ενα λαθος που γινεται στο φορουμ - Page 8
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 8 of 33 FirstFirst ... 67891018 ... LastLast
Results 106 to 120 of 486
    Senior Member
    Originally posted by 2sweet2b4go10
    Originally posted by click
    συμφωνω σε αρκετα σημεια, ισως αυτα τα θεματα τραβανε ατομα της ανορεξιας σα μαγνητης...

στην προταση σου να "αναλαβουν" οι "ειδικοι" το φορουμ διαφωνω παντελως.
    οχι, παρεξηγησες.
    δεν ειπα να αναλαβουν το φορουμ ειδικοι...
    το φορουμ πρεπει να ειναι χωρος συζητησης μεταξυ ομοιοπαθων.
    ειπα οτι πρεπει να δινονται καποιες κατευθυνσεις σε ατομα που κανουν κακο στον εαυτο τους δραστηριοποιουμενα εδω μεσα....
    και να προτεινονται ενιοτε και μερικα βοηθητικα θεματα για να αναπτυσσονται απο τα μελη παλι, οχι απο ειδικους..
    συμφωνω οτι πρεπει να δινονται κατευθυνσεις απο ειδικους, αλλα οχι εδω μεσα. εξω!
    ασε που, σιγουρα εχεις παρατηρησει οτι πολλες φορες δεν μπαινουν για να βοηθηθουν, οποτε και ειδικος να υπηρχε για να τονιζε καποια πραγματα, παλι στην εμμονη θα εμεναν. νομιζω.

λογικο ακουγεται αυτο που λες, απλα επειδη ειμαι παλια καραβανα στο διαδικτυο, εχω δει οτι οταν αναλαμβανουν διαχειριστες και επαγγελματιες ενα φορουμ, δε μενει τιποτα ορθιο. ειδικα στα ελληνικα φόρα.

Senior Member
    Originally posted by 2sweet2b4go10
    συμφωνω σε αρκετα σημεια, ισως αυτα τα θεματα τραβανε ατομα της ανορεξιας σα μαγνητης...

στην προταση σου να "αναλαβουν" οι "ειδικοι" το φορουμ διαφωνω παντελως.
    οχι, παρεξηγησες.
    δεν ειπα να αναλαβουν το φορουμ ειδικοι...
    το φορουμ πρεπει να ειναι χωρος συζητησης μεταξυ ομοιοπαθων.
    ειπα οτι πρεπει να δινονται καποιες κατευθυνσεις σε ατομα που κανουν κακο στον εαυτο τους δραστηριοποιουμενα εδω μεσα....
    και να προτεινονται ενιοτε και μερικα βοηθητικα θεματα για να αναπτυσσονται απο τα μελη παλι, οχι απο ειδικους..
    συμφωνω οτι πρεπει να δινονται κατευθυνσεις απο ειδικους, αλλα οχι εδω μεσα. εξω!
    ασε που, σιγουρα εχεις παρατηρησει οτι πολλες φορες δεν μπαινουν για να βοηθηθουν, οποτε και ειδικος να υπηρχε για να τονιζε καποια πραγματα, παλι στην εμμονη θα εμεναν. νομιζω.

λογικο ακουγεται αυτο που λες, απλα επειδη ειμαι παλια καραβανα στο διαδικτυο, εχω δει οτι οταν αναλαμβανουν διαχειριστες και επαγγελματιες ενα φορουμ, δε μενει τιποτα ορθιο. ειδικα στα ελληνικα φόρα.
    Γιατι;Βγαζουν ολοι τα απωθημενα τους στον ερμο τον ειδικο;

Senior Member
    oι "ειδικοι" το κανουν μαγαζακι τους αμεσα ή -ακομα χειροτερα- εμμεσα.
    και οι διαχειριστες βγαζουν οσα απωθημενα εξουσιαστικης μανιας εχουν και δεν εχουν.

Junior Member
    σωστη 2sweetbefore2go!!! πες τα!
    δεν ξερω πως βαζετε το παραθυρακι λεω για παλιο μηνυμα...μπερδεμα!

Junior Member
    Originally posted by NADINE
    Οπότε,αν κατάλαβα καλά,Ελένη,κρίνεις εκ του αποτελέσματος.Πως χάρη σε αυτήν την καταγραφή είσαι σήμερα στο βάρος,
    που είσαι και όχι σε αυξημένο,όπως σε προηγούμενους χειμώνες.Δεν υποτιμώ τη σπουδαιότητα αυτού,απλά αναρρωτιέμαι.
    Πέρα από αυτό,ως προς την ουσία της σχέσης σου με το φαγητό,νιώθεις να έχει αλλάξει κάτι;Κι αν ναι,ποιό είναι αυτό;
    Είσαι περισσότερο συνειδητοποιημένη όταν αναζητάς τροφή όχι από πείνα,τι ακριβώς σημαίνει και πώς να το διαχειριστείς;
    Σου κάνω προσωπικές τώρα ερωτήσεις,το καταλαβαίνω...Φυσικά δεν είσαι υποχρεωμένη ν' απαντήσεις.Περισσότερο ρητορικά τις θέτω.

Το σκεπτικό μου είναι πως ορισμένες φορές νιώθουμε πως βοηθούμαστε από κάτι,που μακροπρόθεσμα καταλήγει αρνητικό.
    Κοιτάζουμε το δέντρο κι όχι το δάσος,το οποίο συνεχίζει να υφίσταται,οπότε και κινδυνεύουμε να χαθούμε μέσα του,να μας καταπιεί!
    Χάσαμε όλοι τόσα και τόσα κιλά στη ζωή μας!Δείξαμε παραδειγματική πειθαρχία κι ακολουθήσαμε κάθε πρακτική,
    που βρέθηκε στο δρόμο μας ως μέσο για να φτάσουμε στο επιθυμητό βάρος και όσα για τον καθένα συνεπάγεται.Ε,και;
    Γιατί είμαστε σήμερα ακόμα εδώ;Γιατί οι περισσότεροι έχουμε πάρει κι άλλο βάρος;Γιατί στερούμαστε χαρές της ζωής κι ευκαιρίες για κάποια ψωροκιλά;
    Γιατί δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τον εαυτό μας;Γιατί δίνουμε τόση σημασία στην εικόνα,υποτιμώντας τα υπόλοιπα μας;Χίλια γιατί!
    ʼρα κάτι δεν κάνουμε σωστά,γι'αυτό κι επανέρχεται μέχρι να του δώσουμε τη δέουσα προσοσχή!Κάτι θέλει να πει ο ποιητής!Τι;
    αυτο ειναι ΤΟ μηνυμα. βρηκα το quote!!

Member
    Originally posted by lessing
    Παιδια ειμαστε σε φορουμ διατροφικων διαταραχων.ΔΙΑ-ΤΑ-ΡΑ-ΧΩΝ ολε!! Καθε λιγο κ λιγακι βλεπω κατι ποστ με θαυματουργες διαιτες.Διατες της Ζωζως Σαπουντζακη,διαιτες που βγαζουν μαλλια,διαιτες που ψηνουν τοστ κ διαιτες που ενεργοποιουν το μεταβολισμο λες κ ο μεταβολισμος ειναι του πεθαμενου κ θελει ενεργοποιηση!Προχτες πηρα ενα περιοδικο που υποτιθεται οτι ασχολειται με την υγεια κ τη γυμναστικη κ ειχε μεσα μια διαιτα ενος κομπογιανιτη Γαλλου που εχει ανοιξει επιχειρηση,διπλα τη φωτο μιας'' σταρ ''που την κανει -σιγα μη την κανει!κοροιδο ειναι;-κ που εχει στην αρχη ΜΟΝΟ κρεατα.Δηλ.ο τυπος πρεπει να φαει μυνηση.Καθε λιγο κ λιγακι βγαινει ενα περιοδικο του Χ εκδοτη ο οποιος σκεφτεται:Τι πουλαει τωρα;Λιγη μοδα λιγη αστρολογια καμμια ωραια μουρη...τι λειπει τι λειπει;Μια διαιτα του αστροναυτη του καουμπου του αγελαδαρη.Και μεις τσιμπαμε.Ρε παιδια η καθε καινουργια διαιτα ειναι το θεμα;Γιατι αν ηταν αυτο θα την καναμε κ θαχαμε ξεμπερδεψει.Αυτο ειναι το προβλημα; Τοτε τι κανουμε σε φορουμ διατροφικων διαταραχων αγαπημενες μου;Αφου ξερουμε για να ειμαστε εδω οτι δεν ειναι αυτο το προβλημα καλες μου.Κριμα δεν ειναι να τσιμπαμε;
    Λοιπόν, είχα πει ότι δεν θα ξαναγγράψω σ' αυτό το φόρουμ γιατί δεν με εκφράζει. Είδα το μήνυμά σου, όμως, και ταιριάζει με τις απόψεις μου και επίσης είδα ότι και οι απαντήσεις είναι για άλλη μία φορά, άλλα ντάλλα της Παρασκευής το γάλα, ό,τι να΄ναι......Τι να σου πω; Εγώ όταν πρωτομπήκα στο site, εκτός από το αρχικό σοκ ότι υπάρχουν τόσα νέα κορίτσια με τερ'αστιο πρόβλημα βάρους, άρχισε μετά από λίγο να με ενοχλεί αυτή η έλλειψη κατεύθυνσης των συζητήσεων και το ανακάτεμα των κοριτσιών που έχουν πραγματικό πρόβλημα με αυτές που θέλουν να χάσουν 6 κιλά. Το έχω ξαναγράψει, αλλά δεν υπάρχει, να έχεις απόψη εδώ μέσα. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ, σου λέει. Τώρα τι κοινό έχει μία κοπέλα 140 κιλά με μία 55..... δεν έχει σημασία. Βασικά, λίγο με νοιάζει για τη δεύτερη, αλλά η άλλη που κάνει αγώνα για να ζήσει, ποτέ δεν κατάλαβα πως πιστεύει ότι βρίσκει κατανόηση από όλες αυτές. Το κακό είανι πως οι περισσότερες επιτίθενται σε όποιονεχει άλλη απόψη και επίσης πως υπάρχουν θέματα ταμπού. Τώρα πως είανι δυνατόν να υπάρχουν ταμπού σε site αλληλοβοήθειας........ Κάτι άλλο που με ενοχλεί είανι ότι ανοίγουν 100 τόπικ την ημέρα. Δηλαδή αν ο συντονιστής κλειδώσει μερικά και τα ενσωματώσει σε ένα θέμα είναι λογοκρισία; Και τέλος πάντων που είναι αυτός ο συντονιστής;

Member
    Originally posted by NADINE
    Δε νομίζω πως χρειάζεται να παρασυρθώ σε επαναλήψεις.Νομίζω πως ήμουν σαφής.
    Αφού το πιάσαμε το θέμα,ας προσθέσουμε και απόψεις,που προηγήθηκαν σχετικά.
    Παρακαλώ να αδιαφορήσουμε για τους διαπληκτισμούς,που μεσολάβησαν και να εστιάσουμε στις απόψεις,
    που κατατίθενται.Μετά τη Νεφέλη θα παραθέσω κι εγώ όσες φορές θυμάμαι όσο βρίσκομαι εδώ
    ν' αγγίχτηκε το θέμα αυτό.Ίσως κάποια νεότερα ή μελλονικά μέλη να ενδιαφέρονται να τα διαβάσουν.
    Ίσως είναι αυτή η νύξη η ύστατη προσπάθεια από όσους θεωρούν σημαντικό κάτι ν' αλλάξει.
    Το επόμενο βήμα,μετά την τοποθέτηση,ελπίζω και του διαχειριστή,είναι είτε η σιωπή είτε η απουσία...

--->Για τον NikosD

--->Τι έφαγα σήμερα,Τι θα φάω αύριο,Τι έφαγα σήμερα που δεν έπρεπε,Τι δεν έφαγα σήμερα...ΤΡΩΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ!
    :thumbup::thumbup:

Senior Member
    quote]Originally posted by NikosD.
    smoke08,
    σε ευχαριστώ καταρχάς για το μήνυμα σου και για την διάθεση σου να επικοινωνήσουμε για ένα τόσο σημαντικό θέμα.
    Δεν σου κρύβω ότι και εγώ έχω προβληματιστεί πολλές φορές για το περιεχομενο διαφόρων μηνυμάτων που υπάρχουν στο φόρουμ και που προτρέπουν έμμεσα ή άμεσα προς μη "υγιείς" συμπεριφορές.

Συνοψίζοντας τον προβληματισμό μου, η πρώτη μου σκέψη ήταν να διαγραφούν αυτά τα μηνύματα.
    Ομως έτσι αισθάνθηκα ότι προκειμένου να βοηθηθούν οι τυχόν αναγνώστες, οι ίδιοι οι αποστολείς των μηνυμάτων θα αισθανόταν αποκλεισμένοι, θα έμπαιναν σε θέση άμυνας και άρα κάποιοι ανανγώστες θα "κερδιζαν", οι ιδιοι οι αποστολείς μηνυμάτων ομως θα "εχαναν" οπότε το αποτέλεσμα δε θα ήταν ικανοποιητικό.

Η δεύτερη μου σκέψη ήταν να πάψει να υπάρχει αυτό το φόρουμ. Θα ήταν εύκολη λύση. Θα παρέμενε η υπόλοιπη ιστοσελίδα με ενημερωτικό μόνο χαρακτήρα και έτσι θα γλίτωνα από μερικούς πονοκεφάλους. Όμως την πονάω αυτή την κοινότητα διότι στα 4-5 χρόνια λειτουργίας της, που να πάρει ευχή, την έχω δει να δίνει στήριγμα σε πολούς ανθρώπους.

Η τρίτη σκέψη μου ήταν να είμαι περισσότερο παρεμβατικός, περίπου δηλαδή αυτό που ζητάς και εσύ. Ομως, η εμπειρία μου ως συντονιστής ομάδων μου έμαθε ότι οι άνθρωποι δεν κινητοποιούνται όταν κάποιος, είτε ειδικός είτε μη τους γράψει (ή τους πει προφορικά) πέντε γραμμές περί της αναγκαιότητας να απευθυνθούν σε ειδικό. Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Κινητοποιούνται όμως προς αυτή την κατεύθυνση μόνο όταν αναγνωρίσουν το πρόβλημα στο 'στομάχι τους', στην ψυχή τους και για να επιτευχθεί αυτό μέσα από μια κοινότητα, χρειάζονται πολύ περισσότερα από τις 5 γραμμές ενός ειδικού, οι οποίες στο φινάλε, κινδυνεύουν να φανούν "ύποπτες"
    ...........................................

Για να συσχετισω τα παραπάνω με τη συζήτηση μας, εάν αισθανθούν τα μέλη της παρούσας κοινότητας ότι μπαίνουν σε μια ομάδα υποστήριξης, έστω διαδικτυακή, όπου λείπει η κριτική αλλά κυριαρχεί η εμπιστοσύνη στους άλλους και η σφοδρή διάθεση αυτο και αλληλο-βοήθειας, τότε μόνο υπάρχει περίπτωση να οφεληθεί όποιος δηλώνει "ετυχισμένος με την ανορεξία του" ή όποιος επιζητά ακραίες δίαιτες, χημικές τύπου ʼτκινς, καθαρτικά κτλ.

Για να επιτευχθεί αυτό λοιπόν, δεν παίζει ρόλο η παρέμβαση του ειδικού τόσο όσο το συναίσθημα της εμπιστοσύνης προς την "ομάδα". Να σου πω και κάτι ακόμη: στην ομαδική θεραπεία, δεν είναι καθόλου τυχαίο ή ασχετο με τα παραπάνω το γεγονός ότι ο ειδικός θεωρείται όχι συντονιστής αλλά διευκολυντής ομάδας.

Με όλα τα παραπάνω Smoke08, ουσιαστικά σκέφτομαι φωναχτά. Μπορεί τελικά να μην έχω πιάσει το νόημα ενός φόρουμ στο διαδίκτυο, μπορεί και να κάνω λάθος, δεν ξέρω.
    Και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν προσπαθώ να φορτώσω ευθύνες προς τα μέλη του φόρουμ. Διόλου δεν έχω τέτοια πρόθεση. Προσπαθώ μόνο να εξηγήσω το σκεπτικό μου, την προθέση μου περί της 'πολιτικής' σε αυτό το φόρουμ.

Senior Member
    διατροφικες διαταραχες ειναι το θεμα.
    δε λεει πουθενα οτι τετοια ειναι μονο η παχυσαρκια!

Senior Member
    Η γυναίκα των 140 κιλών μπορεί να έχει πολλά κοινά με την κοπέλα των 50 κιλών....

Από τη δυστυχία τους και η δύο μπορούν να καταστρέψουν τη ζωή τους.

Οι διαταραχές (όπως και να τις ονομάζει κανείς) είναι ψυχολογικά φαινόμενα και όχι κιλά. Και οι δύο κατηγορίες παίζουν με το ίδιο παιχνίδι ... τις δίαιτες.... γιατί αυτό είναι το παιχνιδάκι μας για να παρηγοριόμαστε.

Κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας;;; Τις δίαιτες ψάχνουμε όλες, τις μαγικές λύσεις που θα μας βγάλουν από το χάος μας....

Η λογοκρισία δεν βοηθάει το ποστ. ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΟΤΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.

..... Έχω μια απορία.... έχετε καταλάβει ότι ένα τεράστιο ποσοστό της κοινωνίας μας (χοντροί - κανονικοί ή αδύνατοι) πάσχει από προβλήματα διατροφικών διαταραχών (γιατί αυτές είναι οι κοινωνικές απαιτήσεις και έτσι διαμορφώνεται η σωστή μας εικόνα) και δεν το εκφράζει;;; Έχετε καταλάβει ότι η ΕΜΜΟΝΗ με το βάρος είναι το ΠΡΟΒΛΗΜΑ και όχι ο εμετός η ανορεξία η βουλιμία η υπερφαγία αλλά το ότι όλη μας η ουσία ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΙΛΑ ΜΑΣ και ότι τα παραπάνω είναι τα ΕΚΔΗΛΩΜΕΝΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ;;;;

Senior Member
    tato
    εχεις μεγαλο δικιο σε οσα μας λες.
    βρισκω ωστοσο μια μεγαλη διαφορα μεταξυ ενος υπερβαρου ατομου κι ενος σε ιδανικο βαρος που ομως βασανιζεται απο βουλιμια η ανορεξια.
    η δυστυχια του πρωτου προερχεται απο την αντιμετωπιση του απο τους αλλους, ενω η δυστυχια των αλλων δυο, προερχεται απο την αντιμετωπιση τους απο τον εαυτο τους.
    τεραστια διαφορα!

Senior Member
    2sweet2b4go10 ειπεσ την ριζα του προβληματος και των δυο αυτων διαταραχων....''η δυστυχια του πρωτου προερχεται απο την αντιμετωπιση του απο τους αλλους, ενω η δυστυχια των αλλων δυο, προερχεται απο την αντιμετωπιση τους απο τον εαυτο τους.''
    εχεισ απολυτο δικιο....εγω ανηκω στην πρωτη κατηγορια....ανεκαθεν ειχα καποια κιλα παραπανω και ανεκαθεν ειχα προσβολεσ απο συγγενεις.....πολυ ταπεινωτικο κ μειωτικο.....κ επεφτα με τα μουτρα στο φαγητο.....τεσπα...το συγκεκριμενο θεμα δεν δημιουργηθηκε γ αυτο που λεω τωρα....
    εχετε απολυτο δικιο για τις διαιτεσ που δημοσιευονται....μπορουμε απλα να τισ αγνοησουμε.....κ οσες διαιτεσ ανεβαινουν απλα να μην τισ βλεπουμε....μονο ετσι 8α το αντιμετωπισουμε....

Senior Member
    η δυστυχια του παχυσαρκου ειναι να νομιζει οτι παντα φταινε οι αλλοι και οτι ολοι οι υπολοιποι τραβανε μικροτερο ζορι απο αυτον.... :thumbdown:

Senior Member
    Originally posted by tato
    Η γυναίκα των 140 κιλών μπορεί να έχει πολλά κοινά με την κοπέλα των 50 κιλών....

Από τη δυστυχία τους και η δύο μπορούν να καταστρέψουν τη ζωή τους.

Οι διαταραχές (όπως και να τις ονομάζει κανείς) είναι ψυχολογικά φαινόμενα και όχι κιλά. Και οι δύο κατηγορίες παίζουν με το ίδιο παιχνίδι ... τις δίαιτες.... γιατί αυτό είναι το παιχνιδάκι μας για να παρηγοριόμαστε.

Κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας;;; Τις δίαιτες ψάχνουμε όλες, τις μαγικές λύσεις που θα μας βγάλουν από το χάος μας....

Η λογοκρισία δεν βοηθάει το ποστ. ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΟΤΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.

..... Έχω μια απορία.... έχετε καταλάβει ότι ένα τεράστιο ποσοστό της κοινωνίας μας (χοντροί - κανονικοί ή αδύνατοι) πάσχει από προβλήματα διατροφικών διαταραχών (γιατί αυτές είναι οι κοινωνικές απαιτήσεις και έτσι διαμορφώνεται η σωστή μας εικόνα) και δεν το εκφράζει;;; Έχετε καταλάβει ότι η ΕΜΜΟΝΗ με το βάρος είναι το ΠΡΟΒΛΗΜΑ και όχι ο εμετός η ανορεξία η βουλιμία η υπερφαγία αλλά το ότι όλη μας η ουσία ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΙΛΑ ΜΑΣ και ότι τα παραπάνω είναι τα ΕΚΔΗΛΩΜΕΝΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ;;;;
    σωστη

Senior Member
    δεν πιστευω οτι νομιζει οτι φταινε παντα οι αλλοι....γνωριζει την κατασταση του και εκεινη την στιγμη ερχεται ο αλλοσ ο οποιοσδηποτε που του επισημαινει συνεχως με τα λογια του η με το βλεμμα του και τον καταρρακωνει ακομα πιο πολυ....

Page 8 of 33 FirstFirst ... 67891018 ... LastLast