Οδεύοντας για το φώς στην άκρη του τούνελ! - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 190 FirstFirst ... 234561454104 ... LastLast
Results 46 to 60 of 2845
    Senior Member
    Λοιπόν.... σας καλησπερίζω.... Αν και έχω μόλυνση στα μάτια και δεν βλέπω σχεδόν καθόλου, ήθελα να σας ενημερώσω ότι σήμερα πήγα στον παθολόγο και μου έδωσε folifer για να ανέβει ο σίδηρός μου. Επίσης αύριο πρωί έχω ραντεβού στον καρδιολόγο για τον προενχειριτικό έλενχο. Ελπίζω όλα να παν καλά και με αυτό και θα μας μένει μόνο ο διαιτολόγος και ο πνευμονολόγος! Σας φιλώ γλυκά και σας εύχομαι ένα όμορφο βράδυ.

Senior Member
    Σου ευχομαι Πωλινακι ολα να πανε καλα! Καλο βραδυ!

Senior Member
    Καλημέρα παιδιά!!! Σε ευχαριστώ ουάν για την ευχή σου!!!!

Λοιπον!

Χτες πήγα στον καρδιολόγο. άρχισε την ανάκριση από τότε που ήμουνα παιδί μέχρι τώρα, για να γράψει το ιστορικό μου. Τις έδειξα και τις αναλύσεις μου και άρχισε να μουρμουρα για ψιλή χολιστερόλη, οριακό ζάχαρο, οριακή πίεση, ψιλά λευκά αιμοσφέρια!!!!

Κάναμε καρδιογράφημα, το οποίο ήταν μιά χαρά από ότι μου είπε, και μου ανακύνωσε πως θέλει να κάνουμε και τεστ κοπόσεως!!!!!! Αμάν λέω την βάψαμε!!!! Με καλοδίωσε, ανέβηκα στον διαδρομο και ξεκινήσαμε..... στην αρχή καλά, αλλά όσο το δυνάμωνε και γινόταν και πιο ανυφορικό.... OH MY GOD!!!!!!! Αντεξα 7!!! ολόκληρα λεπτά!!!!! WOWWWWWWWWWWWWWW Φανταστείτε μια φάση κάπως έτσι!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=0Xpc0...eature=related

χαχαχα, φυσικά εγώ δεν έπεσα!!!! Μου είπε πως μια χαρά τα πήγα σε σχέση με το βάρος μου και με το ότι είμαι αγύμναστη. πέρασε και αυτό.

Μετά μου λέει πάμε στο γραφείο να μιλήσουμε. Πήγαμε, και ο διάλογος πήγε κάπως έτσι:

- οι αναλύσεις αίματος σου δεν είναι και ότι καλύτερο, αλλά αναμενόμενες για το βάρος σου. Για να είμαι ηληκρινείς περίμενα χειρότερα.
    - Ωραία, λέω εγώ, άρα είμαστε σε καλό δρόμο
    - Ναι, λέει, αλλα θέλω να παίρνεις σίδηρο γιατί είναι πολύ χαμηλό
    - Ηδη ξεκίνησα και παίρνω, της λέω
    - Πολύ καλά μου λέει, τα τεστ που κάναμε τώρα είναι πολύ καλά σε σχέση με την σωματική σου κατάσταση, και έχεις την έγκρισή μου για χειρουργείο.
    - Τέλεια λέω εγώ, άρα το μόνο που μένει είναι να πάρω το ρηπόρτ σας στον χειρούργο μου
    - Ακόμα κάτι μου λέει, πρέπει να γίνεις 60 κιλά.
    - Τιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι???? ???????????????????? Τώρα μειλάτε σοβαρά? Ξέρετε πότε ήμουνα 60 τελευταία φορά? Μάλλον στα 8 μου!!!!!!(λέω εγώ με μια πολύ αστεία έκφραση στο πρόσωπο)
    - Ναι, λέει. Πρέπει να χάσεις 65 κιλά.
    - Καλά λέω, αυτό είναι αδύνατον!!! Εμένα ο στόχος μου είναι τα 85, τον ίδιο στόχο μου έβαλε και ο γιατρός. Εσείς τώρα μου λέτε να βάλω στόχο το 60. Αυτό δεν προκειτε να γίνει της λέω, γιατί δεν θέλω να απογοητευτώ. προτιμώ τις λέω ο στόχος μου να μίνει το 85 που είναι σίγουρη ότι μπορώ να τον φτάσω. Και άμμα τον φτάσω, βλέπουμε για πιό κάτω. Αλλά σίγουρα όχι 60!!!! νομίζω ότι θα φαίνομαι σκελετομένη της λέω.

Αρχισε να γελάει και μου λέει
    - Καλά ηρέμησε, όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε να φτάσεις ως εκεί που αντέχει ο οργανισμός σου και ώς εκεί που νιώθεις εσύ καλά.
    - Αυτό τον στόχο τον προτιμώ, της λέω.

Ετοίμασε τα ρηπόρτ, μου τα έδωσε, πλήρωσα και έφηγα. Όμως μεστο μυαλό μου ακόμα ακούω την φωνή της "Πρέπει να γίνεις 60". Καλά είναι θεότρελλη μιλάμε!!!!! Αστε που με έχει ανχώσει πολύ μαυτό......

Τέλος πάντον.... τώρα πια μας έμεινε ο πνευμονολόγος και ο διαιτολόγος. 11.1.11 και τα 2 ραντεβού.

Φιλάκια και καλές γιορτές!!!!!

Senior Member
    Οι περισσότεροι γιατροί είναι γνωστοί "ξερόλες"! Έχοντας χρειαστεί αρκετές ειδικότητες τις εποχές που ήμουν στα επάνω μου (125 κιλά ήταν αυτά, δεν ήταν παίξε-γέλασε!) ο καθένας από αυτούς είχε άποψη. Ο ορθοπεδικός που είχα επισκεφτεί για έναν κάλο στο πόδι, ο πνευμονολόγος για το βρογχικό άσθμα, ο καρδιολόγος για τα φάρμακα της πίεσης, ο γυναικολόγος - όλοι μα όλοι μου ζητούσαν να αδυνατίσω, και ναι, στα 59-60 με υπολόγιζαν για να είναι ευχαριστημένοι. Φαίνεται πως στην ιατρική τους μαθαίνουνε πως αν ο ασθενής είναι έξω από τα φυσιολογικά ΒΜΙ, όλες οι παθήσεις είναι αναμενόμενες. Και αν είναι κάποιος παραπάνω, να τον προσβάλουνε μπας και φιλοτιμηθεί και τα χάσει, καθώς είναι τοοοόσο απλό να αδυνατίσει κάποιος!
    Έχοντας πλησιάσει αρκετά το "σωστό" ΒΜΙ, μπορώ να πω ότι έχω απαλλαγεί από αρκετές από τις παθήσεις που με τυραννούσαν. Ωστόσο το ΒΜΙ=25 δεν μπόρεσα (ακόμη; ) να το αποκτήσω, και ο χειρούργος μου εξήγησε πως το σώμα σταματάει μόνο του εκεί που βρίσκει ισορροπία. Ο δε ενδοκρινολόγος, βλέποντας τα αποτελέσματα των εξετάσεων, δεν πιστεύει στα μάτια του και δεν τον απασχολεί πια το όποιο βάρος μου.
    Συνέχισε τις εξετάσεις Πωλίνα μου, και από "ξερόλες" άλλο τίποτα. Το πόσο θα φτάσεις, αν φτάσεις 90, 80 ή 60, θα στο δείξει το ίδιο σου το σώμα. Μη βάζεις όρια, και μακάρι να εκπλαγείς ευχάριστα. Εγώ ακόμη παθαίνω πλάκα κάθε φορά που ανεβαίνω στη ζυγαριά και με δείχνει 66-67!
    Καλή συνέχεια στις εξετάσεις, και μην δίνεις σημασία στα σημερινά αποτελέσματα - τις ανάγκες του οργανισμού σε σίδηρο κλπ θα τις μάθεις μετά την επέμβαση. Πριν πάρεις κάποια αγωγή τώρα, συνεννοήσου με τον χειρούργο, μην σου δώσουν κάτι που δεν πρέπει να πάρεις πριν την επέμβαση!

Senior Member
    Καλημέρα Αννα μου. Πράγματι είναι θεαματική η απώλεια σου!!!! τώρα τα 5 πάνω 5 κάτω δεν νομίζω να έχουν ιδιαίτερη σημασία, έτσι? Εγώ για να δω ΒΜΙ 25 πρέπει να πέσω στα 70. Τώρα αν μου έλεγε 70 αυτή χτες, θα το καταλάβαινα. Τί ύψος έχεις εσύ και ακόμα να δεις το ΒΜΙ 25?
    κοίτα, ξέρω πολύ πως ο οργανισμός μου θα σταματίσει εκεί που θεωρεί αυτός ότι είναι οκ και δεν στερείτε οτιδήποτε. Αυτά με τους στόχους δεν τα πολυπάω, απλά και ο χειρούργος μου, γνωρίζοντας το σώμα μου και τον οργανισμό μου, είπε πως αν πάω 85 θα είναι όλα μια χαρά. Τώρα το να πέσω και πιο κάτω δεν με χαλάει, αλλά ούτε με τρώει κιόλας. όλα θα φανούν μετά το χειρουργείο. Δεν πιστευω πως ένα νούμερο στην ζυγαριά καθορίζει τα πάντα. πιστεύω πιο πολύ συμαντικό είναι τα νούμετα των αναλύσεων. παράδειγμα η αδελφή μου είναι στα 85-88, εκεί ανεβοκατευένει αλλά οι αναλύσεις της (κτυπα ξύλο) είναι πάντα πιο καλές και από τέλειες.
    Μίλησα χτες τηλεφωνικός με τον χειρούργο και του είπα πως θα ξεκινήσω folifer και μου είπε πως αυτά είναι πολύ αθώα, αφου τα δίνουν και σε εγκυμονούσες.
    Τώρα ξεκίνησαν οι γιορτές, θα τις περάσω ξένιαστα, και η μέρα των τελευταίων εξετάσεων πλησιάζει!!!!! ελπίζω μέχρι μέσα Φεβρουαρίου να έχω χειρουργιθεί....

Φιλάκια πολλά Αννα μου και καλές γιορτές.

Senior Member
    και ο χειρουργός μου εξήγησε πως το σώμα σταματάει μόνο του εκεί που βρίσκει ισορροπία. [/quote]:thumbup:

Senior Member
    Με ύψος 1,53-1,55 το ΒΜΙ=25 δίνει 59 κιλά, ενώ το 67 που είμαι τώρα είναι ΒΜΙ=28-29. Βέβαια, οι πίνακες με δείχνουν στη ζώνη του υπέρβαρου και συνιστούν να "χάσω" βάρος για να μην έχω κινδύνους, αλλά το σημαντικό είναι ότι οι τιμές στις εξετάσεις βγαίνουν όλες φυσιολογικές. Οι πίνακες είναι καλοί για ένδειξη, αλλά στην πράξη παραγνωρίζουν το γεγονός ότι είναι απλώς μια ένδειξη και όχι γενικός κανόνας.

Senior Member
    Originally posted by anna65
    Με ύψος 1,53-1,55 το ΒΜΙ=25 δίνει 59 κιλά, ενώ το 67 που είμαι τώρα είναι ΒΜΙ=28-29. Βέβαια, οι πίνακες με δείχνουν στη ζώνη του υπέρβαρου και συνιστούν να "χάσω" βάρος για να μην έχω κινδύνους, αλλά το σημαντικό είναι ότι οι τιμές στις εξετάσεις βγαίνουν όλες φυσιολογικές. Οι πίνακες είναι καλοί για ένδειξη, αλλά στην πράξη παραγνωρίζουν το γεγονός ότι είναι απλώς μια ένδειξη και όχι γενικός κανόνας.
    :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thum bup:
    Ακριβώς καλή μου!!!! Συμασία έχει τί έδειχναν οι αναλύσεις σου στα 125 που ήσουνα και ΄τί δείχνουν τώρα στα 67, και όχι τι δείχνει το ΒΜΙ και η ζυγαριά αποκλειστικά. Και εσύ τώρα ακούγεσε υγιέστατη και αυτό είναι το συμαντικό!!!!

Senior Member
    Καλησπέρα φιλαράκια μου! Τελικά σταμάτισα τον σίδηρο που έπερνα γιατί μου δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στα έντερα!!!!! Υπέφερα από φρικτούς πόνους, ηδικά την τελευταία βδομάδα, και πήγα σήμερα γιατρό και μου είπε πως τα έντερα μου είναι ερεθισμένα και με ρώτησε αν πέρνω κάπια φάρμακα, της είπα το folifer και ότι έχω προσέξει πως οι πόνοι ξεκίνησαν σιγά σιγά από τότε που ξεκίνησα να το παίρνω, και αμέσως μου είπε να το σταματίσω και ότι αυτό είναι που μου δημιούργησε το πρόβλημα. Μου έδωσε μια θεραπία με χαπάκια για 5 μέρες, και μου είπε να τρώω μόνο ρύζι και βραστά. Αρα πάει και το συμπλήρωμα σιδήρου! Αντε να πάω στον χειρούργο να δούμε τί θα γίνει να τελειώνουμε.....

Senior Member
    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!! !!!!!!!! Σήμερα πήγα στον νοσοκομειο!!!! Είδα τον πνευμονολόγο και μετά από 2 εξετάσεις που μου έκανε πήρα την έγκρυση για το χειρουργείο!!!!!!!! YIOUUUUUUUUUUPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!

Πήγα και είδα και την διαιτολόγο της ομάδας, και μπήκαμε σε πρόγραμμα με διατροφή. Στόχος? 1,5 κιλό σε 2 βδομάδες!!!! Μου είπε πεινάω δεν πεινάω, πρέπει να τρώω ότι μου είπε για να ξυπνήσουμε τον μεταβολισμό μου! Μούδωσε διατροφή με όλα τα καλούδια που τρώω και πρώτη φορά νιώθω τόσο χαρούμενη που ήδη πήγα και αγόρασα τα απαρέτητα για την διατροφή μου. Επίσεις μου είπε ότι είμαι η πρώτη (λες και δεν τοξερα) που έχει πάρει σειρά για χειρουργείο χωρίς να κάνουν προσπάθεια με διατροφή για ένα 6μηνο τουλάχιστον!!!

Ο χειρούργος δεν μπορούσε να με δει γιατί έβλεπε στην κλινηκή μαστού σήμερα και είχε πολύ κόσμο, αλλά μου έιπε να κλείσω ραντεβού Δευτέρα πρωί να πάω που βλέπει τους παχεισάρκους, για να μιλήσουμε με την ησιχία μας!!!

Εν ολίγης, σήμερα ξεκινάμε διατροφή και Δευτέρα πέρνουμε ημερομηνία!!!!!!!

Senior Member
    αχ πωλινακι μας, μπραβο, μπραβο , μπραβο!!!
    χαιρομαι παρα πολυ για σενα κ ειμαι πολυ συγκινημενη

Senior Member

Senior Member
    Μπράβο Πωλινάκι! Είδες που με υπομονή και επιμονή λύνονται όλα?

Senior Member
    Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια!!!!!!! Ελένη μου, όντος σήμερα είμαι πολύ ανεβασμένη!!! Είχα γενικά μια υπέροχη μέρα, από όπου περνούσα σφιρούσαν, μου έκαναν κομπλιμέντα!!!!! ήταν όλα τέλεια!!!!!

Κλικ μου δεν έκανα πλάκα χτεσ που είπα ναρθειτε!!!! Κανονήστε και ελάτε, έχω μέρος να σας φιλοξενίσω για μερικές μέρες!!!!!

Αντε να πάρω και την ημερομηνία και να ηρεμίσω!!!!!!

Senior Member
    μπραβο βρε κουκλα μου!!!!!!!!!ηταν το πιο ευχαριστο πραγμα που εμαθα σημερα!

Page 4 of 190 FirstFirst ... 234561454104 ... LastLast