Σχεση αγχους κ διατροφης
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
    Senior Member

Σχεση αγχους κ διατροφης

Ολοι σχεδον μιλανε κ γραφουν για το αγχος στην εποχη μας.Πολλες φορες εχουμε κανει τη συνδεση εδω μεταξυ αγχους κ αυξημενης προσληψης τροφης.Καταθετω λοιπον απο προσωπικη εμπειρια αυτο που ολοι ξερουν αλλα δεν ξερω αν το εφαρμοζουν:Η σωστη βαθεια αναπνοη βοηθαει στη μειωση του αγχους.Και οταν λεμε σωστη ενοουμε τη διαφραγματικη αναπνοη.Απο τοτε που αρχισα Πιλατες κ επικεντρωθηκα στο να αναπνεω σωστα παρατηρω οτι τρωω πολυ λιγωτερο!Τα συμπερασματα δικα σας αγαπημενοι μου συνοδοιποροι.:smug b:

Senior Member
    Τώρα..έθιξες πονεμένη ιστορία..με το άγχος έχω πολύ σοβαρό πρόβλημα, είναι ώρες που δν μπορώ να το διαχειριστώ με τίποτα!Αλλά εδώ δν με πιάνουν άλλα κ άλλα , θα με βοηθήσει η σωστή αναπνοή?Μακάρι..Και επίσης όταν λέμε διαφραγματική ?Οτι δλδ αναπνέουμε απο τη μύτη κ κρατάμε τον αέρα στο διάφραγμα??:eureka:

Senior Member
    γενικα βοηθαει οποιουδηποτε ειδους ασκηση, ποσω μαλλον οσες εχουν να κανουν κ με σωστη αναπνοή-γιογκα, πιλατες..

ροζ, μια καλη ασκηση αναπνοης ειναι η εξης:
    ξαπλωνεις ανασκελα με τα χερια σου πανω στο στομαχι να ενωνονται στα ακροδαχτυλα.
    αναπνεεις κ φροντιζεις η αναπνοη να φτασει στο στομαχι σου-θα το καταλαβεις επειδη τα χερια σου θα απομακρυνθουν μεταξυ τους.κρατας λιγο κ εκπνεεις.
    αναπνεεις με τη μυτη, εκπνεεις απο το στομα.

(σ.σ. αν εχετε αϋπνιες , αυτο ειναι μια πολυ καλη μεθοδος για να κοιμηθειτει.δοκιμασμενο στανταρακι )

Senior Member
    Originally posted by smart
    γενικα βοηθαει οποιουδηποτε ειδους ασκηση, ποσω μαλλον οσες εχουν να κανουν κ με σωστη αναπνοή-γιογκα, πιλατες..

ξαπλωνεις ανασκελα με τα χερια σου πανω στο στομαχι να ενωνονται στα ακροδαχτυλα.
    αναπνεεις κ φροντιζεις η αναπνοη να φτασει στο στομαχι σου-θα το καταλαβεις επειδη τα χερια σου θα απομακρυνθουν μεταξυ τους.κρατας λιγο κ εκπνεεις.

(σ.σ. αν εχετε αϋπνιες , αυτο ειναι μια πολυ καλη μεθοδος για να κοιμηθειτει.δοκιμασμενο στανταρακι )
    ααα τώρα το καταλαβα!Θα το κάνω σίγουρα γιατι έχω ΚΑΙ αυπνίες!

Member
    Originally posted by lessing
    Ολοι σχεδον μιλανε κ γραφουν για το αγχος στην εποχη μας.Πολλες φορες εχουμε κανει τη συνδεση εδω μεταξυ αγχους κ αυξημενης προσληψης τροφης.Καταθετω λοιπον απο προσωπικη εμπειρια αυτο που ολοι ξερουν αλλα δεν ξερω αν το εφαρμοζουν:Η σωστη βαθεια αναπνοη βοηθαει στη μειωση του αγχους.Και οταν λεμε σωστη ενοουμε τη διαφραγματικη αναπνοη.Απο τοτε που αρχισα Πιλατες κ επικεντρωθηκα στο να αναπνεω σωστα παρατηρω οτι τρωω πολυ λιγωτερο!Τα συμπερασματα δικα σας αγαπημενοι μου συνοδοιποροι.:smug b:
    Παιδιά έχει δίκιο η Lessing μας. Εγώ έχω δει πολύ μεγάλη διαφορά στη διατροφή χάρη στη γυμναστική (yoga, pilates κ.α.).Αν μπορείτε κάντε το. Αλλάζει η ζωή μας έτσι.

Member
    Originally posted by smart

Τέλειο! Να'σαι καλά, πολύ χρήσιμο!