Results 31 to 45 of 140
Thread: προβληματα βαρους
-
03-01-2011, 02:32 #31
όπως κ να χει το πραγμα εγω θεωρω οτι θα πρεπει να ξεκινησεις με μια συνδυασμενη προσπαθεια σε επιπεδο διατροφης-ασκησης- ψυχολογικης υποστηριξης!
θεωρω οτι εινα ιδυνατο να τα καταφερεις!
αν δεν τα καταφερεις, εξεταζεις στην πορεια πως θα προχωρησεις!
δεν αμφισβητω σε καμια περιπτωση τις εμπειριες κ τα βιωματα των προλαλησαντων αλλα οπως υπαρχουν και ανθρωποι που τα χουν καταφερει και αυτο σε καμια περιπτωση δε μειωνει την προσπαθεια κ τον αγωνα οσων δεν τα καταφεραν.
καθε ανθρωπος ειναι διαφορεικος-ο τροπος που αντιδρα στη διατροφη, στην ασκηση, η ψυχολογικη του κατασταση, το πεισμα του, η ευαισθησια του, τα παντα, κ αυτο σημαινει πως δεν υπαρχουν στανταρ.
απλα ο καθενας οφειλει να κανει την προσπαθεια του-αλλωστε δε νομιζω να υπαρχει κανενα προβλημα υγειας στο οποιο να στρεφεσαι κατευειαν στην εγχειρηση, χωρις να δοκιμασεις πρωτα πιο συμβατικες μεθοδους.
αλλωστε, μια δοκιμη θα σε πεισει
καλη τυχη
- 03-01-2011, 06:56 #32
Μάρκο είμαι ο Απόστολος 42 ετών, 190+ κιλά (δεν ήμουν πάντα τόσα),παλεύω πολλά χρονιά με τα κιλά μου. ανεβαίνουν κατεβαίνουν .θα μπορούσα να σου γραφώ άπειρες σελίδες με δίαιτες και διαιτολόγους που δοκίμασα με πάντα στο τέλος επαναφορά των κιλών (ποτέ δε έχασα όσα έπρεπε) ,η τη μη τήρηση του συστήματος διατροφής που μου έδιναν, κατά την προσωπική μου άποψη και πείρα οι δίαιτες και οι διαιτολόγοι βοηθούν όσους δε ξέρουν τι να κάνουν για να χάσουν, και κυρίως τα ελαφρά περιστατικά..
Oι δίαιτες και οι διαιτολόγοι , ψυχολόγοι , μηχανολόγοι , διεθνολόγοι , δεν μπορούν να κάνουν ένα πράγμα σε έναν που πάσχει από κακοήθη παχυσαρκία.. --ποιο είναι αυτό ?--{ όταν θα σου έρθει ξανά η τεραστία επιθυμία να φας ότι απαγορεύεται} Να σε πείσουν να συνεχίσεις να χάνεις κιλά και αν τα χάσεις , να σε κάνουν να μη τα ξαναβάλεις για την υπόλοιπη ολόκληρη ζωή σου, Δεν μπορούν τέλεια και παύλα. Σε κάποιους δουλεύουν λίγο καλυτέρα σε άλλους καθόλου, και εδώ υπάρχει και το ποσοστό του 1% το όποιο θα τα καταφέρει . και μάλιστα ίσως χωρίς όλους αυτούς αλλά με την ικανότητα να μπορεί επί (50 χρονιά 18.250) μέρες και επί 438.000 ώρες να ελέγχει τη βουλιμία-επιθυμία-λιγούρα-γουρούνια- που νιώθουμε όταν κάθε φορά τρώμε άλλο ένα σουβλάκι για τελευταία φορά άλλη μια πίτσα για τελευταία φορά άλλη μια πάστα για τελευταία φορά (έτσι λεμέ συνεχεία στον εαυτό μας τελευταία φορά ,αλλά είναι εκατοντάδες ?χιλιάδες οι τελευταίες φόρες ) δυστυχώς είναι πόλοι λίγοι αυτοί που θα μπορούν να πειθαρχήσουν σε 500.000 + εντολές που θα τους δώσει ο εγκέφαλος τους να φανέ αυτό που δεν πρέπει στην πορεία της ζωής τους .
Είσαι μικρός ακόμη κάνε την προσπάθεια σου να μπορέσεις να κανείς μια διατροφή να κατεβείς κιλά και προσπάθησε να τα διατηρήσεις . αν δεις ότι ζορίζεσαι και δε μπορείς να χάσεις η έχασες αλλά δε μπορείς να τα διατηρήσεις , γράψε σε ένα ημερολόγιο μια ημερομηνία η όποια θα είναι η τελευταία ευκαιρία που θα δώσεις στον εαυτό σου να χάσεις με διατροφή-δίαιτα. Αν τα καταφέρνεις όλα καλά αν δε τα καταφέρνεις άρχισε να σκέπτεσαι και να ψάχνεις την τελευταία λύση που είναι η χειρουργική.
Μη μείνεις πολλά χρονιά με πολλά κιλά μέχρι να το πάρεις απόφαση ,γιατί με μαθηματική ακρίβεια θα επιβαρύνεις την υγεία σου. Και μετά και χειρουργείο θα κανείς ,αέρα πάτερα και θα έχεις τσιμπήσει και κάποια προβλήματα από τα πολλά κιλά .ενδεικτικά : κόπωση αρθρώσεων ,διάταση αριστερής κοιλιάς καρδιάς . διάταση στομάχου , γαστρίτιδα , οισοφαγίτιδα , άπνοιας ύπνου , υπέρταση , χοληστερίνη , κίνδυνος για εγκεφαλικά ,ανακοπές κλπ αλλά τέτοια ωραία. ( σε τρόμαξα ?? Αν τα κατάφερα χαίρομαι !! Γιατί εγώ δε τρόμαζα και άφησα τα κιλά να διατηρούνται)
Από δική μου πείρα η μονή διατροφή που κατάφερα εγώ να μπορέσω να ακόλουθησω με εκπληκτικά αποτελέσματα, και σε Απώλεια κιλών αλλά και σε μείωση χοληστερίνης (πολλοί θα σου πουν ότι κάνει ακριβώς το αντίθετο) είναι η διατροφή Ατκινς με χοντρά λόγια τρως απεριόριστη πρωτεΐνη, όπως το ακούς όσο κρέας θέλεις, και μικρές σαλάτες , τρως όσο πεινάς αυτά που επιτρέπονται χωρίς να μετράς ποσότητες και θερμίδες . αλλά δια ροπάλου δε τρως αυτά που δεν επιτρέπονται .
Αυτά που σου γραφώ είναι βιώματα και γνώμη δική μου. Και παρά μα παρά πόλων φιλών από φόρουμ παχυσαρκίας από όλη την Ελλάδα .
Η αποφάσεις δίκες σου η υποχρέωση να ψάξεις να βρεις τον καταλληλότερο τρόπο πως θα χάσεις κιλά Πάλι δική σου.
Εδώ θέλω να πω σε όσους διαφωνούν με αυτά που γραφεί κάποιος για χειρουργεία για τύπους διατροφών και γενικός για όσους διαφωνούν άπλα για να διαφωνούν .να μην άπλα διαφωνούν αλλά να καθίσουν να γράψουν 2 αράδες πράγματα με παραδείγματα ότι αυτό που λένε είναι εφικτό. Γίνεται ,πετυχαίνει σε όλους (όχι μόνο αν έτυχε στους ίδιους) να δώσουν της λύσεις τα προγράμματα διατροφής που θα μπορέσει ένας κακοήθης υπέρβαρος να μπορέσει επί σειρά ετών να τηρήσει και μετά για μια ακόμη σειρά ετών να διατηρήσει το βάρος που έχασε . να μας πουν πολλά παραδείγματα 200κιλων, 180κιλων ,150κιλων, που έχασαν και διατήρησαν το βάρος τους με ψυχοδιαιτολογους , επί σειρά ετών , για να μάθουμε κι εμείς από αυτούς κάτι που ίσως μας βοηθήσει και εμάς να γίνουμε πιο δυνατοί , απέναντι στο τέρας που λέγεται πάχος , και στην γονιδιακή εντολή : πείνασα και θα πάω να φάω ότι και αν γίνει??
(κοινός μη διαφωνείται άπλα ,αλλά γράψτε λύσεις που να είναι εφαρμόσιμες, πρακτικές ,και όχι θεωρίες, και να υπάρχουν πολλά παραδείγματα ότι δουλεύουν σε πολλούς ανθρώπους ) καλές οι ευχές : (θα τα καταφέρεις) . (μπορείς) , η καλή η διαφωνία : (μη κανείς χειρουργείο) η (μη κάνεις αυτή τη διατροφή) . το θέμα είναι όμως και για να μη παρεξηγηθώ {μιλώ πάντα για κακοήθη παχυσαρκία} να μπορούν αυτά που προτείνετε να δουλέψουν επάνω σε έναν τέτοιο παχύσαρκο.
Είμαστε όλοι ΜΑΖΙ απέναντι από ένα κοινό εχθρό που λέγεται πάχος .
03-01-2011, 19:51 #33
Εχω παραδειγμα δικου μου ανθρωπου που απο 145κιλα αρχισε μονος του διατροφη.στη συνεχεια συνεχισε με διαιτολογο κ εδω κ 14 χρονια ειναι σταθερα 80 κιλα.Αλλαξε ομως συνηθειες κ τις τηρει π.χ.ειτε βρεχει ειτε φυσαει αυτος θα παει ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ περπατημα 1 ωρα την ημερα ο κοσμος να χαλασει.
03-01-2011, 20:06 #34
σοβαρη κατάσταση, δεν ξέρω αν λες αλήθεια αλλά αφού βρήκες το site πως είναι δυνατόν να μη βρήκες νοσοκομεία για να βοηθηθείς; http://www.vita.gr/html/ent/765/ent.4765.asp Σε 5' το βρήκα.
03-01-2011, 20:10 #35
μην ανησυχεις. μια χαρα ειναι τα 150 για διαιτα. και οταν ελαφρυνεις, γυμναστικη.
δεν ειναι ακατορθωτο, ισα ισα.
και ειδικα στην ηλικια σου, μπορεις να το κανεις. μια αποφαση ειναι!
[/quote]
Πλάκα κάνετε;
03-01-2011, 20:17 #36
Originally posted by lessing
Εχω παραδειγμα δικου μου ανθρωπου που απο 145κιλα αρχισε μονος του διατροφη.στη συνεχεια συνεχισε με διαιτολογο κ εδω κ 14 χρονια ειναι σταθερα 80 κιλα.Αλλαξε ομως συνηθειες κ τις τηρει π.χ.ειτε βρεχει ειτε φυσαει αυτος θα παει ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ περπατημα 1 ωρα την ημερα ο κοσμος να χαλασει.
Ο άνθρωπος σου είναι ο ένας και μπράβο του,το 1% μάλλον,πόσοι άλλοι γύρω του είναι όμως σε διαφορετική κατάσταση και για διαφορετικό λόγο ο καθένας δεν μπορεί να τα καταφέρει όπως εκείνος;Για αυτούς μιλάμε.Τι πρέπει να κάνουν;να επιμένουν σε μια ατέρμονη και αναποτελεσματική προσπάθεια,με τα προβλήματα υγείας να γίνουν ντόμινο επειδή ο ένας και μοναδικός τα κατάφερε ή να κοιτάξουν τους υπόλοιπους 95 που τα κατάφεραν με χειρουργείο να γίνουν υγιείς;Το δέντρο θα κοιτάξουμε ή το δάσος;
03-01-2011, 20:22 #37
αχ.. βαχ..
03-01-2011, 20:30 #38
Originally posted by a1971
μην ανησυχεις. μια χαρα ειναι τα 150 για διαιτα. και οταν ελαφρυνεις, γυμναστικη.
δεν ειναι ακατορθωτο, ισα ισα.
και ειδικα στην ηλικια σου, μπορεις να το κανεις. μια αποφαση ειναι!
καθολου.
αντρας μολις 20 χρονων που πηρε +35 στο τελευταιο ετος και ερχεται και αντι να κλαφτει δηλωνει οτι εχει θεληση και δε θελει χειρουργειο, ειναι ο τελειος υποψηφιος για να προσπαθησει να τα χασει χωρις επεμβαση.
και δεν καταλαβαινω γιατι ενω λεμε την αποψη μας σε ενα νεο μελος, εκλαμβανεται σα να προσβαλλουμε τους χειρουργημενους!!!!!!!!!!!!!!!!
στο φιναλε ποτε δεν ειπα οτι ειμαι εναντια στη βαριατρικη! αντιθετως, ειχα ανοιξει και τοπικ για συμβουλες επειδη θεωρω οτι στην περιπτωση του πατερα μου ειναι η μια και μοναδικη λυση!!!
03-01-2011, 21:15 #39
βρε παιδια, δε νομιζω να υπαρχει κανεις που να υποστηριζει πως οσοι κατεφυγαν στην επεμβαση το εκαναν ελαφρα τη καρδια ή χωρις να προσπαθησουν.
τη στιγμη ομως που ενα ατομο 20 χρονων σας ρωταει τι να κανει και τη στιγμη που υπαρχει εστω κ το 1% που καταφερνει να χασει κιλα κ να τα διατηρησει, ποιος μας λεει οτι αυτο το ατομο δεν θα ανηκει σ αυτο το μαγικο, το απιστευτο 1%?
δεν οφειλουμε ολοι να τον προτρεψουμε να δοκιμασει να προσπαθησει?
αυτο λετε?
03-01-2011, 21:44 #40
Φυσικά και να προσπαθήσει,δεν βλέπω κανέναν εδώ να τον αποτρέπει.Έτσι κι αλλιώς και χειρουργείο να κάνει,δεν θα το κάνει αύριο.Δεν είναι σωστό όμως να ξέρει και τι επικρατεί γενικότερα(επιτυχία-αποτυχία διατροφής αναλόγως συνθηκών κτλ) και να ξέρει τι λύσεις υπάρχουν;
03-01-2011, 21:49 #41
otan imoun 15 xrwnwn imoun 85 kila piga se ena diatrofologo kai exasa 20 kila epidi epeza stin ethniki omada epitrapezias antisferisis kai xreiazotan na to kanw...ta exasa poli xalara apla stamatisa meta na pigenw ston diatrofologo stamatisa kai to athlima kai arxisa tn anifora alla emina stathera sta 90.18misi ews 20 xrwnwn exw kanei afti ti megali anifora!
03-01-2011, 21:55 #42
Είναι εντελώς διαφορετικό να πας από τα 85 στα 65 απ'ότι να πας από τα 150 στα 90....
Πάντως δεν έχεις να χάσεις τίποτα να προσπαθήσεις.
03-01-2011, 22:12 #43
to kserw...i prosopiki mou thelisi pisteyw pos einai ena megalo mu proson opws kai tou kathe anthrwpou pou thelei na prospathisei na kanei to idio.elpizw na ta kataferw omws xwris na xriastei kapia xeirourgiki parembasi..den eimai kata tou xeirourgiou apla opws anefera kai sto 1o mou post fobamai.kai 2on den xriazete na logomaxeite gia to pia methodos einai kaliteri.opws niwthei kai katalabenei o kathenas ksexwrista prattei!
04-01-2011, 00:39 #44
Το αγορι μου απο 130 πηγε 85 με 1.90 υψος...Τα διατηρει αυτα τα κιλα 4 χρονια και παιζει +-5..
Ολα γινονται.Για μενα αξιζει μια προσπαθεια και στη πορεια βλεπεις και πραττεις.
Καλως ηρθες:grin:
05-01-2011, 06:16 #45
Θα πω κάτι που ίσως είναι και λάθος ,αλλά είμαι ειλικρινής άνθρωπος και ότι σκέπτομαι το λέω .και θα ήθελα παρακαλώ της απόψεις σας επάνω στο θέμα,
(ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ. ΝΟΣΟΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΗΘΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ)
Προσωπικά πιστεύω ότι αν κάποιος έχει {πραγματικά} μεγάλη θέληση με το θέμα της διατροφής: 1ον δεν πηγαίνει ποτέ σε τόσα πολλά κιλά. 2ον δεν ψάχνει συμβουλές και φόρουμ για να αδυνατίσει , άπλα κόβει ποσότητες από το φαγητό του ,κόβει τα πολλά ψωμιά , τρώει πιο ποιοτικά φαγητά ,κινείτε-αθλείται , και έτσι είναι η ζωή του μέχρι το τέλος . όταν αρχίσουμε και ψαχνόμαστε σε φόρουμ και διαιτολόγους κλπ . σημαίνει --(πάντα κατά τη γνώμη μου)-- ότι είμαστε στα όρια , και δεν είμαστε σίγουροι αν μπορούμε να τα καταφέρουμε , και θέλουμε βοήθεια και στήριξη από άλλους ανθρώπους , καθόλα λογικό και σωστό .
Αλλά όταν ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία είμαστε πάντα επικίνδυνοι, να μη μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε την προσπάθεια μας , η όταν φτάσουμε στο στόχο μας να μπορούμε εύκολα να τα τινάξουμε όλα στον αέρα . και να βρεθούμε πάλι από την αρχή.
Τουλάχιστον σε εμένα και επί σέρα ετών αυτό συμβαίνει , κορόιδευα τον εαυτό μου , 45 κιλά έχανα με ευκολία σε 8 μήνες, 50 έπαιρνα σε 1 χρόνο πίσω, 30 έχανα 35 έπαιρνα ,και δώστου διαφορές διατροφές και δωστου διαιτολόγοι , και δωστου και τεστ δυσανεξίας και δωστου ακόμη και gili diet , και να ένας γιατρός στο τάδε μέρος με ένα μηχάνημα που σου βρίσκει τι σε παχαίνει και πήγαινα και αποτέλεσμα τίποτε. και να συμβουλές ,και να φόρουμ, και πόσα αλλά που δε θυμάμαι .το αποτέλεσμα: Συνεχώς αυξανόμενο βάρος .
και σε όσους ξέρω προσωπικά παχύσαρκους κανείς δε μπόρεσε να κάνει κάτι.
Έκτος από 1 άτομο παιδικό μου φίλο που τα κατάφερε αλλά κάθε μέρα αυτομαστιγονετε να μη φάει , και έχει εντάξει στην καθημερινότητα του έκτος από βαρεία δουλειά, ποδηλασία , γυμναστήριο , αναρρίχηση , βρέξει χιονίσει πάντα κάθε μέρα επί χρονιά. Και ποτέ δε κάθετε μαζί μας πολύ ωρα σε καφετερίες ,ταβέρνες κλπ. για να μην επηρεαστεί και αναγκαστεί να φάει βλέποντας εμάς .
Ε εγώ προσωπικά αυτό το δρόμο δεν έχω τη δύναμη να τον ακολουθησω.
Μακάρι να μπορούν κάποιοι να τον ακολουθησουν. ʼπλα να πω κλείνοντας ότι αν κάποιος προσπαθεί επί σειρά ετών να χάσει βάρος και δε τα καταφέρνει ,είναι μάλλον πιο λογικό να καταφύγει σε χειρουργική βοήθεια ,γιατί το νυστέρι δε το γλιτώνει έτσι κι αλλιώς , για διάφορα αλλά νοσήματα που προκαλεί η νοσογόνος και η κακοήθης παχυσαρκία. αν μείνει πολλά χρονιά σε πολλά κιλά.
Δε λέω να σκέπτεται κανείς τα χειρουργεία σαν πρώτη λύση, αλλά να βάλει όρια και ημερομηνίες στο μυαλό του , και όταν τα περάσει να μην την πατήσει κάνοντας άλλη μια δίαιτα ,και ξαναμανα άλλη μια δίαιτα, και ξανά άλλη μια δίαιτα ,και έτσι περνανε τα χρονιά και αποκτούμαι και προβλήματα υγείας .
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή