ενα λαθος που γινεται στο φορουμ - Page 22
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 22 of 33 FirstFirst ... 12202122232432 ... LastLast
Results 316 to 330 of 486
    Junior Member
    Originally posted by lessing
    Παιδια ειμαστε σε φορουμ διατροφικων διαταραχων.ΔΙΑ-ΤΑ-ΡΑ-ΧΩΝ ολε!! Καθε λιγο κ λιγακι βλεπω κατι ποστ με θαυματουργες διαιτες.Διατες της Ζωζως Σαπουντζακη,διαιτες που βγαζουν μαλλια,διαιτες που ψηνουν τοστ κ διαιτες που ενεργοποιουν το μεταβολισμο λες κ ο μεταβολισμος ειναι του πεθαμενου κ θελει ενεργοποιηση!Προχτες πηρα ενα περιοδικο που υποτιθεται οτι ασχολειται με την υγεια κ τη γυμναστικη κ ειχε μεσα μια διαιτα ενος κομπογιανιτη Γαλλου που εχει ανοιξει επιχειρηση,διπλα τη φωτο μιας'' σταρ ''που την κανει -σιγα μη την κανει!κοροιδο ειναι;-κ που εχει στην αρχη ΜΟΝΟ κρεατα.Δηλ.ο τυπος πρεπει να φαει μυνηση.Καθε λιγο κ λιγακι βγαινει ενα περιοδικο του Χ εκδοτη ο οποιος σκεφτεται:Τι πουλαει τωρα;Λιγη μοδα λιγη αστρολογια καμμια ωραια μουρη...τι λειπει τι λειπει;Μια διαιτα του αστροναυτη του καουμπου του αγελαδαρη.Και μεις τσιμπαμε.Ρε παιδια η καθε καινουργια διαιτα ειναι το θεμα;Γιατι αν ηταν αυτο θα την καναμε κ θαχαμε ξεμπερδεψει.Αυτο ειναι το προβλημα; Τοτε τι κανουμε σε φορουμ διατροφικων διαταραχων αγαπημενες μου;Αφου ξερουμε για να ειμαστε εδω οτι δεν ειναι αυτο το προβλημα καλες μου.Κριμα δεν ειναι να τσιμπαμε;

Δεν διάβασα όλα τα ποστ αλλα χάρηκα που είδα το δικό σου θρεντ!
    Είμαι παλιό μέλος που εφυγα για τους λόγους τους οποίους αναφέρεις, γιατί είδα οτι εδω μέσα δεν ήταν φορουμ που μας βοηθούσε να απαλαγούμε απο την κακη σχέση με το φαγήτό αλλα ακριβώς το αντίθετο. Ιδίως σε θρεντ τυπου "τι εφαγα σήμερα" εβλεπα ότι γινόταν επιβράβευση σε όποιον ελεγε "εφαγα μονο φρούτα σήμερα". Δεν φταίει η καταγραφή της διατροφής (ίσα - ισα, το αντιθετο θα έλεγα), αλλα η αντίληψη ότι "οσο λιγοτερα τόσο καλύτερα". Ενδεικτικα:

- "εφαγα μονο 2 κομματια τουρτα συνολο : 1000 θερμίδες"
    - "μπραβο!!!" απο τις άλλες (κιας σημαίνει οτι δεν πηρε τις απαραίτητες πρωτείνες και η διατροφή της ήταν μονο λίπος και απλοί υδατάνθρακες)

- "εφαγα πολύ χτες το βράδυ και γι αυτο δεν εφαγα πρωινό και μεσημεριανό, ωστε να επανορθώσω" μπράβο!! οι άλλες (κιας έβαλε τον εαυτό της σε πολύωρη νηστεία, σαν να τον τιμωρούσε)

- έχασα 5 κιλά σε 1,5 βδομάδα -> μπράβο οι άλλες (χωρίς να νοιαζονται για το αν εχασε λίπος ή μύες)

Και φυσικά δείχνει ολο το φορουμ να αγνοεί επιδεικτικά έννοιες που ακομα και ο πιο άσχετος γνωρίζει

- Διατροφικά στοιχεία: πρωτεινες, σύνθετοι υδατανδρακες και καλα λιπαρα. (οχι, δεν μας νοιαζει τίποτα απο αυτα, αρκει να παίρνουμε τραγικά λιγοτερες απο τις θερμίδες συντήρησης)

- ποσοστό λίπους (οχι, δεν μας νοιάζει. Η ζυγαριά να πέφτει κιας χάνουμε κιλά τρώγοντας τις σάρκες μας)

- Η έννοια της σωστής διατροφής απουσιάζει εντελώς. κανένας ποτέ δεν αναφέρθηκε ουτε ρώτησε να μάθει, πόση πρωτείνη, υδατανθρακες και λίπος ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να παίρνει καθημερινά. Νομίζουν ότι θα κάνουν μια δίαιτα, θα πεσει η ζυγαριά και μετα σταδιακα θα γυρίσουν στη "κανονική" διατροφη (ποια διατροφή??? αυτη που μας έφερε εδω?)

Αυτα ειχα να πω επειδη τυχαία πέρασα σήμερα και θα αποχωρήσω ξανα.

Senior Member
    πηξαμε στους πολλαπλους λογαριασμους.

η λεσινγκ ανοιξε αυτο το τοπικ για εντελως διαφορετικους λογους και το quote που εκανες ουδεμια σχεση εχει με αυτα που ΕΣΥ σχολιασες απο κατω.

υπηρχε ηδη αλλο τοπικ με κριτικη σε αυτους που γραφουν τι τρωνε
    ειναι εδω
    http://www.eatingdisorders.gr/forum/...age=1#pid61198

να δανειστω και μια προταση παροτρυνση απο εκει
    Originally posted by changes
    τωρα απλως για ακομη μια φορα λογια λογια λογια.parole parole parole...φτανει πια.μη λες.κανε απο δω κι εμπρος.
    κι εσυ κ ολοι μας.

Senior Member
    ο καθενας μαλλον βλεπει ό,τι κοιταει... αμα δεν ειναι αναπτυγμενη κ η περιφερειακη οραση...

εγω παντως εχω δει και κατι τετοια αλλα εχω δει κ κατι αλλα, οπου μελη προσπαθουν να συμβουλεψουν , να "μαλωσουν", να συνετισουν, να στηριξουν, να εξηγησουν, να προφυλαξουν, να παρηγορησουν, να ενθαρρυνουν, να αγκαλιασουν, να ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ!!!!

Junior Member
    Originally posted by click
    πηξαμε στους πολλαπλους λογαριασμους.

η λεσινγκ ανοιξε αυτο το τοπικ για εντελως διαφορετικους λογους και το quote που εκανες ουδεμια σχεση εχει με αυτα που ΕΣΥ σχολιασες απο κατω.

υπηρχε ηδη αλλο τοπικ με κριτικη σε αυτους που γραφουν τι τρωνε
    ειναι εδω
    http://www.eatingdisorders.gr/forum/...age=1#pid61198

να δανειστω και μια προταση παροτρυνση απο εκει
    Originally posted by changes
    τωρα απλως για ακομη μια φορα λογια λογια λογια.parole parole parole...φτανει πια.μη λες.κανε απο δω κι εμπρος.
    κι εσυ κ ολοι μας.
    Αν εσυ κατάλαβες οτι θεωρώ κακό το να γράφουν τι τρώνε δεν θα σχολιάσω.

Θα διευκρινίσω σε οποιον ΔΙΑΒΑΣΕ αυτα που έγραψα οτι το θεμα εδω δεν θα πρέπει να ειναι "ποια θα φαει τα λιγοτερα" λες και κάνουμε διαγωνισμό, και δεν πρέπει να επιβραβεύονται οι στερητικές δίαιτες με έλλειψη θρεπτικων συστατικών, όπως κατα κόρον βλέπω να γίνεται εδω μέσα. Είμαι υπέρ στο να καταγράφεται η διατροφή για να μπορούμε να κρίνουμε αν πήραμε τα απαραίτητα ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ, όχι για να λέμε "εφαγα ολη μερα μισο πορτοκάλι, πόσο υπεργαμάτη πειθαρχία έχω" και οι άλλες "μπράαααβο!!!!"

Junior Member
    Originally posted by smart
    ο καθενας μαλλον βλεπει ό,τι κοιταει... αμα δεν ειναι αναπτυγμενη κ η περιφερειακη οραση...

εγω παντως εχω δει και κατι τετοια αλλα εχω δει κ κατι αλλα, οπου μελη προσπαθουν να συμβουλεψουν , να "μαλωσουν", να συνετισουν, να στηριξουν, να εξηγησουν, να προφυλαξουν, να παρηγορησουν, να ενθαρρυνουν, να αγκαλιασουν, να ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ!!!!
    Αν νιώθεις μέσα σου οτι βοηθιέσαι, πολύ καλα κάνεις και παραμένεις και βοηθας. Εγω απλά εξέφρασα την καταδικη μου άποψη, που τυχαίνει να είναι και ο λόγος που ειχα να μπω εδω πάνω απο μισό χρόνο.

Senior Member
    δε μπορεις απλά να βάζεις ενα ποστ καποιου χωρις να ξέρεις την ιστορία του.μπορει αυτη με τα δυο κομμάτια τουρτα συνηθως να ετρωγε 5 κ να καταφερε να μεινει στα δυο.μπορει για αυτο να γινε η κουβεντα ποτε δε ξερεις κ οχι να εννοουν οτι ειναι οκ να ναι 1000 θερμιδες κ ας ειναι απο λαθος διατροφη

Junior Member
    Originally posted by granita
    δε μπορεις απλά να βάζεις ενα ποστ καποιου χωρις να ξέρεις την ιστορία του.μπορει αυτη με τα δυο κομμάτια τουρτα συνηθως να ετρωγε 5 κ να καταφερε να μεινει στα δυο.μπορει για αυτο να γινε η κουβεντα ποτε δε ξερεις κ οχι να εννοουν οτι ειναι οκ να ναι 1000 θερμιδες κ ας ειναι απο λαθος διατροφη
    Αν θεωρούσα οτι ειναι μεμονωμένο περιστατικό δεν θα το ανέφερα. Αλλα είδα οτι συνεχίζεται.

Ένας άνθρωπος 125 κιλών δεν μπορεί να αυτομαστιγώνεται επειδη πήρε 1500 θερμίδες μια μέρα και ΚΑΝΕΙΣ να μην του λέει οτι αυτες οι θερμίδες ειναι τραγικά λίγες για τον οργανισμό του.

Δεν είδα να υπάρχει η αντίληψη, "εφαγες πολύ λίγο, προσπάθησε να τρώς περισσότερο για να μην το ρίξεις στα βουλημικά", μια πρόταση που εχω δει ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ σε άλλα φορουμ που δεν εχουν καμία σχεση με ΔΠΤ. Δεν μπορεί εκείνοι να φροντίζουν απο πριν να ειναι διατροφικά καλυμμένοι και οχι στερημένοι για να μην εχουν ξεσπάσματα και εμείς να αγνοούμε ΕΝΤΕΛΩΣ την πρόληψη των βουλημικών που σε μεγάλο ποσοστό ειναι η ασιτία και το κακο φαι (μη ποιοτικο).

Senior Member
    εμενα παντως μου χουν πει απειρες φορες κοριτσια που δε τα ξερω κιολας οτι μηπως εφαγες λιγα?η φαε πιο πρωτεινη κλπ κλπ

Senior Member
    Originally posted by comeback

Αν νιώθεις μέσα σου οτι βοηθιέσαι, πολύ καλα κάνεις και παραμένεις και βοηθας. Εγω απλά εξέφρασα την καταδικη μου άποψη, που τυχαίνει να είναι και ο λόγος που ειχα να μπω εδω πάνω απο μισό χρόνο.
    το να βοηθηθει καποιος ειναι συναρτηση πολλων παραγοντων..
    αυτο που λες παντως προσωπικα δεν το ειδα, ισα ισα, οταν υπαρχουν τετοια ποστς πεφτει μεγαλο κραξιμο!!
    σε πολλα ειμαι αντιθετη σ αυτο το φορουμ κ ενα απο αυτα ειναι ΚΑΙ αυτο, δεν παυει ομως να μου κανει εντυπωση το οτι καποιους τους ενοχλει ΜΟΝΟ αυτο κ οχι τα χαπια, τα σκευασματα, οι βαριατρικες επεμβασεις σε ατομα με βαρος που ειναι κατω απο 100 κιλα, κτλ, κτλ , κτλ..

και ναι, εχω δει εδω μεσα ατομα που ειχαν φτασει σε πολυ κρισιμη καμπη κ βοηθηθηκαν πολυ, γιατι να το αγνοησουμε αυτο?

Junior Member
    εμενα παντως μου χουν πει απειρες φορες κοριτσια που δε τα ξερω κιολας οτι μηπως εφαγες λιγα?η φαε πιο πρωτεινη κλπ κλπ
    Χαιρομαι, και μακάρι να πάρεις τη βοήθεια που χρειάζεσαι.
    Εγω δεν καλύφθηκα απο το φορουμ και μπηκα στον κόπο να το αναφέρω.

Senior Member
    Originally posted by comeback
    Αν θεωρούσα οτι ειναι μεμονωμένο περιστατικό δεν θα το ανέφερα. Αλλα είδα οτι συνεχίζεται.

Ένας άνθρωπος 125 κιλών δεν μπορεί να αυτομαστιγώνεται επειδη πήρε 1500 θερμίδες μια μέρα και ΚΑΝΕΙΣ να μην του λέει οτι αυτες οι θερμίδες ειναι τραγικά λίγες για τον οργανισμό του.

Δεν είδα να υπάρχει η αντίληψη, "εφαγες πολύ λίγο, προσπάθησε να τρώς περισσότερο για να μην το ρίξεις στα βουλημικά", μια πρόταση που εχω δει ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ σε άλλα φορουμ που δεν εχουν καμία σχεση με ΔΠΤ. Δεν μπορεί εκείνοι να φροντίζουν απο πριν να ειναι διατροφικά καλυμμένοι και οχι στερημένοι για να μην εχουν ξεσπάσματα και εμείς να αγνοούμε ΕΝΤΕΛΩΣ την πρόληψη των βουλημικών που σε μεγάλο ποσοστό ειναι η ασιτία και το κακο φαι (μη ποιοτικο).
    εγω αυτα που λες πραγματικα τα βλεπω πολυ συχνα- κ το λεω χωρις καμια διαθεση λογομαχιας η αντιδικιας, πραγματικα.
    δεν ξερω αν κοιταμε διαφορετικα θεματα η αν εχεις καιρο να μπεις στο φορουμ, γιατι παλιοτερα δεν ξερω τι γινοταν, δεν μπορω να παρω θεση :S

Senior Member
    ισως ειμαι τυχερη τοτε γιατι εγω εκανα κ φιλες απ το φορουμ.παντως πιστευω οτι για να βοηθηθεις πρεπει να το θελεις κιολας.εγω οταν αρχισα να γραφω, τα εβλεπα ολα θετικα, με καλη διαθεση και αμεσως ειδα που ταιριαζω κ που οχι.δε τα βρισκουμε παντα με ολους αλλα σιγουρα υπαρχουν ατομα να μας ακουσουν κ να μας βοηθησουν

Junior Member

το να βοηθηθει καποιος ειναι συναρτηση πολλων παραγοντων..
    αυτο που λες παντως προσωπικα δεν το ειδα, ισα ισα, οταν υπαρχουν τετοια ποστς πεφτει μεγαλο κραξιμο!!
    σε πολλα ειμαι αντιθετη σ αυτο το φορουμ κ ενα απο αυτα ειναι ΚΑΙ αυτο, δεν παυει ομως να μου κανει εντυπωση το οτι καποιους τους ενοχλει ΜΟΝΟ αυτο κ οχι τα χαπια, τα σκευασματα, οι βαριατρικες επεμβασεις σε ατομα με βαρος που ειναι κατω απο 100 κιλα, κτλ, κτλ , κτλ..

και ναι, εχω δει εδω μεσα ατομα που ειχαν φτασει σε πολυ κρισιμη καμπη κ βοηθηθηκαν πολυ, γιατι να το αγνοησουμε αυτο?
    Δεν μπήκα ποτε σε θρεντ που ειχαν σχεση με χαπια και επεμβάσεις οπότε δεν ξέρω. Και αφου δεν ξερω, δεν μ εχει ενοχλήσει.

Το αγνοώ (οχι σκόπιμα) γιατι δεν το είδα. Δεν το είδα σε μένα και δεν έτυχε να το δω σε άλλους. Οσο εγραφα οτι ετρωγα τη σαλάτα χωρίς λάδι κανεις μα κανείς δεν μου είπε οτι κάνω υπερβολές. Το πολυ-πολυ να μου έλεγαν "δεν ειναι νοστιμη η σαλατα χωρις λαδι" γιατι αυτο μονο είναι στη νοοτροπία των περισσοτερων εδω. Σε άλλο φορουμ ενα απο τα πρώτα που μου ειπαν λιγο-πολυ ήταν "μανίτσα, που ειναι τα λιπαρά στη διατροφή σου??? δεν πας καλα ετσι. Πρέπει οπωσδήποτε μεσα στη μερα να τρως 2 κουταλιες του γλυκου λάδι στο μεσημεριανο και άλλες 2 στο βραδινο γιατι ειναι ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΟΥ" και ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν επιβραβεύουν συμπεριφορές στέρησης φαγητου.

Senior Member
    καλα εγω ποτε δε θα σου λεγα να βαλεις λαδι στη σαλατα γιατι κ εγω η ιδια ξεχναω το βαλω επειδη δε με τρελλαινει.δεν ειναι κριτηριο αυτο.τεσπα, ο καθενας βρισκει που ταιριαζει κ που οχι.

Junior Member
    ισως ειμαι τυχερη τοτε γιατι εγω εκανα κ φιλες απ το φορουμ.παντως πιστευω οτι για να βοηθηθεις πρεπει να το θελεις κιολας.εγω οταν αρχισα να γραφω, τα εβλεπα ολα θετικα, με καλη διαθεση και αμεσως ειδα που ταιριαζω κ που οχι.δε τα βρισκουμε παντα με ολους αλλα σιγουρα υπαρχουν ατομα να μας ακουσουν κ να μας βοηθησουν
    Δεν τσακώθηκα. Εϊναι τεράστια η διαφορα του "φευγω γιατι δεν τα βρηκα με τα κοριτσια του φορουμ" με το φεύγω γιατι δεν μου ταιριάζει η νοοτροπία του φόρουμ"

Είναι τυχαίο οτι ξέρετε με τεράστια ακρίβεια της θερμίδες του κάθε προιοντος και δεν ξέρετε πόσες πρωτείνες και λιπαρά έχει?

Είναι τυχαίο οτι ελάχιστες φορές είδα να τρώτε συνθετους υδατάνθρακες και προτιμάτε κατι μπαρες δημητριακών τίγκα στη ζάχαρη και φουλ επεξεργασμένα? (και κανεις δεν λεει τα αρνητικά αυτης της διατροφής)

Είναι τυχαίο ότι ξέρετε με ακρίβεια γραμμαρίου το βάρος σας και δεν αναφέρεστε σχεδόν ποτέ στο ποσοστό λίπους?

Page 22 of 33 FirstFirst ... 12202122232432 ... LastLast