Results 406 to 420 of 486
Thread: ενα λαθος που γινεται στο φορουμ
-
05-12-2011, 02:23 #406
vou25,λυπάμαι που γράφοντας στο λάθος τόπικ το μοναδικό σου ποστ 7 μήνες τώρα
δε δέχτηκες κανένα καλωσόρισμα...Ελπίζω ο χρόνος που μεσολάβησε να σε βρίσκει σε καλό δρόμο
με την όποια σου προσπάθεια κι αν νιώσεις ανάγκη παρεούλας να μας βρεις και πάλι σε καταλληλότερους
αυτήν τη φορά χώρους...Καλή σου δύναμη σε ό,τι επιχειρείς με στόχο την περίφημη "φυσιολογική "ζωή,που λαχταράς!
- 05-12-2011, 10:10 #407
Ναταλία μου καταρχήν καλωσόρισες :bigsmile:!!
Πράγματι η μάχη είναι εσωτερική και πολύ προσωπική και ο καθένας την δίνει για τον εαυτό του αλλά εσύ για χρόνια βρίσκεσαι εδώ και εκτός από την προσωπική σου μάχη δίνεις κουράγιο και δύναμη και σε άλλους για τη δική τους μάχη. Δεν χάνεις την πίστη στο εαυτό σου αλλά και στο φόρουμ που μπορεί και αυτό να έχει τα "παραστρατήματά" του άλλα έχει και την καλή του πλευρά όπου κόσμος λαμβάνει βοήθεια και υποστήριξη ψυχολογική και πολύτιμες πληροφορίες και ιδέες για το πως να ενισχύσει τον προσωπικό του αγώνα. :starhit::starhit:
12-03-2012, 15:53 #408
Originally posted by lessing
Εχω καιρο να μπω προβληματακια υγειας-τωρα καλυτερα.Ακομα ενα ΄΄λαθος'' που γινεται: η εμμονη με το φαγητο εχει καταβαλει το 90%των ζωων μας.Τι εννοω:ΤΟ ποτε κ κυριως το ποσο γρηγορα θα χασουμε τα κιλα.Παιδια απο προσωπικο βιωμα λεω πως δεν παιζει κανενα ρολο ο Ρυθμος με τον οποιο γινεται η απωλεια βαρους.Και αυτο ειναι που πρεπει να ''χτυπηθει''.Οσο πιο λυσσα εχουμε για γρηγορα αποτελεσματα τοσο πιο πολυ δυσκολευουμε τη ζωη μας.Ο δρομος προς την απωλεια των κιλων δεν ειναι ενας δρομος φρικης αγωνιας κ αγχους,αλλα ενας δρομος ευχαριστος ρηλαξαρισμενος,καλαμπουρι� �υ κατα καιρους,μοιρασματος,κ κινησουλας εννοω κυριολεκτικα το τελευταιο στην πιο απλη του μορφη περπατημα η στην πιο ευχαριστη ΚΙΝΗΣΗ για τον καθενα.Οποιος γουσταρει μπορει να μαζεψει κ ελιες κ αυτο κινηση ειναι.Αμα το ζακχαρο μενει σχετικα σταθερο ολη τη μερα με μικρα συχνα γευματα,τα υπολοιπα μια χαρα μας βοηθανΕγω τουλαχιστον απο τοτε που ανακαλυψα ολα αυτα τα υπεραπλα εχω ησυχασει.Και νομιζω πως ολοι ξερουμε οτι το αγχος κ η ΕΜΜΟΝΗ δεν βοηθανε.Για αυτο λοιπον ειμαστε σε φορουμ διατροφικων διαταραχων.Για να το βιωσουμε κ να πουμε ναι!ειχαμε διαταραγμενη σχεση με το φεγητο η οποια εγινε πρωην διαταραγμενη.ΟΛΕ!
25-03-2012, 21:52 #409
Όλα καλά, όλα άγια και ενώ όλη η φιλοσοφία και η γνώση είναι στο κεφάλι μας, γιατί κάποιοι δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτά που γνωρίζουμε???? Και τέλοσπάντων είναι θέμα θέλησης, δύναμης ή ακόμα δεν θέλουμε να αλλάξουμε??? Τόσος φόβος πια???? μιλάω για τον εαυτό μου....
31-03-2012, 03:56 #410
εγω νομιζω οτι ειναι θεμα συνηθειας! και μαλιστα νοστιμης και (λιγακι) μηχανικη!!
οποτε δυσκολα πολυ τα πραγματα κοριτσια και αγορια! και ειδικα οπως εχουν τωρα τα πραγματα.. που στο μονο που μπορεις να βρεις στηριξει ειναι το φαγητο...
Αλλα ειδα σε μια εκπομπη κατι που ειπε μια γυμναστρια και πολυ μ αρεσε...
<-Γιατι τρως? (ρωταει η γυμναστρια την ενδιαφερομενη που θελει να χασει κιλα)
-Γιατι με ανακουφιζει.. ειναι το στηριγμα μου! (απανταει εκεινη)
-Και τωρα νιωθεις ανετα ετσι οπως εισαι?? Αφου δεν σε κανει να νιωθεις ανετα δεν ειναι στηριγμα!>
Σκεφτηκα οτι οταν καταφερουμε να το συνειδητοποιησουμε αυτο πραγματικα και βαθεια (πραγμα οχι ευκολο) τοτε κατι θα κινηθει!
15-05-2012, 16:53 #411
Καλησπερα σε ολους σας ειμαι καινουργια εδω ..σας βρηκα μεσω του google ψαχνωντας και εγω με τη σειρα μου ανθρωπους να μοραστω το προβλημα μου και να με βοηθησουν...ειμαι 23 και πριν ενα μηνα ακριβως εκανα γαστρικο δακτυλιο....και θα ηθελα να βαλω και την μπαρα που εχουν ορισμενοι χρηστες να δειχνει ποσα κιλα χανω κτλπ..συγγνωμη αν ενοχλησα ορισμενους σας ευχαριστω εκ των προτερων
11-11-2012, 18:04 #412
test test
12-11-2012, 15:21 #413
Originally posted by jojokaki
Καλησπερα σε ολους σας ειμαι καινουργια εδω ..σας βρηκα μεσω του google ψαχνωντας και εγω με τη σειρα μου ανθρωπους να μοραστω το προβλημα μου και να με βοηθησουν...ειμαι 23 και πριν ενα μηνα ακριβως εκανα γαστρικο δακτυλιο....και θα ηθελα να βαλω και την μπαρα που εχουν ορισμενοι χρηστες να δειχνει ποσα κιλα χανω κτλπ..συγγνωμη αν ενοχλησα ορισμενους σας ευχαριστω εκ των προτερων
jojokaki βρες το τοπικ που λέγετε " τικεράκη" εδώ στο φορουμ και θα βρεις τα βηματάκια να κάνεις και συ το τικεράκη σου. :smilegrin:
καλώς όρισες στην παρέα μας:thumbup:
31-12-2012, 01:02 #414
δεν κανει ευκολα register!
31-12-2012, 04:01 #415
Originally posted by sweetOctober
δεν κανει ευκολα register!
19-01-2013, 20:41 #416
Κυρία NADINE, δεν ανοίγει την τελευταία σελίδα σε κάποια θέματα!!! :thumbup::thumbup::wink1: (ω τί χαρά! :wink1: )
27-03-2013, 14:42 #417
Originally posted by lessing
Παιδια ειμαστε σε φορουμ διατροφικων διαταραχων.ΔΙΑ-ΤΑ-ΡΑ-ΧΩΝ ολε!! Καθε λιγο κ λιγακι βλεπω κατι ποστ με θαυματουργες διαιτες.Διατες της Ζωζως Σαπουντζακη,διαιτες που βγαζουν μαλλια,διαιτες που ψηνουν τοστ κ διαιτες που ενεργοποιουν το μεταβολισμο λες κ ο μεταβολισμος ειναι του πεθαμενου κ θελει ενεργοποιηση!Προχτες πηρα ενα περιοδικο που υποτιθεται οτι ασχολειται με την υγεια κ τη γυμναστικη κ ειχε μεσα μια διαιτα ενος κομπογιανιτη Γαλλου που εχει ανοιξει επιχειρηση,διπλα τη φωτο μιας'' σταρ ''που την κανει -σιγα μη την κανει!κοροιδο ειναι;-κ που εχει στην αρχη ΜΟΝΟ κρεατα.Δηλ.ο τυπος πρεπει να φαει μυνηση.Καθε λιγο κ λιγακι βγαινει ενα περιοδικο του Χ εκδοτη ο οποιος σκεφτεται:Τι πουλαει τωρα;Λιγη μοδα λιγη αστρολογια καμμια ωραια μουρη...τι λειπει τι λειπει;Μια διαιτα του αστροναυτη του καουμπου του αγελαδαρη.Και μεις τσιμπαμε.Ρε παιδια η καθε καινουργια διαιτα ειναι το θεμα;Γιατι αν ηταν αυτο θα την καναμε κ θαχαμε ξεμπερδεψει.Αυτο ειναι το προβλημα; Τοτε τι κανουμε σε φορουμ διατροφικων διαταραχων αγαπημενες μου;Αφου ξερουμε για να ειμαστε εδω οτι δεν ειναι αυτο το προβλημα καλες μου.Κριμα δεν ειναι να τσιμπαμε;
Η λέσσινγκ που το έθεσε είναι εξαφανισμένη, οπως και τα περισσότερα τότε μέλη που συμφώνησαν μαζί της.
Γιατί άραγε;;;;
Μήπως επειδή δεν αφορά πλέον διατροφικές διαταραχές; Ας μετονομαστεί επιτέλους σε φόρουμ δίαιτας να τελειώνουμε.
Αν ρωτήσεις για γραμμάρια και θερμίδες θα πάρεις 1000 απαντήσεις και αν μπαίνεις απελπισμένη μετά απο συνεχή υπερφγικά θα πάρεις τον π#%$ο.(Και έχω πρόσφατο παράδειγμα)
Δεν λέω ότι και εγώ δεν έχω πέσει στη λούμπα, ασχολούμαι και εγώ με γραμμάρια και θερμίδες αλλά αυτός είναι ο λόγος που δεν έχω ξεπεράσει εντελώς τη βουλιμία.
Μόνο ένα τοπικ έχω δει προσωπικά που να αφορά τη θεραπεία ΔΔ, άντε να είναι 2 σε όλα τα υπόλοιπα βλέπεις δίαιτες, μέτρημα και πάλι μέτρημα.
Αν υπήρχε τουλάχιστον μία ισορροπία θα ήταν καλύτερα τα πράγματα, αλλά ούτε αυτή υπάρχει δυστυχώς!
27-03-2013, 17:21 #418
Καλησπέρα Ασημένια,
είδα το ξέσπασμα σου στο τόπικ ενός καινούριου μέλους και δεν μπορώ να πω πως δεν προβληματίστηκα...
Σου απαντάω εδώ γιατί δεν θέλω να επιβαρύνουμε άλλο το τόπικ της Apple που στο κάτω κάτω μόλις πάτησε το πόδι της μέσα στο φόρουμ έγινε στο τόπικ της χαμός...
Δεν θέλω να σε κατηγορήσω σε καμία περίπτωση, απλά θέλω και εγώ να ακουμπήσω τους προβληματισμούς μου ανοιχτά για ένα θέμα που με τρωει καιρό και είναι αυτό για το οποίο και εσύ έσπασες, δεν άντεξες και ανέβασες τους τόνους.
Καταρχήν να σου πω ότι δεν είσαι η μόνη που νιώθεις θυμό και απογοήτευση. Και εγώ το νιώθω άπειρες φορές για αυτό και έκανα ένα πολύμηνο διάλειμμα από το φόρουμ και ίσως μελλοντικά να ξανακάνω, όταν νιώσω ότι το έχω ανάγκη.
Πιστεύω ότι τα γραφόμενα μου έχουν αποδείξει περίτρανα ότι δεν είμαι υπέρ ούτε των υποθερμιδικών, πόσο μάλλον των πρωτεϊνικών διατροφών. Γενικώς είμαι αυστηρά κατά σε οποιαδήποτε μορφή περιοριστικής διατροφής ΓΕΝΙΚΩΣ. Ωστόσο καθημερινά μπαίνω στο φόρουμ και προσπαθώ να δώσω μία άλλη νότα, να δείξω και να αποδείξω στον κόσμο ότι υπάρχει και μία πιο ήπια, πιο ευχάριστη και υγιής προσέγγιση στην απώλεια βάρους αλλά κυρίως στην καταπολέμηση οποιασδήποτε διατροφικής διαταραχής. Γιατί κακά τα ψέμματα οι διατροφικές διαταραχές είναι ασθένεια και αν δεν τις αντιμετωπίσουμε ολιστικά, θα μας συντροφεύει για μια ζωή...
Ο λόγος που δεν ξεσπάω και δεν τραβάω τα μαλλιά μου κάθε φορά που διαβάζω απίστευτα άκυρα ποστ είναι γιατί ξέρω ότι αν έχω σύμβουλο την οργή μου πρώτον θα βλάψω τον εαυτό μου και δεύτερον δεν θα βοηθήσω τον άνθρωπο που έχω απέναντι μου. Ειλικρινά δεν σε κατηγορώ που ξέσπασες, το βρίσκω ΑΠΟΛΥΤΑ φυσιολογικό δεδομένου ότι όντως τον τελευταίο καιρό το φόρουμ έχει πάρει μία μορφή φόρουμ δίαιτας, η ΑΤΚΙΝΣ και οι πρωτεϊνικές διατροφές πρωτοστατούν και όλοι ασχολούνται με βάρος, πόντους, γραμμάρια, θερμίδες κτλ σε μία τρελή κούρσα προκειμένου το καλοκαίρι να είναι όλοι πιο αδύνατοι...Και λυπάμαι που είμαι από τους ελάχιστους που καταλαβαίνουν ότι το ξέσπασμα σου δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένο πρόσωπο αλλά με την γενική κατάσταση. Όμως αν είχαμε λυμένα τα θέματα μας δεν θα είχαμε και πρόβλημα με την διαχείριση της διατροφής μας άρα και αυτό το φόρουμ δεν θα είχε λόγο ύπαρξης...
Από την άλλη θεωρώ πολύ άσχημο τον τρόπο που σου απάντησαν τα παιδιά, γιατί ουσιαστικά διαιωνίζουμε μία διαφωνία, μολύνοντας με αρνητική ενέργεια όχι μόνο το τόπικ της Aplle αλλά και του φόρουμ γενικά. Αρκετή αρνητική ενέργεια κουβαλά από μόνο του ας μην την ενισχύουμε και κάνουμε περισσότερο κακό από αυτό που έχει γίνει ήδη. Είμαστε όλοι συμπορευτές σε μία από τις μεγαλύτερες μάχες της ζωής μας, αυτή της απόκτησης ισορροπίας στην διατροφή μας. Ο καθένας προσπαθεί να το κάνει με τον τρόπο που του ταιριάζει, άλλοι επιλέγουν λάθος δρόμους, άλλοι πιο σωστούς. Για αυτούς που κάνουν λάθος επιλογές και προσεγγίζουν ελλιπώς ή λάθος το πρόβλημα με το να τους μαλώνουμε ειλικρινά δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, σίγουρα δεν πρόκειται να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι πόσο μάλλον να βελτιωθούν διατροφικά.
Είναι σαν αν είναι ο άλλος υπέρβαρος και να του φωνάζουμε ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΤΡΩΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Σε κανέναν δεν λειτούργησε θετικά αυτή η ατάκα...
@Giorgodelta δεν είναι όλες οι συμπεριφορές αποτέλεσμα μίας απλής ζήλιας. Τα σχόλια σου με απογοήτευσαν γιατί ουσιαστικά ρίχνεις λάδι στην φωτιά, δεν βοηθάς με αυτον τον τρόπο και από τι έχω καταλάβει η πρόθεση σου είναι να βοηθήσεις... Μπορεί να μην συμφωνώ σε πολλά από αυτά που λες ωστόσο κατέχεις και εσύ μία γνώση που για κάποιους μπορεί να φανεί χρήσιμη και βοηθητική. Η Ασημένια νιώθω ότι απλά κουράστηκε να βλέπει σε ένα φόρουμ διατροφικών διαταραχών τόσο πολύ κόσμο που αντί να ασχολείται με τη διαταραχή του να κάθεται να μετράει θερμίδες και κιλά και να εντείνει το πρόβλημα βαρώντας ουσιαστικά το κεφάλι του στον τοίχο.
Και για εσάς τα υπόλοιπα μέλη που μπήκατε στη διαδικασία της αντεπίθεσης. Καθίστε λίγο και σκεφτείτε για ποιον λόγο βρίσκεστε εδώ μέσα; Εγώ προσωπικά βρίσκομαι γιατί ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΛΕΨΩ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΉ ΜΟΥ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ KAI ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΤΟ ΚΆΝΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΜΕ ΠΑΡΕΑ! Επίσης θέλω να βοηθήσω όσο περισσότερο κόσμο έχω κουράγιο να βοηθήσω και να του δώσω πληροφορίες που προσωπικά με έχουν βοηθήσει πολύ προς την κατεύθυνση του στόχου μου. Δεν με νοιάζει αν θα είμαι κορμάρα το καλοκαίρι, δεν ήρθα εδώ για να πάρω αποδοχή ή να ακούσω μπράβο για τα κιλά που έχασα, είμαι εδώ για να λάβω και να δώσω βοήθεια. Και ο μόνος τρόπος για να το καταφέρω αυτό είναι να μοιράζομαι αγάπη, εμπειρίες και γνώση.
Καλοδεχούμενες όλες οι σκέψεις και οι αντιρρήσεις από οποιονδήποτε.
Είναι καιρός να την κάνουμε αυτή την κουβέντα, ας την κάνουμε εδώ σε ένα ουδέτερο έδαφος και όχι στο τόπικ μίας κοπέλας που μπήκε πρώτη φορά για να λάβει μία απλή συμβουλή και μία ενθάρρυνση
27-03-2013, 18:22 #419
Originally posted by Ασημένια
Η λέσσινγκ που το έθεσε είναι εξαφανισμένη, οπως και τα περισσότερα τότε μέλη που συμφώνησαν μαζί της.
Γιατί άραγε;;;;
Μήπως επειδή δεν αφορά πλέον διατροφικές διαταραχές; Ας μετονομαστεί επιτέλους σε φόρουμ δίαιτας να τελειώνουμε.
Αν ρωτήσεις για γραμμάρια και θερμίδες θα πάρεις 1000 απαντήσεις και αν μπαίνεις απελπισμένη μετά απο συνεχή υπερφγικά θα πάρεις τον π#%$ο.(Και έχω πρόσφατο παράδειγμα)
Δεν λέω ότι και εγώ δεν έχω πέσει στη λούμπα, ασχολούμαι και εγώ με γραμμάρια και θερμίδες αλλά αυτός είναι ο λόγος που δεν έχω ξεπεράσει εντελώς τη βουλιμία.
Μόνο ένα τοπικ έχω δει προσωπικά που να αφορά τη θεραπεία ΔΔ, άντε να είναι 2 σε όλα τα υπόλοιπα βλέπεις δίαιτες, μέτρημα και πάλι μέτρημα.
Αν υπήρχε τουλάχιστον μία ισορροπία θα ήταν καλύτερα τα πράγματα, αλλά ούτε αυτή υπάρχει δυστυχώς!
27-03-2013, 18:41 #420
@Eli τα λες πολύ σωστά. Δεν ήθελα να δυναμιτίσω κάποια κατάσταση, έκανα μια παρατήρηση κάπως σκληρή.
Δε ξέρω από που πηγάζει ο αρνητισμός που είδα, φαντάστηκα την ζήλεια, μπορεί να είναι λάθος.
Κατά τα άλλα δεν έχω κάποιο θέμα!
Όποιος κρίνει, πρέπει να περιμένει να κριθεί. Κι εγώ μέσα σε αυτούς. Αφού κρίνω θα κριθώ.
Ας μη στενεύουμε όμως τα όρια συζήτησης του φόρουμ.
Οι διατροφικές διαταραχες ή η κακή διατροφή μπορεί να καταπολεμηθεί με καλή διατροφή, με σωστή διατροφή.
Η καλή ψυχολογία περνάει μέσα παό το στομάχι μας. Όλη μας η ζωή περνάει μέσα από το στομάχι μας.
Ανταλλάσωντας απόψεις, μετρώντας θερμίδες και λιπαρά, διευρύνουμε τον ορίζοντα των γνώσεών μας κι αυτό μόνο καλό μπορεί να μας αποφέρει.
Όποιος διαφωνέι ή και θίγεται από τέτοια θέματα ας μη συμμετέχει. Αυτό κάνω εγώ.
Το φόρουμ δεν είναι κανενός. Είναι μια κοινότητα ανοικτή σε όλους.
Όχι ότι είμαι ανέκαθεν ευγενικός αλλά μία στοιχειώδη ευγένεια ή να τηρούνται κάποιοι τύποι, είναι κάτι που σαφώς και πρέπει να ισχύει.
Αν αρχίσω να τσακώνομαι με τον οποιονδήποτε, πρώτα από όλα θα κάνω κακό στον ευατό μου.
Κατά τα άλλα είσαι ευγενέστατη :kiss:
Mε το λάδι κάνω μαλάξεις, δεν το ρίχνω στη φωτιά.
Το λάδι είναι ένα καλό φάρμακο και στη φωτιά καταστρέφεται κι απομένει μόνο η παχυντική του ιδιότητα.
Πρέπει να καταναλώνεται ωμό από όσους καταναλώνεται.
Πώς να είμαι ικανοποιημένη με την έλλειψη ζωής;
04-08-2025, 16:10 in Κατάθλιψη - Δυσθυμία