ενα λαθος που γινεται στο φορουμ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 33 12311 ... LastLast
Results 1 to 15 of 486
    Senior Member

ενα λαθος που γινεται στο φορουμ

Παιδια ειμαστε σε φορουμ διατροφικων διαταραχων.ΔΙΑ-ΤΑ-ΡΑ-ΧΩΝ ολε!! Καθε λιγο κ λιγακι βλεπω κατι ποστ με θαυματουργες διαιτες.Διατες της Ζωζως Σαπουντζακη,διαιτες που βγαζουν μαλλια,διαιτες που ψηνουν τοστ κ διαιτες που ενεργοποιουν το μεταβολισμο λες κ ο μεταβολισμος ειναι του πεθαμενου κ θελει ενεργοποιηση!Προχτες πηρα ενα περιοδικο που υποτιθεται οτι ασχολειται με την υγεια κ τη γυμναστικη κ ειχε μεσα μια διαιτα ενος κομπογιανιτη Γαλλου που εχει ανοιξει επιχειρηση,διπλα τη φωτο μιας'' σταρ ''που την κανει -σιγα μη την κανει!κοροιδο ειναι;-κ που εχει στην αρχη ΜΟΝΟ κρεατα.Δηλ.ο τυπος πρεπει να φαει μυνηση.Καθε λιγο κ λιγακι βγαινει ενα περιοδικο του Χ εκδοτη ο οποιος σκεφτεται:Τι πουλαει τωρα;Λιγη μοδα λιγη αστρολογια καμμια ωραια μουρη...τι λειπει τι λειπει;Μια διαιτα του αστροναυτη του καουμπου του αγελαδαρη.Και μεις τσιμπαμε.Ρε παιδια η καθε καινουργια διαιτα ειναι το θεμα;Γιατι αν ηταν αυτο θα την καναμε κ θαχαμε ξεμπερδεψει.Αυτο ειναι το προβλημα; Τοτε τι κανουμε σε φορουμ διατροφικων διαταραχων αγαπημενες μου;Αφου ξερουμε για να ειμαστε εδω οτι δεν ειναι αυτο το προβλημα καλες μου.Κριμα δεν ειναι να τσιμπαμε;

Senior Member
    Eισαι πολυ σωστη... Το προβλημα του φορουμ ειναι οτι μπαινει κοσμος για να μαθει ποια ειναι η διαιτα που θα τον κανει αδυνατο τρωγοντας γαριδακια και σοκολατες ή ποιος ειναι ο πιο trendy διαιτολογος. Ενω το θεμα ειναι ενα... ο ανθρωπος π μπαινει εδω πρεπει να συνειδητοποιησει οτι α) εχει προβλημα με το φαι και οχι με το βαρος απαραιτητα... Εγω αυτη τη στιγμη δεν εχω προβλημα με το βαρος αλλα θα εχω για παντα προβλημα με το φαι... ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ... Με λενε Πηνελοπη και θελω να τρωω... πως το λενε δλδ?

και β) οτι για να αδυνατησεις πρεπει να πεινασεις... δεν γινεται αλλιως.... δεν μπορεις να τρως σοκολατες και να αδυνατιζεις... δεν μπορεις να τρως μερα παρα μερα ΄πιτογυρα και μετα να παραπονιεσαι οτι εχει κολλησει ο μεταβολισμος σ...

Αυτα!

Senior Member
    νομιζω οτι σε πρωτη φαση θα πρεπει οποιος αποφασιζει να μεινει στο φορουμ-διοτι το να μπει , ισως να ναι κ θεμα τυχης- να παραδεχτει οτι εχει προβληματικη σχεση με το φαγητο.
    οτι το να αρνειται τον ορο "προβληματικη" ή "διαταραγμενη"(σχεση με το φαγητο) δεν εξαφανιζει το προβλημα όπως ακριβως το να το παραδεχεται, δεν το κανει να υφισταται.

Senior Member
    Θα συμφωνήσω με την Πηνελόπη. Εγώ είμαι στον αντίθετο δρόμο από τους περισσότερους. Είμαι στη φάση αύξησης του βάρους μου. Δε μπορώ να πω ότι δεν αγχώνομαι με το θέμα ζυγαριά αλλά τελικά έχω καταλήξει και εγώ ότι το πρόβλημα μου δεν είναι τόσο τα κιλά. Εχω συνειδητοπόιήσει ότι πρέπει να πάρω 4-5 κιλά ακόμα για να φαίνομαι υγιής.
    Το θέμα μου και εμένα είναι με το φαγητό. Μου αρέσει το φαγητό. θέλω να ξυπνάω και να ξεκινάω τη μέρα χωρίς να μετράω θερμίδες. Να κάθομαι το μεσημέρι να βάζω στο πιάτο μου όσο φαί θέλω και να μην ψάχνω μόνιμα μια ζυγαριά να μετρήσω ποσότητες. Να θέλω πχ να βρω το βράδυ και να μην πιω το αναψυκτικό το λαιτ αλλά να φάω ένα γλυκό γιατί μην νομίζετε ότι και στην προσπάθεια αύξησης του βάρους δεν υπάρχουν περιορισμοί άσχετα αν δεν είναι τόσο μεμπτές κάποιες παρασπονδίες.
    Και εδώ έρχεται και το δεύτερο θέμα στο οποίο και πάλι θα συμφωνήσω με την Πηνελόπη. Για να αδυνατίσεις θέλει θυσίες. Πρέπει να "πεινάσεις" ή μάλλον να το θέσω καλύτερα να στερηθείς για μικρότερο ή μεγαλύτερο διάστημα κάποιες θεωρητικά αμαρτωλές τροφές και να συμβιβαστείς με αυτό πράγμα καθόλου εύκολο. Και καλά για κάποιο διάστημα μηνών μπορεί και να το κάνεις είναι όμως δυνατόν να ακολουθείς κανόνες μια ζωή; Μυστική δίαιτα δεν υπάρχει αν υπήρχε θα μασταν όλοι ευτυχισμένοι αλλά δυστυχώς πάνω στην απελπισία μας πέφτουμε στην παγίδα και δοκιμάζουμε ότι βρούμε δεξιά και αριστερά. Μπορεί να υπάρξουν πρόσκαιρα αποτελέσματα αλλά είναι μαθηματικά βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν τα προβλήματα.
    Γι αυτό λοιπόν όσοι μπαίνουν στο φόρουμ αυτό με σκοπό ότι θα διαβάσουν κάποιο φοβερό και τρομερό μυστικό που θα τους κάνει να ξυπνήσουν την επόμενη μέρα 10κιλά πιο κάτω τότε μάλλον είναι γελασμένη.
    Προσωπικά το συγκεκριμένο φόρουμ με βοηθάει να καταγράφω διάφορα περιστατικά ανάλογα ή διαφορετικά με τα δικά μου, να μοίράζομαι σκέψεις και εμπειρίες, να βλέπω και να διορθώνω τα λάθη μου.
    Εννοείται κανείς από μας δεν είναι ειδικός και σίγουρα δεν αδυνατίζει κανείς με τα λόγια κάποιου αλλά σίγουρα μπορεί να βοηθηθεί, να ξαλαφρώσει

Senior Member
    κοριτσια το μονο που εχω να πω ειναι οτι λογω χημικων διαιτων μου κανε ζαχαρο στην εγκυμοσυνη χωρις να εχουμε ουτε ιστορικο στην οικογενεια τιποτα....κ μου παν φταινε οι διαιτες...και τωρα τρυπιεμαι 4 φορες την ημερα κανω ινσουλινη κανω διατροφη συγκεκριμενη και απεχω απο σχεδον τα παντα...προσεξτε λιγο γιατι οι επιπολαιοτητες πληρωνονται....

Senior Member
    για να εχεις διαταραχες πρεπει να εχεις και τα ψυχολογικα σου...και για να εχεις τα ψυχολογικα σου σημαινει οτι θες οπωσδηποτε ν αδυνατισεις.....οποτε ολοι σε μια ελπιδα στηριζομαστε

Senior Member
    Μα ολοι εχουν διαταραχες Λα λουνα.Αλλος εχει διαταραγμενη σχεση με το αλκοολ αλλος με το τζογο αλλος εχει διαταραχες προσωπικοτητας κ.λ.π.Εμεις με το φαγητο.Αν υπηρχε ανθρωπος χωρις τα ''θεματα''του θα ηταν γιογκι η Βουδας ωωωμ

Senior Member
    Originally posted by LaLuna
    για να εχεις διαταραχες πρεπει να εχεις και τα ψυχολογικα σου...και για να εχεις τα ψυχολογικα σου σημαινει οτι θες οπωσδηποτε ν αδυνατισεις.....οποτε ολοι σε μια ελπιδα στηριζομαστε
    εγω βασικα δεν καταλαβα :S

Senior Member
    lessing respect δεν εχω τιποτα να πω.Απλα respect!

Senior Member
    Originally posted by LaLuna

Ε?

Senior Member
    Eνα λαθος που γινεται στο φορουμ κατα τη γνωμη ειναι ακριβως το πιο βασικο χαρακτηριστικο των ΔΠΤ, η εμμονικη ενασχοληση με την τροφη και το βαρος.. Εχω δει δεκαδες θεματα με χιλιαδες replies σε σχεση με ζυγισματα, θερμιδες κτλ.. Ειναι λιγο να δουμε ποσο βοηθητικο ειναι τελικα αυτο..Ποσο συναδει με την επιθυμια "να σταματησω να ασχολουμαι με θερμιδες", "να σταματησω να ασχολουμαι με τη ζυγαρια μου" κτλ κτλ.. Δυστυχως, και το λεω με ολη την καλη διαθεση εχω την εντυπωση πως περισσοτερο "κακο" γινεται παρα καλο... Πως ενας ανθρωπος επιρρεπης σε τετοια θεματα, που επιλεγει να μη δει τις πραγματικες δυσκολιες της ζωης του και τις προβαλει ολες στην τροφη θα μπορεσει να τραβηχτει απο αυτες τις σκεψεις οταν η "αλληλοβοηθεια" του εχει τη μορφη ημερησιο ζυγισμα και τι εφαγα σημερα..(τυχαια αναφερω αυτα τα threads υπαρχουν κι αλλα δεκαδες).. Με φιλικη διαθεση

Senior Member
    Originally posted by spaceride
    Eνα λαθος που γινεται στο φορουμ κατα τη γνωμη ειναι ακριβως το πιο βασικο χαρακτηριστικο των ΔΠΤ, η εμμονικη ενασχοληση με την τροφη και το βαρος.. Εχω δει δεκαδες θεματα με χιλιαδες replies σε σχεση με ζυγισματα, θερμιδες κτλ.. Ειναι λιγο να δουμε ποσο βοηθητικο ειναι τελικα αυτο..Ποσο συναδει με την επιθυμια "να σταματησω να ασχολουμαι με θερμιδες", "να σταματησω να ασχολουμαι με τη ζυγαρια μου" κτλ κτλ.. Δυστυχως, και το λεω με ολη την καλη διαθεση εχω την εντυπωση πως περισσοτερο "κακο" γινεται παρα καλο... Πως ενας ανθρωπος επιρρεπης σε τετοια θεματα, που επιλεγει να μη δει τις πραγματικες δυσκολιες της ζωης του και τις προβαλει ολες στην τροφη θα μπορεσει να τραβηχτει απο αυτες τις σκεψεις οταν η "αλληλοβοηθεια" του εχει τη μορφη ημερησιο ζυγισμα και τι εφαγα σημερα..(τυχαια αναφερω αυτα τα threads υπαρχουν κι αλλα δεκαδες).. Με φιλικη διαθεση

εμμονη οπως το ειπες...γιατι πιστεουουν πολλοι(και εγω δυστηχως αν και ξερω οτι ειναι λαθος), οτι πρωτα θα χασεις τα κιλα και μετα θα βρεις την ισορροπια...
    αυτο φυσικα στεκει μονο ως προς το οτι εαν πιασεις το στοχο σου αποκτας και την αυτοπεποιθηση που σου λειπει.

αλλα επειδη η ισορροπια δεν ερχεται μαγικα, ξαναμπαινεις στο φαυλο κυκλο,ξαναπαιρνεις τα κιλα, ξαναχανεις την αυτοπεποιθηση και ξανα γραφεις στο post "τι εφαγα σημερα"............

Senior Member
    Το ξερω absolute...κι εγω σ'αυτο τον κυκλο ημουν παγιδευμενος τη μιση μου ζωη.. ξερω ακριβως πως ειναι και γι αυτο ξερω ποσο πονο κρυβει

Senior Member
    και πως το ξεπερασες??

εγω αυτο το "πανω κατω" το κανω απο τα 18,μη σου πω και νωριτερα...
    και ειμαι 29, το 1/3 της ζωης μου....

Senior Member
    Originally posted by absolute
    και πως το ξεπερασες??

εγω αυτο το "πανω κατω" το κανω απο τα 18,μη σου πω και νωριτερα...
    και ειμαι 29, το 1/3 της ζωης μου....
    αυτο ειναι για ενα αλλο θεμα..μη χαλασουμε το θεματακι που ειναι τοσο ευστοχο και καλο...εγω ημουν απο τα 14 μεχρι τα 24
    και τωρα ειμαι 30...6 χρονια εκτος συμπτωματος

Page 1 of 33 12311 ... LastLast