Results 91 to 105 of 474
Thread: Μαγειρικές...αλχημείες
-
14-01-2011, 12:16 #91
- Join Date
- Sep 2010
- Posts
- 607
πωλινάκι μου θέλω τη βοήθεια σου. Μια από τις μόνιμες αποτυχίες μου όταν μπαίνω στην κουζίνα είναι η μαρέγκα. Δεν την πετυχαίνω σχεδόν ποτέ μα ποτέ. Έχω κάνει όλα τα κόλπα αλλά τίποτα. Επειδή το σαβ/κο θέλω να κάνω μια συνταγή που απαιτεί μαρέγκα πες ρε φιλενάδα πως στο διάολο θα την φτιάξω σωστά γιατί εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά.
- 14-01-2011, 12:19 #92
- Join Date
- Dec 2010
- Posts
- 342
Από ότι ξέρω για μια επιτυχημένη μαρέγκα πρέπει να προσέξεις να μην πέσει καθόλου κρόκος στα ασπράδια καθώς τα ξεχωρίζεις και ρίχνεις μέσα στα ασπράδια και λίγο ( ελάχιστο χυμό από λεμόνι) γίνεται η υφή του καλύτερη
14-01-2011, 12:24 #93
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Originally posted by Magdalena
Από ότι ξέρω για μια επιτυχημένη μαρέγκα πρέπει να προσέξεις να μην πέσει καθόλου κρόκος στα ασπράδια καθώς τα ξεχωρίζεις και ρίχνεις μέσα στα ασπράδια και λίγο ( ελάχιστο χυμό από λεμόνι) γίνεται η υφή του καλύτερη
Μαρακι μου συμφωνώ με την Μαγδαλένα. Επίσεις θέλει πολύ καλό κτύπημα στο μιξερ. Βάλε τα ασπράδια σου στο μιξερ και άσε το να κτυπάει μέχρι που θα δεις ότι ξεκολλάει από τα τυχώματα και δεν είναι νερουλλή.
14-01-2011, 12:26 #94
- Join Date
- Dec 2010
- Posts
- 342
Θέλει πολύ χτύπημα συμφωνώ γλυκιά μου, η μαρέγκα είναι έτοιμη όταν γέρνεις λίγο το μπόλ και μένει σταθερή δεν χύνεται..η υφή της είναι κρεμώδης
14-01-2011, 12:36 #95
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Μαράκι μου νομίζω κάπιος προσπαθεί να με αντικαταστήσει........
:bouncy::bouncy:
14-01-2011, 12:38 #96
- Join Date
- Dec 2010
- Posts
- 342
Πωλινάκι μου.. Σε εμένα αναφέρεσαι?? Συγνώμηηη
14-01-2011, 12:46 #97
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΕΛΑΦΡΥ ΜΕ ΛΕΥΚΉ ΣΑΛΤΣΑ
ΥΛΙΚΑ:
Κοτόπουλο στήθος
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμυδάκι
μανιταράκια κομμένα σε φεττούλες
Μαιντανό
1.5 ποτήρι γάλα
2 κουταλιές κοφτές corn flour
πιπέρι, μοσχοκάρυδο, αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζετε το κοτόπουλο και το κόβετε με το χέρι σε πιο μικρά κομματάκια.
Σε μια κατσαρόλλα θα βάλετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και θα τσιγαρίσετε το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Θα ρίξετε μέσα τα μανιτάρια να μαραθούν. Μόλις μαραθούς ρίχνετε το κοτόπουλο και το ανακατέβετε για 1-2 λεπτά.
Θα προσθέσετε το ένα ποτήρι γάλα και θα το αφήσετε να τραβήξει ανακατέβοντας συχνά (περίπου 5 λεπτά θα πάρει.)
Θα προσθέσετε και το υπόλοιπο μισό ποτήρι γάλα ανακατεμένο με τις 2 κουταλιές κοφτές corn flour.
θα το ανακατέψετε και θα προσθέσετε λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο και αλάτι.
και θα το σβήσετε.
Επιλογές για σερβίρισμα
1 επιλογή:
πουρές πατάτας
2 επιλογή:
Πατάτες τζάκετ
3 επιλογή:
Ρύζι σπιρωτό
Σημείωση: Ετσι για να ξέρετε, το γάλα με το corn flour είναι ένα μυστικό για να αντικαταστήσετε την φρέσκα κρέμα στα φαγητά, και είναι και πολύ πιο ελαφρύ.
14-01-2011, 12:47 #98
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Originally posted by Magdalena
Πωλινάκι μου.. Σε εμένα αναφέρεσαι?? Συγνώμηηη
14-01-2011, 12:55 #99
- Join Date
- Dec 2010
- Posts
- 342
το καταλαβα βρεε!!!!
Καμια συνταγή για τυραμισού έχεισ?
14-01-2011, 12:58 #100
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ
ΥΛΙΚΑ:
Μακαρόνια τριβελάκια ή πέννες (είναι πολύ ωραίο και με τα χρωματισμά, όχι μόνο τα άσπρα.)
Κοτόπουλο βρασμένο
1 κονσέρβα Καλαμπόκι
1 κονσερβα Μανιτάρια σε φετουλες
4-5 φέτες Ζαμπόν
100 γραμμάρια Τυρί
100 γραμμάρια Φέτα
1/2 ποτήρι γάλα
2 κουταλιές corn flour κοφτές.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια.
Οσο βράζουν ταμακαρόνια ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά ώς εξής:
Κόβουμε το βρασμένο κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια και το βάζουμε σε ένα βαθύ μπώλ. Προσθέτουμε την κονσέρβα καλαμποκιού και την κονσέρβα μανιταριών (στραγγισμένα). Προσθέτουμε το ζαμπόν κομμένο σε λεπτές λωρίδες και τα ανακατέυουμε.
Μόλις ψηθούν τα μακαρόνια, τα στραγγύζουμε και τα βάζουμε στο μπωλ και αυτά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε ένα πιρέξ.
Από πάνω βάζουμε την φέττα σε μικρά κομματάκια και το τυρί τρυμμένο.
Βάζουμε το μισό ποτήρι γάλα με τις 2 κουταλιές της σούπας κοφτές corn flour ανακατεμένο μέσα στο γάλα, και το ψύνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει από πάνω. περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς.
[align=center]ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ [/align]
14-01-2011, 12:59 #101
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Originally posted by Magdalena
το καταλαβα βρεε!!!!
Καμια συνταγή για τυραμισού έχεισ?
14-01-2011, 13:10 #102
- Join Date
- Dec 2010
- Posts
- 342
΄Το κατάλαβα από τον τρόπο που έγραφες ότι ήταν πείραγμα.. και εγώ μαγειρευω αλλά πιο πολύ μ αρεσει να φτιάχνω πίτες και γλυκά..
14-01-2011, 13:10 #103
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Magdalena, σου βρήκα ένα χαμηλό σε θερμίδες! (ξέρεις λόγω και του περιεχομένου το φόρουμ :P)
Τιραμισού
Υλικά
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
2 κουταλιές σούπας καφές στιγμιαίος εσπρέσο
32 μπισκότα σαβουαγιάρ
3 ασπράδια αβγών
1 φλιτζάνι φρουκτόζη
3 κουταλιές σούπας κρύο νερό
120 gr. τυρί μασκαρπόνε
1/4 κουτ. γλυκού κρέμα ταρτάρ (κρεμόριο)
120 gr. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
1 κουταλιά σούπας νιφάδες σοκολάτας ή κακάο
(12 μερίδες)
Ελτελεση
1.Αδειάζουμε το ζεστό νερό και τον εσπρέσο σε ένα μικρό μπολ και με ένα πινελάκι ζαχαροπλαστικής αλείφουμε τα μπισκότα σαβουαγιάρ.
2.Ρίχνουμε λίγο νερό σε ένα μεγάλο σκεύος και το αφήνουμε να σιγοβράζει.
3.Παράλληλα, σε ένα φαρδύ πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε τα ασπράδια των αβγών, τη ζάχαρη, το κρύο νερό και την κρέμα ταρτάρ.
4.Στη συνέχεια τοποθετούμε πάνω σε ένα σκεύος με το νερό που σιγοβράζει και χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ ελαφρά για 4 λεπτά.
5.Χτυπάμε για άλλα 8 λεπτά.
6.Βάζουμε το μασκαρπόνε και το τυρί κρέμα σε μεγάλο μπολ.
7.Τα χτυπάμε με μίξερ μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
8.Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι από το μείγμα των αβγών και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να μαλακώσει.
9.Σιγά-σιγά, ρίχνουμε και το άλλο μείγμα.
10.Τοποθετούμε τα 16 μπισκότα σαβουαγιάρ σε ένα μακρόστενο σκεύος, απλώνουμε το 1/4 της κρέμας.
11.Από πάνω τοποθετούμε τα υπόλοιπα μπισκότα και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
12.Γαρνίρουμε με την σοκολάτα ή το κακάο.
13.Καλύπτουμε το σκεύος με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να σφίξει.
14-01-2011, 13:14 #104
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Originally posted by Magdalena
΄Το κατάλαβα από τον τρόπο που έγραφες ότι ήταν πείραγμα.. και εγώ μαγειρευω αλλά πιο πολύ μ αρεσει να φτιάχνω πίτες και γλυκά..
14-01-2011, 13:37 #105
- Join Date
- Dec 2010
- Posts
- 342
Πωλινάκι σε ευχαριστώ γλυκιά μου, θα το φτιάξω σίγουρα, να είσαι καλα
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια