Results 16 to 30 of 32
Thread: boulimia
-
13-12-2010, 21:02 #16
καλησπερα τι κανετε?ειστε καλα?
- 21-12-2010, 00:36 #17
Καλησπέρα,καλησπέρα.....ειμα ι 27 χρονών και ειίμαι βουλιμική απο τα 17 μου. Ειλικρινά ειμαι παγιδευμένη στο προβλημά μου και δεν
έχω ιδέα πως να το αντιμετωπίσω. Απο το οικογενειακό μου περιβάλλον το γνωρίζει μονο ο συντροφός μου..Εχω προσπαθήσει πολλες φορές να βάλω ένα τέλος αλλά μάταια. Θα ήθελα να κάνω μια αρχή..
21-12-2010, 10:34 #18
Καλημέρα Μάγια και καλώς εντάχθηκες στην μεγάλη αυτή (δυστυχώς) παρέα... Μέσα σε αυτό το φόρουμ θα δεις ότι υπάρχουν πολλά άτομα (κοπέλες κατά κύριο λόγο) που αντιμετωπίζουν τα ίδια ή παρόμοια προβλήματα. Επίσης, αν έχεις χρόνο και διάθεση να διαβάσεις κάποια τόπικ, θα δεις την πορεία μερικών από εμάς... Τα ξεσπάσματα, τις καλές και τις κακές μας στιγμές, τις εξομολογήσεις μας. Πάντως θα δεις ότι το φόρουμ αυτό στην πλειοψηφία μας έχει βοηθήσει στο να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά. Να ξέρεις ότι οποιαδήποτε στιγμή νιώθεις φορτωμένη, φορτισμένη, έτοιμη να ξεσπάσεις, μία γραμμούλα να γράψεις εδώ, όλο και κάποιος θα το διαβάσει και θα σου απαντήσει. Εϊναι μία σίγουρη παρέα που όχι απλά υπάρχει πίσω από την ανωνυμία... Βρίσκεις αμέριστη συμπαράσταση διότι... we've been there... Κι εγώ που υποφέρω από βουλιμία τα τελευταία 15 χρόνια, και εδώ και ένα χρόνο το έχω πει στον φίλο μου, στην οικογένειά μου και στις πολύ κολλητές μου φίλες, δεν μπορώ να τους κάνω τις εξομολογήσεις που κάνω σε αυτό το φόρουμ, γιατί ξέρω ότι κι εκείνοι θα νιώσουν άβολα μην ξέροντας πως να μου συμπεριφερθούν, και δεν μπορούν να καταλάβουν το πρόβλημα στο μέγεθός του... Ενώ εδώ μέσα ξέρω ότι θα με διαβάσουν άτομα που έχουν νιώσει, αισθανθεί, βιώσει, ακριβώς τα ίδια με εμένα. Και μετά από κάθε ποστ που γράφω, νιώθω και λίγο πιο δυνατή...
Αν θέλεις μπορείς να ξεκινήσεις γράφοντας λίγα πραγματάκια για εσένα.
Σου εύχομαι καλή δύναμη και μπράβο για την αρχή που μόλις έκανες ;)
21-12-2010, 22:01 #19
Η έγγραφη μου αποτελεί βήμα... χαίρομαι ιδιαίτερα.... και κυρίως για την άμεση ανταπόκριση, μου δίνει κουράγιο. Είναι η πρώτη φορά που αποδέχομαι το προβλήμα μου δημοσίως γιατί νοιώθω οικεία επειδή απευθύνομαι σε άτομα με το ίδιο πρόβλημα. Είμαι εσωστρεφης ...έχω μάθει να ακούω τους άλλους και εγώ να σιωπώ. Μ άρεσει να δείχνω υγιής και ισορροπημένη. Ευκαιρία λοιπόν να δείξω τον πραγματικό μου εαυτό, την προβληματική Μάγια....... Ευχομαι να αποτελέσει την αρχή για το τέλος του κακού που βιώνω. Tο εύχομαι για όλους.
22-12-2010, 16:13 #20
magia καλώς ήρθες κ από μένα!κατά την γνώμη μου,πίσω από τον φόβο μας να νιώσουμε κ να δείξουμε έντονα συναισθήματα,λύπης χαράς θυμού κ ευτυχίας κρύβεται η βουλιμία. γιατί ξεσπάμε εκεί.
για θυμήσου την τελευταία φορά που γέλασες με την καρδιά σου,ή έκλαψες με λιγμούς,η από το πολύ άγχος άφησες τον εαυτό σου να τα κάνει λίμπα? σίγουρα μετά δν θα χες καμιά ανάγκη ούτε καν αντοχή για βουλιμικό επεισόδιο.συνήθως όμως τα κρύβουμε κ ξεσπάμε στο φαγητό.
οπότε ένα βήμα είναι να τολμήσουμε να αφήσουμε τον εαυτό μας να νιώσει!
23-12-2010, 18:48 #21
Εδώ και τρείς μέρες είμαι καλά, πιστεύω να κρατήσει αυτό και κατά την διάρκεια των εορτών...θα τα καταφέρω θέλω να είμαι υγιής, φυσιολογική να ζώ χωρίς να περνάω ώρες στην τουαλέτα νοίωθωντας φόβο μήπως γίνω αντιληπτή... κουράστηκα καταστρέφω την υγεία μου το δέρμα μου το στομάχι μου........κτλ...Ας αναλογιστούμε το σώμα μας εσωτερικά κατά την διάρκεια του εμετού και σίγουρα θα το λυπηθούμε....
23-12-2010, 20:33 #22
έρχονται Χριστούγεννα,κι όμως μέσα μου είναι Μ.Παρασκευή...
Μάγια,συνέχισε έτσι... οι 3 μέρες μπορούν να γίνουν 3 μήνες και σιγά σιγά για πάντα.στο εύχομαι,σε σένα και σε όλους....
23-12-2010, 23:49 #23
Μην απογοητεύσαι..σκέψου οτι ύπαρχουν άνθρωποι που πεινάνε και γι αυτό το λόγο οι γιορτές τους θα είναι μαύρες....και εμείς δεν μπορούμε να διαχειριστούμε την κατανάλλωση των τροφών αύτες τις μέρες....Κάνε κάτι απλό αυτά που θα φάς με σκοπό μετά να τα αποβάλλεις αφησέτα σ ένα κάδο, μέτα από ένα τέταρτο θα λείπουν..Την στιγμή που το ένα δέκατο του πληθυσμού τρέφεται στο συσίτιο εμείς υπερκατανάλλωνουμε φαγητά.....
Συγγνώμη αν γίνομαι σκλήρη τα λέω για να τα πιστέψω και εγώ..Πρίν από ένα χρόνο δεν έκανα ποτέ τέτοιες σκέψεις τώρα ομώς μ αυτά που βλέπω και ακούω νοίωθω απαίσια μ αυτο που μου συμβαίνει...και για μένα μαύρες είναι οι γιορτές αλλά με την σκέψη μας και με το ν αρκεστούμε σε κάτι απλό όλα μπορούν ν αλλάξουν αρκεί ν έχουμε υγεία κ αγάπη, ο,τιδήποτε θέλουμε να αντιμετωπίσουμε πρέπει να το αγαπήσουμε πρώτα. Απο που πρέπει να ξεκινήσουμε λοιπόν;
24-12-2010, 10:19 #24
Originally posted by bouliana
magia καλώς ήρθες κ από μένα!κατά την γνώμη μου,πίσω από τον φόβο μας να νιώσουμε κ να δείξουμε έντονα συναισθήματα,λύπης χαράς θυμού κ ευτυχίας κρύβεται η βουλιμία. γιατί ξεσπάμε εκεί.
για θυμήσου την τελευταία φορά που γέλασες με την καρδιά σου,ή έκλαψες με λιγμούς,η από το πολύ άγχος άφησες τον εαυτό σου να τα κάνει λίμπα? σίγουρα μετά δν θα χες καμιά ανάγκη ούτε καν αντοχή για βουλιμικό επεισόδιο.συνήθως όμως τα κρύβουμε κ ξεσπάμε στο φαγητό.
οπότε ένα βήμα είναι να τολμήσουμε να αφήσουμε τον εαυτό μας να νιώσει!
Καλημέρα και να περάσετε στις γιορτές πολύ όμορφα. Να πάρουμε ενέργεια και δύναμη για τις δύσκολες καταστάσεις που μας περιμένουν...
24-12-2010, 11:27 #25
Συνεχίζω να απέχω από τους εμετούς όμως νοίωθω εύαλλωτη και ευαίσθητη..Φοβάμαι πως η αντιμετώπιση των άλλων χωρίς βέβαια να γνωρίζουν το πρόβλημα θα με επηρεάσει. Στο τρόπο που με βλέπουν εξωτερικά αλλά και εσωτερικά. Με την βουλιμία τιμωρούσα τον εαυτό μου επειδή προφανώς δεν μ αρέσει,τώρα που δεν τον καταστρέφω φοβάμαι μήπως με απογοητεύσει....Παλεύω μέσα μου....
24-12-2010, 13:16 #26
Οι άλλοι δηλαδή είναι καλύτεροι??? Βλέπεις κάποιους ανθρώπους με τα χίλια μύρια κουσούρια και συμπεριφέρονται σαν να είναι αυτοί και κανένας άλλος. Και τους ζηλεύω για αυτό... Μάθε να δείχνεις πότε σε ενοχλεί τί, μάθε να λες όχι, μάθε να δίνεις στους ανθρώπους την αξία που δικαιούται ο καθένας και να εκτιμάς τον εαυτό σου για αυτό που είναι και για αυτό που δεν είναι. Την αυτοτιμωρία της βουλιμίας δεν την αξίζει κανένας!!! Εγώ τρελαίνομαι κάθε φορά που σκέφτομαι πόσο έχω ήδη υποβαθμίσει την ποιότητα της ζωής μου τα χρόνια αυτά του βουλιμικού οργασμού. Δεν μπορώ να το ξανακάνω αυτό. Θέλω να πηγαίνω μόνο μπροστά. Θέλω να βελτιώνω την ζωή μου, όχι να την επιβαρύνω.
26-12-2010, 14:29 #27
........χρόνια πολλά γεμάτα υγεία και μακρυά από βουλιμικά επεισόδια........
Χθές έφαγα αρκετά μετά το μεσημεριανό τραπέζι δεν σταμάτησα την κρεπάλη, δεν μπορούσα να αναπνεύσω από το πολύ φαγητό..Στο ύπνο μου ζορίστηκα τόσο πολύ που ονειρεύτηκα οτι έκανα εμετό...η συνήθεια αυτή έχει περάσει στο υποσυνειδητό μου...Τώρα το πρόβλημα μου είναι η έλλειψη μέτρου οταν βρεθώ μπροστά σε τραπέζι με όλα τ απαγορευμένα γιατί γενικώς βρίσκομαι σε μόνιμη κατάσταση δίαιτας...οταν κάνω δίαιτα είμαι πολύ τυπικη την ακολούθω πιστά, το θέμα είναι πώς να μάθω να τρώω με μέτρο ενώπιον όλων των εχθρών μου...όπως είναι τα γλύκα το τσουρέκι οι πίτες......συμβαίνει και σε σας;
26-12-2010, 15:15 #28
Πιστευω πως θα σε θοηθησει πολυ ενας διατροφολογος ειδικευμενος στις διατροφικες διαταραχες η ο συνδιασμος διαιτολογου κ φυχολογου.
26-12-2010, 17:32 #29
geia sas
ime 18 etwn kai pasxw apo neuriki voulimia edw k 2 xronia. apo mikri ixa themata me to varos m oso parakseno k na akougetai auto, {dn piga baleto epidi foragan kormakia!}. I ali8eia ine oti apexthanomai to soma m kai skopos twn emetwn itan na xasw arketo varos oste na niw8w xarumeni kai akoblexaristi.. istera apo ena xrono ka8imerinwn emetwn sinitopoisa oti den borusa xwris autous..afou etrwga kati poli meta an den to evgaza den borusa na sigedrwthw, psixologika imun rakos..{mia fora ekana ma8ima kai zitisa na paw toualeta kai ekana emeto giati apla den borusa na sigedrwthw se auta pou prospathuse na mou mathei}.gimnazomai ka8e mera k niw8w twra pia oti dn exw dinameis.. to thema ine oti fovamai gia tin igeia mou, min pathw monimi vlavi stin kardia..ka8e fora p kanw emeto exw trelous ponokefalous, niwthw tous mis m adinamous, k ton teleutaio kairo tremw les kai exw parei megali dwsi kafeinis..
thelw na to adimetopisw alla apo tin alli den tha ithela na mathei kanenas dikos mou tipota gia olo auto..
ti na kanw?
26-12-2010, 19:10 #30
Καλησπέρα dafi......Eίμαι και εγώ καινούργια στο forum και οφείλω να ομολογήσω οτι η εγγραφή μ`εχει βοηθήσει πολύ...Απο την μέρα που έγινε μέλος εδώ και μετά δεν ξανά έχω κάνει εμετό ελπίζω να λειτουργήσει και για σένα έτσι. Η παραδοχή του προβλήματος αποτελεί την μισή λύση.Νοίωθω πολύ καλά αλλά ακόμη παλεύω με τον εαυτό μου και τα κόμπλεξ μου.....Το γεγονός οτι είσαι μόνο 2 χρόνια βουλιμική είναι αρκετα παρήγορο...έκανες λοιπόν μια αρχή καλως ήρθες......κάθε φορά που είσαι ευάλλωτη γράφε εδώ..Σκέψου δεν είσαι η μόνη υποφέρει πολύς κόσμος.
Le Meilleur Complément Pour Hommes en 2025 ?(Retour) ???? |...
30-06-2025, 13:49 in Σχόλια, προτάσεις, προβλήματα