Μαγειρικές...αλχημείες - Page 9
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 9 of 32 FirstFirst ... 789101119 ... LastLast
Results 121 to 135 of 474
    Senior Member
    Originally posted by click
    αυριο περιμενουμε τα καλα νεα!!!!
    και για την ημερομηνια και για το ζυγισμα!
    μην τα χαλασεις σημερα
    Δεν θα το χαλάσω κλικ μου... μπορώ να με κοντρολάρω. αυτο είναι κάτι που κάνω ΕΓΩ αποκλειστικά και μόνο για ΜΕΝΑ και ΔΕΝ θα επιτρέψω σε κανένα να μου το χαλάσει αυτό......

Senior Member
    μα ακριβως.Εχω την εντυπωση οτι πας πολυ καλα κ εισαι ενθουσιασμενη γι αυτο το θεωρησα δεδομενο.Τι διατροφη σου εχει δωσει;Μεσογειακη;

Senior Member
    Πιστεύω ότι τα πάω πολύ καλύτερα από όσο θα περίμενα λέσινγκ μου, και αυτό με ανθουσιάζει!!!Αυριο θα ξέρω και το αποτέλεσμα των 5 πρώτων ημερών της διατροφή μου. Νομίζω είναι μεσογειακή. Μου έχει βάλει να τρώω από όλα, πχ 2 φορές την βδομάδα όσπρια, 2 ψάρι, 2 κοτόπουλο, 1 το λαδερό μου (φασολάκια κτλ). Πάντος είμαι πολύ ευχαριστημένη και από την διατροφή μου, και από τις πόσότητες. Δεν είναι καθόλου στερητικές.

Senior Member
    Ανεβάζω μια συνταγη για φοβερά μπατον σαλέ που εχω βρει απο τις sintagespareas, την οποία έχω τροποποιήσει ελαφρώς αντικαθιστώντας το βούτυρο με μαργαρίνη, το καλαμποκέλαιο με ελαιόλαδο, και το 1 ασπράδι αβγού με 1 ολόκληρο αβγό:

1. 100γρ ελαιόλαδο
    2. 125γρ μαργαρίνη (μπάρα όχι soft)
    3. 1 αβγό
    4. 60γρ ούζο
    5. 1 κοφτή κ.γλ αλάτι
    6. 150γρ σκληρό τυρί τριμμένο (π.χ. παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, ή μίξη αυτών)
    7. 1 φαρίνα κόκκινη (ή αντίστοιχα 1 φακελάκι baking powder με μισό κιλό αλεύρι για όλες χρήσεις) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟ, βάζουμε μέχρι να γίνει ζύμη που δεν κολλάει και πλάθεται σε μπαστουνάκια

Αναμιγνύουμε τα 6 πρώτα υλικά (αφού έχουμε ψιλολιώσει το βιτάμ χωρίς να το κάψουμε βέβαια), και τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι μέχρι να γίνει ζύμη που δεν κολλάει και πλάθεται.

Πλάθουμε σε λεπτά μπαστουνάκια (έχετε υπόψη σας ότι φουσκώνουν κιόλας!), και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 σε ταψί με λαδόκολλα, για περίπου 15-20 λεπτά. Τα κοιτάμε να μη μας καούν, από ένα σημείο και μετά μπορεί να αρπάξουν πολύ γρήγορα!

Εμένα η ποσότητα αυτή μου βγαίνει για 3 ταψιά, συνήθως ψήνω 2 ταψιά (μαζί στον αέρα) και φυλάω το 1/3 της ζύμης στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση για όταν δεν προλαβαίνω.

Επίσης, τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά εκτός φούρνου, και μετά τα διατηρούμε σε τάπερ καλά κλεισμένα. Διατηρούνται ολόφρεσκα πολύ καιρό, δε μπαγιατεύουν αμέσως όπως τα κουλουράκια καρότου που αγοράζουμε απο το φούρνο.

Α, και για να μην την πατήσετε όπως εγώ την 1η φορά που τα έκανα που ήθελα να τα κάνω πολύ τυρένια, τα είχα τυλίξει και εξωτερικά σε τυρί τριμμένο με αποτέλεσμα να μου βγουν υπερβολικά αλμυρά. Οπότε εάν το ξανακάνω απλά δε θα βάλω καθόλου αλάτι και μπορεί να αφαιρέσω και λίγο τυρί από τη ζύμη.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ! (χαχαχαχα)

Senior Member
    Mπραβο ΝΤΟΠΕΤΑ.
    Ξερει καμμια να μου πει πως να κανω φυλο;(με μαυρο αλευρι)

Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    Originally posted by doreta
    Ανεβάζω μια συνταγη για φοβερά μπατον σαλέ που εχω βρει απο τις sintagespareas, την οποία έχω τροποποιήσει ελαφρώς αντικαθιστώντας το βούτυρο με μαργαρίνη, το καλαμποκέλαιο με ελαιόλαδο, και το 1 ασπράδι αβγού με 1 ολόκληρο αβγό:

1. 100γρ ελαιόλαδο
    2. 125γρ μαργαρίνη (μπάρα όχι soft)
    3. 1 αβγό
    4. 60γρ ούζο
    5. 1 κοφτή κ.γλ αλάτι
    6. 150γρ σκληρό τυρί τριμμένο (π.χ. παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, ή μίξη αυτών)
    7. 1 φαρίνα κόκκινη (ή αντίστοιχα 1 φακελάκι baking powder με μισό κιλό αλεύρι για όλες χρήσεις) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟ, βάζουμε μέχρι να γίνει ζύμη που δεν κολλάει και πλάθεται σε μπαστουνάκια

Αναμιγνύουμε τα 6 πρώτα υλικά (αφού έχουμε ψιλολιώσει το βιτάμ χωρίς να το κάψουμε βέβαια), και τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι μέχρι να γίνει ζύμη που δεν κολλάει και πλάθεται.

Πλάθουμε σε λεπτά μπαστουνάκια (έχετε υπόψη σας ότι φουσκώνουν κιόλας!), και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 σε ταψί με λαδόκολλα, για περίπου 15-20 λεπτά. Τα κοιτάμε να μη μας καούν, από ένα σημείο και μετά μπορεί να αρπάξουν πολύ γρήγορα!

Εμένα η ποσότητα αυτή μου βγαίνει για 3 ταψιά, συνήθως ψήνω 2 ταψιά (μαζί στον αέρα) και φυλάω το 1/3 της ζύμης στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση για όταν δεν προλαβαίνω.

Επίσης, τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά εκτός φούρνου, και μετά τα διατηρούμε σε τάπερ καλά κλεισμένα. Διατηρούνται ολόφρεσκα πολύ καιρό, δε μπαγιατεύουν αμέσως όπως τα κουλουράκια καρότου που αγοράζουμε απο το φούρνο.

Α, και για να μην την πατήσετε όπως εγώ την 1η φορά που τα έκανα που ήθελα να τα κάνω πολύ τυρένια, τα είχα τυλίξει και εξωτερικά σε τυρί τριμμένο με αποτέλεσμα να μου βγουν υπερβολικά αλμυρά. Οπότε εάν το ξανακάνω απλά δε θα βάλω καθόλου αλάτι και μπορεί να αφαιρέσω και λίγο τυρί από τη ζύμη.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ! (χαχαχαχα)
    doreta απορία γιατί κάτι παρόμοια είχα φτιάξει και εγώ....βγαίνουν πολύ τριφτά?δεν ξέρω πως να το περιγράψω...με το που τα έπιανες στα χέρια σου τρίβανε αμέσως και επίσης είχαν σχετικά έντονη γεύση από το βούτυρο...έτσι είναι και αυτά ή πιο στεγνά?

Senior Member
    Οχι δεν ειναι πολυ τριφτα, σε καμια περιπτωση δε σπανε η τριβονται με το που τα πιανεις

Δεν ξερω μονο μηπως αν καποιος βαλει πιο λιγο αλευρι μηπως βγαινουν πιο τριφτα...
    Για να σου εξηγησω τι εννοω: π.χ. στη ζυμη του κουραμπιε εγω βαζω αναλογικα πιο λιγο αλευρι και μου βγαινει μια ζυμη που ναι μεν δεν κολλαει στα χερια αλλα δε μπορεις να την πλασεις και μπαστουνι γιατι θα σου κοβεται, μπορεις μονο στρογγυλο η με το ζορι με κουπ-πατ. Ετσι μου βγαινουν πιο τριφτοι και βουτυρατοι οι κουραμπιεδες (αααχ αυτα σε καψανε πες μου, οι βουτυρατοι κουραμπιεδες και τα συναφη....).
    Σε αυτη τη ζυμη βαζω τοσο αλευρι ωστε να μπορω να τα πλασω ανετα και σε μπαστουνακια χωρις να μου κοβονται
    Α, και μια φορα που μου επεσε πολυ περισσοτερο αλευρι κατα λαθος προσθεσα λιγο νερακι και μια χαρα το ιδιο αποτελεσμα ειχαν

Ουτε το βουτυρο μυριζει, απεναντιας εχουν πολυ ωραιο αρωμα απο το ουζο και το τυρι

ελπιζω να σε βοηθησα
    αν θες για δοκιμη κανε μιση δοση, η πες μου τη δ/νση σου να σου στειλω, εχω ζυμη στην καταψυξη απο την προηγουμενη βδομαδα

Senior Member
    COOKIES
    2 1/2 φλιντζ. τσαγιου αλευρι ( αν τα θέλεις σοκολατένια βάζεις 2 φλιντζάνια αλέυρι και 1 φλινζ. κακάο το πικρό
    1/2 φλιντζ. τσαγιου βούτυρο
    1/2 φλιντζ. τσαγιου καστανή ζάχαρη
    1/2 φλιντζ. τσαγιου κανονική ζάχαρη
    2 αυγά
    1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
    2 βανίλιες
    2 φλιντζ. τσαγιου σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια ή κουβερτούρα σε σταγόνες ή αν θέλεις προσθέτεις κουβερτούρα και σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια
    1 φλιντζ. τσαγιου καρυδια χοντροκομμένα ή φουντούκια, μια φορά είχα βάλει και μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ σπασμένα σε μικρά κομματάκια

ΟΔΗΓΙΕΣ
    Ανακατευουμε το αλευρι και τη σόδα
    Σε άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο, τη μαργαρίνη προσθέτουμε τα 2 είδη ζάχαρης και χτυπάμε το μίγμα μέχρι να γίνει αφράτο
    Προσθέτουμε τα αυγά, τις βανίλιες και χτυπάμε καλά
    Ρίχνουμε το ανακατεμένο αλέυρι με τη σόδα και τέλος τη σοκολάτα και τα καρύδια ή τα φουντούκια και ανακατευουμε με το χέρι
    Με ένα κουταλάκι παίρνουμε το μίγμα και το βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος, τα μπισκότα πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους περίπου 2,5 εκατοστά στο ταψί επειδή απλώνουν
    Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 με 12 λεπτά
    Να τα κάνεις μικρά γιατί μεγαλώνουν με το ψήσιμο..

Καλό βράδυ Μαράκι και όταν τα φτιάξεις περιμένω νέα σου..

Senior Member
    Ελενάκι είναι πολύ ευκολα και πολύ νόστιμα, δοκίμασε να τα φτιαξεις!!

Senior Member
    ευχαριστώ κουκλίτσα. θα τα τιμήσω οσονούπω. ʼντε καλοφαγωτα τα δικά σου.

Senior Member
    Να είσαι καλά κοριτσάκι μου!!!
    Καλή επιτυχία..
    Κάτι άσχετο, Πάτρα μένεις?

Senior Member
    Στη συνταγή για τα μπισκότακια ξέχασα να γράψω ότι εκτός από 1/2 φλινζ. βούτυρο ΄βάζουμε και 1/2 φλιντζ. μαργαρίνη, συγνώμη

Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    Originally posted by doreta
    αν θες για δοκιμη κανε μιση δοση, η πες μου τη δ/νση σου να σου στειλω, εχω ζυμη στην καταψυξη απο την προηγουμενη βδομαδα
    doreta μου σε ευχαριστώ για την καλή σου πρόθεση να μου στείλεις την ζύμη αλλά μένω Πάτρα γλυκιά μου δεν αξίζει να ταλαιπωριέσαι ,θα φτιάξω μισή δόση να την δοκιμάσω!

Senior Member
    ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
    1 κιλό κιμά
    3 κουταλιές ελαιόλαδο
    1 κρεμμύδι μεγάλο
    αλάτι
    κανέλα
    πιπέρι
    δυόσμο
    μαϊντανό
    1/2 ΄ντομάτα πούμαρο
    2 φύλλα σφολιάτα
    6 κουταλιές αλεύρι
    4 κουταλιές βούτηρο
    8 κούπες γάλα
    κανέλα
    κεφαλοτύρι τριμμένο (εγώ πήρα από τα Lidl αυτό που έλεγε επάνω κεφαλοτύρι Ελασσόνας της εταιρείας Νούφαρα)
    1 αυγό
    σουσάμι

ΟΔΗΓΕΙΕΣ

Σε μια κατσαρόλα ή μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον κιμά και ψήνουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μόλις δούμε ότι ο κιμάς έχει ψυθεί, προσθέτουμε αλάτι, κανέλα, δυόσμο, πιπέρι και τον μαιντανό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό και αφήνουμε να ψηθεί για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει. Ανακατεύουμε συχνά. Μόλις ο κιμάς είναι έτυμος τον βάζουμε στην άκρια.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα φτιάχνουμε την μπεσαμέλ ώς εξής: Λιώνουμε τον βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατέυοντασ συνεχώς. Ανακατέυουμε καλά μέχρι να πήξει και να βγάλει "φουσκάλες". Δεν θα γίνει σφικτή σαν κανονική μπεσαμέλ. Είναι πιο νερουλή. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το τυρί και κανέλα. αναλατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε τον κιμά μέσα στην μπεσαμέλ, ανακατέυουμε και αφήνουμε στην άκρη. (φωτογραφία 1)

Παίρνουμε ένα στενόμακρο ή οβάλ πυρέξ. παίρνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, και το ανοίγουμε ελάχιστα αν χρειαστεί ούτως ώστε καλύψει τον πάτο και τα τυχώματα του σκεύους μας. (φωτογραφία 2)

Ρίχνουμε το μίγμα του κιμά μέσα στο πυρέξ και απλώνουμε ομοιόμορφα. (φωτογραφία 3)

Βάζουμε και το 2 φύλλο από πάνω, κόβουμε την ζύμη που περισσεύει και γυρνάμε λίγο τις άκρες πρως τα μέσα για να κλίσει η σφολιάτα. Κτυπάμε το αυγό και με ένα πηνέλο αλήφουμε την πίτα μας και πασπαλίζουμε με σουσάμι. (φωτογραφία 4)

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς αέρα μέχρι να ροδίσει. (φωτογραφία 5)

Σερβίρετε κρύα (φωτογραφία 6)

[align=center]ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ[/align]

Senior Member
    Φωτογραφία 2

Page 9 of 32 FirstFirst ... 789101119 ... LastLast