Results 436 to 450 of 474
Thread: Μαγειρικές...αλχημείες
-
14-04-2011, 15:17 #436
οχι καλεεεεε για το αμορε μου τα κανω, εγω γλυκα δεν θελω πια δε με τραβανε, θα φαω λιγο αστακο με σαλατιτσααααα οκ γραφω για το τσιζκεικ απο καπου το ειχα γραψει και δεν θυμαμαι γινετε πολυ καλο ομως!
το πρωι τρωω 3/4 τοστ με ζαμπον τυρι και 1 φρεντακι
μεσημερι 1 παιδικο πιατακι με οτι εχω μαγειρεψει
απογευμα κανα φρουτο η 2-3 μπισκοτα η ζελε η κρεμα
βραδυ σε φαση γουρουνιασματος τρωω 1 κομματι πιτζα μαργαριτα με λιγη σαλατα, η ενα σουβλακι κοτοπουλο με σαλατα, η 1 ποτηρι γαλα με 2 φρυγανιες μεσα
απο ποσοτητες αυτα τρωω καμια φορα παιζει να τσιμπισω και ολη μερα καμια 10αρια φυστικια η αμυγδαλα
απο υγρα 1 λιτρο νερο 1 ποτηρι χυμο και 1 ποτηρι κοκα κολα λαιτ αραιωμενη με νερο και λεμονι
- 14-04-2011, 15:20 #437
cheesecake with oreo cookies ~
Υλικά
250 γρ μπισκότα Oreo
2 κουτ. σουπ λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
200 γρ PHILADELPHIA
0.5 φλιτζάνι ζάχαρη (εγω βαζω 2 κουταλιες της σουπας γιατι το γλυκαινουν και τα μπισκοτα)
0.5 κουτ. γλ. σκόνη βανίλια
0.5 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουτ. γλ. χυμό λεμονιού
2 αυγά
Εκτέλεση~
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 120°C.
2. Χτυπάτε στο μπλέντερ 15 μπισκότα να τριφτούν καλά. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Βάζετε το μείγμα των μπισκότων σε ταψάκι 16x12 εκ.
3. Χτυπάτε καλά στο μίξερ το PHILADELPHIA με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος με τον χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το χτύπημα. Ρίχνετε στο μείγμα διαδοχικά τα αυγά.
4. Χοντροκόβετε τα υπόλοιπα μπισκότα και τα ρίχνετε στο μείγμα, εκτός από μερικά που κρατάτε στην άκρη. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα μπισκότα. Ψήνετε για μία ώρα περίπου. Αφού κρυώσει, σε θερμοκρασία δωματίου, το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν σερβίρετε.
14-04-2011, 15:24 #438
Μαλιστα.
Εγώ το πρωι πίνω 1 φλυτζάνι γάλα (ξέρεις, μέσα σε 1 - 1μιση ώρα)
δεκατιανό τρώω συνίθως 1-2 φρυγανιές με τυράκι ή χαλούμι
μεσημεριανό ανάλογα τι έφτιαξα, πχ σήμερα έφαγα μπιφτέκι, το οποίο όμως έκανα και 2 ώρες να το φάω όλο
(συνήθως τρώω κοτόπουλο, ψάρι και λίγα οσπρια. ρίζια αν φάω θα είναι μια κουταλιά και μακαρόνια δεν τρώω ακόμα αν και επιτρέπετε)
απογευμα αναλογα κανενα κοματι κομποστο σε χυμό, ή κανενα ποτήρι χυμό αναλογα με τα κεφια
βραδυνο ότι μαγειρέψω πχ μπορεί 3-4 κομματάκια κοτόπουλο κομμένα σαν σουβλάκι μικρό, ή μισό μπιφτέκι ή ότι φτιάξω.
και μετά 1 φλυτζάνι γάλα πάλι
Νερό προσπαθώ και πίνω σχεδόν 800 μλ, αλλά μαζί με το γάλα και τον χυμό φτάνουμε κοντά στα 1μιση λίτρο υγρά.
Είναι καλά ή σου φαίνονται πολλά?
14-04-2011, 15:27 #439
ωραίο φένετε!!!! Καλύτερα να μην το φτιάξω γιατί θα του ορμήξω.... η διατροφολογος μου μου επιτρεπει 1 φορα τον μηνα ένα γλυκάκι. αλλα 4 Μαίου είναι τα γενεθλιά μου και εκεί μου επιτρέπει 2 κομμάτια τούρτα που θα φτιάξω μόνη μου (φυσικά εγώ έχω σκοπό να φάω μόνο το ένα σε δόσεις). Αρα αφήνουμε το ορεο τζης κεικ για πιο μετα, μεστο καλοκαιρι!
14-04-2011, 15:31 #440
πολυ καλα ειναι! μπραβο Πωλινα μου!
καλα εγω μπιφτεκι εφαγα στο 6μηνο δε μπορουσα να το φαω, αλλα εσκεμενα μακαρονια ρυζι μπριζολες και ψωμι δεν τρωω απο τη μερα που χειρουργηθηκα
νομιζω πριν μερικες εβδομαδεσ δοκιμασα για πρωτη φορα μακαρονια και μετα πηγα τρεξιμο μιση ωρα ποδηλατο, μου εκατσαν καπως!
οποτε πλαθεις εσυ οπως θες το προγραμμα σου, ξερεις πλεον τι απαγορευεται και τι οχι, ποσο αντεχεις και ποσο δεν! :bouncing:
14-04-2011, 15:33 #441
και χωρις ζαχαρη να το κανεις ειναι οκ γιατι εχει τα μπισκοτακια του μεσα και εχει τη γλυκαδα του, ειναι ελαφρυ σχετικα αμα ωαλεις και λαιτ κρεμα γαλακτος, εχω και ωραιες συνταγες πολυ ελαφριες για γλυκακια αμα θελεις χωρις τυψεις!
4 εχεις γεννεθλια??? εγω στισ 24! αλλα εσυ εισαι ταυρακι! χιχιχ
14-04-2011, 15:36 #442
Μακαρόνια ούτε εγώ δοκίμασα. προτιμώ να γεμίσω το στομάχι μου με κάτι που θα μου προσφέρει πιο πολλά. Ρύζι έφαγα 2 φορές από μια κουταλιά, αλλά ήταν ρύζι με λαχανικά μεσα, υπέροχο. και άξηζε να το φάω.
Τα μπιφτέκια μου τα φτιάχνω εγώ και είναι πολύ ζουμερά και μπορώ να τα φάω. ετοιματζήδικα δεν μπορώ όμως. μια μουκιά και μου κάθετε.
πιο πολύ τρώω κοτόπουλο με διαφορους τρόπους μαγειρεμένο και ψάρι. λατρέυω το ψάρι.
Η διατροφολογος μου είπε δοκιμάζεις, σε ενοχλεί? δεν το ξανατρώς για κανένα μήνα και μετά ξαναδοκιμάζεις. Προς το παρός δεν μπορώ να φάω τίποτα πράσινο. Οτιδήποτε έχει χρόμα πράσινο με ενοχλεί. ακόμα και το πράσινο κολοκυθάκι, ενώ το άσπρο μπορώ να το φάω, το πράσινο με πιάνει κράμπα στο στομάχι!!!!
Επιλογή χρωμάτων κάνει το στομάχι μου!
14-04-2011, 15:41 #443
Originally posted by mitsokolo
και χωρις ζαχαρη να το κανεις ειναι οκ γιατι εχει τα μπισκοτακια του μεσα και εχει τη γλυκαδα του, ειναι ελαφρυ σχετικα αμα ωαλεις και λαιτ κρεμα γαλακτος, εχω και ωραιες συνταγες πολυ ελαφριες για γλυκακια αμα θελεις χωρις τυψεις!
4 εχεις γεννεθλια??? εγω στισ 24! αλλα εσυ εισαι ταυρακι! χιχιχ
17-05-2011, 21:55 #444
Ξεχάστικε λίγο το τόπικ μας ε? Ας το επαναφέρουμε λοιπόν!!!!
ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΚΑΝΑΣ
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι
2 κ. γλ. κονιάκ
1 κ γλ. νεσκαφε
1 1/3 φλ. αλευρι φαρινα
6 κ. σούπας drinking chocolate
1 κ. γλ. baking pawder
6 μεγαλα αυγά χωρισμένα
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 κ. γλ. χυμό λεμονιού
1/4 κ. γλ. αλάτι
Για την κρέμα
6 φλ κρέμα γάλακτος (περίπου 1400 μλ)
1/2 φλ. βούτυρο ανάλατο
1/2 φλ ζάχαρη
500 γρ σοκολατα κουβερτούρα
500 γρ σοκολατα γαλακτος
1/3 φλ. κονιάκ
4 φακελάτια βανίλια
Για το σιρόπι
1 φλ νερό
8 κ. σούπας ζάχαρη
3 σταγόνες λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΚΡΕΜΑ
1. Ψιλοκόβουμε τις σοκολάτες
2. Σε χαμηλή φωτιά ζεσαίνουμε την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να βράζει η κρέμα.
3. Προσθέτουμε τις σοκολάτες και ανακατεύουμε σε χαμηλή μέχρι να λιώσει τελείως και να γείνει ομοιογενές.
4. Κατευάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
5. Βάζουμε σε ένα μπωλ την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει. Οταν κρυώσει την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο.
6. Πρέπει να μείνει στο ψυγείο για 6 ώρες εώς μία μέρα.
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
1. Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
2. Βουτυρώνουμε 2 στρογγυλά ταψάκια διαμέτρου 25εκ και τα στρώνουμε με λαδόκολλα.
3. Λιώνουμε το νεσκαφε στο κονιάκ και το αφήνουμε στην άκρη.
4. Κοσκινίζουμε το αλέυρι με το drinking chocolate και το baking powder και τα αφήνουμε στην άκρη.
5. Χτυπάμε τα ασπράδια με το χυμό λεμονιού και το αλάτι σε μαρέγκα προσθέτοντας σταδιακά το 1/2 του φλ ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια σφικτή μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη.
6. Κτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν πολύ καλά και προσθέτουμε το κονιάκ με τον καφέ.
7. Προσθέτουμε στους κρόκους την μισή μαρέγκα και το μισό μείγμα από το αλέυρι και ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά. Εχουμε ένα ομοιογενές σχετικά σφικτό μείγμα.
8. Στρώνουμε το μείγμα στα ταψάκια και το βάζουμε στον φούρνο για περίπου 18 λεπτά. (ελέγχουμε με ένα καλαμάτι για σουβλάκι αν το κέικ έχει ψυθεί)
9. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
ΣΙΡΟΠΙ
Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μαζί ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και να πάρει μια βράση.
ΣΤΗΣΙΜΟ
1. Πέρνουμε την κρέμα από το ψυγείο και την ανακατεύουμε να μαλακώσει λίγο.
2. Κόβουμε τα παντεσπάνια με προσοχή σε 2 οριζόντια το κάθε ένα, ούτως ώστε να έχουμε 4 παντεσπάνια, και τα βρέχουμε με το σιρόπι.
3. Βάζουμε το ένα παντεσπάνι στην πιατέλα μας με την βρεγμένη πλευρά προς τα κάτω.
4. Βάζουμε το 1/4 περίπου της κρέμας και την απλώνουμε καλά. Συνεχίζουμε με παντεσπάνι, 1/4 κρέμα, παντεσπάνι, 1/4 κρέμα και τέλος παντεσπάνι.
5. Το τελευταίο 1/4 της κρέμας που μας έμεινε το ζεσταίνουμε με 4 κουταλιές γάλα για να μαλακώσει και καλύπτουμε την τούρτα από πάνω και γύρω γύρω.
6. Την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.
[align=center]ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
[/align]
17-05-2011, 22:13 #445
Αααααχχχχ...στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σχοινί!
Γλυκάααααα.....!!!
Πωλίνα θες να γράψεις τη συνταγή από τα ζουμερά σου μπιφτέκια;:starhit:
17-05-2011, 22:54 #446
Πια από όλα τα μπιφτέκια Αγγελική μου? Κάθε φορά κάνω και διαφορετικά!! χαχαχα
Με γέμιση από Φιλαδέλφια είναι τα πιο τέλεια!!!
Αλλά σήμερα έχω δώσει ήδη μια συνταγή, δεν τα αποκαλύπτουμε όλα αμέσως!!!!! χεχεχεχε
17-05-2011, 23:36 #447
Δεν πειράζει, έχουμε μέρες μπροστά μας!Όποτε θες εσύ.
Ο γιος μου τρελαίνεται και δεν του αρέσουν όπως τα κάνω εγώ, αν και δοκίμασα διάφορες συνταγές.:sniff:
18-05-2011, 19:48 #448
Μπιφτεκι γεμιστό με φιλαδέλφια
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο περασμένο 4 φορές από την μηχανή (είναι πολύ συμαντικό να είναι πολύ πολύ ψιλοκομμένος)
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη από την μικρή μεριά
2 σχετικά μεγάλες ντοματες ψιλοκομμένες
Δυόσμο ξυρό
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Τυρί φιλαδέλφια
1 κουταλάκι baking powder
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μια λεκάνη ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά εκτός από το φιλαδέλφια, μέχρι να γίνουν μια ομοιογενές ζήμη.
2. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για περίπου μισή ώρα.
3. παίρνουμε λίγη από την ζύμη, και την πλάθουμε σε μπάλα. Σχηματίζουμε μια τρύπα στην μέση και βάζουμε 1 κουταλίτσα του γλυκού φιλαδέλφια με το κλείνουμε καλά.
4. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε όλο τον κιμά μας.
5. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνη στην φωτιά να ζεστάνει πολύ καλά. Μόλις ζεστάνει τοποθετούμε πάνω της μπάλες που φτιάξαμε και τις πατάμε να ανοίξουν να πάρουν το σχήμα μπιφτεκιού.
6. Ψήνουμε την μια μεριά μέχρι να ροδίσει, περίπου 3 λεπτά, και τα γυρνάμε και από την άλλη και ψήνουμε για άλλα περίπου 3 λεπτά.
Τα σερβίρουνε ζεστά. Συνοδέυονται πολύ ωραία με ρίζι φτιαγμένο με φιδέ, ή με ντοματόριζο.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
18-05-2011, 20:59 #449
Σ'ευχαριστώ Πωλίνα!Πρώτη φορά διαβάζω για κιμά 4 φορές περασμένο στη μηχανή.
Το ρύζι με φιδέ πώς γίνεται;
18-05-2011, 22:00 #450
Τίποτα καλή μου. Εγώ βρήκα ένα χασάπη που η μηχανή του τον κόβει αμέσως πολύ πολύ μικρό και έτσι είμαι οκ, αλλά όποτε πάρω από αλλού πάντα ζητάω 4 φορές περασμένο για να βγεί όπως τον θέλω. Με στραβοκοιτάνε, αλλά αν δεν μου το κάνουν, πολύ απλά δεν παίρνω τίποτα και έτσι δεν τους συμφέρει!!!!
Πάλι μου ζητάς δεύτερη συνταγή σε μιά μέρα? χαχαχαχα
Τέλος πάντον, επειδή θα πάνε στο ίδιο πιάτο θα στο πω.
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 ποτήρι ρύζι καρολίνα φουσκομένο για 1 ώρα σε νερό βρύσης.
1 κουταλιά βούτυρο
1/2 ποτήρι φιδέ
2 κύβους λαχανικών ή 2 κουταλιές ζωμό λαχανικών σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε τον φιδέ. Τον ανακατεύουμε και τον αφήνουμε να καφετήσει.
2. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και τον κύβο λαχανικών ή την σκόνη και ανακατεύουμε
3. Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι το ρύζι και το ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και το αφήνουμε μέσα στο σουρωτήρι.
4. Προσθέτουμε ακόμη 3 ποτήρια νερό μέσα στην κατσαρόλλα μας και δυναμώνουμε την φωτιά να κοχλάσει
5. Μόλις κοχλάσει προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε μια φορά, χαμηλώνουμε την φωτιά και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και το αφήνουμε να ψυθεί. Κατά διαστήματα το κοιτάμε αν έχει πιει όλο του το νερό.
6. Οταν πιεί όλο του το νερό το σβίνουμε και το αφήνουμε 10 λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλλα.
7. Σερβίρουμε και καλή μας όρεξη!!!!
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια