Νο control freak! Γεια και από μένα!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11

Νο control freak! Γεια και από μένα!

Καλησπέρα σε όλους!

Χαίρομαι πολύ που σας βρήκα! Για να σας πω την ιστορία μου, είμαι μία κοπέλα που συνεχώς νιώθει άσχημα για το σώμα της. Δεν γνωρίζει τι θα πει φυσιολογική διατροφή, γιατί είτε θα είναι σε δίαιτα, είτε θα είναι σε δίαιτα και θα τη σπάει με τεράστιες υπερβολές. Κάθε φορά, νιώθει άσχημα γιατί βλέπει τον κόπο της να πηγαίνει χαμένος. Τρώει όταν βαριέται, όταν είναι στενοχωρημένη, όταν είναι αγχωμένη, όταν μυρίζεται, λιμπίζεται, βλέπει φαγητό. Πάντα με το αίσθημα της ενοχής. Μία κοπέλα που είναι πάντα ή του ύψους ή του βάθους, ή του άσπρου ή του μαύρου.

Συνεχώς λέω ότι αυτή θα είναι η τελευταία φορά. Αυτή θα είναι η τελευταία προσπάθεια. Η καλή. Θα φτάσω το στόχο μου και μετά θα είμαι ευτυχισμένη. Αλλά κάτι γίνεται και τρώω ένα μικρο κομματάκι σοκολάτας. Και μετα; Χάνω τον έλεγχο. Πρώτη στάση, ο φούρνος κάτω από το σπίτι. Κάθε μέρα φρέσκα γλυκά. Ένα προφιτερόλ και ένα μιλφέιγ παρακαλώ. Γιατί ένα δεν είναι αρκετό. Και μετά ενοχές. Μετά νιώθω απαίσια γιατί δεν μπορώ να χωνέψω. Περνάει λίγη ώρα. Τώρα το χάλασα.....θέλω και άλλο! Δεν μπορώ να το ελέγξω!Θα παραγγείλω. Σουβλάκια...2...και πατάτες τηγανητές. Τώρα πάει...τη σημασία έχει το παραπάνω. Καταλήγω να μην μπορώ να κοιμηθώ από το βάρος. Σιχαίνομαι τον εαυτό μου. Αύριο θα ξεκινήσω να προσέχω. Τέλος.

Και αυτό πήγε ενα μήνα. Τώρα έχω ανάγκη να προσέξω τον εαυτό μου επιτέλους. Να κάνω την μία και καλή προσπάθεια.

Αλλά πώς θα τα καταφέρω? Πώς δεν θα είναι αυτή η προσπάθεια μία σαν όλες τις άλλες?

Θα προσπαθήσω. Δεν ξέρω....είμαι απογοητευμένη. Πάντως μόνο που έγραψα αυτό το ποστ νιώθω κάπως πιο δυνατή.

Ευχαριστώ και καληνύχτα.

Senior Member
    καλησπερα και καλωσηρθες!:starhit:

ποσα κιλα κ υψος, αν επιτρεπεται?

Τρώει όταν βαριέται, όταν είναι στενοχωρημένη, όταν είναι αγχωμένη, όταν μυρίζεται, λιμπίζεται, βλέπει φαγητό. Πάντα με το αίσθημα της ενοχής. Μία κοπέλα που είναι πάντα ή του ύψους ή του βάθους, ή του άσπρου ή του μαύρου.
    ποσο γνωριμα ολα αυτα στο φορουμ..........

Senior Member
    Καλωσήλθες!
    Σαν να ακούω τον εαυτό μου πριν ένα χρόνο...
    Επί σειρά ετών προσπαθούσα και προσπαθούσα, με χαμόγελο, με αισιοδοξία και σιγουριά ότι αυτή είναι και η τελευταία μου προσπάθεια. Δεν έχει σημασία να σου πω το τι έκανα όσα χρόνια προσπαθούσα. Έκανα τα πάντα. Κατέληξα στη βαριατρική και σε παρακαλώ μη στραβομουτσουνιάσεις, όπως άλλοι όταν ακούν για χειρουργείο. Αισθάνομαι άσχημα όταν λέω το γερό μου χαρτί, τη σωτηρία μου και λαμβάνω απαξιωτικές απαντήσεις. Για μένα λειτούργησε το όλο εγχείρημα σωτήρια. ʼρχισα να αναγνωρίζω τον παλιό μου εαυτό, άρχισα να κάνω όνειρα, να αναδημιουργώ τις ταραγμένες λόγω κιλών οικογενειακές σχέσεις, άρχισα να κερδίζω τον πόλεμο. Φυσικά δεν ξέρω την ηλικία σου, αν έχεις προβλήματα υγείας, το βάρος σου, όλα αυτά που μπορούν να σε οδηγήσουν στο χειρουργείο. Αν δεν υπάγεσαι σε αυτή την κατηγορία, σου εύχομαι από καρδιάς καλή δύναμη!

Γιατί να λαμβάνεις απαξίωση? Δεν το καταλαβαίνω. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, λειτουργεί αλλιώτικα και κάνει ανάλογα τις επιλογές του. Προφανώς και έκανες και άλλες προσπάθειες πριν από αυτή και είδες ότι δεν τα καταφέρνεις. Αφού σε βοήθησε, καλά έκανες. Και μπράβο σου! Και σου εύχομαι τα καλύτερα.

Εμένα το βάρος είναι για το ύψος μου στα ανώτερα φυσιολογικά. Μπορεί να μην έχω μεγάλο πρόβλημα βάρους, αλλά νιώθω πως έχω πρόβλημα ψυχολογίας....και κακής σχέσης με την τροφή μου. Εμμονή. Εκεί πρέπει να δω τι θα κάνω.... :(, για να μην ξανακυλήσω.

:yes::starhit::starhit:

Senior Member
    Καλημερα και καλο μηνα και καλως ορισες... Καλο κουραγιο στην προσπαθεια σου..

Senior Member
    nocontrolfreak έχοντας κ εγώ την ανάλογη ψυχολογία με σένα, σου προτείνω να κάνεις πολύ αργά κ σταθερά βήματα,κ όχι δραστικά κ στερητικά,ούτως η άλλως βλέπεις οτι δν σε οδηγούν πουθενά. ξεκίνα με το να σταματήσεις την δίαιτα κ να βάλεις στο πρόγραμμά σου συχνή αλλά ελαφριά γυμναστική που θα σε κάνει να νιώθεις πιο μεγάλη ευεξία κ θα βοηθάει κ την κακή σου διάθεση. σιγά σιγά άρχισε να περιορίζεις πράγματα που δν κάνουν καλό στην υγεία κ είναι κ περιττές θερμίδες όπως το αλκοόλ ,τα σφολιατοειδή,οι πίτσες τα πατατάκια κτλ κτλ να τα περιορίσεις όμως όχι να τα κόψεις μαχαίρι.κ σιγά σιγά θα αρχίσεις να αποκτάς περισσότερη ηρεμία κ δύναμη για να μπορέσεις να χάσεις κ κιλά.θέλει υπομονή κ κουράγιο κ χρόνο.εγώ μια ζωή ανυπόμονη δν κατάφερα ποτέ τίποτα.μόνο όταν συγκεντρώνομαι ήρεμη κ προσγειωμένη κάνω κάποια βήματα

Senior Member
    κανεις εμετους?

Senior Member
    Πρόλαβέ το όσο είναι νωρίς. Πριν συσσωρευτούν τα κιλά και μετά τρέχεις και δε φτάνεις. Με ισορροπία νου, με σωστές μεθόδους, χωρίς τα παρατράγουδα των διατροφικών διαταραχών. Καλή σου επιτυχία!

Senior Member
    Γειά σου,νονκοντρόλφρίκ(αλά Εύξεινος Πόντος να υποθέσω;)
    Φοβάμαι πως αν δεν ξεκαθαρίσουμε τη σχέση μας με το φαγητό
    κι όλους τους προβληματικούς συσχετισμούς κι ιδιότητες,που του αποδίδουμε,
    κάθε προσπάθεια θα είναι επιφανειακή και πιθανόν ακόμα μία στην ακολουθία
    όσων προηγήθηκαν κι αποδυνάμωσαν αντοχές κι αυτοπεποίθηση.
    Σε τι σε εξυπηρετεί το φαγητό;Τι ρόλο έχει αναλάβει στη ζωή σου;
    Πόσο σε βολεύει κι από τι σε προφυλάσσει;Αντλείς από αλλού ικανοποίηση;
    Ένα σωρό ερωτήματα περιμένουν απάντηση πριν μας στερήσουμε κάτι τόσο πολύτιμο!
    Εύχομαι από καρδιάς να την βρεις την άκρη σου!Εμείς είμαστε εδώ στο μέτρο
    που μπορούμε να σου φανούμε χρήσιμοι.Καλή σου δύναμη!Φιλάκια!

Senior Member
    Γεια σου κ απο μενα.Ολοι τα ιδια περναμε.Επειδη προσεξα οτι ανεφερες οτι εισαι των ακρων η του υψους η του βαθους κ επειδη ειναι μια γνωριμη ψυχολογια για πολλους απο μας,θα σε βοηθουσε να σκεφτεις την επομενη φορα που θα φας κατι ''εκτος''προσδοκιων σου,να σκεφτεις οτι δεν εγινε κ τιποτα,επεσες μια φορα απτο ποδηλατο σηκωνεσαι κ συνεχιζεις και μενει εκει η ''ατασθαλια''δεν τη συνεχιζεις.Δεν εγινε κ τιποτα.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Για να τα πάρουμε ένα ένα, όχι δεν κάνω εμετούς, δεν έχω κάνει ποτέ. Όχι ότι δεν το έχω σκεφτεί όμως. Εχω παρατηρήσει, ότι μετά από κάποιες μέρες στον ίσιο δρόμο, συνηθίζω. Νιώθω καλά με το σώμα μου, με το στομάχι μου. Μου αρέσει το αίσθημα του να έχω χορτάσει,όχι να έχω σκάσει. Και συνεχίζω με πολλή χαρά. Απλά κάτι γίνεται και γίνεται η ατασθαλία. Πρέπει να μάθω να ζω με τις μικρές ατασθαλίες μου,και να μην τις μετατρέπω σε τεράστιες. Αλλά πώς γίνεται αυτό ρε παιδιά????

Έπεσα από το ποδήλατο. Πολλές φορές. Ε και???Αφου δεν μου παει το ποδήλατο. ΘΑ ΠΑΩ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ. ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ!

Ευχαριστω για τις συμβουλες σας. Θα είμαι εδώ κοντά να τα λέμε. Να κάνουμε και ένα θέμα με τίτλο...."μου ρχεται λιγούρρα, βοήθεια!!!!!" Θα με βοηθούσε πολύ. Χαχα

Φιλιά,
    Nocontrolfreak seeking for some control, finally...