Results 46 to 60 of 140
Thread: προβληματα βαρους
-
05-01-2011, 11:49 #46
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Απόστολο. Όταν έχεις κουραστεί επί σειρά ετών με δίαιτες, έχεις ταλαιπωρηθεί τόσο πάρα πολύ, που δεν αντέχεις ούτε καν να ακούσεις για μία ακόμη. Τα κιλά όμως είναι ακόμη εκεί -δυστυχώς- σταθερά ή και αυξανόμενα. Το ίδιο και τα προβλήματα υγείας που προκύπτουν από αυτά. Το ίδιο και οι χαμένες ευκαιρίες και η αδυναμία να ακολουθήσουμε μία πιο ποιοτική ζωή. Τα κιλά που παραμένουν στο σώμα μας είναι σαν πληγή που κακοφορμίζει. Μερικοί από μας ακολουθούν και στην πράξη την παροιμία "τι περιμένεις? βγάλε το μαχαίρι και καθάρισε την πληγή".
Ο καθένας από μας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του και για τη μετέπειτα πορεία του. Οι απόψεις πολλές και διάφορες, η απόφαση μοναδική.
- 05-01-2011, 19:28 #47
καλησπερα και χρονια πολλα.
Ευχομαι αυτη η χρονια να σου δωσει υγεια και χαμογελα στη ζωη σου.
Εγω ειμαι32 χρονων 140 κιλα και μια ζωη θυμαμαι να κανω διαιτες χαπια ετοιμο φαγητο,γυμναστηριο,ινστιτο υτα και οτι μπορεις να φανταστεις.Εχανα βαρος αλλα δεν το διατηρουσα.Οταν εμεινα εγκυος ειχα χασει 16κιλα πολλα για καποιον,αλλα στα 136 που ημουνα τοτε ηταν λιγα,για εγκυος βεβαια μια χαρα.120 βγηκα απο το μαιευτηριο και τωρα τι?140!Δυστυχως η ευτυχως κι εγω θελω να κανω χειρουργειο,ειναι δυσκολο να κανω διαιτα πια κουραστικα.Κουραστικα να κανω διαιτα να ντρεπομαι να περπατησω,να φοβαμαι μηπως με κοροιδεψουν παιδακια στο δρομο ή ακομη και γνωστα μας παιδακια,οταν παμε καπου,κουραστικα τα καλοκαιρια να παρακαλαω να εχει κακο καιρο να μην πηγαινουμε για μπανιο,κουραστικα να μην μπορω να χαρω το παιδι μουκαι τον αντρα μου οπως θελω.
Ξεκινα διαιτα αφου το θελεις τοσο πολυ και κανε και τις ετοιμασιες σου για ενα ραντεβου τουλαχιστον με εναν καλο χειρουργο και λογικα θα σου πει αν πρεπει να το κανεις ή οχι.
οτι και να κανεις καντο τωρα,μην το αφησεις σαν κι εμενα γιατι εισαι μικρουλης και η ζωη ειναι μπροστα σου,οπως και οι χαρες της.Εγω να σου πω την αληθεια δεν περιμενα ουτε να παντρευτω ποτε ουτε να κανω παιδακι,και ο αντρας μου δεν ειναι παχυς.
Σου ευχομαι οτι καλυτερο και γρηγορα να μαθουμε καλα νεα σου.
05-01-2011, 19:31 #48
Αδαμαντία μου έλα στο τσατ πλσ
06-01-2011, 00:17 #49
Originally posted by boldozas
Θα πω κάτι που ίσως είναι και λάθος ,αλλά είμαι ειλικρινής άνθρωπος και ότι σκέπτομαι το λέω .και θα ήθελα παρακαλώ της απόψεις σας επάνω στο θέμα,
(ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ. ΝΟΣΟΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΗΘΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ)
Προσωπικά πιστεύω ότι αν κάποιος έχει {πραγματικά} μεγάλη θέληση με το θέμα της διατροφής: 1ον δεν πηγαίνει ποτέ σε τόσα πολλά κιλά. 2ον δεν ψάχνει συμβουλές και φόρουμ για να αδυνατίσει , άπλα κόβει ποσότητες από το φαγητό του ,κόβει τα πολλά ψωμιά , τρώει πιο ποιοτικά φαγητά ,κινείτε-αθλείται , και έτσι είναι η ζωή του μέχρι το τέλος . όταν αρχίσουμε και ψαχνόμαστε σε φόρουμ και διαιτολόγους κλπ . σημαίνει --(πάντα κατά τη γνώμη μου)-- ότι είμαστε στα όρια , και δεν είμαστε σίγουροι αν μπορούμε να τα καταφέρουμε , και θέλουμε βοήθεια και στήριξη από άλλους ανθρώπους , καθόλα λογικό και σωστό
[/quote]Τα υπολοιπα κ κατανοητα κ σεβαστα
06-01-2011, 01:01 #50
Originally posted by stelios
Καλημέρα και καλή χρονιά,
γραμμή υποστήριξης δεν ξέρω αν υπάρχει,αλλά σε αυτό το βάρος μάλλον θα πρέπει να στραφείς σε πιο δραστικές και μόνιμες λύσεις όπως το χειρουργείο.Από ένα σημείο και μετά δεν αποδίδει ούτε η διατροφή(ο οργανισμός 'ταμπουρώνεται να συγκρατήσει και να αυτξήσει το βάρος)αλλά ούτε και η ψυχολογική υποστήριξη.Λίγοι τα καταφέρνουν με αυτόν τον τρόπο(λένε για 1%),ελπίζω εσύ να είσαι σε αυτό το ποσοστό και να μην φτάσεις στο χειρουργείο.
Καλή συνέχεια.
πως μπορεις να εισαι τοσο απολυτος οταν μιλας σε εναν ανθρωπο μολις 20 ετων που μπορει να μην εχει κανει καμια διαιτα στην ζωη του και να μην εχει ιδεα απο διατροφη?
μπορει να ησουν κι εσυ στα κιλα του περιπου οταν εκανες την επεμβαση, αλλα ειχες την ιδια ηλικια και το ιδιο ιστορικο????????γιατι να εχει σοβαρα προβληματα υγειας ενα ατομο 20 χρονων εστω και 150 κιλων, δεν ειναι απαραιτητο....
δεν βλεπω να μιλαει για πολυχρονες αποτυχημενες προσπαθειες ο ανθρωπος, αντιθετα μιλαει για 35 κιλα που πηρε μαζεμενα σε εναν χρονο με πολυ κακη διατροφη!
ειναι παραπανω απο πιθανο να μπορεσει να τα χασει με ενα καλο προγραμμα διατροφης και ασκησης.
οσο για το ποσοστο που παραθετεις, το εχω διαβασει κι εγω, χωρις να ξερω στα σιγουρα αν ειναι εγκυρο (αυτο για το σχολιο παρακατω που λεει οτι ειναι φημες)ακομα και να ειναι εγκυρο ομως, αφορα τις διαιτες και οχι την συντονισμενη προσπαθεια με ψυχολογικη υποστηριξη!!!!!
και να σου πω και το αλλο και να το λαβει πολυ σοβαρα υποψη και ο φιλος μας:
στατιστικη ειναι εκεινη η επιστημη η οποια θεωρει, οτι αν εσυ φας δυο κοτοπουλα κι εγω κανενα, εχουμε φαει απο ενα.....
αυτο σημαινει στελιο οτι αν το ποσοστο μακροχρονης επιτυχιας με διατροφη και μονο, ειναι 1% , μπορει στα ατομα 20 ετων να γινεται 30%, στα ατομα 20 ετων χωρις προιστορια διαιτας να γινεται 40% , στα ατομα 20 ετων χωρις γνωσεις διατροφης που ξαφνικα μελετουν η πανε σε διατροφολογο να γινεται 55% και στα ατομα 20 ετων με ολα τα παραπανω και που τυχαινει να πηραν 35 κιλα μαζεμενα σε ενα χρονο να γινεται 60 %!!!!!!!!
εχεις εσυ τοσο αναλυτικη ερευνα ωστε να αντικρουσεις τα παραπανω?
ξερεις εσυ αν ο φιλος ειναι στο 1% η σε καποιο αλλο ποσοστο και μιλας τοσο απολυτα και τον αποκαρδιωνεις?
06-01-2011, 01:48 #51
Νομίζω ότι το εξανλήσαμε το θέμα,γιατί πάλι πρέπει να αναμασάμε τα ίδια;Δεν τον αποκαρδιώνω,του λέω τι συνήθως γίνεται στα πολλά κιλά.Γιατί η επιτυχία δεν θα είναι να χάσει ένα μέρος ή όλα ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ και να αρχίσει το ασανσέρ.Η επιτυχία θα είναι να τα χάσει και να τα διατηρήσει δια παντώς.
Δεν ξέρω αν τα ποσοστά πολλαπλασιάζονται και διαιρούνται με τη λογική που το παραθέτεις,αλλα θα ξαναπώ:παρατηρήστε γύρω σας πόσοι είναι παχύσαρκοι και πόσοι τα κατάφεραν με συμβατικές μεθόδους σε αναλογία .
Θεωρώ ότι πρέπει να ξέρει τι να περιμένει σε κάθε περίπτωση.Πως πας για επέμβαση και σου λένε όλα τα πιθανα ενδεχόμενα,έτσι κι εδώ.
Το ότι μια φορά απέδωσε η διτροφή σε βάρος του μισού απ'ότι έχει τώρα δεν σημαίνει ότι αποδίδει πάντα.Και σε μένα απέδωσε κάποτε και μετά τέλος.Ο οργανισμός αντιδρά καμι προσπαθεί πάση θυσία να διατηρήσει ότι έχει.
Επαναλαμβάνω ότι δεν τα λέω εγώ τα ποσοστά,τα 'δανείζομαι' από έγκριτο επιστήμονα.
Εξάλου,εξ αρχής του είπα ότι δεν χάνει τίποτα να προσπαθήσει με διατροφή κι αν ακόμη φτάσει σε ένα σημείο και δεν μπορεί παρακάτω και πάει σε χειρουργείο,θα πάει με λιγότερο βάρος και καλύτερες συνθήκες.
Εγώ 20 ετών ήμουν 82 κιλά μετά από δίαιτα 2 μηνών που ξεκίνησα στα 102.800
Στα 35 που χειορυργήθηκα είχα φτάσει 153. Χωρίς να είναι απόλυτο νούμερο,υπολόγισε που θα είναι σε 10 χρόνια.
1 κιλό το χρόνο να βάζεις μόνο,που ακούγεται αστείο,θα πάει 160.
Μακάρι να πέσει και να μην μπει στη διαδικασία που μπήκα εγώ και τόσοι άλλοι,αλλά για μη χειορυργημένο θα πρέπει να πάει κάτω από 90.Μόνο ο χρόνος θα δείξει τι θα γίνει.
13-01-2011, 08:31 #52
Originally posted by click
Originally posted by a1971
μην ανησυχεις. μια χαρα ειναι τα 150 για διαιτα. και οταν ελαφρυνεις, γυμναστικη.
δεν ειναι ακατορθωτο, ισα ισα.
και ειδικα στην ηλικια σου, μπορεις να το κανεις. μια αποφαση ειναι!
αντρας μολις 20 χρονων που πηρε +35 στο τελευταιο ετος και ερχεται και αντι να κλαφτει δηλωνει οτι εχει θεληση και δε θελει χειρουργειο, ειναι ο τελειος υποψηφιος για να προσπαθησει να τα χασει χωρις επεμβαση.
και δεν καταλαβαινω γιατι ενω λεμε την αποψη μας σε ενα νεο μελος, εκλαμβανεται σα να προσβαλλουμε τους χειρουργημενους!!!!!!!!!!!!!!!!
στο φιναλε ποτε δεν ειπα οτι ειμαι εναντια στη βαριατρικη! αντιθετως, ειχα ανοιξει και τοπικ για συμβουλες επειδη θεωρω οτι στην περιπτωση του πατερα μου ειναι η μια και μοναδικη λυση!!! [/quote]
Συγγνωμη, αλλά δεν ξέρω το τόπικ σου, ούτε την περίπτωσή σου, ούτε είπα για χειρουργημένους ούτε για βαριατρική.
Ρε παιδιά, το παιδί είναι πολύ μικρό, ό,τι ακούει και ό,τι διαβάζει το μετράει. Μακάρι, αγόρι μου (αγόρι δεν είσαι) να μιλήσεις με τους γονείς σου, τους δικούς σου ανθρώπους (δεν ξέρω οικογενειακή κατάσταση) δεν ξέρω αν δουλεύεις, αλλά μίλα στους δικούς σου, εδώ είμαστε κάποιοι άγνωστοι, μην αφήνεις την τύχη σου στα χέρια ενός φόρουμ. Καλή η "ψυχολογική υποστήριξη" που πιστεύεις πως λαμβάνεις εδώ, αλλά μίλα στους ανθρώπους σου. Μην απομονώνεσαι. Υπάρχουν δημόσια νοσοκομεία, πήγαινε με τη μάνα σου, τον πατέρα σου, τον αδεφό σου την αδερφή σου δεν ξέρω. Υπάρχουν γιατροί στα ιατρεία παχυσαρκίας. Δεν ξέρω τι ακριβώς γίνεται αλλά φαντάζομαι ότι θα βοηθηθείς.
Στέλιο τσάμπα κάθεσαι και ασχολείσαι, αυτοί που καταλαβαίνουν τι εννοείς το έχουν καταλάβει, όσο για τους άλλους............ σε δουλειά να βρισκόμαστε.
13-01-2011, 08:48 #53
Νομίζω ότι το εξανλήσαμε το θέμα,γιατί πάλι πρέπει να αναμασάμε τα ίδια;Δεν τον αποκαρδιώνω,του λέω τι συνήθως γίνεται στα πολλά κιλά.Γιατί η επιτυχία δεν θα είναι να χάσει ένα μέρος ή όλα ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ και να αρχίσει το ασανσέρ.Η επιτυχία θα είναι να τα χάσει και να τα διατηρήσει δια παντώς.
Δεν ξέρω αν τα ποσοστά πολλαπλασιάζονται και διαιρούνται με τη λογική που το παραθέτεις,αλλα θα ξαναπώ:παρατηρήστε γύρω σας πόσοι είναι παχύσαρκοι και πόσοι τα κατάφεραν με συμβατικές μεθόδους σε αναλογία .
Θεωρώ ότι πρέπει να ξέρει τι να περιμένει σε κάθε περίπτωση.Πως πας για επέμβαση και σου λένε όλα τα πιθανα ενδεχόμενα,έτσι κι εδώ.
13-01-2011, 08:52 #54
Originally posted by 2sweet2b4go10
Καλημέρα και καλή χρονιά,
γραμμή υποστήριξης δεν ξέρω αν υπάρχει,αλλά σε αυτό το βάρος μάλλον θα πρέπει να στραφείς σε πιο δραστικές και μόνιμες λύσεις όπως το χειρουργείο.
πως μπορεις να εισαι τοσο απολυτος οταν μιλας σε εναν ανθρωπο μολις 20 ετων που μπορει να μην εχει κανει καμια διαιτα στην ζωη του και να μην εχει ιδεα απο διατροφη?
μπορει να ησουν κι εσυ στα κιλα του περιπου οταν εκανες την επεμβαση, αλλα ειχες την ιδια ηλικια και το ιδιο ιστορικο????????γιατι να εχει σοβαρα προβληματα υγειας ενα ατομο 20 χρονων εστω και 150 κιλων, δεν ειναι απαραιτητο....
δεν βλεπω να μιλαει για πολυχρονες αποτυχημενες προσπαθειες ο ανθρωπος, αντιθετα μιλαει για 35 κιλα που πηρε μαζεμενα σε εναν χρονο με πολυ κακη διατροφη!
ειναι παραπανω απο πιθανο να μπορεσει να τα χασει με ενα καλο προγραμμα διατροφης και ασκησης.
οσο για το ποσοστο που παραθετεις, το εχω διαβασει κι εγω, χωρις να ξερω στα σιγουρα αν ειναι εγκυρο (αυτο για το σχολιο παρακατω που λεει οτι ειναι φημες)ακομα και να ειναι εγκυρο ομως, αφορα τις διαιτες και οχι την συντονισμενη προσπαθεια με ψυχολογικη υποστηριξη!!!!!
και να σου πω και το αλλο και να το λαβει πολυ σοβαρα υποψη και ο φιλος μας:
στατιστικη ειναι εκεινη η επιστημη η οποια θεωρει, οτι αν εσυ φας δυο κοτοπουλα κι εγω κανενα, εχουμε φαει απο ενα.....
αυτο σημαινει στελιο οτι αν το ποσοστο μακροχρονης επιτυχιας με διατροφη και μονο, ειναι 1% , μπορει στα ατομα 20 ετων να γινεται 30%, στα ατομα 20 ετων χωρις προιστορια διαιτας να γινεται 40% , στα ατομα 20 ετων χωρις γνωσεις διατροφης που ξαφνικα μελετουν η πανε σε διατροφολογο να γινεται 55% και στα ατομα 20 ετων με ολα τα παραπανω και που τυχαινει να πηραν 35 κιλα μαζεμενα σε ενα χρονο να γινεται 60 %!!!!!!!!
εχεις εσυ τοσο αναλυτικη ερευνα ωστε να αντικρουσεις τα παραπανω?
ξερεις εσυ αν ο φιλος ειναι στο 1% η σε καποιο αλλο ποσοστο και μιλας τοσο απολυτα και τον αποκαρδιωνεις?
13-01-2011, 09:11 #55
Originally posted by lessing
Φυσικά και υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο και το ξέρεις απο την αρχή,αν ο γιατρός σέβεται τον ασθενή και τον ευατό του.
Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να μειώσεις τον κίνδυνο.
Πως;ψάχνοντας καλό γιατρό..
Οι λόγοι να αποδημήσεις είναι οι εξής:λάθος γιατρού,είδος χειρουργείου(όσον αφορά την επικυνδινότητα) και ο μεγαλοδύναμος.
Όταν σε βάζουν ελαφρά την καρδία για δακτύλιο με καρδιογράφημα και εξετάσεις αίματος μόνο,σκέψου ποιος φταίει.
Πχ σου λέει θα κάνεις παράκαμψη.Ποια παράκαμψη όμως;μακράς έλικας,βραχείας έλικας,κατά Μαρσώ,κατά Σκοπινάρο,κατά Καλφαρέντζο;
Η Μαρσώ παραδείγματος χάρρη,είναι πιο επικύνδινη από του Καλφαρέντζου.Διότι επειδή κόβεις το στομάχι όπως στη σληβ,έχεις ένα πιθανό σημείο διαφυγής,όπως στη σληβ,εκτός αν το κάνεις ξεχειλωμένο κι όχι από τον οισοφάγο,οπότε μειώνεται η πιθανότητα αλλά έχεις μεγάλο θόλο,άρα όρεξη,άρα μεγαλύτερο στομάχι και περισσότερο φαγητό,άρα ανάκτηση βάρους σταδιακά.
Παρακάτω που γίνεται αναστόμωση μετά τον πυλωρό,πάλι το ίδιο μπορεί να συμβεί.ʼρα 2 πιθανά σημεία διαφυγής.Ο χειρουργός μπορεί να τα κάνει όλα όπως πρέπει,αλλά είναι το είδος της τεχνικής αυτής που έχει αυτές τις πιθανότητες.Του Καλφαρέντζου πχ τα έχει 'λύσει' αυτά τα προβλήματα.
Τα παραπάνω κιλά εγκυμονούν το καθημερνό κίνδυνο που όλοι προσπερνάμε,άπνοιες,υπέρτα ση,ζάχαρο που οδηγούν σε προβλήματα.Απλή επέμβαση να κάνεις με τόσα κιλά,είσαι επικίνδυνος εν σχέση με έναν που δεν τα έχει.
Έτσι,ο καθημερινός κίνδυνος υπερτερεί πολλές φορές του κινδύνου του χειρουργείου.
13-01-2011, 09:15 #56
Δεν έχω κολλήσει πουθενά,απλά αυτός -δυστυχώς- είναι ο κανόνας της αποτυχίας που εσύ πας να κάνεις κανόνα της επιτυχίας....
Όλοι όσοι γράφουν στο 'παχυσαρκία' ανεξαρτήτως είδους επέμβασης είναι δηλαδή το 1% που έπρεπε να συνεχίσει με διατροφή την προσπάθεια σε τόσα κιλά.
Μπορείς να μου δέιξεις το δικό σου 99% που το πέτυχαν με διατροφή σε τόσα κιλά;που τους έκρυψες;:shocked2:
13-01-2011, 09:18 #57
Η προπαθεια ειναι να γινει με διατροφη-ασκηση-ψυχοθεραπεια.. εκει τα ποσοστα ειναι διαφορετικα
εγω να ρωτησω κατι αλλο..εχουμε τα ποσοστα μακροχρονιων επιπλοκων βαριατρικων επεμβασεων? τι παρουσιαζει καποιος στα 65 του ας πουμε μετα απο σλιβ ή οτι αλλο?
13-01-2011, 09:23 #58
Originally posted by spaceride
Η προπαθεια ειναι να γινει με διατροφη-ασκηση-ψυχοθεραπεια.. εκει τα ποσοστα ειναι διαφορετικα
εγω να ρωτησω κατι αλλο..εχουμε τα ποσοστα μακροχρονιων επιπλοκων βαριατρικων επεμβασεων? τι παρουσιαζει καποιος στα 65 του ας πουμε μετα απο σλιβ ή οτι αλλο?
13-01-2011, 09:31 #59
Μπορείς να μου δέιξεις το δικό σου 99% που το πέτυχαν με διατροφή σε τόσα κιλά;που τους έκρυψες;:shocked2: [/quote]ΣΤΕΛΙΟ με τη δικη σου λογικη ολοι οσοι ειναι παχυσαρκοι θα επρεπε να κανουν εγχειρηση για να μην πασουν στο 1%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
13-01-2011, 09:33 #60
Ακουσες καπου αυτη την λανθασμενη στατιστικη και την εχεις κανει σημαια!:thumbdown:
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή