ενα λαθος που γινεται στο φορουμ - Page 30
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 30 of 33 FirstFirst ... 202829303132 ... LastLast
Results 436 to 450 of 486
    Originally posted by need2loose
    Originally posted by Ασημένια
    Μάγδα είναι απλό εξέφρασα ένα παράπονο/διαπίστωση και έγινε ο κακός χαμός. Είπα εγώ σε κανέναν φύγε; Είπα ότι έχουμε χάσει την μπάλα, κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Αφού έχεις περάσει από τόσα σίγουρα ξέρεις ότι το αδυνάτισμα δεν είναι η λύση και στην προκειμένη είναι το δέντρο. Ούτε αυτό δεν μπορείς να παραδεχτείς; Θες να μου πεις ότι παλεύεις να φτιάξεις τη ψυχολογία σου και όχι το σώμα σου; Μακάρι να τα κάνεις και τα 2 δεν μου πέφτει λόγος. Αλλά μας λες συνέχεια εσύ τι να κάνουμε ή τι να μην κάνουμε (πχ «αφήστε μας και ασχοληθείτε με τον εαυτό σας» ή «διευρύνετε τον τρόπο σκέψης σας κλπ» λες και σου κάναμε υποδείξεις. Σου είπα εγώ τι να κάνεις;
    Έκανα ένα ρημάδι γενικό σχόλιο και θα με βγάλεις ότι σου επιβάλλω και τη διατροφή;Που παρεμπιπτόντως δεν έχω καταλήξει και δεν κάνω συγκεκριμένη; Όλοι σχόλια κάνουμε και λέμε γνώμες. Ηταν ένα ΓΕΝΙΚΟ σχόλιο και εσύ επιμένεις να μου μιλάς για τον Ατκινς! (Πωπω καλά που δε ζει ε, από τα χεράκια μου θα πήγαινε αυτή τη στιγμή-αστειάκι).Αυτό δεν είναι διατροφή , αυτό είναι έρωτας! Έτυχε να γράψω υδατάνθρακες γιατί αυτό βλέπω παντού και αυτό μου ήρθε. Καλέ κάνε ότι σε βολεύει,ουφ! Στο μέτρημα και στη λεπτομέρεια ήθελα να εστιάσω η κακομοίρα, σε αυτό το ψαχαναγκαστικό στοιχείο το οποίο κάνω και εγώ και το οποίο θεωρώ ότι επιδεινώνει τις διατροφικές διαταραχές. Και το ίδιο θεωρώ ότι κάνει και ο αποκλεισμός τροφών. Μην το επικεντρώνεις στην εκάστοτε διατροφή και αρχίσεις τις αναλύσεις για το ψωμί γιατι θα πηδηχτώ απο το παράθυρο!

ΥΓ Δεν μπορώ να σε πείσω ότι δεν είχα εσένα στο μυαλό μου αλλά αυτή είναι η αλήθεια και γιαυτό και μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση που μου επιτέθηκες τόσο έντονα. Μετά κατάλαβα ότι το πήρες προσωπικά.
    Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι σήμερα τα κάναμε σκ@τα. Ελπίζω να μη φταίω εγώ που έφαγες κρουασάν απ' όσο είδα γιατί ειλικρινά με έπιασαν τύψεις!!!!
    Πάντως να ξέρεις ότι από εμένα είναι όλα καλά και νιώθω πολύ χάλια που πήραν τέτοια τροπή τα πράγματα!
    Ακριβώς τα ίδια σκεφτόμουν και εγώ την ώρα που σου έγραφα. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο με ανακουφίζεις, μη σου πώ με συγκίνησες κιόλας για τις τύψεις, αλλά να μην νιώθεις εννοείται. Ισα ίσα με τόσα σοκολατοειδή έγινα για λίγο Τάσος και απόρησα τι βρίσκουν σε αυτές τις αηδίες,χιχι.

Οσο για το παρακάτω ποστ που λες ότι απολαμβάνεις τη διαδρομή και δεν θα ήθελες το μαγικό ραβδί, το έλεγα και έγραφα και εγώ συνέχεια στην πορεία αδυνατίσματος και λέω πάει θα με λένε μαζόχα!Τώρα χαίρομαι που είμαστε 2 οι μαζόχες,χαχα. Αστειεύομαι φυσικά, αυτό δείχνει ότι ό,τι και να γίνει θα τον φτάσεις τον στόχο.
    Μακάρι να πετύχεις και τους 2 στόχους παράλληλα και φτου φτού ήδη τα πας τέλεια. Κακώς μερικές φορές κρίνουμε απο τον εαυτό μας, εγώ πέτυχα τα κιλά, στη διαδρομή ένιωθα παντοδύναμη αλλά βλέπω ότι η εμμονή δεν έχει φύγει, μετράω ακόμα τα πάντα και ας κοροιδεύω τον εαυτό μου ότι έχω ξεπεράσει τη βουλιμία επειδή τάχα αδυνάτισα και επειδή έκοψα τα πολλά υπερφαγικά.(Εντωμεταξύ άσχετο αλλά τα δικά μου υπερφαγικά σπάνια ήταν συναισθηματικής αιτιολογίας,το ξεκίνημα τους δηλ)

Φόρτυ δεν θέλω να το συνεχίσω. Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες, εσύ μάλλον δεν με καταλαβαίνεις. Λέω ότι το ίδιο κάνουμε, και εμένα μου αρέσει να ασχολούμαι με θερμίδες, γυμναστική κλπ και να κρατιέμαι έτσι αδύνατη αλλά η δική μου γνώμη είναι ότι έτσι θάβουμε το πρόβλημα. Εσυ λες ότι έτσι είμαστε αδύνατες και τουλάχιστον έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο απο αυτή τη μεριά. Το παραδέχομαι ότι το σκέφτομαι και εγώ έτσι αλλά δεν παύω να πιστεύω ότι δεν είναι υγιές.

Senior Member
    Mak υπάρχουν κάποιες απώλειες στην πορεία, ο Tassos67 δε θα ξαναμπεί Καλημέρα, εύχομαι να υπάρχει ηρεμία στο εξής, εμένα προσωπικά με βάρυνε πολύ η κατάσταση χθες. Ισως επειδη με πετυχε η ολη φαση εν μεσω υπερφαγιων.

Senior Member
    Originally posted by Mak
    Παρακολουθώντας τις τελευταίες μέρες τις αντεγκλίσεις που έχουν προκύψει, είτε σαρκαστικές, είτε χιουμοριστικές , είτε επιθετικές, προσωπικά δε θα μείνω σε αυτές. Είμαστε άνθρωποι και κάποιες φορές μπλεκόμαστε σε θυμωμένες προστριβές και ξεσπάσματα. Οι ψυχολόγοι θα έλεγαν ότι μέσα από τη σύγκρουση βγαίνει και κάτι καλό. Αν μετά από αυτή τη σύκρουση, επιβιώνεις και είσαι καλά με τον άλλον και τον εαυτό σου, έχεις αποκομίσει όφελος. Μετά τη νηφάλια και ουσιαστική παρέμβαση της Eli, πιστεύω πως εκεί είμαστε τώρα. Βλέπω πως ήδη ο λόγος των μελών που διαπληκτίστηκαν, άλλαξε δομή και ύφος. Και χαίρομαι πολύ γιατί μετά αυτή τη θύελλα δηλώσεων και χαρακτηρισμών, υπονοούμενων ή ξεκάθαρων μομφών, προέκυψε μια εκτόνωση του αρνητικού φορτίου. Διάβασα σκέψεις και συναισθήματα που έχουν ουσία και πιστεύω εκφράστηκαν γιατί η Eli είχε θετική και επουλωτική δράση πάνω μας. Με το λόγο της ο οποίος είναι πάντα θετικός και καλογραμμένος, ποιοτικός και ουσιαστικός, με ενδιαφέρον και αγάπη χωρίς όμως να χαϊδεύει κανενός τα αυτιά και τις αδυναμίες, ενθάρρυνε να βγάλουμε από μέσα μας πολλές "συναισθηματικές τοξίνες". Ελάκι, έχεις ενσυναίσθηση, ταυτίζεσαι συναισθηματικά και μπαίνεις στον κόπο να βοηθήσεις ουσιαστικά. Προσωπικά σε ευχαριστώ για την παρουσία σου στο φόρουμ. Είσαι όαση σε ένα τοπίο που κάποιες φορές χρειάζεται απεγνωσμένα πηγές γνώσης και κατανόησης του δύσκολου δρόμου της διατροφικής διαταραχής.
    Αποσπάσματα από τα γραφόμενα της Eli
    Ο λόγος που δεν ξεσπάω και δεν τραβάω τα μαλλιά μου κάθε φορά που διαβάζω απίστευτα άκυρα ποστ είναι γιατί ξέρω ότι αν έχω σύμβουλο την οργή μου πρώτον θα βλάψω τον εαυτό μου και δεύτερον δεν θα βοηθήσω τον άνθρωπο που έχω απέναντι μου. Ειλικρινά δεν σε κατηγορώ που ξέσπασες, το βρίσκω ΑΠΟΛΥΤΑ φυσιολογικό δεδομένου ότι όντως τον τελευταίο καιρό το φόρουμ έχει πάρει μία μορφή φόρουμ δίαιτας, η ΑΤΚΙΝΣ και οι πρωτεϊνικές διατροφές πρωτοστατούν και όλοι ασχολούνται με βάρος, πόντους, γραμμάρια, θερμίδες κτλ σε μία τρελή κούρσα προκειμένου το καλοκαίρι να είναι όλοι πιο αδύνατοι...Και λυπάμαι που είμαι από τους ελάχιστους που καταλαβαίνουν ότι το ξέσπασμα σου δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένο πρόσωπο αλλά με την γενική κατάσταση. Όμως αν είχαμε λυμένα τα θέματα μας δεν θα είχαμε και πρόβλημα με την διαχείριση της διατροφής μας άρα και αυτό το φόρουμ δεν θα είχε λόγο ύπαρξης...

Για αυτούς που κάνουν λάθος επιλογές και προσεγγίζουν ελλιπώς ή λάθος το πρόβλημα με το να τους μαλώνουμε ειλικρινά δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, σίγουρα δεν πρόκειται να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι πόσο μάλλον να βελτιωθούν διατροφικά.

Και για εσάς τα υπόλοιπα μέλη που μπήκατε στη διαδικασία της αντεπίθεσης. Καθίστε λίγο και σκεφτείτε για ποιον λόγο βρίσκεστε εδώ μέσα;
    Εγώ διαφωνώ στο 100% ότι η Eli εκτόνωσε την κατάσταση. Εμένα αυτό που με φούντωσε περισσότερο από την Ασημένια ήταν η παραδοχή της Eli ότι τραβάει τα μαλλιά της, ότι δικαιολογεί το ξέσπασμα της Ασημένιας κ.τ.λ Επίσης αυτή η σιγουριά ότι όσοι δεν είναι στις 2αδες-3αδες προσεγγίζουν ελλιπώς ή λάθος το θέμα είναι πολύ υποκειμενική. Δεν καταλαβαίνω ποιος έδωσε το μέτρο του σωστού και του λάθους.
    Τα έχουν βάλει κάποιοι με τις πρωτεινικές δίαιτες. Πόσοι από αυτούς το έχουν ψάξει ουσιαστικά και σε βάθος; Στην κοινότητα της Ατκινς υπάρχουν μέλη που συντηρούν τα κιλά τους εδώ και χρόνια και ορκίζονται στο όνομα αυτής τη δίαιτας. Δεν μιλάω για 5 και 10 κιλά. Μιλάω για ανθρώπους που κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε η ζωή τους και έχασαν 50-100 κιλά. Πρέπει να τους πούμε ότι είναι λάθος που δεν τα έχασαν με
    2-αδες 3-αδες; Οι άνθρωποι έχουν μια τάση να απορρίπτουν πράγματα προτού τα ψάξουν επαρκώς. Το δέχομαι. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνουν δηλώσεις αφορισμού. Χθες ένιωσα τη δήλωση της Eli σαν μιας μαμάς που χάνει την υπομονή της με τα κουτά παιδιά της αλλά κρατάει τη ψυχραιμία της και δεν μας μαλώνει.....

Senior Member
    Ακριβώς τα ίδια σκεφτόμουν και εγώ την ώρα που σου έγραφα. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο με ανακουφίζεις, μη σου πώ με συγκίνησες κιόλας για τις τύψεις, αλλά να μην νιώθεις εννοείται. Ισα ίσα με τόσα σοκολατοειδή έγινα για λίγο Τάσος και απόρησα τι βρίσκουν σε αυτές τις αηδίες,χιχι.

Οσο για το παρακάτω ποστ που λες ότι απολαμβάνεις τη διαδρομή και δεν θα ήθελες το μαγικό ραβδί, το έλεγα και έγραφα και εγώ συνέχεια στην πορεία αδυνατίσματος και λέω πάει θα με λένε μαζόχα!Τώρα χαίρομαι που είμαστε 2 οι μαζόχες,χαχα. Αστειεύομαι φυσικά, αυτό δείχνει ότι ό,τι και να γίνει θα τον φτάσεις τον στόχο.
    Μακάρι να πετύχεις και τους 2 στόχους παράλληλα και φτου φτού ήδη τα πας τέλεια. Κακώς μερικές φορές κρίνουμε απο τον εαυτό μας, εγώ πέτυχα τα κιλά, στη διαδρομή ένιωθα παντοδύναμη αλλά βλέπω ότι η εμμονή δεν έχει φύγει, μετράω ακόμα τα πάντα και ας κοροιδεύω τον εαυτό μου ότι έχω ξεπεράσει τη βουλιμία επειδή τάχα αδυνάτισα και επειδή έκοψα τα πολλά υπερφαγικά.(Εντωμεταξύ άσχετο αλλά τα δικά μου υπερφαγικά σπάνια ήταν συναισθηματικής αιτιολογίας,το ξεκίνημα τους δηλ)
    Δεν μου αρέσει να μαλώνω με κανέναν το βάρος που νιώθω στη ψυχή μου είναι αβάσταχτο! Εχθές δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ αν δεν ρίχναμε τους τόνους! Είδα σε ένα post σου ότι έφαγες και γιατί ήσουν στεναχωρημένη και ένιωθα ότι μπορεί σε μεγάλο βαθμό να ευθύνομαι εγώ που στράφηκες σε αυτόν τον τρόπο εκτόνωσης και το τι ψυχολογία μπορεί να σου προκαλούσε όλο αυτό.
    Είχα ξεκινήσει να σου γράφω u2u πριν να μου γράψεις εδώ. Δίστασα όμως να στο στείλω!
    Σου έγραφα μέσα ότι θέλω να αφήσουμε στην άκρη τις διαφορές μας και ότι μας δένουν πολλά περισσότερα απ' όσα πιθανόν να μας χωρίζουν. Όλοι θέλουμε αποδοχή και σεβασμό. Σε κάποια στιγμή εχθές αυτά τα στοιχεία χάθηκαν από αμφότερες τις πλευρές. Ας μας γίνει μάθημα και ας πάμε παρακάτω. Χαίρομαι που σήμερα ξημέρωσε μια καλύτερη ημέρα!

Senior Member
    Ένα κακό που έχει ο γραπτός λόγος είναι ότι παρεξηγείται εύκολα.
    Είναι άλλο να έχεις ένα συνομιλητή μπροστά σου κι άλλο να έχεις μπροστά σου την οθόνη του υπολογιστή σου, τα γραφόμενά του συνομιλητή σου και την ενδεχομένως κακή σου διάθεση.
    Δε θέλω να κρίνω κανέναν αυτή τη στιγμή. Ποιος την είπε σε ποιον και ποιος την άκουσε! Στο κάτω της γραφής γίνονται αυτά σε όλα τα φόρουμ και πολύ χειρότερα. Το επίπεδο επικοινωνίας είναι πολύ καλό εδώ μέσα κι είναι κι ένας λόγος που μου αρέσει να διαβάζω και να γράφω σε συγκεκριμένα θέματα. Από αυτή την ιστορία μόνο να μάθεις γίνεται. Να διευρύνεις τις γνώσεις σου.
    Αν κάποια/ος έκανε υπερφαγικό εξαιτίας της προσωρινής αυτής φαγωμάρας στο φόρουμ θα ήθελα να δώσω μια συμβουλή. Μην κατηγορείτε τους άλλους για τα σφάλματά σας. Μάθετε να διαχωρίζεται την αφορμή ενός συμβάντος από την αιτία. Και δε χρειάζεται να συμμετέχεις σε όλα τα θέματα εδώ μέσα. Σε όσα σου αρέσουν.

Η ουσία των πραγμάτων είναι η εξής:
    Αυτό που μετράει δεν είναι κάποια/ος να χάσει κιλά. Είναι να μπορέσει να γίνει άλλος άνθρωπος. Να διατηρηθεί σε μια εικόνα που φαντάζεται ως ιδανική. Από ότι έχουμε όλοι μάθει εδώ μέσα υπάρχουν 1000 τρόποι για να χάσεις κιλά κι άλλοι τόσοι για να τα διατηρήσεις. Η ουσία παραμένει. Αυτό που χρειάζεται όταν κάνεις κάτι λάθος είναι "αλλαγή φιλοσοφίας - αλλαγή συνηθειών και τρόπου ζωής, να διορθώσεις τα λάθη σου, αυτά που αναγνωρίζεις".
    Να σέβεσαι την γνώμη ακόμη κι ενός ανθρώπου που ίσως απεχθάνεσαι. Κι έναν άνθρωπο παχύσαρκο ή ανορεκτικό, ένα άρρωστο κι άσχημο άνθρωπο ποτέ δεν πρέπει να κοροϊδεύεις. Μπορεί εκείνη τη στιγμή να κοιτάς το ίδιο σου το μέλλον. Και βέβαια αν θες να πλακωθείς, μη πλακώνεσαι ούτε στο φαγητό, ούτε με τον συνομιλητή σου. Βρες κάτι άλλο να κάνεις μέχρι να σου περάσει.

Originally posted by giorgosdelta

Αν κάποια/ος έκανε υπερφαγικό εξαιτίας της προσωρινής αυτής φαγωμάρας στο φόρουμ θα ήθελα να δώσω μια συμβουλή. Μην κατηγορείτε τους άλλους για τα σφάλματά σας. Μάθετε να διαχωρίζεται την αφορμή ενός συμβάντος από την αιτία. Και δε χρειάζεται να συμμετέχεις σε όλα τα θέματα εδώ μέσα. Σε όσα σου αρέσουν.
    Για το υπερφαγικό μου δεν το έγραψα εδώ, γιαυτό ακριβώς τον λόγο γιατί δεν ήθελα να κλαφτώ. Εγραψα σε άσχετο τοπικ και μάλιστα πάλι δεν έγραψα υπερφαγικό αλλά ότι έφαγα πουράκια και κρουασαν.
    Και μάλιστα μετά το σκέφτηκα ότι έκανα βλακεία γιατί λέω μπορεί να το συνδυάσουν. (Παρόλα αυτά υπερευχαριστώ τη Μάγδα για το ενδιαφέρον που έδειξε)
    Δεν κατηγόρησα κανέναν για το σφάλμα μου, για όνομα του Θεού, δεν θα το έκανα ποτέ. Ξέρω ότι φταίει ο εαυτός μου και μόνο.
    Πριν δώσουμε συμβουλές ας εξετάζουμε και λίγο την περίπτωση γιατί τώρα πάλι έπρεπε να απολογηθώ για κάτι που προσπάθησα να αποφύγω.

Θέλω να πω κάτι τελευταίο. Βασικά θα ήθελα να παρακαλέσω να μην δοθεί άλλη έκταση στο θέμα. Αν γύριζα το χρόνο πίσω δεν θα το έγραφα ποτέ εκείνο το μήνυμα με αφορμή το ποστ ενός καινούργιου μέλους. Μόνο στεναχώρια κέρδισα τίποτα άλλο.
    Λυπάμαι που προκάλεσα τέτοιον χαμό και παράλληλα ντρέπομαι απίστευτα. Δεν έχω τον απαιτούμενο τσαμπουκά και απορώ και πώς τα κατάφερα έτσι. Τα πιο παλιά μέλη που τώρα απουσιάζουν ξέρουν αν είμαι αγενής η όχι.
    Αν συνεχιστεί δεν θα έχω μούτρα να ξαναγράψω, θα μου πείτε και σε ποιον θα λείψεις; Σε κανέναν φυσικά απλά θέλω να δείξω σε πόσο δύσκολη θέση έχω έρθει. Αλλά επείδη εδώ μέσα μόνο βρίσκω ανθρώπους με κοινό τρόπο σκέψης οπού μπορώ να ανοιχτώ, θα ήθελα απλά αυτή τη χάρη.
    Αν πάλι δεν γίνεται, δεν πειράζει αν είναι να βγει κάποιο γενικότερο καλο.

Senior Member
    :thumbup::thumbup::thumbup:

Senior Member
    Θέλω να πω κάτι τελευταίο. Βασικά θα ήθελα να παρακαλέσω να μην δοθεί άλλη έκταση στο θέμα. Αν γύριζα το χρόνο πίσω δεν θα το έγραφα ποτέ εκείνο το μήνυμα με αφορμή το ποστ ενός καινούργιου μέλους. Μόνο στεναχώρια κέρδισα τίποτα άλλο.
    Λυπάμαι που προκάλεσα τέτοιον χαμό και παράλληλα ντρέπομαι απίστευτα. Δεν έχω τον απαιτούμενο τσαμπουκά και απορώ και πώς τα κατάφερα έτσι. Τα πιο παλιά μέλη που τώρα απουσιάζουν ξέρουν αν είμαι αγενής η όχι.
    Αν συνεχιστεί δεν θα έχω μούτρα να ξαναγράψω, θα μου πείτε και σε ποιον θα λείψεις; Σε κανέναν φυσικά απλά θέλω να δείξω σε πόσο δύσκολη θέση έχω έρθει. Αλλά επείδη εδώ μέσα μόνο βρίσκω ανθρώπους με κοινό τρόπο σκέψης οπού μπορώ να ανοιχτώ, θα ήθελα απλά αυτή τη χάρη.
    Αν πάλι δεν γίνεται, δεν πειράζει αν είναι να βγει κάποιο γενικότερο καλο.
    :starhit::starhit::starhit::starhit::starhit:

Senior Member
    Δεν έχω προλάβει να διαβάσω όλα όσα γράψατε γιατί είχα μία δύσκολη μέρα...

Ωστόσο βλέπω όλους να μαλακώνουν, να δίνουν συγχώρεση και να αναγνωρίζουν τα τόσα πολλά κοινά που μας ενώνουν. Δεν μπορώ παρά να νιώσω περηφάνια που μετά από μία φουρτούνα όλα μπαίνουν στην θέση τους και στην σωστή τους οπτική.

Χαμογελάω με ανακούφιση :love:

Έχω να γράψω πολλά, τόσα να σχολιάσω, αλλά η μέρα μου πραγματικά ήταν δύσκολη και δεν ξέρω αν έχω το ψυχικό κουράγιο.

Ασημένια μου άλλη έκταση δεν θα δώσω, ωστόσο να πω ότι όλο αυτό είναι μία όμορφη αφορμή για μία κουβέντα και το εννοώ. Σίγουρα όχι για να μαλώσουμε, ούτε και να κατηγορήσουμε, αλλά για να γίνουμε καλύτεροι και να κατανοήσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Γιώργο ότι ο γραπτός λόγος κρύβει παγίδες και μπορεί πολλές φορές να γίνουν από το τίποτα μεγάλες παρεξηγήσεις, όπως έχουν γίνει και στο παρελθόν άλλωστε.

Ας κρατήσουμε το πόσο θετικά κατέληξε σήμερα η κουβέντα και ας συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Σίγουρα πάντως γνωριστήκαμε όλοι λίγο καλύτερα από χθες .

Senior Member
    Ελπίζω επίσης ο Τάσος μας να αλλάξει γνώμη και να επιστρέψει με χαμόγελο στο φόρουμ, και πάλι και με νέες δυνάμεις να συμπορευτούμε. Θα στεναχωρηθώ πολύ αν μετά από ότι έγινε αποχωρήσει και νιώσει έστω και στο ελάχιστο απόρριψη. Για μένα αυτό θα σημαίνει ότι έχω αποτύχει να εκφράσω αυτά που ήθελα τουλάχιστον ως ένα βαθμό...

Και τι αν έχουμε κάποιες διαφωνίες; Αυτο δεν ακυρώνει καμία προσπάθεια και κυρίως κανένα μέλος του φόρουμ. Όλοι εδώ βρισκόμαστε εν τέλη για τον ίδιο λόγο, για να αποκτήσουμε διατροφικές ισορροπίες, ένα υγιές σώμα και μία χαρούμενη ψυχή. Καλύτερα να πορευόμαστε με παρέα παρά μόνοι μας.

Senior Member
    πιστευω ακραδαντα, μετα απο χρονια σκεψεων και ενασχολησης με το θεμα των παραπανω κιλων (ειτε εμπλεκεται διαταραχη, ειτε οχι), οτι οχι απλα δεν υπαρχει η "μαγικη μεθοδος" , αλλα και οτι αξιολογες και διαφορετικες μεταξυ τους μεθοδοι, ειτε ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ειτε δεν κανουν ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΠΟΙΟΥ.

καταλαβαινω τον φανατισμο καποιων να υποστηριξουν την μεθοδο που τους ταιριαζει σαν την μονη ισορροπημενη η την μονη ενδεδειγμενη, η την μονη αποτελεσματικη.
    το κανουν ειτε απο την χαρα τους γιατι σε αυτους λειτουργησε , ειτε για να ενδυναμωσουν την ελπιδα τους οτι ΘΑ λειτουργησει καποια στιγμη αν επιμεινουν.
    καλα κανουν για τον εαυτο τους να ενδυναμωνουν την πιστη τους και να δημιουργουν συντροφιες να αλληλοστηριζονται και να συζητουν πρακτικα και πιο εσωτερικα θεματα της μεθοδου τους.
    πρεπει να καταλαβουν ομως οτι υπαρχουν κι αλλοι τροποι, που μπορει να μην λειτουργουν στους ιδιους, αλλα λειτουργουν μια χαρα σε καποιους αλλους.
    οποτε, προς τι οι αντιπαραθεσεις? σε τι βλαπτει καποιον που μετραει ποντους, αν καποιος αλλος μετραει θερμιδες, και γιατι ειναι ο τροπος του πιο σωστος η πιο λαθος?
    σε τι διαφερει ενα θεμα με καθημερινα διαιτολογια 3αδων-2αδων, απο ενα θεμα με καθημερινα διαιτολογια μετρησης μεριδων η θερμιδων? για μενα, σε τιποτε απολυτως.

η αποτελεσματικοτητα καθε μεθοδου αποδεικνυεται.
    και η αποδειξη δεν ειναι η απωλεια MONO, γιατι δεν εχουν ολοι προβλημα περιττου βαρους. η αποδειξη ειναι η ισορροπια, η υγεια και η ευτυχια του ατομου.
    και ΝΑΙ αν υπαρχουν και περιττα κιλα, και η απωλεια ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ.
    ποιος θα κρινει την ισορροπια του καθενα? εχουμε χρισει επιτηρητες αποτελεσματικοτητας η ισορροπιας? νομιζω ο καθενας μονος του μονο μπορει να το κανει αυτο και να στρεφεται προς οτι τον ανακουφιζει η τον βοηθαει.

πιστευω και το εχω ξαναπει, οτι υπαρχουν πολλες πρακτικες που σε καποιες περιπτωσεις βοηθουν , ενω καποιες αλλες τις χειροτερευουν.
    πχ, η καταγραφη για καποιους που χανουν τον ελεγχο ειναι πολυ βοηθητικη, ενω καποιους που το προβλημα τους ειναι η εμμονη και υπερβολικη ενασχοληση τους κανει κακο.
    αυτο μονο ο καθενας μονος του μπορει να το ρυθμισει και οχι ενας γενικος κανονας "μην γραφετε για διατροφες". δεν ειναι απλο?

ακομα, οπως καποιο μελος ειπε παραπανω, δεν ξερετε σε τι φαση της πορειας του ειναι ο καθενας, ουτε τι εχει μελετησει η ζησει για να καταληξει στην σημερινη του προσπαθεια και δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπει να απολογηθει για να γινει αποδεκτος....
    καποιος που μπορει απλα να καταγραφει επι μηνες, δεν σημαινει οτι δεν εχει προβληματιστει, η δεν εχει βρει αυτα που τον μπλοκαρουν .
    μπορει να νομιζετε οτι κανει λαθος και οδευει στην καταστροφη, ενω αυτος να εχει λυσει το προβλημα του.
    προσωπικα εχω βγαλει τα εσωψυχα μου και εδω μεσα και μονη μου και εχω βρει ολα οσα μου χρειαζονταν για να κατανοησω τι μου συμβαινει.
    απο καποια στιγμη και μετα συνειδητοποιησα οτι η πολλη ανακυκλωση ψυχοπροβληματισμων ηταν μια τρικλοποδια που εβαζα μονη μου στον εαυτο μου για να κωλοκατσω κι αλλο στο βολεμα μου .
    ειδα και καταλαβα οτι αυτο που εμενε ηταν να δω επιτελους την διατροφη και ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ. δεν υπαρχει απωλεια χωρις περιορισμο και χωρις υποθερμιδικη διατροφη, ΑΛΛΑ ΥΠΟΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΙΝΑ, ΟΥΤΕ ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.
    Σημαινει ομως, "περιορισμος" και ελεγχος.
    τροποι ελεγχου υπαρχουν πολλοι και ο καθενας επιλεγει οτι μπορει πιο λειτουργικα να ενταξει στην ζωη του και να ακολουθει με αποτελεσματικοτητα αλλα και χωρις να αγκομαχαει.
    για εμενα ετσι λειτουργησε. και ειμαι μια μοναδικη περιπτωση και δεν σημαινει οτι ισχυει για αλλους.

περιοριστειτε στην δικη σας προσπαθεια και αφηστε και τους αλλους να κανουν το ιδιο και απο τις αντιπαραθεσεις προτιμηστε να δινετε βοηθεια ΑΝ θελετε και ΑΝ σας ζητηθει. οχι με το ζορι....

Originally posted by Tassos67

Σεβόμενος την άποψη αυτή που προφανώς αποτελεί και άποψη της κεντρικής διαχείρισης, παύω να σχολιάζω οτιδήποτε αφορά αυτά τα θέματα και να κάνω οποιαδήποτε αναγραφή παροτρύνει προς αυτή τη θεματολογία ή παρόμοια.
    Ουφ,τώρα το είδα προσεκτικά, νομίζω ότι δεν μας αποχαιρέτισε εντελώς. Απλά είπε ότι δεν θα γράφει στα ανάλογα τόπικ.
    Βρε Τάσο ακόμα και αν το καθημερινό ζύγισμα πχ δεν θεωρείται η σωστή προσέγγιση στις διατροφικές διαταραχές, το φόρουμ ανήκει στα μέλη του. Αν οι 9/10 βοηθιούνται με αυτο τον τρόπο κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους το απαγορέψει. Ο 1/10 κάνει τουμπεκί.
    Εγω τρόμαξα όταν διάβασα απαντήσεις του τύπου και τι ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα; Σκοπός μου δεν ήταν ούτε να φύγει κανένας ούτε να σταματήσουν να γράφουν στα ανάλογα θέματα. Μου αρέσει που το φόρουμ έχει ζωή. Και στο κάτω κάτω η κεντρική διαχείριση απουσιάζει αποτι βλέπω. Να σεβαστούμε όλοι την επιθυμία του και τι; Να πιάσουμε αράχνες εδώ μέσα;
    Ειλικρινά ήταν ένα παράπονο που ή εξέφρασα λάθος ή απλά παρεξηγήθηκε ή και τα 2. Σίγουρα του δόθηκε μεγαλύτερη σημασία αποσο περίμενα. Θα ήθελα να ασχολούμαστε και με το μέσα μας, να γίνονατι ΚΑΙ τέτοιες συζητήσεις, όχι ΜΟΝΟ τέτοιες. Απο την άλλη ίσως ήταν εγωκεντρικό και το έβλεπα απο την πλευρά της βουλιμίας, αλλά αφου δικό ΜΟΥ παράπονο ήταν τι θα σκεφτώ, την παχυσαρκία;
    Δεν ήταν υπόδειξη το μήνυμα μου, αν φάνηκε έτσι λάθος, γιαυτο και με εκνεύρισε-στεναχώρησε αυτο το κάνε εσύ τα δικά σου και παράτα μας.

(ΥΓ. Καλά έλα και μην γράψεις για κιλά. Μπες να πεις για την nutella, τη βρίσκεις το ίδιο αηδιαστική με τη μερέντα; . Μπες καλέ μας έσκασες!)

Senior Member
    Εγώ διαφωνώ στο 100% ότι η Eli εκτόνωσε την κατάσταση. Εμένα αυτό που με φούντωσε περισσότερο από την Ασημένια ήταν η παραδοχή της Eli ότι τραβάει τα μαλλιά της, ότι δικαιολογεί το ξέσπασμα της Ασημένιας κ.τ.λ Επίσης αυτή η σιγουριά ότι όσοι δεν είναι στις 2αδες-3αδες προσεγγίζουν ελλιπώς ή λάθος το θέμα είναι πολύ υποκειμενική. Δεν καταλαβαίνω ποιος έδωσε το μέτρο του σωστού και του λάθους.
    Τα έχουν βάλει κάποιοι με τις πρωτεινικές δίαιτες. Πόσοι από αυτούς το έχουν ψάξει ουσιαστικά και σε βάθος; Στην κοινότητα της Ατκινς υπάρχουν μέλη που συντηρούν τα κιλά τους εδώ και χρόνια και ορκίζονται στο όνομα αυτής τη δίαιτας. Δεν μιλάω για 5 και 10 κιλά. Μιλάω για ανθρώπους που κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε η ζωή τους και έχασαν 50-100 κιλά. Πρέπει να τους πούμε ότι είναι λάθος που δεν τα έχασαν με
    2-αδες 3-αδες; Οι άνθρωποι έχουν μια τάση να απορρίπτουν πράγματα προτού τα ψάξουν επαρκώς. Το δέχομαι. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνουν δηλώσεις αφορισμού. Χθες ένιωσα τη δήλωση της Eli σαν μιας μαμάς που χάνει την υπομονή της με τα κουτά παιδιά της αλλά κρατάει τη ψυχραιμία της και δεν μας μαλώνει.....
    Μάγδα γιατί νιώθεις ότι ότι γράφω αποτελεί προσωπική μομφή προς τις επιλογές σου; Νιώθω ότι αρπάζεσαι από μεμονωμένες λέξεις και χάνεις το νόημα της κουβέντας. Η πρόθεση μου δεν ήταν ούτε να μειώσω, ούτε να αφορίσω, ούτε να μαλώσω κάποιον πόσο μάλλον να προσβάλλω. Και ναι έχουμε βασικές διαφωνίες στο πως προσεγγίζουμε το πρόβλημα μας η καθεμία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να μιλάμε και προσβλητικά η μία προς την άλλη. Και αν προσέξεις καλά δεν είπα ότι τραβάω αλλά ότι δεν τραβάω τα μαλλιά μου και δεν θυμώνω γιατί δεν βοηθάει σε κάτι.

Είμαι και εγώ αρκετά παλιό μέλος και έχω μία αρκετά μεγάλη πορεία μέσα σε αυτό το φόρουμ, που πλέον νιώθω σπίτι μου. Είμαι περίπου στην ίδια ηλικία με σένα, θα κλείσω τα 35 το Μάιο και είμαι βέβαιη ότι έχουμε περάσει ανάλογες δυσκολίες για πολλά, πάρα πολλά χρόνια... (20ετία χαλαρά...) Μπορεί να μην έχω παρακολουθήσει την πορεία σου, ούτε να έχω διαβάσει πολλά ποστ σου αλλά βλέπω ότι έχεις ταλαιπωρηθεί χρόνια και εσύ με το σύνδρομο γιο γιο και παλεύεις μόνιμα με το βάρος σου, και όσο περνάνε τα χρόνια η μάχη αυτή γίνεται όλο και πιο άνιση. Δεν χρειάζεται να διαβάσω την ιστορία σου λοιπόν για να καταλάβω ότι ασχολείσαι χρόνια με δίαιτες και είμαι σίγουρη ότι η πάλη σου για απώλεια βάρους κρατάει από την εφηβεία σου όπως και η δική μου άλλωστε και των περισσότερων εδώ μέσα... Μάλιστα εσύ έχεις και ιστορικό ανορεξικής συμπεριφοράς που περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα, γιατί όσο πιο πολύ φτάνουμε το σώμα μας σε άκρα, τόσο πιο πολύ μετά χρειάζεται να αγωνιζόμαστε για να κρατήσουμε ένα φυσιολογικό βάρος. Την τελευταία φορά που προσπάθησα (στα 23 μου) να χάσω βάρος με ανορεξική συμπεριφορά το πλήρωσα με 28 περιττά κιλά (που μπήκαν σχεδόν μέσα σε ένα χρόνο αλλεπάλληλων υπερφαγικών). Έτρωγα ένα γιαούρτι και ένα φρούτο την ημέρα για 1 1/2 μήνα περίπου για να πάω μετά διακοπές στη Μύκονο και να νιώθω όμορφη, γιατί εκεί τα στάνταρντς της εξωτερικής εμφάνισης ήταν πολύ υψηλά... Και αφού έβαλα όλα αυτά τα κιλά και ενώ υπέφερα από πόνους ψυχικούς και σωματικούς. Μάλιστα τότε με χώρισε το τότε αγόρι μου γιατί είχα παχύνει και μάλιστα αφού με είχε κερατώσει, ενώ τον τελευταίο χρόνο της σχέσης μας είχα υποστεί μέχρι και λεκτική και σεξουαλική κακομεταχείριση. Και όλα αυτά τα υπόμενα γιατί ένιωθα ότι αξίζω να μου συμπεριφέρονται σκατά, αφού δεν μπορώ να ελέγξω το βάρος μου και τα είχα κάνει και εγώ σκατά. Κατόπιν αυτών των γεγονότων και πολλών άλλων που με έκαναν να νιώσω την απόλυτη απόρριψη, αποφάσισα να μαζέψω τα κομμάτια μου και να δώσω έναν νέο τεράστιο αγώνα να τα χάσω με πιο ισορροπημένη διατροφή και με γυμναστήριο. Και κατάφερα και έχασα μέσα σε διάστημα 8 μηνών 25 κιλά. Και ένιωθα υπέροχα και τόσο υπερήφανη με τον εαυτό μου που τα είχα καταφερει τόσο καλά! Και στα επόμενα χρόνια, όταν μπήκαν πολλές δυσκολίες στη ζωή μου άρχισα και πάλι να βάζω σταδιακά βάρος, μπορεί να μην ένιωθα απόρριψη πλέον από τη σχέση μου, αλλά λάμβανα απόρριψη στον επαγγελματικό μου χώρο και από την οικογένεια μου, για άλλους λόγους που δεν είχαν να κάνουν με το βάρος μου, αλλά εγώ είχα πλέον μάθει να καταπίνω τα συναισθήματα μου και τα προβλήματα μου με υπέρογκες ποσότητες φαγητού και μέσα σε μερικά χρόνια δεν έβαλα απλά 28 κιλά αλλά 37.

Στα λέω όλα αυτά για να νιώσεις ότι δεν έρχομαι από άλλο πλανήτη, και ουσιαστικά αν κάποιος καταλαβαίνει τι περνάς τόσα χρόνια είμαι εγώ που έχω ζήσει αν όχι ίδιες, ανάλογες μάχες και απογοητεύσεις με αυτές που έχεις βιώσει και εσύ. Ότι και να μου πεις, όσο άσχημα και αν μου μιλήσεις, εγώ δεν θα σε απορρίψω και δεν θα σου γυρίσω την πλάτη. Και σε καμία περίπτωση δεν θα μιλήσω αφοριστικά, ούτε θα στο παίξω μαμά, δεν είναι αυτός ο ρόλος μου και δεν με αντιπροσωπεύει. Εσύ είσαι εγώ και εγώ είσαι εσύ. Έτσι σου συμπεριφέρομαι και αν κάποια από αυτά που λέω σε πονάνε είναι μάλλον γιατί δεν είσαι έτοιμη να τα ακούσεις. Μην γελιέσαι όμως, εγώ δεν είμαι εχθρός σου, εγώ είμαι φίλη σου έστω και αν δεν με ξέρεις και δεν έχω σκοπό να σου χαϊδέψω τα αυτιά ούτε και να σε χειραγωγήσω.

Η μοναδική ίσως διαφορά μας είναι ότι όταν εγώ πλέον έφτασα για τρίτη φορά στη ζωή μου να γίνω παχύσαρκη, επέλεξα να μην ξανακάνω περιοριστική δίαιτα, γιατί οι περιοριστικές δίαιτες μέχρι τότε διαπίστωσα ότι σε βάθος χρόνου όχι απλά δεν με αδυνατίζουν, αλλά με σπρώχνουν όλο και πιο βαθιά στην παχυσαρκία και δημιούργησαν και τη διατροφική διαταραχή μου. Δεν ήξερα πάντα τι σημαίνει διατροφική διαταραχή, έμαθα όμως τα τελευταία 2 1/2 χρόνια πάρα πολλά σχετικά με αυτές στην προσπάθεια μου να γνωρίσω αυτό που ήθελα να αντιμετωπίσω. Και πίστεψε με το έχω ψάξει και ουσιαστικά το πρόβλημα και σε βάθος, έχω φτάσει στη ρίζα του, έχω πιάσει την άκρη του κουβαριού και το ξεμπλέκω σιγά σιγά. Οι φαύλοι κύκλοι έχουν λήξει για μένα, βρίσκομαι σε σταθερή πορεία ίασης πλέον καιρό τώρα... Η ψυχή μου έχει ηρεμήσει, αγαπώ τον εαυτό μου, κάθε κύτταρο της ύπαρξης μου κάθε ώρα και στιγμή. Πλέον με αποδέχομαι ως έχω και με φροντίζω με αγάπη και στοργή. Έχω αγκαλιάσει το πρόβλημα μου με όλη μου την αγάπη, και έτσι αγκαλιάζω και όλους όσους υποφέρουν από το ίδιο ή ανάλογο πρόβλημα με εμένα. Στην τελική έχω επικεντρωθεί στο να παλεύω για να κερδίζω πράγματα στην ζωή μου και όχι να χάνω, να προσθέτω και όχι να αφαιρώ, να έχω μία θετική αντιμετώπιση στα πράγματα και όχι αρνητική.

Τέλος να ξεκαθαρίσω το εξής:
    Οι μόνοι λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να με βρει απέναντι του, είναι όταν με τα γραφόμενα τους μπορεί να βλάψουν κάποιο μέλος και να εντείνουν την διαταραχή του. Δεν μιλάω όμως για σένα ή για οποιοδήποτε άλλο μέλος που συμμετέχει σε θέματα στην παχυσαρκία ακολουθώντας κάποια συγκεκριμένα τόπικ. Σίγουρα δεν συμφωνώ με πολλά που γράφονται, αλλά δεν με αφορά να εμπλακώ και να εκφράσω άποψη στο άσχετο, εφόσον δεν μου έχει ζητηθεί. Ο καθένας εξάλλου είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του και να πορευτεί με αυτές. Εξάλλου δεν είμαι χαζή να πιστεύω ότι μπορώ μόνη μου να αλλάξω ένα ολόκληρο κατεστημένο το οποίο έχει χτιστεί εδώ και δεκαετίες σε ότι έχει να κάνει με την απώλεια περιττού βάρους. Προτιμώ να αλλάξω τον εαυτό μου πρώτα και μετά βλέπουμε... Θα επέμβω όμως σε δύο περιπτώσεις στις οποίες θεωρώ ότι είναι υποχρέωση όλων των μελών να το κάνουν, μιας και η διαχείριση πλέον είναι ανύπαρκτη σε αυτό το φόρουμ. Πρώτον όταν δω ένα άτομο με σοβαρή διατροφική διαταραχή να δέχεται σχόλια που μπορεί να το σπρώξουν προς πιο ακραίες συμπεριφορές και δεύτερον όταν δω να ξεφεύγει ένα τόπικ σε άσχημο βαθμό, πόσο μάλλον ενός νέου μέλους όπως έγινε στο τόπικ της Apple. Εκεί ένιωσα την υποχρέωση ως παλιό μέλος να επέμβω. Και ναι το ξέσπασμα της Ασημένιας δεν ήταν όμορφο, αλλά η κοπέλα το κατάλαβε και ζήτησε και συγνώμη. Ο λόγος για τον οποίον πυροδοτήθηκε η συμπεριφορά της είναι απόλυτα δικαιολογημένος για μένα, άλλα αυτό είναι μία άλλη κουβέντα στην οποία ξέρω ότι έχουμε διαφορετική άποψη.... Αυτό που με στεναχώρησε όμως είναι ότι κανείς δεν προσπάθησε να μιλήσει με όμορφο τρόπο και να ηρεμήσει την Ασημένια, ίσα ίσα όλοι απάντησαν με
    σχόλια εξίσου επιθετικά, ακόμη και ειρωνικά λες και αυτό θα έλυνε το πρόβλημα.

Πάντα με φιλική διάθεση,
    Ελισάβετ

Senior Member
    Το λάθος που γίνεται εδώ είναι πως ντρέπεσαι και υπερφαγικό που κάνεις. Ακόμα κι δω στόματα ερμητικά κλειστά. Στις σχέσεις χρόνων που άτομα δικτυώθηκαν μέσω facebook να το καταλάβω, στην ανωνυμία δεν το χωρά ο νους μου.

Οταν η τροφη γινεται εχθρος πραγματι αναζητας ένα φίλο! Αλλά που? Ανθρωποι με διαφορετικές νοοτροπίες, προτιμήσεις, δίαιτες, κιλά και τρόπους έκφρασης, πως γίνεται να ενωθούν, να συμπορευτούν, να σεβαστούν τις επιλογές του άλλου και να αλληλοβοηθηθούν? Γίνεται! οταν ο στόχος είναι κοινός και είναι τα κιλά! Δεν είναι τόσο ταμπού τα κιλά όσο τα υπερφαγικά ή η ανορεξία! Ολοι χανουν/παιρνουν κιλά, είναι πιο συνηθισμένο, άσχετα που δεν κοίταξε κανείς σε βάθος το ΓΙΑΤΙ?

Ωπα ωπα κιλά! Μα δεν γίνεται κανείς να ασχολείται με τα κιλά και την απώλεια τους εδώ, πρέπει πρώτα να τον δεί ψυχολόγος να λύσει πρώτα τα υπαρξιακά του, μετά διαιτολόγος να μάθει να τρώει σωστά και αφού και τα κάνει όλα αυτά να μπεί εδώ έτοιμος για σωστό αδυνάτισμα, να ξέρει τί δίαιτα θέλει, πως θα τη στηρίξει, τί έτσι τυχαία? Να γράφει ρομποτικά τί πως πότε το έφαγε κι αν ολισθήσει μην τυχόν και το γράψει, κάνει πισογυρίσματα και δεν ξέρει τί θέλει (ενώ παράλληλα στο δίπλα θέμα εμψυχώνουμε το "νέο μέλος no3971"
    Ολα αυτα πρέπει να τα κάνει το νέο μέλος, γιατί ο παλιός που έχασε τα κιλά σε χρόνο dt, με λάθος κατά το φόρουμ τρόπο, που παλεύει ακόμα με την υπερφαγία του/τους εμετούς/την ανορεξία του, είναι άξιος επαίνων! Ναι ναι!

Ωραία!

Τόσοι επισκέπτες δεν κάνουν καν εγγραφή. Η αναζήτηση είναι άκυρη, δε βρίσκεις με τίποτα αυτό που ψάχνεις ακόμα κι αν υπάρχει. Η αναζήτηση παραπέμπει στο google ευτυχώς όπου και βρίσκεις τουλάχιστο τα γνωστά/επώνυμα είδη δίαιτας/διαταραχής.

Originally posted by Eli

Και τι αν έχουμε κάποιες διαφωνίες; Αυτο δεν ακυρώνει καμία προσπάθεια και κυρίως κανένα μέλος του φόρουμ.
    Λάθος, ο Τάσος έφυγε και δεν ξαναγυρίζει, τουλάχιστο έτσι έλεγε στο μήνυμα που μου έστειλε πρίν φύγει. Κι όταν πεί κάτι το κάνει. Εκτός από αυτό τον Τάσο θα υπάρξουν, αν δεν έχουν ήδη υπάρξει, άπειροι. Ακριβώς γιατί ακυρώνονται μέλη του φόρουμ, συναισθήματα, διαταραχές!
    Εlli δεν αναφερόσουν σε εμενα, το κρατησα απο ενα μηνυμα σου αν μου επιτρεπεις παραπανω.

Αποσπάσματα από τα γραφόμενα της Eli
    Ο λόγος που δεν ξεσπάω και δεν τραβάω τα μαλλιά μου κάθε φορά που διαβάζω απίστευτα άκυρα ποστ είναι γιατί ξέρω ότι αν έχω σύμβουλο την οργή μου πρώτον θα βλάψω τον εαυτό μου και δεύτερον δεν θα βοηθήσω τον άνθρωπο που έχω απέναντι μου. Ειλικρινά δεν σε κατηγορώ που ξέσπασες, το βρίσκω ΑΠΟΛΥΤΑ φυσιολογικό δεδομένου ότι όντως τον τελευταίο καιρό το φόρουμ έχει πάρει μία μορφή φόρουμ δίαιτας, η ΑΤΚΙΝΣ και οι πρωτεϊνικές διατροφές πρωτοστατούν και όλοι ασχολούνται με βάρος, πόντους, γραμμάρια, θερμίδες κτλ σε μία τρελή κούρσα προκειμένου το καλοκαίρι να είναι όλοι πιο αδύνατοι...Και λυπάμαι που είμαι από τους ελάχιστους που καταλαβαίνουν ότι το ξέσπασμα σου δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένο πρόσωπο αλλά με την γενική κατάσταση. Όμως αν είχαμε λυμένα τα θέματα μας δεν θα είχαμε και πρόβλημα με την διαχείριση της διατροφής μας άρα και αυτό το φόρουμ δεν θα είχε λόγο ύπαρξης...

Για αυτούς που κάνουν λάθος επιλογές και προσεγγίζουν ελλιπώς ή λάθος το πρόβλημα με το να τους μαλώνουμε ειλικρινά δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, σίγουρα δεν πρόκειται να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι πόσο μάλλον να βελτιωθούν διατροφικά.
    Συμφωνώ με τη need to loose για αυτό που λέγατε αποπάνω.

Page 30 of 33 FirstFirst ... 202829303132 ... LastLast