτα!
    Ελπίζω να σου άρεσε lessing μου.

  14. #59
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Θεσσαλονίκη
    Posts
    3,484
    αχ δεν την ειχα προλαβει τη συνταγη για τα φιλετινια.

    τελικα εκανα πουγκια σφολιατας με κυβακια χοιρινο, κυβακια κολοκυθι, πιπεριες κοκκινη και κιτρινη, πρασσο, κρεμμυδι χλωρο και ξερο, αλατι πιπερι, σκληρο τυρι τριμμενο και λιγο τσενταρ.

    και
    μακαρονια πολυχρωμες βιδες με κοτοπουλο, μανιταρια φρεσκα, λιαστη ντοματα σε ελαιολαδο, πρασσο, κρεμμυδι χλωρο και ξερο, πιπεριες ελαχιστες κοκκινη+κιτρινη.

    και τζατζικι.

  15. #60
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,266
    Originally posted by click
    αχ δεν την ειχα προλαβει τη συνταγη για τα φιλετινια.

    τελικα εκανα πουγκια σφολιατας με κυβακια χοιρινο, πιπεριες κοκκινη και κιτρινη, πρασσο, κρεμμυδι χλωρο και ξερο, αλατι πιπερι, σκληρο τυρι τριμμενο και λιγο τσενταρ.

    και
    μακαρονια πολυχρωμες βιδες με κοτοπουλο, μανιταρια φρεσκα, λιαστη ντοματα σε ελαιολαδο, πρασσο, κρεμμυδι χλωρο και ξερο, πιπεριες ελαχιστες κοκκινη+κιτρινη.

    και τζατζικι.
    Πουγκια σφολιατας;ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ!

Page 4 of 32 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •