ενα λαθος που γινεται στο φορουμ - Page 29
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 29 of 33 FirstFirst ... 192728293031 ... LastLast
Results 421 to 435 of 486
    Senior Member
    Ειλικρινά πασχίζω να καταλάβω προς τι τόση ενόχληση. Είναι θαρρείς και το forum έχει όριο στα θέματα και τρώμε το χώρο άλλων πιο αξιόλογων θεμάτων. Όλοι έχουμε τις απόψεις μας. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πείρα στο θέμα αδυνάτισμα και έχουμε δοκιμάσει διάφορες τεχνικές. Μέσα από αυτές ο καθένας βρίσκει αυτή που τον βοηθάει και τον εκφράζει. Δεν χρειάζεται να την λέει ο ένας στον άλλο. Αυτό που βοηθάει τον ένα μπορεί να είναι τελείως λάθος για κάποιον άλλο. Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι είμαστε συναγωνιστές και ο καθένας έχει την δική του οπτική επί του θέματος η οποία θα πρέπει να είναι σεβαστή. Αν υπάρχουν διαφωνίες θα πρέπει να εκφραστούν με ήπιους τόνους και με σεβασμό. Ο εκνευρισμός είναι απαράδεκτος! Σήμερα νιώθω λες και φταίω εγώ που κάποιοι έχουν πρόβλημα με τις διαταραχές τους. Λες και με τις συζητήσεις μας γύρω από τις δίαιτες και την ανταλλαγή απόψεων εμποδίσαμε την ύπαρξη άλλων πιο ουσιαστικών θεμάτων. Στο κάτω μέσα στα θέματα που υπάρχουν συμμετέχουμε καθημερινά μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς μας και χαιρόμαστε με τη χαρά των άλλων. Πως κάτι τέτοιο φαντάζει λάθος δεν καταλαβαίνω ειλικρινά...
    Το ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη κίνηση στα άλλα θέματα δεν σχετίζεται καθόλου με τη θεματολογία του τμήματος της παχυσαρκίας....
    Θέλω επιτέλους να πει κάποιος καθαρά και ξάστερα ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα του και πως επηρεάζεται αρνητικά, μήπως καταλάβω γιατί τόσο κακό σήμερα!

Senior Member
    Υπάρχει moderator να απομακρύνει τα υβριστικά μηνύματα? Εχει ξεφυγει πια η κατασταση uzzled:

Senior Member
    Τώρα που το σκέφτομαι εμένα όλες αυτές οι συζητήσεις που γίνονται στο τμήμα της παχυσαρκίας με βοηθάνε πάρα πολύ, μου δίνουν κουράγιο, μαθαίνω μέσα από την εμπειρία των υπολοίπων μελών και οι άνθρωποι που γνώρισα εδώ μέσα ομορφαίνουν την πορεία μου και τη κάνουν πιο ευχάριστη. Είναι ένας δύσκολος δρόμος αυτός που έχω να κάνω και οι φίλοι μου εδώ μέσα (γιατί φίλους τους νιώθω) μου δίνουν πολλές φορές κουράγιο.Πως κάτι τέτοιο μπορεί να είναι λάθος; Τι προτείνετε να κάνουμε να μαζευτούμε όλοι να φύγουμε μια που σας χαλάμε το φόρουμ για να μείνετε μόνοι και να γίνετε ένα post την εβδομάδα; Βοηθήστε με να καταλάβω τον συλλογισμό σας.

Senior Member
    By the way όποιος έχει τα έσοδα από τις διαφημίσεις που παίζονται εδώ μέσα θα πρέπει να χαίρεται με τη καθημερινή κίνηση του φόρουμ που στο μεγαλύτερο του βαθμό προέρχεται από άτομα που κάνουν δίαιτα και συζητούν γύρω από αυτή...

Senior Member
    Τάσο μίσησε με αλλά τι αποχαιρετιστηριο μηνυμα ηταν αυτο? Γιατι φευγεις δηλαδη? Ηρθαν τα αγρια να διωξουν τα ημερα? Θα τρελαθουμε τελειως εδω μεσα. Αμα φυγεις εσυ φευγω κι γω.

Senior Member
    Originally posted by Tassos67
    Έχω διαβάσει από αρχής τις απόψεις του NIKOSD αλλά και άλλων παλιών μελών όπως και της μοναδικής εναπομείνασας moderator NADINE περί της θεματολογίας του forum. Οπότε είμαι εν γνώσει μου συμμετέχων και συμβάλλων στη διατήρηση θεματολογίας που προκαλεί δυσαρέσκεια στην κεντρική διαχείριση όπως "Καθημερινό ζύγισμα", "Atkins/low carb/χαμηλοί υδατάνθρακες".
    Βλέποντας άλλα μέλη να αναπτύσσουν ελεύθερα παρόμοια θέματα συμμετείχα κι εγώ σε αυτά.
    Μόνον όμως μετά το τελευταίο σχόλιο της Eli, της οποίας η άποψη συμβαδίζει με αυτή της κεντρικής διαχείρισης, αντιλαμβάνομαι ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζω εγώ το πρόβλημά μου θεωρείται ως παράδειγμα κακής αντιμετώπισης των ΔΔ! Οπότε τα σχόλιά μου αποπροσανατολίζουν άλλα άτομα με ΔΔ!
    Κάθε άλλο παρά κάτι τέτοιο θα ήθελα να κάνω και ειλικρινά νοιώθω πολύ άσχημα που θεωρούμαι αποπροσανατολιστικό παράδειγμα! Διαφωνώ και μπορώ κάλλιστα να επιχειρηματολογήσω σε όλα τα επίπεδα αλλά δεν έχει καμμία σημασία αυτό. Σε ξένο χώρο σχολιάζω και καταγράφω την πορεία μου οπότε νοιώθω ότι πρέπει να συμμορφωθώ.
    Σεβόμενος την άποψη αυτή που προφανώς αποτελεί και άποψη της κεντρικής διαχείρισης, παύω να σχολιάζω οτιδήποτε αφορά αυτά τα θέματα και να κάνω οποιαδήποτε αναγραφή παροτρύνει προς αυτή τη θεματολογία ή παρόμοια.
    Τάσο μου ο χώρος του φόρουμ δεν είναι ξένος για κανέναν μας. Ίσα ίσα είναι χώρος όλων μας και ανήκουμε όλοι όσοι θέλουμε να ανήκουμε σε αυτή την μεγάλη παρέα .

Ας μιλήσουμε καθαρά για το θέμα της παχυσαρκίας λοιπόν και να πω ότι το γεγονός ότι το προσεγγίζει ο καθένας διαφορετικά δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να είναι μεμπτό ή να καταδικάζεται. Αν έδωσα τέτοια εντύπωση λυπάμαι δεν το ήθελα. Και προς Θεού δεν υποτιμάω και δεν ακυρώνω την προσπάθεια κανενός, πόσο μάλλον την δική σου που είναι τόσο μακροχρόνια και έχεις ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ στο παρελθόν και δίνεις και τώρα μία τόσο μεγάλη μάχη.

Μου αρέσει όμως να δίνω τροφή για σκέψη και όπως μου αρέσει να ακούω άλλες γνώμες, έτσι πιστεύω πως όλοι μας είναι καλό να είμαστε ανοιχτοί σε διαφορετικές απόψεις και κάποιες φορές να κάνουμε και την δική μας αυτοκριτική και να αναθεωρούμε για τις επιλογές μας.

Είμαι σίγουρη ότι την διατροφή σου την έχεις ψάξει πάρα πολύ και για να την επιλέξεις είναι κατι που σου ταιριάζει και μπορείς να το υποστηρίξεις και με επιχειρήματα και με αποτελέσματα. Ωστόσο παραμένει μία περιοριστική διατροφή που αποκλείει σχεδόν μία ολόκληρη ομάδα τροφών.

Η λέξη όμως "απαγορεύεται" στις διατροφικές διαταραχές λειτουργεί ως μπούμερανγκ με ανυπολόγιστες επιπτώσεις.
    Και επειδή σε αυτό το φόρουμ κυκλοφορεί πολύς κόσμος στην παχυσαρκία με διατροφικές διαταραχές, και μάλιστα πολλοί από αυτούς δεν το γνωρίζουν καν ότι πάσχουν, καλό είναι να προσέχουμε περισσότερο τι λέμε και ποιον παροτρύνουμε να ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο περιοριστικό διαιτολόγιο.

Το τελευταίο ειδικά δεν το λέω για σένα αλλά για όλους μας. Προσωπικά θεωρώ ότι είσαι ένα πολύ ευγενικό παιδί, με πολύ γλυκούς τρόπους και μία ιδιαίτερα διακριτική παρουσία. Και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να δω την φωνή σου να σβήνει από αυτό το φόρουμ. Δεν σε έχω γνωρίσει πολύ μέσα από τα γραπτά σου, ωστόσο μου έχεις δώσει την εντύπωση ενός ανθρώπου ήπιων τόνων με πολύ καλές προθέσεις και ιδιαίτερα ευγενικού, με ανοιχτό και δεκτικό μυαλό.

Senior Member
    Οποιοσδήποτε έχει πρόβλημα με την διαχείριση της διατροφής του ανήκει σε αυτό το φόρουμ δικαιωματικά

Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι βλέπω πολλά άτομα να προσεγγίζουν μονόπλευρα ακόμη και επιπόλαια πολλές φορές το θέμα περιττό βάρος και απώλειας του. Βάζουν την ματαιοδοξία πάνω από την υγεία και αντιμετωπίζουν το περιττό τους βάρος ως κάτι που μπορεί να φύγει με μία απλή υποθερμιδική διατροφή.

Αν όμως ήταν τόσο απλά τα πράγματα, και οι δίαιτες είχαν οριστικό αποτέλεσμα, τότε δεν θα υπήρχαν τόσοι υπέρβαροι και τόσοι παχύσαρκοι στον κόσμο όλο. Γιατί πραγματικά όλοι μπορούμε να κάνουμε μία δίαιτα σε διάφορες φάσεις της ζωής μας, ένας Θεός ξέρει ότι έχω κάνει πολλές στο παρελθόν με απόλυτη επιτυχία. Στην πορεία όμως όσο επιστρέφουμε στα ίδια και χειρότερα χάνουμε σιγά σιγά την πίστη στον εαυτό μας, χάνουμε τα κουράγια μας, χάνουμε πολύτιμη θρέψη, χάνουμε σε αυτοεκτίμηση, χάνουμε χρόνια από τη ζωή μας, χάνουμε, χάνουμε και μόνο κιλα τελικά δεν χάνουμε . Ή αν χάνουμε τα χάνουμε προσωρινά, οι υπόλοιπες όμως παρενέργειες έρχονται και αθροίζονται και έτσι με τα χρόνια αναπτύσσουμε διατροφική διαταραχή. Δεν χρειάζεται να κάνουμε εμετούς ή να είμαστε ανορεξικοί για να πούμε ότι έχουμε διατροφική διαταραχή, μόνο και μόνο τα συχνά και έντονα υπερφαγικά και οι εναλλαγές μεταξύ αφαγίας και υπερφαγίας σε συνδυασμό με αφόρητες τύψεις και κακή εικόνα σώματος είναι αρκετές για να πούμε ότι έχουμε πρόβλημα...

Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο να καταφέρουμε να ισορροπήσουμε.

Το πρόβλημα μας λοιπόν είναι ότι υποτιμάμε το πρόβλημα. Νομίζουμε ότι απλά είμαστε αδύναμοι, άχρηστοι, λιχούδηδες και έρμαια των απολαύσεων μας. Κανείς όμως δεν μας έχει δώσει διατροφική παιδεία. Κανείς δεν μας έχει πει για το πως λειτουργεί η βιοχημεία του σώματος μας. Κανείς δεν μας έχει εκπαιδεύσει ώστε να τρώμε για να έχουμε ευεξία και να είμαστε χαρούμενοι. Κανείς δεν μας έχει μάθει ότι χρειάζεται να έχουμε και άσκηση στην ζωή μας καθημερινά. Κανείς δεν μας έχει διδάξει πως να εκφράζουμε τα συναισθήματα μας με υγιή τρόπο και με θάρρος ώστε να μην τα καταπίνουμε μαζί με την τροφή μας... Κανείς δεν μας έχει μάθει ότι το να είμαστε αδύνατοι είναι αποτέλεσμα συνολικού τρόπου ζωής και σκέψης και όχι απλά αποτέλεσμα κάποιας παροδικής δίαιτας.
    Όλα αυτά χρειάζεται να τα ανακαλύψουμε μόνοι μας, είναι πολύ προσωπική δουλειά και απαιτεί από εμάς μία διαφορετική πείνα, την πείνα για μάθηση...

Senior Member
    Μπράβο Ελλη! Μπράβο! Δεν ξέρω πόσους έχεις βοηθήσει ή θα βοηθήσεις στο εξής, εμένα με έχεις σώσει, κυριολεκτικά! Με ξύπνησες! επρεπε να πλακωθω στις υπερφαγιες για να νιωσω. Σε ευχαριστω! Δεν υπαρχει ενα πραγμα οσες μερες διαβαζα το θεμα σου που να ειπες και να μην ισχυει. Στο χερι των υπολοιπων ειναι να δουμε μεσα απο τα ματια σ και ολων των παιδιων που κανουν τριαδες! Σε ευχαριστω και παλι, προκαταβολικα για αυριο. Σημερα μονο τριαδες δεν εχω κανει. Σταματησα να τρωω, με ηρεμησες χωρις καν να εισαι μεσα! Διαβαζα αλλα μηνυματα σου!

Eli σε ευχαριστώ ειλικρινά για το πρώτο σου ποστ γιατί μάλλον είσαι η μόνη που κατάλαβες τι εννοόυσα, πραγματικά ευχαριστώ γιατί το απέδωσες τέλεια.
    Πραγματικά δεν πίστευα ότι θα υπάρξουν τόσο έντονες αντιδράσεις. Τόνισα ότι δεν ήταν προσωπικό προς το συγκεκριμένο νέο μέλος απλά πίστεψα ότι είναι απο αυτά τα χιλιάδες μέλη που μπαίνουν ρωτάνε κάτι και φεύγουν (μπορεί και να κάνω λάθος) και απλά έτυχε εκεί να ξεσπάσω για μια κολώνια που κρατάει μήνες, αν όχι χρόνια. Λάθος μέρος οk. Ισως και λάθος τρόπος, όχι επειδή είχε πανσέληνο ή μου έλειψε το σεξ όπως υποννόησε ο Γιώργος αλλά κάποια άσχημα αποτελέσματα εξετάσεων.
    Απο την άλλη όμως και οι επιθέσεις προς το πρόσωπο μου μου φάνηκαν υπερβολικές, σοκαρίστηκα πάρα πολύ, μου έριξε και άλλο τη ψυχολογία και είπα ότι δεν θα ξαναμπώ. Σκέφτηκα εντάξει να μην με βοηθάει το φόρουμ αλλά άμα είναι να γίνομαι και χειρότερα απο τα σχόλια του τύπου είσαι ζηλιάρα, πάντα επιθετική, ειρωνική και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, ε άστο καλύτερα. Ξανασκέφτηκα όμως ότι χρωστάω ίσως μια εξήγηση.
    Στεναχωρήθηκα πολύ και με την αντίδραση του Τάσου.( Δεν πιστεύω να μου το κρατάσ μανιάτικο για τη μερέντα! Ελα μςρέ μια αηδία είναι...)

Νeed αν εγώ ήμουν μια φορά επιθετική εσύ είσαι 100. Σπόντες του τύπου δεν έχω καλή διάθεση λόγω συγκεκριμένης διατροφής ή ότι θέλω να λέω κάθε πότε ξερνάω μου θυμίζουν πρώτη δημοτικού. Δεν θέλω να σχολιάσω παιρετέρω γιατί αν δεν κατάλαβες απο το ολόκληρο κατεβατό της Ελλης, τι να πω; Ασε που φάνηκες σα να έχεις την μύγα. Επίσης δεν δείχνεις κανένα σεβασμό στις δδ και δεν εννοώ μόνο τη βουλιμία, τα αντιμετωπίζεις όλα με ψυχρή λογική και ακόμα και αυτό δείχνει ότι δεν μπορείς να καταλάβεις.

Φόρτυ δεν είπα να μην γράφεις!!!
    Ρε παιδιά απλά είπα ότι η αναλογία δείχνει πιο πολύ να μοιάζουμε με φόρουμ αδυνατίσματος και θα προτιμούσα μια ισορροπία. Είδες που το λες και μόνη σου; Υπερβολική ενασχόληση με το βάρος κλπ Οταν λοιπόν θέλεις να σωθείς απο αυτό και πέφτεις πάνω σε νούμερα, γραμμάρια , ζυγαριές τι καταφέρνεις; Να διατηρήσεις το βάρος σου ναι, η ψυχή σου ηρεμεί όμως;
    Εγώ θέλω όλη μέρα να ασχολούμαι με θερμίδες, λιπαρά και όλες αυτές τις βλακείες γιατί πάσχω απο αυτο το καταραμένο πράγμα.Το κάνω ασυναίσθητα χωρίς να το καταλαβαίνω πολλές φορές. Αλλά ξέρω ότι πρέπει να ξεφύγω απο αυτό. Μπορεί και εγώ να χαίρομαι να διαβάζω συνέχεια για απώλεια λίπους, κυατταρίτιδα κλπ αλλά καταφέρνω κάτι έτσι; Η μήπως μπαίνω πιο βαθειά στη διαταραχή; Μάλλον το 2ο. Και πάλι δεν είναι μόνο η βουλιμία. Και εσύ και εγώ τον στόχο των κιλών τον πιάσαμε με το μυαλό όμως τι θα γίνει; Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις αλλά αν το είχαμε κάνει αντίστροφα, θεραπεύαμε πρώτα τη διαταραχή μετά η απώλεια θα ερχόταν απο μόνη της.

Πάντως δεν μιλάω μόνο για βουλιμία αλλά ακόμα και για τη παχυσαρκία κλπ.Σίγουρα κάποιος που απλά του αρέσει η μασαμπούκα και έχει λίγο πείσμα θα πάρει στήριξη και θα τα χάσει τα κιλά. Αυτός όμως που είναι παχύσαρκος λόγω συναισθηματικής υπερφαγίας πχ, δεν θα σωθεί ούτε απο μέτρηση θερμίδων,όυτε πρωτεινών, θα σωθεί μόνο όταν αλλάξει στάση απέναντι στο φαγητό. Οταν μάθει να διαχωρίζει το συναίσθημα απο το φαγητό. Δεν πιστεύω ότι είναι τυχαίο ότι πάρα πολλοί παχύσαρκοι ξέρουν πάμπολλα περι διατροφής και όλες τις δίαιτες απέξω.

Senior Member
    Originally posted by Ασημένια
    Νeed αν εγώ ήμουν μια φορά επιθετική εσύ είσαι 100. Σπόντες του τύπου δεν έχω καλή διάθεση λόγω συγκεκριμένης διατροφής ή ότι θέλω να λέω κάθε πότε ξερνάω μου θυμίζουν πρώτη δημοτικού. Δεν θέλω να σχολιάσω παιρετέρω γιατί αν δεν κατάλαβες απο το ολόκληρο κατεβατό της Ελλης, τι να πω; Ασε που φάνηκες σα να έχεις την μύγα. Επίσης δεν δείχνεις κανένα σεβασμό στις δδ και δεν εννοώ μόνο τη βουλιμία, τα αντιμετωπίζεις όλα με ψυχρή λογική και ακόμα και αυτό δείχνει ότι δεν μπορείς να καταλάβεις.
    Έτσι λες ότι ήμουν επιθετική απέναντι σου; Αυτό που εσύ λες σπόντα εγώ το λέω χιούμορ και προσπάθεια να φύγει λίγο η ένταση. Εννοούσα ότι θα έπρεπε να έχεις καλύτερη διάθεση επειδή τρως υδατάνθρακες οι οποίοι σε σχέση με την αποκλειστικά πρωτεϊνική δίαιτα (την οποία είχαμε στο παρελθόν συζητήσει ) κρατούν τα επίπεδα σεροτονίνης σε υγιής επίπεδα. Σου έβαλα και το ανθρωπάκι που βγάζει τη γλώσσα για να καταλάβεις ότι αστειεύομαι! Το συμπέρασμα ότι υπονοούσα πως θέλεις να σχολιάσεις το πότε ξερνάς πως το έβγαλες; Δεν φάνηκα σαν να έχω τη μύγα. Μιλούσες ξεκάθαρα και για εμένα όταν αναφερόσουν σε γρμ και υδατάνθρακες. Δεν μπορεί να πετάς κάτι έτσι και μετά να το παίζεις ότι δεν εννούσες εμένα συγκεκριμένα. Εννοούσες εμένα και κάποια άλλα άτομα που κάνουμε τέτοιου είδους συζητήσεις. Ακόμη και σε αυτό σου το μήνυμα επιλέγεις να με προσβάλεις λέγοντας μου ότι κάνω σχόλια που θυμίζουν πρώτη δημοτικού... Το ότι δεν δείχνω σεβασμό στις ΔΔ πως το συμπέρανες πάλι; Τι εννοείς δεν μπορώ να καταλάβω; Ξέρεις την ιστορία μου; Έχεις παρακολουθήσει ποστ μου; Τι ξέρεις για εμένα και ξαφνικά έχεις αποκτήσει το δικαίωμα να με κρίνεις έτσι;
    Σου φάνηκε επιθετικό και το τελευταίο μου ποστ; Ίσα ίσα που προσπάθησα να σε κάνω να γελάσεις και να σε βοηθήσω ταυτόχρονα. Είπα πως δεν πιστεύω πως αντέδρασες έτσι από ζήλια και ότι δεν το λέω για να μη χάσεις και άλλο βάρος όπως είπες ότι θα μπορούσες να αντιδράσεις με τα γραφόμενα του Γιώργου. Επίσης προσπάθησα να δικαιολογήσω κάπως τη συμπεριφορά σου και είπα ότι ίσως να ήσουν από αλλού πιεσμένη και να ξέσπασες έτσι. Έκλεισα λέγοντας ότι η απάντηση δεν βρίσκεται πάντα κρυμμένη στο νούμερο της ζυγαριάς μας.
    Το ότι είσαι επιθετική το διαπίστωσα και άλλη φορά μέσα σε άλλο θέμα από το post σου σχετικά με την Ατκινς. Μπορεί κάτι να μη το δέχεσαι αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα να είσαι επιθετική σε κάποιον που έχει άλλη άποψη από εσένα.
    Δεν είμαι χθεσινό παιδάκι. Έχω ταλαιπωρηθεί χρόνια με το ζήτημα των κιλών μου. Για την ακρίβεια έχω περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου με αυτή την έγνοια, έχω πλησιάσει στα πρώτα στάδια νευρικής ανορεξίας, έχω κάνει εμετούς για να μη παχύνω μετά από ξέσπασμα υπερφαγικού επεισοδίου και γνωρίζω περισσότερα απ' όσα φαντάζεσαι για τις ΔΔ. Με δεδομένο ότι έχω βρεθεί σε ανάλογη θέση καταλαβαίνεις πόσο άκυρη είναι η εντύπωση σου σχετικά με το αν έχω ή όχι σεβασμό για τις ΔΔ.

Μην υποτιμάτε την νοημοσύνη των άλλων. Δεν είναι τα πάντα όπως τα βλέπετε εσείς. Μαίνεστε εναντίον των πρωτεινικών διατροφών και παραβλέπετε το γεγονός ότι κάποιοι ωφελούνται μέσα από αυτές. Ο Τάσος είναι ένα λαμπρό παράδειγμα, εμένα επίσης με ωφέλησε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλον τρόπο και αν δοκίμασα μέχρι τώρα. Την χρησιμοποίησα όσο χρειαζόταν και όσο έκρινα σκόπιμο ότι εξυπηρετούσε τον σκοπό μου. Δεν έχετε μόνο εσείς το προνόμιο να γνωρίζετε πια είναι η σωστή διατροφή ούτε είστε οι μόνοι που κάνατε δουλειά με το μέσα σας για να καταλάβετε τη φταίει και τι πρέπει να γίνει. Υπάρχουν και άλλοι που τη ψάχνουν.... μη τραβάτε λοιπόν τα μαλλιά σας και μη φρικάρετε, αντί αυτού προσπαθήστε να διευρύνετε λίγο τον τρόπο σκέψης σας. Δεν είναι όλα μόνο άσπρα ή μαύρα και δεν υπάρχει μόνο ένας δρόμος για την επιτυχία.
    Είχα αποφασίσει να φύγω αλλά άλλαξα γνώμη, θα κάτσω εδώ και θα γράφω ότι θέλω, όποιος δεν συμφωνεί δικαίωμα του. Δεν γίνεται να έχουμε όλη την ίδια άποψη, κάθε ένας από εμάς είναι διαφορετικός, το ότι πιστεύεται ότι υπάρχει μια ίδια λύση για όλους μας ίσως χρειάζεται αναθεώρηση.
    Ελπίζω να λήξουν όλα εδώ και θα σας παρακαλούσα να ασχολείστε εσείς με αυτό που θεωρείτε σωστό και να αφήσετε και τους άλλους να κάνουν αυτό που κρίνουν σωστό.

Δεν θέλω να σχολιάσω παιρετέρω γιατί αν δεν κατάλαβες απο το ολόκληρο κατεβατό της Ελλης, τι να πω;
    Το κατεβατό της Έλλης σε κανένα σημείο δεν εξηγεί ποιο είναι το δικό της ή το δικό σου πρόβλημα με την ύπαρξη τόπικ τύπου καθημερινό ζύγισμα ή τι έφαγα σήμερα με καταμέτρηση θερμίδων και γρμ. Εκφράζει την άποψη της ότι πιστεύει πως τόπικ αυτού του τύπου πυροδοτούν περίεργες αντιδράσεις σε αυτούς που πάσχουν από ΔΔ. Εγώ διαφωνώ - κάθετα. Εμένα με βοηθάνε! Οποίους δεν τους βοηθάνε μπορούν να επιλέγουν να μη τα επισκέπτονται. Δεν μπορεί εσείς να αποφασίζετε για το πως θα πορεύονται οι άλλοι.
    Live and let live!

Α! Σχετικά με την εικόνα που έβαλε ο Γιώργος με τις χελώνες εμένα μου φάνηκε πως απευθύνονταν σε όλους και το μήνυμα ήταν το τύπου make love not war.

Μάγδα είναι απλό εξέφρασα ένα παράπονο/διαπίστωση και έγινε ο κακός χαμός. Είπα εγώ σε κανέναν φύγε; Είπα ότι έχουμε χάσει την μπάλα, κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Αφού έχεις περάσει από τόσα σίγουρα ξέρεις ότι το αδυνάτισμα δεν είναι η λύση και στην προκειμένη είναι το δέντρο. Ούτε αυτό δεν μπορείς να παραδεχτείς; Θες να μου πεις ότι παλεύεις να φτιάξεις τη ψυχολογία σου και όχι το σώμα σου; Μακάρι να τα κάνεις και τα 2 δεν μου πέφτει λόγος. Αλλά μας λες συνέχεια εσύ τι να κάνουμε ή τι να μην κάνουμε (πχ «αφήστε μας και ασχοληθείτε με τον εαυτό σας» ή «διευρύνετε τον τρόπο σκέψης σας κλπ» λες και σου κάναμε υποδείξεις. Σου είπα εγώ τι να κάνεις;
    Έκανα ένα ρημάδι γενικό σχόλιο και θα με βγάλεις ότι σου επιβάλλω και τη διατροφή;Που παρεμπιπτόντως δεν έχω καταλήξει και δεν κάνω συγκεκριμένη; Όλοι σχόλια κάνουμε και λέμε γνώμες. Ηταν ένα ΓΕΝΙΚΟ σχόλιο και εσύ επιμένεις να μου μιλάς για τον Ατκινς! (Πωπω καλά που δε ζει ε, από τα χεράκια μου θα πήγαινε αυτή τη στιγμή-αστειάκι).Αυτό δεν είναι διατροφή , αυτό είναι έρωτας! Έτυχε να γράψω υδατάνθρακες γιατί αυτό βλέπω παντού και αυτό μου ήρθε. Καλέ κάνε ότι σε βολεύει,ουφ! Στο μέτρημα και στη λεπτομέρεια ήθελα να εστιάσω η κακομοίρα, σε αυτό το ψαχαναγκαστικό στοιχείο το οποίο κάνω και εγώ και το οποίο θεωρώ ότι επιδεινώνει τις διατροφικές διαταραχές. Και το ίδιο θεωρώ ότι κάνει και ο αποκλεισμός τροφών. Μην το επικεντρώνεις στην εκάστοτε διατροφή και αρχίσεις τις αναλύσεις για το ψωμί γιατι θα πηδηχτώ απο το παράθυρο!

ΥΓ Δεν μπορώ να σε πείσω ότι δεν είχα εσένα στο μυαλό μου αλλά αυτή είναι η αλήθεια και γιαυτό και μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση που μου επιτέθηκες τόσο έντονα. Μετά κατάλαβα ότι το πήρες προσωπικά.

Senior Member
    Μάγδα είναι απλό εξέφρασα ένα παράπονο/διαπίστωση και έγινε ο κακός χαμός. Είπα εγώ σε κανέναν φύγε; Είπα ότι έχουμε χάσει την μπάλα, κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Αφού έχεις περάσει από τόσα σίγουρα ξέρεις ότι το αδυνάτισμα δεν είναι η λύση και στην προκειμένη είναι το δέντρο. Ούτε αυτό δεν μπορείς να παραδεχτείς; Θες να μου πεις ότι παλεύεις να φτιάξεις τη ψυχολογία σου και όχι το σώμα σου; Μακάρι να τα κάνεις και τα 2 δεν μου πέφτει λόγος. Αλλά μας λες συνέχεια εσύ τι να κάνουμε ή τι να μην κάνουμε (πχ «αφήστε μας και ασχοληθείτε με τον εαυτό σας» ή «διευρύνετε τον τρόπο σκέψης σας κλπ» λες και σου κάναμε υποδείξεις. Σου είπα εγώ τι να κάνεις;
    Έκανα ένα ρημάδι γενικό σχόλιο και θα με βγάλεις ότι σου επιβάλλω και τη διατροφή;Που παρεμπιπτόντως δεν έχω καταλήξει και δεν κάνω συγκεκριμένη; Όλοι σχόλια κάνουμε και λέμε γνώμες. Ηταν ένα ΓΕΝΙΚΟ σχόλιο και εσύ επιμένεις να μου μιλάς για τον Ατκινς! (Πωπω καλά που δε ζει ε, από τα χεράκια μου θα πήγαινε αυτή τη στιγμή-αστειάκι).Αυτό δεν είναι διατροφή , αυτό είναι έρωτας! Έτυχε να γράψω υδατάνθρακες γιατί αυτό βλέπω παντού και αυτό μου ήρθε. Καλέ κάνε ότι σε βολεύει,ουφ! Στο μέτρημα και στη λεπτομέρεια ήθελα να εστιάσω η κακομοίρα, σε αυτό το ψαχαναγκαστικό στοιχείο το οποίο κάνω και εγώ και το οποίο θεωρώ ότι επιδεινώνει τις διατροφικές διαταραχές. Και το ίδιο θεωρώ ότι κάνει και ο αποκλεισμός τροφών. Μην το επικεντρώνεις στην εκάστοτε διατροφή και αρχίσεις τις αναλύσεις για το ψωμί γιατι θα πηδηχτώ απο το παράθυρο!

ΥΓ Δεν μπορώ να σε πείσω ότι δεν είχα εσένα στο μυαλό μου αλλά αυτή είναι η αλήθεια και γιαυτό και μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση που μου επιτέθηκες τόσο έντονα. Μετά κατάλαβα ότι το πήρες προσωπικά.
    Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι σήμερα τα κάναμε σκ@τα. Ελπίζω να μη φταίω εγώ που έφαγες κρουασάν απ' όσο είδα γιατί ειλικρινά με έπιασαν τύψεις!!!!
    Πάντως να ξέρεις ότι από εμένα είναι όλα καλά και νιώθω πολύ χάλια που πήραν τέτοια τροπή τα πράγματα!

Senior Member
    Ασημένια απ΄ότι καταλαβαίνω σε περνάω πολλά χρόνια. Είμαι στα 36 και έχω ζήσει πολλά με τα κιλά μου. Έχω δουλέψει πολύ με τον εαυτό μου και έχω βρει απαντήσεις σε πολλά που με απασχολούσαν. Ειλικρινά σου λέω και το έχω γράψει και στην Τόνια ότι αν κάποιος ερχόταν με ένα μαγικό ραβδί και μου έλεγε μπορώ να σε κάνω 56 κιλά με μια κίνηση, θα έλεγα όχι. Είναι μια διαδρομή που θέλω να την περπατήσω και την απολαμβάνω. Θέλω να το ζήσω! Ποτέ πριν δεν έβλεπα τα πράγματα όπως τώρα. Η δίαιτα για εμένα ήταν μια αγγαρεία. Τώρα είναι μια μετάβαση, ομαλή και όμορφη. Πήρα απόφαση να διορθώσω όλα τα λάθη που έκανα τόσα και τόσα χρόνια. Φροντίζω τον εαυτό μου, πάω γυμναστήριο όχι για να αδυνατίσω ή να δείχνω πιο όμορφη αλλά για να χτίσω τον μυικό ιστό που έχασα από τις τόσες απανωτές δίαιτες. Θέλω να ανεβάσω τις καύσεις μου ώστε να μπορώ να διατηρηθώ σε ένα υγιές βάρος. Με τα υπερφαγικά τα πάω καλύτερα από ποτέ. Ορισμένες φορές αγχώνομαι όταν δεν κατεβαίνει η ζυγαριά όχι γιατί ανυπομονώ να αδυνατίσω αλλά επειδή αναρωτιέμαι πως πρέπει να ρυθμίσω τη διατροφή μου και αν κάνω κάποιο λάθος.
    Το κομμάτι του ψυχολιγικού όπως λες το δούλεψα πολύ πριν να αρχίσω και το δουλεύω καθημερινά καθώς προχωρώ. Ξεκαθάρισα τι προσδοκώ. Το βασικότερο είναι ότι αποφάσισα να αποδεσμεύσω τελείως το συναίσθημα από το φαγητό. Τη πρώτη φορά που στεναχωρήθηκα από όταν άρχισα τη δίαιτα δεν ήξερα που να στραφώ για να νιώσω καλύτερα, χάζεψα. Ήξερα ότι η πόρτα προς το φαγητό είχε κλείσει (το πήρα πεισματικά απόφαση να κλείσω αυτές τις διεξόδους) πολύ πρωτόγνωρο συναίσθημα για εμένα να περάσω στεναχώρια χωρίς να θάψω τα μούτρα μου μέσα στο φαϊ. Τελικά σιγά σιγά ξεχάστηκα και πέρασε η μπόρα. Άλλη φορά νευρίασα αφάνταστα και δεν ήξερα τι να κάνω! Σαν αγρίμι στο κλουβί! Φαγητό όχι, τσιγάρο όχι. Τι να κάνω; Τελικά κατάφερα και ηρέμησα χωρίς εξωτερική βοήθεια. Οι πρώτες φορές ήταν οι πιο δύσκολες! Σιγά σιγά όμως υπάρχει βελτίωση. Εκεί πάνω πιστεύω ότι η δίαιτα είναι εγκεφαλική, λες δεν γίνεται να το προσεγγίζεις με τη λογική αλλά εγώ είδα ότι γίνεται! Η λογική ήταν η δύναμη που μου κρατούσε τις πόρτες κλειστές όταν ήθελα να βρω διέξοδο στο φαγητό. Η λογική έλεγε ότι αν μείνουν αναγκαστικά κλειστές η πόρτες προς το φαγητό αφού θέλω να φύγω από εδώ (θλίψη, θυμός) που είμαι πρέπει να βρω άλλες πόρτες. Η βεβαιότητα ότι υπάρχουν είναι πολύ σημαντική. Από που προκύπτει αυτή η βεβαιότητα; από όλους αυτούς που βρίσκουν αυτές τις πόρτες σε αντίστοιχες καταστάσεις. Δεν είναι φαντασία, υπάρχουν΄! Απλώς εμείς μάθαμε να βλέπουμε μόνο τις πόρτες που οδηγούν σε υπερφαγικά, εκπαιδεύσαμε τον εαυτό μας λάθος συνήθως μέσα από ερεθίσματα, που μας δόθηκαν σε μικρή ηλικία. Αν δεν επαναπρογραμματίσουμε το μυαλό μας και τον τρόπο αντίδρασης μας θα μένουμε συνεχώς σε ένα φαύλο κύκλο. Σε αυτό το σημείο σημαντικό είναι να τονίσουμε τη διαφορά με τα υπερφαγικά που προέρχονται από την πολλή πείνα! Εκεί δεν πρέπει να ψάξουμε εναλλακτικές πόρτες. Εκεί υπάρχει μόνο μια! Σωστή διατροφή στηριγμένη πάνω σε θρεπτικές τροφές που μας κρατούν χορτάτους για πολύ ώρα. ( να μην επεκταθώ σε γλυκαιμικούς δείκτες, επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και τα συναφή)

Senior Member
    Originally posted by need2loose

Είχα αποφασίσει να φύγω αλλά άλλαξα γνώμη, θα κάτσω εδώ και θα γράφω ότι θέλω, όποιος δεν συμφωνεί δικαίωμα του. Δεν γίνεται να έχουμε όλη την ίδια άποψη, κάθε ένας από εμάς είναι διαφορετικός, το ότι πιστεύεται ότι υπάρχει μια ίδια λύση για όλους μας ίσως χρειάζεται αναθεώρηση.
    :thumbup::thumbup::thumbup: Ετσι ακριβως!δεν γινεται επειδη 2-3 μελη εχουν αντιθετη αποψη να φυγουμε οι υπολοιποι,το εχω ξαναγραψει οτι γιαυτο υπαρχει και το φορουμ της παχυσαρκιας,εκει τι θα πρεπει να γραφουμε δηλαδη?Αν η διαχειρηση δεν ηθελε να μιλαμε για θερμιδες,διαιτες κλπ θα το ειχε καταργησει και θα υπηρχαν μονο τα υπολοιπα.Ακομα και οι 3αδες που γραφουν τα κοριτσια που διαφωνουν με αυτα που γραφουμε εμεις(πρωτεινικες,θερμιδες ,μετρημα κλπ) και εκει με τη διαιτα ασχολουνται απλα ειναι ενα αλλο μοντελο ενος αλλου διαιτολογου που δινει βαση και στην ψυχολογια εκτος απο τη διατροφη.Θα το δεχομουν αυτο που λενε,να μην ασχολουμαστε με ολα αυτα,αν ξυπνουσαν το πρωι και δεν σκεφτοντουσαν το φαγητο,ουτε αν περασαν οι 3 ωρες ουτε αν συνδειασαν 3 διαφορετιακα Υ/Π/Λ,ομως δεν γινεται,το κανουν,αρα στο ιδιο καταληγουμε,παλι η σκεψη στο φαγητο ειναι

Φόρτυ δεν είπα να μην γράφεις!!!
    Ρε παιδιά απλά είπα ότι η αναλογία δείχνει πιο πολύ να μοιάζουμε με φόρουμ αδυνατίσματος και θα προτιμούσα μια ισορροπία. Είδες που το λες και μόνη σου; Υπερβολική ενασχόληση με το βάρος κλπ Οταν λοιπόν θέλεις να σωθείς απο αυτό και πέφτεις πάνω σε νούμερα, γραμμάρια , ζυγαριές τι καταφέρνεις; Να διατηρήσεις το βάρος σου ναι, η ψυχή σου ηρεμεί όμως;
    Να γραφω που?στη βουλιμια?αφου δεν κανω υπερφαγικα ουτε εμετο πως μπορω να συμβουλευω μια κοπελα που το κανει?Αρα ερχομαστε στο συμπερασμα οτι δεν πρεπει να γραφω πουθενα?Οταν υπαρχουν εξωγενεις παραγοντες που δεν μας αφηνουν να ηρεμισουμε οσο και να το προσπαθουμε μεσα μας,τοτε θα πρεπει να αφηνουμε και τον εαυτο μας να παρει κιλα και να γινουμε ακομα χειροτερα?ΝΑΙ οσο και αν σου φαινεται περιεργο εμενα με βοηθαει να ασχολουμε με τις θερμιδες και τις διαιτες και τη γυμναστικη γιατι αν τα αφησω γινεται ενας φαυλος κυκλος...στεναχωρια απο πραγματα που δεν μπορω να εχω ελεγχο...ξεσπασμα σε φαγητο...παχος...μεγαλυτερη στεναχωρια για το παχος...δεν ξερω αν μπορω να σου δωσω να καταλαβεις τι εννοω αλλα τουλαχιστον εσυ και οσοι εχετε την ιδια αποψη μπορειτε να μην μπαινετε στην παχυσαρκια αλλα μονο στις αλλες ενοτητες,ειναι τοσο απλο,το ιδιο κανω και εγω για τη βουλιμια

Senior Member
    Παρακολουθώντας τις τελευταίες μέρες τις αντεγκλίσεις που έχουν προκύψει, είτε σαρκαστικές, είτε χιουμοριστικές , είτε επιθετικές, προσωπικά δε θα μείνω σε αυτές. Είμαστε άνθρωποι και κάποιες φορές μπλεκόμαστε σε θυμωμένες προστριβές και ξεσπάσματα. Οι ψυχολόγοι θα έλεγαν ότι μέσα από τη σύγκρουση βγαίνει και κάτι καλό. Αν μετά από αυτή τη σύκρουση, επιβιώνεις και είσαι καλά με τον άλλον και τον εαυτό σου, έχεις αποκομίσει όφελος. Μετά τη νηφάλια και ουσιαστική παρέμβαση της Eli, πιστεύω πως εκεί είμαστε τώρα. Βλέπω πως ήδη ο λόγος των μελών που διαπληκτίστηκαν, άλλαξε δομή και ύφος. Και χαίρομαι πολύ γιατί μετά αυτή τη θύελλα δηλώσεων και χαρακτηρισμών, υπονοούμενων ή ξεκάθαρων μομφών, προέκυψε μια εκτόνωση του αρνητικού φορτίου. Διάβασα σκέψεις και συναισθήματα που έχουν ουσία και πιστεύω εκφράστηκαν γιατί η Eli είχε θετική και επουλωτική δράση πάνω μας. Με το λόγο της ο οποίος είναι πάντα θετικός και καλογραμμένος, ποιοτικός και ουσιαστικός, με ενδιαφέρον και αγάπη χωρίς όμως να χαϊδεύει κανενός τα αυτιά και τις αδυναμίες, ενθάρρυνε να βγάλουμε από μέσα μας πολλές "συναισθηματικές τοξίνες". Ελάκι, έχεις ενσυναίσθηση, ταυτίζεσαι συναισθηματικά και μπαίνεις στον κόπο να βοηθήσεις ουσιαστικά. Προσωπικά σε ευχαριστώ για την παρουσία σου στο φόρουμ. Είσαι όαση σε ένα τοπίο που κάποιες φορές χρειάζεται απεγνωσμένα πηγές γνώσης και κατανόησης του δύσκολου δρόμου της διατροφικής διαταραχής.

Page 29 of 33 FirstFirst ... 192728293031 ... LastLast