Γεια σας!!Η δικία μου νέα αρχή...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 13 of 13
    Junior Member

Γεια σας!!Η δικία μου νέα αρχή...

Γεία αας!!σας διαβάζω εδώ και καιρό και αποφάσισα να σας γραψώ και εγώ μήπως και βοηθηθώ....βέβαια δεν ξέρω αν κάνω καλά που γράφω στο forum παχυσαρκίας μιας και δεν είμαι και ούτε υπήρξα ποτέ παχύσαρκη αλλά ούτε από καθαρή βουλιμία υποφέρω μιας και δεν κάνω εμετούς....
    Ας συστηθώ λοιπόν είμαι 25χρ. 1.63 και πλέον 51,5κιλά ο.κ μεχρι εδώ. Το μεγαλύτεο μέρος της ζωης μου είμουν 48κιλά, λόγω δουλειάς και αλλαγή τρόπου ζωης πριν 3 χρόνια έβαλα 5κιλά και έχω καταφέρει να χάσω μόνο 1-1,5 όλη θα σκεφτουν τι μας λες ρε καί γράφεις σε ένα τέεοιο forum για 5χαζοκιλά?όχι μακάρι να ήταν μόνο αυτό , αυτό απλά είναι ένα επιπλέον πρόβλημα το σπουδαιότερο είναι ότι από την εφηβεία μου παλέυω κυριολεκτικά να μην παχύνω,ώσπου όταν άρχισε η φοιτιτική μου ζωή άρχισε και η βουλημία .
    2 φορές την εβομάδα κατά μέσο όρο υπερφαγείες μερικές φορές σε σημείο να νομίζω ότι θα πεθάνω απο το φαγητό να μην κοιμάμαι το βράδυ απ΄πτην φουσκωμενη μου κοιλια και φυσικά την επόμενη να νιώθω ατονία και να την βγάζω με ελάχιστες θερμίδες(100-500) όχι καταναγκαστικά αλλά γιατι δεν πάει τίποτα κάτω νιώθω σκασμένη.
    Όσο αναφορά τα κιλά μου νιώθω άθλια με το σώμα μου όλο κοιτιέμαι στον καθρέπτη και με βρίζω που όλο λεω σήμερα θα τηρίσω το προγραμμά μου για τουλάχιστον μια βδομάδα και καταλήγω να τρώω σαν βόδι.Θέλω να μου ξαναμπούν τα τζην μου όσο και ανα ακούγεται γελίο αύτο θέλω...και ταυτόχρονα θέλω να αποκτήσω εναν κάποιο έλεγχω με το φαγητό που πραγματικά το βλέπω σαν εχθρό μου...

Senior Member
    καλησπερα φαιη και καλωσηρθες.

ριξε μια καλη ματια και σε αυτη την ενοτητα του φορουμ

Ανορεξία

Junior Member
    Καλημέρα σε όλους!click ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Η αλήθεια είναι ότι έχω σκεφτεί και εγώ οτι έχω και στοιχεία ανορεξίας
    αλλά από την άλλη το βάρος μου δεν έχει πέσει ποτέ υπερβολικά χαμηλά και δεν υπάρχει περίπτωση να μην φάω τίποτα όλη μέρα για να αδυνατίσω( δεν μπορώ την πολύ πείνα)...όταν είπα 'οτι την βγάζω με ελάχιστες θερμίδες ενοούσα για ΜΙΑ μέρα μετά από υπερφαγικό επεισόδιο των 4000 θερμίδων και αυτό γιατί με πονάει το στομάχι μου απίστευτα.Αυτό που θέλω είναι να καταφέρω να τρώω φυσιολογικά
    και σιγά σιγά να φτάσω στα προηγούμενα κιλά μου...και πραγματικά μου φαίνεται βουνό...

Προσπάθησε να μη σκέφτεσαι πόσο δύσκολο είναι να τα καταφέρεις. Δεν είναι πολλά τα κιλά που θέλεις να χάσεις! Απλά βάλε ένα πρόγραμμα στη ζωή σου, κράτα ημεολόγιο...με αυτά που τρως, ή αυτά που νιώθεις (ακόμη καλύτερα!)

Προσπάθησε να σταματήσεις για λίγες μέρες την ακολουθία: υπερφαγικό-περιορισμός...
    Ο οργανισμός σου είναι λογικό να τρελαίνεται!

Αλλά επειδή εδώ το εύκολο το κάνουμε δύσκολο, το ίδιο κάνω και εγώ (τα λέω για να τα ακούω) σε καταλαβαίνω, απλά πιστεύω ότι όλα τα προβλήματα έχουν τη λύση τους, αρκεί τα ασχοληθείς και να την ψάξεις.

Έχεις σκεφτεί ΓΙΑΤΙ κάνεις τα υπερφαγικά?? Πώς νιώθεις? Τι το πυροδοτεί? ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΙΠΕΙ?

Junior Member
    Μου φαίνεται δύσκολο γιατί έχω σκφτεί και έχω δοκιμάσει τα πάντα. Έχω δοκιμάσει μετά απο υπερφαγικό να τρώω κανονικά παρόλο που αισθάνομαι δυσφορία και πραγματικό πόνο και πάλι μετά απο λιγες μέρες υπερφαγικό, έχω παει σε γαστρεντερολόγο για να δώ που οφείλεται ο πόνος(έχω ΓΟΠΝ και γαστρίτιδα).
    Τώρα το συναισθηματικό όταν κάνω υπερφαγικό συνήθως λέω ας φάω λίγο από κάτι που λιγουρευτικα(γλυκό συνήθως) δεν θα πάθω τπτ αλλά αδειάζω όλο το ταψι γάτί...έλα ντε βασικά λαιμαργία και αίσθηση του ότι απέτυχα να αντισταθώ.
    Ψυχολογικά η ζωή μου μου φαίνεται ανούσια ,η δουλειά μου δεν μ'άρέσει αλλά δεν θέλω να επιβαρύνω τους γονοίς μου, έχω απομακρυθεί από όλους μου τους φίλους...και το μόνο που έχω ευτυχώς είναι το αγορι μου...

Προφανώς το αγόρι σου δε φτάνει για να σου καλύψει όλες τισ ανάγκες! Γιατί δεν προσπαθείς να συναντηθείς ξανά με τους φίλους σου! Η αγκαλιά που δίνουν οι φίλοι, δεν μπορεί να αναπληρωθεί! Έχουμε ανάγκη τους φίλους μας!

Επίσης, κάνε κάποιες κινήσεις, ενώ είσαι στη δουλειά, να βρείς κάποια άλλη....μόνο για να δεις, να έχεις την επιλογή! Είναι δύσκολα αυτή την εποχή...αλλά δεν χάνεις κάτι να προσπαθήσεις!

Ξεκίνα να φροντίζεις τον εαυτό σου! Πάρε κάποιο προιόν περιποίησης, βάψου, φόρεσε ωραία ρούχα! Κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέφτη και θαύμασέ τον! Αξίζει να προσπαθήσεις! Μην τα παρατάς! Απλά μην αφήνεσαι! Μη χάνεσαι! Κράτα επαφή!

Αν νιώθεις καλά, αν δεν σου λείπουν οι φίλοι, δεν θα το χρειάζεσαι το φαγητό μετά!

Junior Member
    Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα!!!Όσο αναφορά τους φίλους μου τα πράγματα όντως μπορώ να τα διορθώσω,δεν ξέρω αν είμαι έτοιμη όμως οι κολλητές μου έχουν και αυτές εμμονή με το βάρος τους και σχολιάζουν τον κόσμο συνεχώς αν πάχυνε η αδυνάτησε εμένα αυτό με πάει πίσω και δεν το γουστάρω και γενικά δηλαδή,παρέες που είχα απ'την σχολή έχουμε χαθεί τον τελευταίο χρόνο και μου φαντάζει ακόμα πιο δυσκολο μα πώ γειά sorry που εξαφανίστηκα αλλά να μαι και πάλι άσε που έχω κάνει κάτι βήματα κατά καιρούς και βρίσκω απίστευτη παγωμάρα.
    Δουλειά όπως τα είπες απλά δυσκολη εποχή και μην νομίζεις κάθε μέρα ψάχνω...
    Νιώθω ότι είμαι σε αδιέξοδο...απλά ελπίζω ότι κάπως μαγικά θα αλλάξουν τα πράγματα...

Έχεις σκεφτεί να πεις στις κολλητές σου το πρόβλημά σου?? Έτσι στο χαλαρό...Αν δεν θέλεις να εκτεθείς σε μεγάλο βαθμό. Του στυλ..."ρε σεις, ασ μη μιλάμε τόσο για το βάρος των αλλων..νομίζω με επηρεάζει αρνητικά..." Ξέρεις εσύ! Ούτως η άλλως ξέρεις τώρα που είσαι στο φόρουμ πόσο δύσκολο είναι για κάποιους να χάσουν βάρος....πόση καταπίεση προκαλεί το να νιώθεις ότι πρέπει να χάσεις βάρος! Μπορείς να γίνεις ο δικηγόρος του διαβόλου και να υπερασπιστείς τα άτομα που οι άλλες σχολιάζουν! Εξήγησέ τους και θα καταλάβουν!

Junior Member
    Μπορεί να χεις δίκιο κ να ναι τόσο απλό όντως...τεσπα σήμερα είναι μια καινούρια μέρα θα προσπαθήσω σιγά σιγά να φύγω απ' την μαυρίλα μου...ελπίζω όλοι να τα καταφέρουμε να βρούμε πάλι τις ισορροπίες μας....

Senior Member
    Originally posted by faih86
    Καλημέρα σε όλους!click ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Η αλήθεια είναι ότι έχω σκεφτεί και εγώ οτι έχω και στοιχεία ανορεξίας
    αλλά από την άλλη το βάρος μου δεν έχει πέσει ποτέ υπερβολικά χαμηλά και δεν υπάρχει περίπτωση να μην φάω τίποτα όλη μέρα για να αδυνατίσω( δεν μπορώ την πολύ πείνα)...όταν είπα 'οτι την βγάζω με ελάχιστες θερμίδες ενοούσα για ΜΙΑ μέρα μετά από υπερφαγικό επεισόδιο των 4000 θερμίδων και αυτό γιατί με πονάει το στομάχι μου απίστευτα.Αυτό που θέλω είναι να καταφέρω να τρώω φυσιολογικά
    και σιγά σιγά να φτάσω στα προηγούμενα κιλά μου...και πραγματικά μου φαίνεται βουνό...
    βασικα δεν ειναι τοσο θεμα αριθμου κιλων.

και 70 να ναι καποιος μπορει και να εχει νευρικη ανορεξια. στη συνεχεια θα καταληξει κινουμενος σκελετος ενα βημα πριν απτον ταφο.
    αλλα δεν ηταν παντα ετσι. ηταν σε αλλα κιλα.
    καταλαβες τι λεω.

στα ποσα κιλα θελεις να φτασεις?

εχεις αλλους στοχους που να μην εχουν σχεση με κιλα?

αν θελεις δες και στην αρχικη σελιδα του site

πχ περι ανορεξιας

Τα κριτήρια της ψυχογενούς ανορεξίας
    Α. ʼρνηση του ατόμου να διατηρήσει το βάρος του πάνω από ένα ελάχιστο φυσιολογικό όριο σύμφωνα με την ηλικία του και το βάρος του, π.χ. απώλεια βάρους που οδηγεί στη διατήρηση βάρους του σώματος 15% κάτω από το αναμενόμενο ή αδυναμία να κερδίσει αναμενόμενο βάρος στη διάρκεια της ανάπτυξης που οδηγεί σε βάρος 15% κάτω από το αναμενόμενο.

Β. Έντονος φόβος του ατόμου μήπως πάρει βάρος ή γίνει παχύσαρκο, ακόμα κι όταν το βάρος του είναι κάτω από το κανονικό.

Γ. Διαταραχή στον τρόπο με τον οποίο το άτομο αντιλαμβάνεται το βάρος και το σχήμα του σώματός του, ή άρνηση της σοβαρότητας που έχει πάρει το υπερβολικά χαμηλό του βάρος.

Δ. Σε γυναίκες, αμηνόρροια, δηλαδή απουσία τριών τουλάχιστον διαδοχικών εμμηνορυσιών.

Περί Παχυσαρκίας
    Τι είναι η παχυσαρκία

Ως παχύσαρκο χαρακτηρίζεται το άτομο που έχει αυξημένο σωματικό βάρος και συγκεκριμένα κατά ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 20-25% από αυτό που θα έπρεπε να έχει σύμφωνα με το φύλο, την ηλικία και το ύψος του.
    Το αυξημένο βάρος αφορά μυς, οστά, λίπος, υγρά. Ένας αθλητής ή ένας bodybuilder ιδιαίτερα μυώδης μπορεί να έχει αυξημένο βάρος, αυτό όμως δεν τον καθιστά παχύσαρκο. Ως παχύσαρκο θεωρούμε το άτομο που έχει μεγάλη συσσώρευση λίπους στο σώμα.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Νομιζω εισαι μακρια απο την παχυσαρκια

Junior Member
    click καταλαβαίνω τι εννοείς όντως απο τα χαρακτιριστικά της ανορεξίας έχω το Β και το μισό Γ και ενδεχομένως το Α αν και δεν ξέρω τι εννοεί αναμενόμενο βάρος.Περίοδο πάντως πάντα είχα ρολόι.Παχύσαρκη προφανώς δεν είμαι ούτε ήμουν ποτέ!αλλά έχω περιόδους απίστευτης υπερφαγίας και λόγω δουλειάς έχω βάλει τα 3-4κιλά που θελω να χάσω δεν θέλω να γίνω σκελετός απλά θέλω τα κιλά που με έχω συνηθίσει αλλά κυρίως θέλω να τρώω φυσιολογικά,δηλ άν κατάφερνα να τρώω φυσιολογικά και έμενα σε αυτά τα κιλά δεν θα με ένιαζε.Βασικά δεν ήξερα σε ποιό τομέα του forum να γράψω γιατι θεωρώ ότι βουλιμία με εμετούς,καθαρτικά ασκησή ,καταναγκαστική νηστείακλπ δεν έχω, ανορεξία να μην τρώω τίποτα ή να θέλω να μην τρώω τίποτα για να χάσω βάρος δεν έχω, παχύσαρκη δεν είμαι αλλά έχω τρομερό πρόβλημα με τον ελέγχω το φαγητό...άρα που να έγραφα?Μάλλον πιο κοντά στην βουλιμία είμαι έγραψα στην παχυσαρκία γιατί θέλω να χάσω και αυτά τα 3 κιλά...

Senior Member
    καλα δεν ειναι και φοβερα σημαντικο το σε ποια ενοτητα θα γραφεις, οσο το να μαθεις τι περιπου σου συμβαινει.

τωρα σε σχεση με τις ενοτητες που ρωτας, ισως το "γενικα για δπτ" ?

θα σε ενδιεφερε να συζητησεις με ενα γιατρο ποιο θεωρει οτι ειναι το ιδανικο βαρος για το σωματοτυπο, τον οργανισμο και την ηλικια σου?

Junior Member
    Κοίτα όχι και θα σου πώ γιατί θέλω να είμαι στα κιλά που νιώθω καλά εγώ αν μου λεγέ έχεις πολύ λίπος πρέπει να πάς 45κιλά π.χ για να σαι καλά δεν θα μπορούσα να το κάνω γενικά δεν μου αρέσει να τρώω ελάχιστα αν μου λεγε να πας 55κιλά πάλι δεν θα ένιωθα καλά γιατί εδώ δεν νιώθω τέλεια τώρα. αν μου λεγε μείνε σε αυτά θα με βόλευε μεν αλλά στο πίσω μέρος του εγκεφάλου μου θα ήθελα να πάω στα κιλά που ήμουν τα τελευταία δέκα χρόνια...Αλλα το ξαναλέω πιο πολύ με νοιάζει να τρώω κάθε μα κάθε μέρα νορμαλ δηλ. όσπου να χορτάσω να μην κάνω υπερφαγείες θέλω να μπορώ να τρώω τα πάντα με μέτρο και νομίζω έτσι θα επανέρθω κιόλας αλλά για κάποιο λόγο(μάλλον για πολλούς) όταν ξεφύγω λίγο μετά τρώω τα πάντα...