ενα λαθος που γινεται στο φορουμ - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 33 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast
Results 46 to 60 of 486
    Senior Member
    απο τη στιγμη που ο αντμιν ειναι δηλωμενος φαν της παρρησιας και - αληθεια- ποιος μπορει να τον κατηγορησει για αυτο? θα φαμε στη μαπα και τις δημοσιευσεις για επικινδυνες διαιτες και πολλα άλλα οπως διαφημιζομενους, trolls, flamers, πολλαπλα usernames(το ζησαμε κι αυτο προσφατα...)

αν οποιος δε γουσταρει τα τοπικς τι εφαγα σημερα, καθημερινο ζυγισμα δεν ασχολειται, δεν ειναι οκ?
    ή εστω οποιος τα διαβαζει ολα να μπορει να ξεχωρισει τι ειναι αρρωστο και τι οχι?
    αν καποιος θελει να εθελοτυφλει και να νομιζει οτι αρκει να χανει κιλα παρολο που ολη μερα κι ολη νυχτα ασχολειται με γραμμαρια, αριθμους και θερμιδες, εγω τι μπορω να κανω? με επηρεαζει? αν ναι, σταματαω να το αφηνω να με επηρεαζει.
    με εξαιρεση ατομα που συμπαθω πολυ και ναι, εκει με πειραζει να τα βλεπω να συνεχιζουν σε αυτο το στυλ...

τι να γινοταν δηλαδη? να εμπαινε ορος οτι απαγορευονται τετοια τοπικς? αλοιμονο.

σε φασεις που δεν κινειται φυλλο στο φορουμ, γραφω και στο τι εφαγα σημερα, να περασει η ωρα.... καπως ετσι. δεν ειναι και τοσο τρομερο.

ειναι λογικο να κινειται με ρυθμους ταχυτατους ενα τετοιο τοπικ γιατι δε χρειαζεται ουτε εμπνευση ουτε σκεψη, ευχερεια λογου, αποψεις, τιποτα. και κενο αερος να εχεις, μπορεις να γραψεις απλα τι εφαγες και τι εδειξε η ζυγαρια.

στα σοβαρα τοπικς πρεπει να εισαι σε μια αλφα κατασταση για να μπορεις να συμμετεχεις.

παντως ωραιο ειναι που τα λεμε ετσι. δειχνει οτι το παιρνουμε σοβαρα. καλο ειναι αυτο.

Senior Member
    Το ίδιο λέμε,Αλεξανδρίτα μου.Κι εγώ αναφέρομαι στην αντίδραση κι όχι στη δράση.
    Τον τρόπο με τον οποίο σκύβουμε στο πρόβλημα,που ο άλλος αντιμετωπίζει.
    Δε θεωρώ ενοχλητικά τα γραφόμενα κάποιου,που καταθέτει την ψυχή του
    κι όσα τον ταλαιπωρούν,όσο κι αν ακραία ή μη οικεία τυχόν φαντάζουν.
    Για τη λειτουργία του φόρουμ προβληματίζομαι και τι θετικό μπορεί να γίνει.

Senior Member
    Eγω απλα ειπα -Γιατι να τσιμπαμε κ να επαναλαμβανουμε οτι λενε κ τα περιοδικα για θαυματουργες διαιτες.Τωρα πως μεταφραστηκε αυτο στο να φυγουν ορισμενοι ΔΕΝ καταλαβα!!Σιγα μη κανουμε εκκαθαριση κ σκουπα ρε παιδια!!

Senior Member
    Ειλικρινά απορώ πραγματικά αν κάποιος έχει βοηθηθεί ουσιαστικά από το φόρουμ(και τέτοιο τόπικ ήθελα ν'ανοίξω).
    Δε μιλώ αν γνώρισε κάποια αξιόλογα άτομα κι ανέπτυξε φιλίες,αλλά αν αναφορικά με το πρόβλημα του όντως βοηθήθηκε!
    [/quote]Ελα Ναντιν μου μιλας σοβαρα;Απειρη βοηθεια!Και το εννοω!Ειναι τοσο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να νοιωθεις οτι ΔΕΝ εισαι μονη εκει εξω!Οτι θα μπορεσεις να μιλησεις για την τροφη κ θα καταλαβουν οι αλλοι το προβλημα!Μπορει αυτη τη στιγμη να ειμαι σε ενα καλο δρομο που δε φανταζομουνα ποτε οτι. θα τον βρω. αλλα νοιωθω οπως ο αλκοολικος που ειναι σε αναρρωση 20 χρονια π/χ.αλλα δεν ξεχναει ποτε οτι ειναι αλκοολικος σε ανναρωση.Και ξερω οτι δεν εχω τη σχεση που εχουν με το φαγητο αλλοι ανθρωποι οι οποιοι μπορει να τηρανιουνται απο αλλα θεματα βεβαιως αλλα δεν θα καταλαβουν οτι εγω ειμαι ικανη να αρχισω απο ενα γλυκο κ να μη σταματησω στο ενα οπως αυτοι αλλα να συνεχισω στα 2,3,5,...ολο το κουτι...ολα τα γλυκα...ωσπου να αποχαυνωθω κ να νοιωθω οτι αν δεν αφησω 0 χωρο στο στομαχι δεν θα ερθει η ανακουφιση...Μα τι λεμε τωρα.Η βοηθεια που πηρα απο την πρωτη μερα που γραφτηκα στο φορουμ ηταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ.Ξερεις τι ειναι να γραφω οτι θα παω σε ενα μερος που εχει μπουφε κ ανησυχω κ να μου απαντανε 3,4,5,ατομα να μου προτεινουν ιδεες να μου δινουν κουραγιο.Γιατι ΠΟΥ θα μπορουσα να το πω αυτο σε πιο φιλο μου λεπτο κ να καταλαβει τι εννοω εκτος απο δω σε ανθρωπους που εχουν βιωσει ιδιες καταστασεις;

Senior Member
    .
    Και μ'εσένα έχω κατά καιρούς θυμώσει,Νίκο,με την απουσία σου...Οκ,αντιλαμβάνομαι πως δε θα έχεις ιδιαίτερο χρόνο
    στη διάθεση σου,έχεις τη δουλειά σου,την προσωπική σου ζωή,το άλλο το φόρουμ,που φαντάζομαι,είναι πιο απαιτητικό...
    Όμως εδώ είμαστε ξέφραγο αμπέλι.Θα μου πεις χρειαζόμαστε χωροφύλακα;Μακάρι να μη χρειαζόμασταν,
    αλλά να που κάτι,κάποιος,κάπως πρέπει να συντονίζει την κατάσταση εδώ μεσα [/quote]Τωρα Ναντιν με κινδυνο να φανω δεν ξερω τι,θα σου πω οτι δεν εχεις θυμωσει με το Νικο αλλα με καποιον απο τους 2 γονεις σου κ το προβαλεις στο Νικο χα χα.Ομως εχει δηλωσει οτι δεν θελει να ειναι παρεμβατικος και ιδιως δεν θελει ενα σχημα του τυπου ειδικοι να απευθυνονται σε μη-ειδικους κ ειναι προς τιμην του να δηλωνει κατι τετοιο με την ιδιοτητα του ψυχολογου που εχει μου εκανε πολυ καλη εντυπωση αυτο απο τοτε που πρωτομπηκα.Και θα πω κατι που εχω γραψει κ παλιοτερα:Στο βιβλιο της δρ.ΜΠΕΚ ''η ψυχολογια της διαιτας''αναφερεται η διαπιστωση μετα απο στατιστικες οτι ατομα που συμμετειχαν σε φορουμ διατροφικων διαταραχων στο ιντερνετ, ειχαν ιδια βελτιωση με ατομα που ΠΗΓΑΙΝΑΝ σε ομαδες θεραπειας διατροφικων διαταραχων!!!!!!!!!!!

Senior Member
    Με έχει προβληματίσει κι εμένα πολλές φορές το θέμα του τόπικ και όσες φορές το συζήτησα δεν βρήκα ιδιαίτερη ανταπόκριση, καθώς ο καθένας που λειτουργεί έτσι (αγκιστρωμένος στην διατροφή του και μετρώντας/ζυγίζοντας όλη μέρα) θεωρεί οτι κάνει αυτο που τον βοηθάει....

αυτός είναι και ο λόγος που απέχω για μεγάλα διαστήματα απο το φόρουμ.
    το οτι βλέπω συνεχώς τα πιο δραστήρια θέματα να είναι ενα διαρκές ζύγισμα, το μέτρημα θερμίδων , αντε και και το ποια δίαιτα ακολουθέι ο καθενας...
    άλλα αγαπημένα θέματα εδώ είναι κάποια θέματα κοινωνικοποίησης μέσα σε μια κοινότητα κοινών προβληματισμων.
    αυτά είναι πολύ χαριτωμένα θέματα και αρκετα συχνά τα παρακολουθώ, θεωρώ όμως (χωρις να ειμαι σιγουρη γι αυτο που λεω) οτι ειναι μια ακομη τρικλοποδια στον εαυτο μας, για να ειμαστε εδω , να μην ασχολουμασγτε ωστόσο με το πραγματικο προβλημα αλλα με κατι....πιο ευχαριστο, οπως και το φαγητο ειναι κατι πιο ευχαριστο απο το να λυσουμε τις δυσλειτουργιες μας....

δεν θεωρω τα παραπάνω ουσιώδη, τα θεωρω όμως σε κάποιες περιπτώσεις βοηθητικά...η ΟΥΣΙΑ όμως της κάθε διαταραχής, αραιά και που θίγεται, αναμεσα σε βουνα απο θερμίδες, ακριβώς όπως πολλοί κρύβουν τα αληθινά προβλήματα κάτω απο βουνά λίπους.....

ενα προσθετο προβλημα στην λειτουργια αυτου του φορουμ, που δεν ξερω όμως πως θα μπορουσε να ξε[περαστει ειναι, το εξης φαινομενο:
    ο κοινος παρανομαστης των τριων βασικων διαταραχων, ειναι η τροφη βεβαια.
    ΟΜΩΣ, ειναι εντελως διαφορετικο το προβλημα στην παχυσαρκια απο οτι στην βουλιμια/ανορεξια(τα βαζω μαζι γιατι θεωρω οτι εχουν μεγαλυτερη συγγενεια μεταξυ τους).
    συμβαινει λοιπον, τα θεματα που εχουν να κανουν με διαιτες, ζυγισματα καθημερινα και ασταματητα, που μπορει να κανουν καλο σε ενα προβλημα παχυσαρκιας, οπου ενα βασικο στοιχειο που λειπει ειναι το μετρο στην ποσοτητα της τροφης να βλεπω να τα επικσεπτονται μονιμως ατομα με θεματα βουλιμιας , ακομα και ανορεξιας, παρα παχυσαρκιας...
    γινονται ετσι θεματα που πυροδοτουν, παρα βοηθουν την διαταραχη.....

δεν ξερω πως θα μπορουσε να το αποφυγει κανεις αυτο.
    νομιζω οτι μια καλη ιδεα θα ηταν να υπαρχει ενα πιο δραστηριο ατομο ειδικευμενο στις διαταραχες αυτες(οχι διαιτολογος, να εξηγουμαι, εννοω ψυχολογος) το οποιο οταν βλεπει τετοια φαινομενα , οπως ενα ατομο που απο 53 κιλα θελει να γινει 48 και γραφει εμμονικα τις θερμιδες του στα σχετικα τοπικ, να του επισημαινει οτι κανει κακο στο προβλημα του παρ ακαλο...δεν ξερω τι αλλο θα μπορουσε να γινει...

Senior Member
    Δεν καταλαβαινω πραγματικα πως ταυτιζεται το πρωτο ποστ του τοπικ αυτου, δηλαδη οι διαφορες "θαυματουργες" διαιτες, με ατομα που καταγραφουν εδω μεσα το καθημερινο τους διατροφολογιο και βαρος.Πραγματικα ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ!Απορω!

Senior Member
    @constance
    το θεμα ειναι οι ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ διαιτες, και η εμμονη με αυτες και οχι μονο οι "θαυματουργες"...
    το συνεχες μετρημα μπουκιων και θερμιδων, ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ η προεκταση αυτου του φαινομενου.
    της εμμονικης ενασχολησης και σχολιασμου της καθε λογης διαιτας δλδ...

Senior Member
    Παιδια δηλαδη εσεις πιστευετε οτι δεν εχουμε συναισθηση πως ακομα δεν ειμαστε καλα?Προφανως δεν εχετε δει τι γραφουμε στα διαφορα τοπικς.Αν και κανονικα δε θα επρεπε να μπαινει κανεις στη διαδικασια να βγαλει τετοια συμπερασματα του τυπου "η ταδε γραφει στο καθημερινο ζυγισμα αρα εχει εμμονες" εφοσον δεν ειναι ειδικος και εφοσον το μονο πραγμα που βλεπει απο το καθε μελος ειναι τα ποστ του και δεν ξερει τιποτα για τη ζωη του.Κατα καιρους εχω γραψει διαφορα στο τοπικ της ψυχολογιας λεγοντας και για το προβλημα μου με το φαγητο και τα ψυχολογικα μου και οτι θελεις.Δεν ειδα κανεις να σχολιαζει αυτα.Αυτο που σχολιαζεται ειναι αν μετραω καθημερινα τι τρωω και αν ζυγιζομαι καθε μερα(πραγμα που αλλες ερευνες το καταδικαζουν και αλλες οχι by the way).Το ειπα πριν και θα το ξαναπω.Το ΚΥΡΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ του φορουμ ειναι οτι μπαινουμε ολοι λιγο πολυ στο τριπακι να κανουμε το συμβουλατορα, να κανουμε αυτο που λεω online διαγνωση.ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ.Και επισης ενα αλλο προβλημα ειναι οτι οταν καποια ατομα εχουν να χασουν ακομα λιγα κιλα ασχετα με το απο που ξεκινησαν, αντιμετωπιζονται λες και πλεον δεν εχουν προβλημα και με ποιο θρασσος γραφουν εδω μεσα στην τελικη...

Senior Member
    δεν ξερω γιατι το πηρες προσωπικα και επιτιθεσαι κονστανς.
    εγω, δεν μιλουσα για σενα, ουτε ξερω το προβλημα σου, η αν γραφεις σε λαθος η σε σωστο φορουμ κλπ...
    μιλησα ξεκαθαρα ποια ατομα θεωρω οτι γραφουν σε λαθος τοπικ , αν εσυ συγκαταλεγεις τον ευατο σου σε αυτα, δεν ξερω τι να σου πω, δεν εχω ασχοληθει με τα τοπικ σου..

Senior Member
    Δεν επιτεθηκα σε σενα γιατι δεν εχουμε μιλησει και ποτε παλιοτερα νομιζω.Δεν εχω τιποτα με κανεναν απλα προτεινω να μην ασχολειται κανεις με τον αγωνα που κανει ο αλλος αλλα μονο με τον δικο του.Προσωπικα δεν εχω τη δυναμη, ουτε την ειδικοτητα (δεν ειμαι ψυχολογος/διατροφολογος) να κανω το συμβουλατορα για το καθε ποτε πρεπει να ζυγιζεται ή για το αν πρεπει να μετραει ή οχι τις ποσοτητες που τρωει κλπ

Senior Member
    Originally posted by Constance
    Δεν επιτεθηκα σε σενα γιατι δεν εχουμε μιλησει και ποτε παλιοτερα νομιζω.Δεν εχω τιποτα με κανεναν απλα προτεινω να μην ασχολειται κανεις με τον αγωνα που κανει ο αλλος αλλα μονο με τον δικο του.Προσωπικα δεν εχω τη δυναμη, ουτε την ειδικοτητα (δεν ειμαι ψυχολογος/διατροφολογος) να κανω το συμβουλατορα για το καθε ποτε πρεπει να ζυγιζεται ή για το αν πρεπει να μετραει ή οχι τις ποσοτητες που τρωει κλπ
    δεν ειναι ετσι τα πραγματα κονστανς...
    αν ειμαστε εδω για συζητηση και στηριξη σχετικα με τα προβληματα των δ.δ. δεν μπορουμε να κλεινουμε τα ματια οταν βλεπουμε ενα ατομο με τετοια θεματα να πυροδοτει το προβλημα του, διοτι τι ειδους βοηθεια του δινουμε οταν μπαινει εδω μεσα για να βαθυνει την εμμονη του κι ενω το βλεπουμε, χειροκροτουμε η αδιαφορουμε?
    ειδικοι δεν ειμαστε, φυσικα.
    και μπορει να κανουμε και λαθη. αλλα το να αδιαφορουμε δεν βλεπω τι καλο μπορει να κανει.

και νομιζω οτι ο καλυτερος τροπος να το κανει κανεις αυτο καποιος απο εμας, μη ειδικος δηλαδη, ειναι με γενικα θεματα που δεν απευθυνονται σε καποιον προσωπικα, αλλα σε λαθος συμπεριφορες γενικοτερα που ισως καποιους ευαισθητοποιησουν..

το ξαναειπα, νομιζω οτι ενας ειδικος που θα μπορουσε να σχολιαζει επιλεκτικα τετοιες συμπεριφορες, που ενισχυουν το προβλημα καποιου, ισως και να βοηθουσε..

Senior Member
    Ενας ειδικος πως μπορει να δινει συμβουλη προσωπικη σε καποιον βλεποντας μονο ποστ του.Δε νομιζω οτι γινεται αυτο.
    Οσο για την αδιαφορια που λες, προσωπικα νομιζω κανω περισσοτερο καλο σε καποιον αν δεν αρχισω να σχολιαζω αυτα που κανει μεσα στην αγνοια μου.Οσο για ψυχολογικη στηριξη αυτη νομιζω την εχω δοσει σε πολλα ατομα εδω μεσα και αυτο νομιζω ειναι και σκοπος του φορουμ.Οταν η τροφη γινεται εχθρος αναζητας ενα φιλο.Ενα φιλο να σε ακουσει, να σου πει οτι κι αυτος τραβαει τα ιδια και οχι ενα φιλο που θα σου βγαλει το προσωπικο σου διαιτολογιο η θα σε καθησει στην καρεκλα του ψυχαναλυτη.

Senior Member
    Originally posted by Constance
    Ενας ειδικος πως μπορει να δινει συμβουλη προσωπικη σε καποιον βλεποντας μονο ποστ του.Δε νομιζω οτι γινεται αυτο.
    Οσο για την αδιαφορια που λες, προσωπικα νομιζω κανω περισσοτερο καλο σε καποιον αν δεν αρχισω να σχολιαζω αυτα που κανει μεσα στην αγνοια μου.Οσο για ψυχολογικη στηριξη αυτη νομιζω την εχω δοσει σε πολλα ατομα εδω μεσα και αυτο νομιζω ειναι και σκοπος του φορουμ.Οταν η τροφη γινεται εχθρος αναζητας ενα φιλο.Ενα φιλο να σε ακουσει, να σου πει οτι κι αυτος τραβαει τα ιδια και οχι ενα φιλο που θα σου βγαλει το προσωπικο σου διαιτολογιο η θα σε καθησει στην καρεκλα του ψυχαναλυτη.
    αναζητας εναν φιλο, ακριβως...
    εναν φιλο να συζητησεις ομως. να του πεις τι σου συμβαινει και να ακουσεις τι του συμβαινει.
    χρειαζεσαι φιλο για να του γραφεις κατεβατα με τροφες και θερμιδες και διαιτες? (οχι εσυ προσωπικα, ο καθενας)

Senior Member
    Ρε παιδια γιατι απλα να μην γραφει ο καθενας εκει ποου βοηθιεται?

Page 4 of 33 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast