Results 2,821 to 2,835 of 2845
-
10-03-2015, 12:43 #2821
Ναι Πωλινάκι. Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες ότι το φαγητό δεν γίνεται να το κόψεις γιατί είναι κάτι που χρειάζεσαι για να ζήσεις. Δεν διαφωνούμε σε αυτό.
Εκεί που θα διαφωνήσουμε (και φυσικά εγώ έχω πάντα δίκιο χεχεχε) είναι στο ότι παχυσαρκία πρώτου βαθμού είναι όταν έχουμε ΒΜΙ μεταξύ 30 και 34,9. Άρα εσύ με ύψος 1,67 θα έχεις στα 97 κιλά ΒΜΙ=34,8 δηλαδή παχυσαρκία 1ου βαθμού. Και μεταξύ μας τώρα δεν είναι και τόσο δύσκολο. Δεν είναι παιχνιδάκι, δεν είναι εύκολο αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Γι αυτό σου είπα να βάλεις έναν πρώτο στόχο να φύγεις από την σοβαρή παχυσαρκία (2ου βαθμού) και να προσπαθήσεις να μην ξανανέβεις. Μην σε νοιάζει για τον μεθεπόμενο στόχο. Κοίτα πάντα μόνο τον επόμενο.
- 10-03-2015, 12:51 #2822
Originally posted by baklavas
Ναι Πωλινάκι. Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες ότι το φαγητό δεν γίνεται να το κόψεις γιατί είναι κάτι που χρειάζεσαι για να ζήσεις. Δεν διαφωνούμε σε αυτό.
Εκεί που θα διαφωνήσουμε (και φυσικά εγώ έχω πάντα δίκιο χεχεχε) είναι στο ότι παχυσαρκία πρώτου βαθμού είναι όταν έχουμε ΒΜΙ μεταξύ 30 και 34,9. Άρα εσύ με ύψος 1,67 θα έχεις στα 97 κιλά ΒΜΙ=34,8 δηλαδή παχυσαρκία 1ου βαθμού. Και μεταξύ μας τώρα δεν είναι και τόσο δύσκολο. Δεν είναι παιχνιδάκι, δεν είναι εύκολο αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Γι αυτό σου είπα να βάλεις έναν πρώτο στόχο να φύγεις από την σοβαρή παχυσαρκία (2ου βαθμού) και να προσπαθήσεις να μην ξανανέβεις. Μην σε νοιάζει για τον μεθεπόμενο στόχο. Κοίτα πάντα μόνο τον επόμενο.
Δείκτης Μάζας Σώματος (BMI): 36,21
Είστε στον 2ο βαθμό παχυσαρκίας πρέπει να χάσετε βάρος με την βοήθεια κάποιου ειδικού.
Λιποσαρκία < 19,5
Κανονικό βάρος 19,5 - 24,9
1ος βαθμός παχυσαρκίας 25 - 29,9
2ος βαθμός παχυσαρκίας 30 - 40
3ος βαθμός παχυσαρκίας > 40
Με βάση το πιο πάνω έχω δίκαιο :P
10-03-2015, 12:55 #2823
Φυσικά να σου πω την αλήθεια, ποτέ δεν είχα όνειρο να φτάσω τα 65-68 κιλά, που υποτίθεται πως είναι το φυσιολογικό μου βάρος με βάση το ύψος μου. Όταν είχα φτάσει τα 85 νομίζω ήμουνα υπέροχη, επομένως αν, λέω αν, το καταφέρω ξανά θα είναι θαύμα!!!
Αυτή είμαι εγώ στα 85 κιλά, 3 βδομάδες αφότου γέννησα το 2 μου παιδάκι!
10-03-2015, 13:25 #2824
Όμορφη! Τα 85 δεν είναι μακριά όμως! Θα χάσεις όμως τα περίσσια όποτε είσαι έτοιμη!
Κάνε όπως είπες. Οργάνωσε την καθημερινή διατροφή σου κι απέφυγε τις συσκευασμένες διατροφικές βόμβες!
10-03-2015, 13:46 #2825
Πωλινάκι υπάρχουν διάφορες κατηγοριοποιήσεις στον δείκτη μάζας σώματος αλλά οι περισσότερες ακολουθούν τον κανόνα που αναφέρει και η wikipedia
http://en.wikipedia.org/wiki/Body_mass_index#Categories
Επίσης, σύμφωνα με αυτό που λες εσύ, εγώ δεν είναι υπέρβαρος αλλά παχύσαρκος. Λυπάμαι αλλά δεν με συμφέρει οπότε έχω δίκιο εγώ...Τελεία και παύλα! :bigsmile:
10-03-2015, 18:31 #2826
Originally posted by polinaki1983
Ξέρετε πιο είναι το "γελίο" με μένα? Το ότι στις εγκυμοσύνες που πάντα έχανα βάρος, αντί να βάλω. Όμως ξέρετε γιατί γινόταν αυτό? Επειδή, δεν ξέρω γιατί, αλλά όταν είμαι έγκυος μπορώ να ακολουθώ το πρόγραμμά μου καταγράμμα, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση, χωρίς να εν δώσω σε κανένα πειρασμό, μπορώ να πω ΟΧΙ σε όλα αυτά που υπό κανονικές συνθήκες ήταν πάντα μέρος της διατροφής μου. Μόλις γεννήσω όμως αυτό το πράγμα φεύγει!!! Πραγματικά δεν μπορώ να το ελέγξω!!! Είναι λες και το σώμα και το μυαλό μου λένε τώρα που δεν έχουμε κανέναν άλλο να εξαρτάτε από μας για να μεγαλώσει, ας πάμε πίσω στις παλιές κακές μας συνήθειες!!!!
Είναι τρυφερό, γλυκό και το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο!!!
Και επίσης μου θυμίζει τη δική μου τη μανούλα η οποία ήταν από παιδί παχύσαρκη, ήταν συνεχώς σε στερητικές δίαιτες χωρίς πολλά αποτελέσματα, λατρεύει το φαγητό και απέκτησε διαβήτη, υπέρταση και χοληστερίνη κι όμως και στις 2 τις εγκυμοσύνες για το καλό των παιδιών της ήταν μοντελάκι...
Τη θυμάμαι να λέει με παράπονο πως πάντα της δίναν θέση στο λεωφορείο γιατί γενικά είχε μεγάλη κοιλιά εκτός από τις εγκυμοσύνες της γιατί τότε ήταν τόσο αδύνατη που δε φαινόταν...
16-03-2015, 12:20 #2827
Να'μαι και εγώ!!!!!
Χάθηκα τις τελευταίες μέρες αλλά είμαι δικαιολογημένη! Είχα τον μεγάλο με ανεμοβλογιά στο σπίτι, αλλά ακόμα χειρότερα είχα το βρέφος για 3 βδομάδες άρρωστο, πήγαμε συνολικά 3 φορές στο νοσοκομείο και το μόνο που μας έδιναν ήταν εισπνεόμενα ενώ το μωρό χειροτέρευε. Προσπάθησα να το κάνω εισαγωγή στο νοσοκομείο αλλά η απάντησή τους ήταν ότι ότι θεραπεία κάνω στο σπίτι θα την κάνω και εκεί και απλά θα ταλαιπωρηθώ. Τελικά πήρα το μωρό την Τετάρτη που μας πέρασε ιδιωτικά σε γιατρό (έδωσα και 100 ευρουλάκια σε γιατρό και φάρμακα αλλά χαλάλι της μικρής) και ο γιατρός είπε πως η μικρή είχε πολύ σοβαρή μόλυνση στους πνεύμονες και απορούσε πως οι άλλοι γιατροί δεν το είδαν αυτό και μας έδωσε πολύ δυνατή θεραπεία για να κάνουμε. Το μωρό είναι ήδη πολύ καλύτερα ευτυχώς!!!!!
Πήγα και εγώ στον νευροχειρούργο την Τετάρτη και μου είπε πως 1) χρειάζομαι γυμναστική και 2) να χάσω τουλάχιστον 25 κιλά. Αν κάνω αυτά τα 2 δεν θα χρειαστεί να χειρουργηθώ γιατί θα σταματήσει να πιέζετε το νεύρο που μου προκαλεί τα μουδιάσματα. Του είπα πως με 3 μωρά πόσο εύκολα είναι να γυμναστώ? Και μου είπε κάτι μου στην αρχή με σόκαρε αλλά μετά είδα πως είχε δίκαιο. Μου είπε "μην αφιερώνεις στα μωρά σου τον χρόνο που έπρεπε να αφιερώνεις σε σένα. Τα μωρά σου χρειάζονται μία μαμά υγιή που να έχει όρεξη να ασχοληθεί μαζί τους. Αν τους αφιερώνεις όλο σου τον χρόνο, τότε θα έρθει η στιγμή που δεν θα είσαι καλά και δεν θα μπορείς να τους προσφέρεις απολύτως τίποτα." Πόσο μα πόσο δίκαιο έχει.....
Τώρα λοιπόν μας μένει να πάρω μία καινούρια ζυγαριά (γιατί αυτή που είχα ήταν γυάλινη, έκανε βουτιά από την ντουλάπα και έγινε 1000000000 κομματάκια) και να προσπαθήσω να βάλω ένα πρόγραμμα διατροφής στην ζωή μου. Ο άντρας μου λέει πως επειδή ασχολούμαι με την κουζίνα, και ξέρω από υπέροχες γεύσεις, είναι δύσκολο να κάνω διατροφή. Πρέπει λοιπόν να του αποδείξω πως δίαιτα και σωστή διατροφή δεν σημαίνει μόνο άγευστα, βραστά ή σκέτα ψητά, αλλά μπορούν να είναι και πεντανόστημα!!!!
16-03-2015, 12:26 #2828
ναι να τρως νόστιμα φαγητά, απλά λίγο προσοχή στις ποσότητες.
περαστικά στο παιδί σου κ καλή αρχή στην προσπάθειά σου
πολύ ωραία που ξέθαψες ,μεταφορικά, την ζυγαριά ,κ ας έσπασε ,είναι σημάδι για νέα αρχή!
πολύ ωραία που ξέθαψες κ την συνταγή με τον γύρο κοτόπουλο!
16-03-2015, 12:48 #2829
Originally posted by Μαντάμ σου σου
ναι να τρως νόστιμα φαγητά, απλά λίγο προσοχή στις ποσότητες.
περαστικά στο παιδί σου κ καλή αρχή στην προσπάθειά σου
πολύ ωραία που ξέθαψες ,μεταφορικά, την ζυγαριά ,κ ας έσπασε ,είναι σημάδι για νέα αρχή!
πολύ ωραία που ξέθαψες κ την συνταγή με τον γύρο κοτόπουλο!
Έχω ακόμη μία συνταγή για γύρο κοτόπουλο που κάνω που νομίζω είναι ακόμη πιο ωραία!!!! Να την γράψω?
16-03-2015, 12:52 #2830
α καλά λες ξέχασα οτι είσαι κ με σλιβ
ναι να βάλεις. εγώ τις μελετάω όλες εδώ στο φόρουμ κ πολλές τις κάνω κιόλας αν μου φανούν εύκολες
16-03-2015, 13:01 #2831
Originally posted by Μαντάμ σου σου
α καλά λες ξέχασα ότι είσαι κ με σλιβ
ναι να βάλεις. εγώ τις μελετάω όλες εδώ στο φόρουμ κ πολλές τις κάνω κιόλας αν μου φανούν εύκολες
(Γιαυτό και οι γύροι μου θέλουν 1 βράδυ στο ψυγείο, λόγω χρόνου):starhit::starhit::starhit:
16-03-2015, 16:05 #2832
Πολίνα περαστικά στην μικρούλα σου! Χαλάλι της το επιπλέον έξοδο, αρκεί να γίνει καλά!
Όσο για σένα, καλά στα είπε ο γιατρός! Άκου την συμβουλή του και προχώρα! Δεν είναι τίποτε να πηγαίνεις έστω 3 φορές την εβδομάδα γυμναστήριο από κάνα 2ωρο την φορά κι όσο για την μαγειρική, είμαι σίγουρη πως με την λατρεία που της έχεις θα κάνεις διαιτητικά θαύματα! Προχώρα μην σε φοβάσαι! :thumbup:
17-03-2015, 14:03 #2833
Και ο αγώνας συνεχίζετε!!!! Χτες το βράδυ η "μεγάλη" μου η κόρη είχε τα πρώτα 3 σπυράκια από ανεμοβλογιά..... Ο Θεός να την βοηθήσει να μην βγάλει στο προσωπάκι της και να την περάσει ήπια, μιας και είναι και χωρίς εμβόλια το χρυσό μου....
Όσο για μένα, πρέπει να βάλω κάποια πράγματα στην θέση τους, να πάω να να αγοράσω μία ζυγαριά και να βάλω ένα μικρό στόχο.....
Μαρία μου πολύ όμορφα το λες να πάω γυμναστήριο 3 φορές την βδομάδα για 2 ώρες την φορά. Και εγώ θα το ήθελα, αλλά πότε? Δουλεύω από τις 8μιση μέχρι τις 5, φεύγω από την δουλειά και πάω να πάρω τα κορίτσια μου από το σχολείο τους, μέχρι να πάμε σπίτι πάει 6. Έχω να μαγειρέψω, να διαβάσω του μεγάλου, να φάμε, να τους κάνω μπάνιο, και όλα αυτά μέχρι τις 8μιση, να παίξουμε όλοι μαζί για 15 λεπτά, και 8:45 πρέπει να πάνε στο κρεβάτι τους για νανάκια. Ε μετά πλένω τα πιάτα, βάζω κανά πλυντήριο, κάνω και εγώ ένα μπάνιο και είμαι πτώμα!!!!
17-03-2015, 14:17 #2834
για μένα η καλύτερη λύση για γυμναστική είναι να βγαίνεις να περπατάς 3-4 χλμ την μέρα ή να κάνεις καμιά άσκηση απτο Youtube.
περαστικά κ στη μικρή.
17-03-2015, 15:11 #2835
Originally posted by polinaki1983
Και ο αγώνας συνεχίζετε!!!! Χτες το βράδυ η "μεγάλη" μου η κόρη είχε τα πρώτα 3 σπυράκια από ανεμοβλογιά..... Ο Θεός να την βοηθήσει να μην βγάλει στο προσωπάκι της και να την περάσει ήπια, μιας και είναι και χωρίς εμβόλια το χρυσό μου....
Όσο για μένα, πρέπει να βάλω κάποια πράγματα στην θέση τους, να πάω να να αγοράσω μία ζυγαριά και να βάλω ένα μικρό στόχο.....
Μαρία μου πολύ όμορφα το λες να πάω γυμναστήριο 3 φορές την βδομάδα για 2 ώρες την φορά. Και εγώ θα το ήθελα, αλλά πότε? Δουλεύω από τις 8μιση μέχρι τις 5, φεύγω από την δουλειά και πάω να πάρω τα κορίτσια μου από το σχολείο τους, μέχρι να πάμε σπίτι πάει 6. Έχω να μαγειρέψω, να διαβάσω του μεγάλου, να φάμε, να τους κάνω μπάνιο, και όλα αυτά μέχρι τις 8μιση, να παίξουμε όλοι μαζί για 15 λεπτά, και 8:45 πρέπει να πάνε στο κρεβάτι τους για νανάκια. Ε μετά πλένω τα πιάτα, βάζω κανά πλυντήριο, κάνω και εγώ ένα μπάνιο και είμαι πτώμα!!!!
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση